AVENFORD - Ismerkedj meg a londoni magyarok alkotta power metal csapattal

Az első albumuk az ehavi HammerWorld extra CD-melléklete

2014. március 9. (vasárnap) 11:34 | utoljára módosítva: 2014. március 9. (vasárnap) 11:38

A márciusi HammerWorld extra CD-melléklete egy különleges debütáló album a Londonban székelő négy magyar zenész alkotta power metalos Avenfordtól.

A Londonban rögzített, 10 dalos Mortal Price lemez a februári Hangpróbánkban a 3. helyre került, Cselő pedig egyenesen egy 10 pontos kritikában méltatta a srácok bemutatkozó anyagát.


A Mortal Price albumról most négy számot meg is hallgathatsz, ha még netán nem szerezted volna be az ehavi Hammert.


www.facebook.com/avenfordA zenehallgatás közben a 2012-ben alakult bandával egy
egy kis interjút is elolvashatsz, amely eredetileg angol nyelven jelent meg itt.


Az Avenford megalakulásáról:

"A két gitáros, Árpi (Arpie Gamson énekes/gitáros) és Péter (Peter Szehoffer gitáros) hozta össze a bandát, akik egy közös barátjuk révén találkoztak. Aztán Péter elhívta a Zedet (Zed Slaughter basszer), akivel korábban együtt zenéltek, és mivel szükség volt egy dobosra is, valaki Pete Jeant ajánlotta. Szerencsések voltunk, hogy hamar egymásra találtunk. Nem kellett sok időt elpazarolni azzal, hogy kutatjuk a megfelelő tagokat.

Mindannyian hiszünk abban, hogy van helyünk ebben az ún. heavy metal világban, és hogy hozzá is tudunk tenni valamit. Egy kicsit más ez a zene, egy kicsit talán több. Olyasmi, amit előttünk más még nem csinált.

Az Avenford név nem jelent semmit, ez csak egy kitalált szó. Most az a feladatunk, hogy megtöltsük tartalommal, hogy néhány éven belül mindenkinek a zenénk jusson eszébe az Avenford szó hallatán.

Mindannyian Magyarországról jöttünk Angliába pár évvel ezelőtt. Jelenleg hárman Londonban élünk, Zed pedig Worthingben."

 

AVENFORD - Blade In The Moonlight (a 2014-es Mortal Price albumról)
Az Avenford zenéjéről:


"Nos, lényegében power metalról van szó, de nagy hangsúlyt helyezünk a dallamokra is. Azt akarjuk, hogy a dallamok már egy-két hallgatás után is rögzüljenek. Vannak persze szuperőrült gitárszólóink is, technikásak, olyanok, amelyek eljátszása komoly kihívást jelent. Egy olyan bandát próbálj elképzelni, amelynél keveredik a Masterplan egy kis Malmsteen ízzel, némi Jeff Scott Soto jellegű cuccal és egy parányi Iron Maidennel.

Az első lemez dalait Péter és Árpi írta, a szövegek pedig egy közeli barátunktól érkeztek, Bakó Zoltántól.

A bandában amúgy mindenkinek eltér a zenei ízlése. Péter nagy rajongója az Iron Maidennek és a Masterplannak, a dobosunk nagyon bírja a Dream Theatert és a Pink Cream 69-ot, a basszer Zed inkább a brutális cuccokért van oda, a Slayerért, az Annihilatorért, Árpi pedig olyan zenéken nőtt fel, mint Gary Moore, Malmsteen. A különféle zenei világok a power metal terén érnek össze."
 


AVENFORD - Hunter's Trial (a 2014-es Mortal Price albumról)

A szövegekről:

"Minden dal különbözik, ami a tematikát illeti. Van köztük háborúellenes, van köztük olyan, ami egy magyar mítoszról szól, a csodaszarvasról, de akad olyan is, ami egy olyan lányról szól, aki végzett az erőszakoskodó, alkesz apjával. És persze vannak szex, drogok és rock'nroll jellegű szövegeink is..."Az illegális letöltésekről:

"Ezt a dolgot el kell fogadni. Manapság ez megy, ezzel minden zenekarnak szembesülnie kell. De a bandából Péter például nagy CD-vásárló és gyűjtő, százával állnak nála a CD-k. Árpi ugyanakkor ezt pénzpocsékolásnak tartja, hiszen minden simán letölthető a netről. Csúnya fiú..." (nevet)A korábbi bandáikról:

"Péter játszott pár bandában, olyanokban, mint a Tűzmadár, a Ragadozók, a Mr. Eddie Krueger, Árpi pedig a Fade Out-ban és a Majerben. Zed szintén zenélt a Ragadozókban. Pete Jeannek is volt számos korábbi csapata, a legutóbbi az Achilla volt."

 

AVENFORD - Turn The Page (a 2014-es Mortal Price albumról)A csapat legnagyobb nehézségeiről:


"Egy rendes menedzsment megtalálása a legnehezebb. Enélkül csak pubokban lehet fellépni 20-30 embernek. Amíg az ember csak önmagára számíthat, aligha várhat csodákat.  Kivétel, ha egy banda milliomos..."

 


AVENFORD - A Night To Remember (a 2014-es Mortal Price albumról) 
 
 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MUDFIELD - Dalpremier szöveges videóval: Állat vagyok
2020. február 16. (vasárnap) 18:03

Kelet népe címmel február 21-én jelenik meg a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása, aznap pedig lesz lemezbemutató buli is a szeghalmi Stone Clubban. Az új lemez negyedik előzetes száma a szöveges videóval kísért Állat vagyok - ismerkedj meg vele! A budapesti lemezbemutató koncert az A38 Hajón lesz március 27-én, ahol a Nomad is bemutatja az új albumát, a február 29-én megjelenő ötödik nagylemezét.   www.facebook.com/mudfield MUDFIELD: Kovácsovics Máté - ének Szabó Dezső - basszusgitár Feke István - gitár Szegedi Marci - gitár Balázs Loránd - dobok MUDFIELD - Állat vagyok (szöveges videó a 2020-as Kelet népe albumhoz) MUDFIELD - Mindennapos forradalom (szöveges videó a 2020-as Kelet népe albumhoz) MUDFIELD - Az én hazám (szöveges videó a 2020-as Kelet népe albumhoz) A 2019 februárjában megjelent Sárrét...

A DAL 2020 - A Turbo és a Tortuga is továbbjutott az elődöntőbe, ilyenek voltak
A DAL 2020 - A Turbo és a Tortuga is továbbjutott az elődöntőbe, ilyenek voltak

Tegnap este a Turbo és a nyíregyházi Tortuga zenekar is továbbjutott A Dal 2020 harmadik válogatójából, ami azt jelenti, hogy az elődöntő tizennyolcas mezőnyében öt rockbanda is lesz,...

BLACK SWAN - Reb Beachéktől az új album mellé egy új klip: Make It There
BLACK SWAN - Reb Beachéktől az új album mellé egy új klip: Make It There

Shake The World címmel megjelent és végig is hallgatható a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson...

BENEATH THE MASSACRE - Klipes új dal a kanadai tech-death bandától: Treacherous
BENEATH THE MASSACRE - Klipes új dal a kanadai tech-death bandától: Treacherous

Nyolc évvel a 2012-es Incongruous album után egy új stúdiólemezzel jelentkezik a tech-death metalos kanadai Beneath The Massacre. A Fearmonger címmel február 28-án megjelenő negyedik...

STITCHED UP HEART - Márciusban érkezik a második lemez, új anti-szerelmes dal: Straitjacket
STITCHED UP HEART - Márciusban érkezik a második lemez, új anti-szerelmes dal: Straitjacket

Darkness címmel március 13-án jelenik meg az Alecia "Mixi" Demner énekesnő vezette modern rocker Stitched Up Heart második lemeze, a Los Angeles-i bandától pedig már itt is a legfrissebb...

SEVEN SPIRES - Az új album mellé egy új videoklip: Bury You
SEVEN SPIRES - Az új album mellé egy új videoklip: Bury You

Emerald Seas címmel megjelent és végig is hallgatható a bostoni Seven Spires második albuma, a kiválóan sikerült 2017-es Solveig lemez folytatása, az új konceptalbum sztorija viszont...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS