NIGHTWISH - Floor Jansen már elkezdett finnül is tanulni

Komolyan veszi a dolgot az új énekesnő

2014. március 11. (kedd) 13:31

Ha olvastad már a márciusi Hammerben megjelent Anette Olzon interjút, akkor igazán megérted majd, hogy a Nightwish új énekesnője, a holland Floor Jansen (ReVamp) miért kezdett finn nyelvtanulásba. Többek között erről is beszélt egy friss interjúban, akárcsak arról, hogy miért nem akar Finnországba költözni.Arról, hogy turnés énekesnőből állandó Nightwish taggá lett, és hogy ez miként formálja át a bandában betöltött szerepét, ezt mondta Floor:

"Azt hiszem, hogy ez még csak most derül majd ki. Mármint, hogy miképpen alakul a szerepem a bandában. Hiszen az Imaginaerum turnén még csak vendégként énekeltem. Szóval, természetesen tudtam egy idő után, hogy maradni fogok, de ennek az egésznek ez volt a koncepciója.

Nem tudom még, hogy mi fejlődik ki ebből a következő albumnál. Nyilván vannak már tapasztalataim, ahogy a srácoknak is, és azt valahogy nehezen tudom elképzelni, ismerve a természetemet, hogy csak úgy hátradőlök és azt mondom nekik, hogy csináljanak bármit, én majd megyek utánuk.

Másfelől viszont, ők pontosan tudják, hogy mit csinálnak, Bizonyították már, hogy képesek óriási dalokat írni és kiadni valami olyat, ami egészen... Ahol az összes alkotórész passzol egymáshoz, ahol a koncepció teljesen egységes. És úgy gondolom, hogy ez egy folyamat lesz, mármint az, hogy kiderüljön, hol tudom odatenni a kreativitásomat, hogyan jelenik majd meg az, amit én hozzá tudok tenni a dolgaikhoz. Vannak elképzeléseim, érzéseim, ötleteim, egyrészt a színpadi megjelenés kapcsán, másrészt a dalszerzés kapcsán is.

Kétségtelen, hogy Tuomas a dalszerzői folyamat mestere, ő a főnök, de Marco is ír témákat, és az egész banda együtt rakja össze ezt a puzzle-t. Szóval, ebben a kirakósban nekem is lesz feladatom."Arról, hogy nem fog-e Hollandiából Finnországba költözni:

"Pusztán praktikus okokból nem szükséges odaköltöznöm. Úgy értem, hogy elég közel vannak Hollandiához, és úgyis csak bizonyos időszakokban kell ott lennem, akár egy koncert kedvéért, vagy most a felvételek idejére. És van is ott hol megszállnom. De tanulom a finn nyelvet, ami a világ öt legnehezebb nyelvének egyike. És minél többet foglalkozom vele, annál világosabb, hogy ez így is van! (nevet) Szóval, elképzelhető az is, hogy egy időre odaköltözöm, hogy egy kicsit jobban megtanuljam a nyelvet, hiszen egy nyelvet az adott országban lehet a legjobban elsajátítani."Arról, hogy miért is kezdett finnül tanulni:


"Nos, képzeld el, hogy 25 ember vesz körül. Van köztük 20 finn, egy német, egy holland és egy... Vagy mondjuk beszéljünk 20 emberről... És csak 2-3 van köztük, aki nem beszél finnül... Mindegy, hogy németekről, hollandokról, nem számít. Mindig azt a nyelvet beszélik, amit a legtöbben beszélnek. Ha a húszból 18 finn, akkor a legtöbben finnül dumálnak egymás között. Függetlenül attól, hogy a Nightwish tagjai és a stáb tagjai milyen jól nyomják az angolt, és hajlandóak fordítani, amit dumálnak, akkor is fordítani kell.

És ha még inkább az egész cirkusz része akarok lenni, ha jobban részt akarok venni a dolgokban, mindenkit jobban megérteni, akkor erre van szükség. Még ha most tanulom is a finnt, hosszabb távon, ahhoz, hogy a kultúrát is jobban megértsem, erre van szükség. Így azt fogom érezni, hogy egy kicsit jobban megy a beilleszkedés. Noha tárt karokkal fogadtak és máris otthon érzem magam a csapatban, a tesóimnak, a családomnak tartom őket, ha a nyelvüket is beszélni fogom, akkor még nagyobb lesz az egység."


 

Hozzászólások

[013151]
kaida
Sajnos úgy fogja végezni, mint a többi énekesnő. Hiába nagy tehetség, de Tuomas megunja egyszer a banánt....
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS