AVENFORD - Ismerkedj meg a londoni magyarok alkotta power metal csapattal

Az első albumuk az ehavi HammerWorld extra CD-melléklete

2014. március 9. (vasárnap) 11:34 | utoljára módosítva: 2014. március 9. (vasárnap) 11:38

A márciusi HammerWorld extra CD-melléklete egy különleges debütáló album a Londonban székelő négy magyar zenész alkotta power metalos Avenfordtól.

A Londonban rögzített, 10 dalos Mortal Price lemez a februári Hangpróbánkban a 3. helyre került, Cselő pedig egyenesen egy 10 pontos kritikában méltatta a srácok bemutatkozó anyagát.


A Mortal Price albumról most négy számot meg is hallgathatsz, ha még netán nem szerezted volna be az ehavi Hammert.


www.facebook.com/avenfordA zenehallgatás közben a 2012-ben alakult bandával egy
egy kis interjút is elolvashatsz, amely eredetileg angol nyelven jelent meg itt.


Az Avenford megalakulásáról:

"A két gitáros, Árpi (Arpie Gamson énekes/gitáros) és Péter (Peter Szehoffer gitáros) hozta össze a bandát, akik egy közös barátjuk révén találkoztak. Aztán Péter elhívta a Zedet (Zed Slaughter basszer), akivel korábban együtt zenéltek, és mivel szükség volt egy dobosra is, valaki Pete Jeant ajánlotta. Szerencsések voltunk, hogy hamar egymásra találtunk. Nem kellett sok időt elpazarolni azzal, hogy kutatjuk a megfelelő tagokat.

Mindannyian hiszünk abban, hogy van helyünk ebben az ún. heavy metal világban, és hogy hozzá is tudunk tenni valamit. Egy kicsit más ez a zene, egy kicsit talán több. Olyasmi, amit előttünk más még nem csinált.

Az Avenford név nem jelent semmit, ez csak egy kitalált szó. Most az a feladatunk, hogy megtöltsük tartalommal, hogy néhány éven belül mindenkinek a zenénk jusson eszébe az Avenford szó hallatán.

Mindannyian Magyarországról jöttünk Angliába pár évvel ezelőtt. Jelenleg hárman Londonban élünk, Zed pedig Worthingben."

 

AVENFORD - Blade In The Moonlight (a 2014-es Mortal Price albumról)
Az Avenford zenéjéről:


"Nos, lényegében power metalról van szó, de nagy hangsúlyt helyezünk a dallamokra is. Azt akarjuk, hogy a dallamok már egy-két hallgatás után is rögzüljenek. Vannak persze szuperőrült gitárszólóink is, technikásak, olyanok, amelyek eljátszása komoly kihívást jelent. Egy olyan bandát próbálj elképzelni, amelynél keveredik a Masterplan egy kis Malmsteen ízzel, némi Jeff Scott Soto jellegű cuccal és egy parányi Iron Maidennel.

Az első lemez dalait Péter és Árpi írta, a szövegek pedig egy közeli barátunktól érkeztek, Bakó Zoltántól.

A bandában amúgy mindenkinek eltér a zenei ízlése. Péter nagy rajongója az Iron Maidennek és a Masterplannak, a dobosunk nagyon bírja a Dream Theatert és a Pink Cream 69-ot, a basszer Zed inkább a brutális cuccokért van oda, a Slayerért, az Annihilatorért, Árpi pedig olyan zenéken nőtt fel, mint Gary Moore, Malmsteen. A különféle zenei világok a power metal terén érnek össze."
 


AVENFORD - Hunter's Trial (a 2014-es Mortal Price albumról)

A szövegekről:

"Minden dal különbözik, ami a tematikát illeti. Van köztük háborúellenes, van köztük olyan, ami egy magyar mítoszról szól, a csodaszarvasról, de akad olyan is, ami egy olyan lányról szól, aki végzett az erőszakoskodó, alkesz apjával. És persze vannak szex, drogok és rock'nroll jellegű szövegeink is..."Az illegális letöltésekről:

"Ezt a dolgot el kell fogadni. Manapság ez megy, ezzel minden zenekarnak szembesülnie kell. De a bandából Péter például nagy CD-vásárló és gyűjtő, százával állnak nála a CD-k. Árpi ugyanakkor ezt pénzpocsékolásnak tartja, hiszen minden simán letölthető a netről. Csúnya fiú..." (nevet)A korábbi bandáikról:

"Péter játszott pár bandában, olyanokban, mint a Tűzmadár, a Ragadozók, a Mr. Eddie Krueger, Árpi pedig a Fade Out-ban és a Majerben. Zed szintén zenélt a Ragadozókban. Pete Jeannek is volt számos korábbi csapata, a legutóbbi az Achilla volt."

 

AVENFORD - Turn The Page (a 2014-es Mortal Price albumról)A csapat legnagyobb nehézségeiről:


"Egy rendes menedzsment megtalálása a legnehezebb. Enélkül csak pubokban lehet fellépni 20-30 embernek. Amíg az ember csak önmagára számíthat, aligha várhat csodákat.  Kivétel, ha egy banda milliomos..."

 


AVENFORD - A Night To Remember (a 2014-es Mortal Price albumról) 
 
 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS