SORRONIA - Beszámoló és fotók a Tarjával közös koncertekről

Egészen Portugáliáig eljutott a budapesti csapat

2014. március 10. (hétfő) 09:31

A frontcsajos szimfonikus metalt játszó budapesti Sorronia debütáló albuma októberben jött ki, de azóta már turnéztak Spanyolországban a Xandriával, a múlt hónapban pedig az ex-Nightwish énekesnővel, Tarjával koncerteztek Svájcban, Portugáliában, Spanyolországban és Olaszországban.


Az olasz Bakerteam kiadónál megjelent Words Of Silence album és a Sorronia híre világszerte terjed, a latin-amerikai rajongók már külön Facebook csoport oldalt indítottak


A Sorroniával hazai pályán legközelebb a Metal Ladies Night Vol. 3. koncerten lehet találkozni április 21-én a Dürer Kertben, méghozzá olyan csapatok társaságában, mint az Arkona, a Serenity, a Beyond The Bridge, a Tales Of Evening, a Dharma, a Dorothy, Karai Anna, az Ideas, vagy a Virrasztók.
A koncert Facebook oldalához katt ide!


www.facebook.com/SorroniaOfficialA Tarjával közös koncertekről a Sorronia főnöke, a billentyűs Bíró István számolt be a Hammernek:


"Fantasztikus élmény volt Tarja Turunennel turnézni! Tarja és egész csapata nagyon közvetlen, kedves és segítőkész volt. Az énekesnő és férje, Marcelo betekintést engedett nekünk egy zárt, új világba, ezáltal a saját világukba is. Mondhatni, 'mélyvíz' volt ez a zenekarunk számára. Alig több, mint egy éve alakult meg a Sorronia és azóta már lehetőségünk nagy színpadokon, ezer fős tömegeknek játszani.

Lényegében már a turné első napján belekerültük a nagyüzemi pörgésbe, abba, hogy csak pár perc van a színpad le- és felpakolására, valamint azt is megtapasztaltuk, hogy előfordulhatnak váratlan szituációk, amiket nagyon gyorsan kell megoldani, szinte gondolkodás nélkül és a folytonos utazásba is gyorsan belerázódtunk. Rengeteg új dolgot tapasztaltunk és tanultunk.

Úgy érezzük, hogy mind a hat Tarjás koncertünk remekül sikerült és igen pozitív visszajelzéseket kaptunk a rajongóktól a fellépések után. Nagyszerű, frenetikus élmény volt ilyen színpadokon állni, nehezen leírható az a hangulat és érzés!
  


Ha ki kéne emelnem a legkülönlegesebb koncertet, akkor talán az udineit említeném, amely a Teatro Giovanni da Udine-ben került megrendezésre. Az igazi különlegessége az volt, hogy még soha nem játszottunk színházban, ráadásul teltház előtt. 1200 embernek játszani már önmagában nagyon nagy élmény. Eszméletlen volt! Míg élünk, nem fogjuk elfelejteni.

'Problémát' csak az éppen aktuális hóhelyzet okozott. Amikor az első turnérészről jöttünk hazafelé, a francia-olasz határon egy 2 méteres hótorlaszba ütköztünk, így 'nagy örömünkre' egy jókora kerülőt kellett tennünk a francia hegyek között, aminek következtében ki is próbálhattuk a friss hóláncunkat.

A továbbiakban nem voltak nagyobb fennakadások, bár ezt Tarjáék nem mondhatják el magukról. Az udinei bepakolásról 3-4 órát késtek egy nagyobb hóvihar miatt, de szerencsére épségben megérkeztek. Reméljük, hogy a közeljövőben ismételten lehetőségünk nyílik közös koncertezésre velük.

Összességében azt mindenképpen elmondhatjuk,hogy a zenekar egy sikeres turnét tudhat maga mögött. Sajnálatos módon még a turné megkezdése előtt különváltak a zenekar és Lacek (basszusgitár) útjai. Ugyanakkor szeretnénk megköszönni Wachal Péter munkáját, aki session basszusgitárosként segítette a zenekart a turné alatt.

 A Sorroniával jelenleg a 2014-es koncertterveken dolgozunk. Mindenképpen szeretnénk részt venni pár nyári fesztiválon. Annyi már biztos,hogy menni fogunk Ausztriába és Angliába is. Természetesen idehaza is kiküldtünk ajánlókat, de egyelőre úgy néz ki, hogy inkább külföldre hívnak minket. Itthon legközelebb valószínűleg a Metal Ladies Night Vol. 3 eseményen fogunk megjelenni. A koncertezéseken kívül még rengeteg megvalósításra váró tervünk van, de ezekről egyelőre még hallgatnánk..."

A Tarjával közös koncertek képeihez kattints ide!
 Hamarosan friss flyer is érkezik, ugyanis az Arkona is fellép a bulin!
SORRONIA - Enemy Of Yourself (a 2013-as debütáló albumhoz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS