ROMANTIKUS ERŐSZAK - Szombaton nagykoncert a Hungaricával

A harmadik fellépő az Örökség zenekar

2014. március 3. (hétfő) 12:23

Március 8-án, szombaton, 19 órai kezdettel „Hazádnak rendületlenül” címmel kerül megrendezésre a Petőfi Csarnokban a Romantikus Erőszak, a Hungarica és az Örökség zenekarok közös koncertje.

"A fellépések mellett a szervezők a várpalotai Trianon Múzeum vándorkiállításának felállításával töltik meg tartalommal Vörösmarty Mihály Szózatának, 'a nemzet béke s hadi dalának' örökérvényű üzenetét.


A koncert Facebook oldala


A koncertek sorát nyitó Örökség folk-rock zenekart a Magyar Örökség Díjas Kormorán egykori tagjai (Géczi Erika és Tóth Reni énekesnők, Mr. Basary énekes, Nagy László dobos, Szabó Miklós gitáros) hozták létre 2011 januárjában, mégpedig azzal a céllal, hogy tovább vihessék a Kormorán eszmeiségét és hangzásvilágát, kiegészítve a saját gondolataikkal és zenei ötleteikkel. Nem sokkal később a Nox együttes alapító tagja, Gulyás Ferenc népi hangszeres is csatlakozott hozzájuk. Tavaszi nagykoncertjük programjában a már jól ismert Kormorán-dalok és új szerzemények egyaránt szerepelnek majd.


A koncert második fellépője, a Hungarica 21 órától lép a színpadra. Ők az idén februárban megjelent hatodik albumuk - A láng örökkön ég - lemezbemutató koncertjét tartják ezen az estén. A zenekart 2006-ban hozta létre Mentes Norbert gitáros, aki az 1981-ben alakult, egyik legnépszerűbb és mai napig aktív magyar metal banda, a Moby Dick alapító tagja.

Az elmúlt években a Hungarica olyan előadókkal készített közös dalokat, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Kalapács József, Nyerges Attila, illetve Téglás Zoltán, aki a kaliforniai Ignite magyar származású énekese. Fontos megemlíteni Wéber Irénát is, aki 2009 óta dolgozik velük. A délvidéki származású énekesnő jelenleg a bécsi Állami Zeneakadémia operaének karára jár, és a nagyobb eseményeken lép fel a Hungaricával. Telt házas budapesti és PeCsa-beli koncertjeik mellett több lemezük felkerült a Magyar Hanglemezgyártók eladási toplistájára. 2010-ben megjelent Nincs más föld, nincs más ég című albumuk a megjelenés hetében listavezető volt.

A határon túli magyarlakta területek mellett Lengyelországban is népszerű az együttes. A tavaly decemberben Lengyelországban is megjelent Test és vér lemezük egyik kiemelt fontosságú dala a lengyel-magyar barátságról és a két hazaszerető nemzet történelmének kapcsolatáról szól. A dalban vendégként szerepel egy legendás lengyel zenész, Andrzej Nowak is, aki az 1979-ben alakult TSA zenekar alapítója és vezetője, a másik együttese pedig a Zle Psy. A dalt többször előadták közösen, és fellépett velük Paweł Maciwoda, a Scorpions basszusgitárosa.

2013 augusztusában Borne Sulinowoban Európa és Lengyelország legnagyobb military fesztiválján több mint 10 ezer ember előtt léptek fel. 2007 és 2012 között az együttes frontembere a Romantikus Erőszak énekese, Sziva Balázs volt, így az ő felbukkanása is várható a Hungarica programjában.


A koncert fő műsorszámaként a Sziva Balázs vezette, és ezen a napon 20 éves jubileumát ünneplő Romantikus Erőszak lép majd színpadra. A hazafiak és honleányok kedvenc zenekara két évtizedes fennállása óta közel 400 koncertet adott a Kárpát-medence 27 történelmi vármegyéjének 124 településén. Kemény basszushangzásra alapuló zenéjük egyik védjegye a táncba hívó magyar dudaszó, amelyen ősi dallamok szólalnak meg.

A csapat eddig 8 stúdióalbumot, 2 gyűjteményes lemezt, 2 koncertlemezt, 4 kislemezt, 1 bakelit kislemezt és 2 megosztott lemezt (a Független Adóval és az Archívummal), 9 videóklipet és 2 koncert DVD-t készített. 2010-ben Keménymag című albumuk a Mahasz-lista 2. helyén nyitott a megjelenés hetében, éppen úgy, mint 2012-ben a Mindörökké Magyarország című CD-jük.

A Romantikus Erőszakról két dokumentumfilm készült: a Dübörög a nemzeti rock, amelyet 2007-ben több fővárosi moziban is bemutattak, illetve 2010-ben a 15 év nemzeti rock. Két további dokumentumfilmhez (a Csillagösvényen első és második részéhez) pedig a dalaikat használták fel a készítők. Lemezeiken és élő fellépéseiken közreműködött már Schuster Lóránt és Sárvári Vilmos (P. Mobil), Mogyorósi László (Pannónia, Metró, Mogyorósi Trió), Mentes Norbert és Gőbl Gábor (Moby Dick), ifj. Csoóri Sándor (Muzsikás), Vedres Joe és Hirlemann Bertalan (Beatrice, Bikini), Sáfár József (P. Box) és Szasza (Action, Zorall). Pályafutása során a magyar rockzene olyan nagyjaival játszott együtt a banda, mint a P. Mobil, a Beatrice, a Kormorán, a Korál, a Lord, a Mini, a Deák Bill Blues Band, a Rolls Frakció, az Ős-P.Box, a Moby Dick, a Pokolgép, az Ossian vagy Waszlavik Gazember, és olyan legendás hazai oi!/skinhead együttesekkel osztották meg a színpadot, mint az Egészséges Fejbőr, az Oi-kor, vagy a Független Adó."


Időbeosztás:
18:30 - kapunyitás
19:00 - Örökség (ex-Kormorán)
21:00 - Hungarica ("A láng örökkön ég" lemezbemutató koncert)
22:30 - Romantikus Erőszak (20 éves jubileumi koncert)A koncertre belépőjegyek az alábbi helyeken kaphatók:

Hammer Zenebarlang
1114 Budapest Fadrusz u 2.
Nyitvatartás: H-P: 10-18

Turánia Hagyományőrző Áruház
1066 Bp. Zichy Jenő u.34
Nyitvatartás: H-P: 09 -18 // SZO: 10-14

Budapest - Petőfi Csarnok
Cím: Zichy Mihály utca 14., Budapest, Hungary, 1146

Viking bolt
1111. Budapest, Karinthy Frigyes út 10. (bejárat a Bicskei u. felől)
Nyitvatartás: H-P: 11-18 // SZO: 10-14

Szkíta Kézművesbolt
1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 6.
Nyitvatartás: H-P: 10 -18 // SZO: 10-14

Headbanger
1053 Budapest, Múzeum krt. 17
Nyitvatartás: H-P:10-18 // SZO: 10-13

Magyar Menedék Könyvesház
1126 Budapest, Márvány u. 48.
Nyitvatartás: H-P: 10-20 // SZO: 10-13

Mind-Zene
1088 Budapest, Krúdy Gy. u. 9
Nyitvatartás: H-P: 10-19 // SZO: 9-14

Viking Metal
1132 Budapest, Nyugati tér 5.

18 év alatt a belépő 1500 forint, 14 év alatt ingyenes a koncert!

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KÁRPÁTIA - Trianonra emlékeznek az új albummal: 1920
2020. február 19. (szerda) 08:39

1920 címmel megjelent és végig is hallgatható a Kárpátia új lemeze.  "A trianoni tragédia századik évfordulójának évében megjelent lemez olyan dalokat tartalmaz, amelyeket korábban még nem dolgoztak fel. A CD megrendelhető a zenekar online boltjában." A legutóbbi rockos Kárpátia album a 2019 áprilisában kiadott Egyenes gerinccel volt.   www.facebook.com/Karpatiazenekar KÁRPÁTIA - (1920) (a 2020-as album) KÁRPÁTIA - 1920 01. Lesz-Lesz-Lesz 02. Huszonegy, huszonkettő, huszonhárom 03. Mindent vissza! 04. Erdély induló 05. Kassán a szél 06. Az est harang 07. Igazságot Magyarországnak 08. Nem lehet azt parancsolni senkinek 09. Fenyő-fenyő 10. Bús magyarok imádsága      

SHAKRA - Jön a svájci hard rockerek új albuma, dal- és klippremier: Fireline
SHAKRA - Jön a svájci hard rockerek új albuma, dal- és klippremier: Fireline

Mad World címmel február 28-án jelenik meg a 25 éves jubileumát ünneplő svájci hard rocker Shakra új stúdióalbuma, amely már a harmadik lemezük lesz az öt év kihagyás után 2014-ben...

USEME - Jön a harmadik album, új dal: Mindenből a Semmibe
USEME - Jön a harmadik album, új dal: Mindenből a Semmibe

Üveghely címmel márciusban jön ki a Useme zenekar harmadik albuma, a lemez legfrissebb előzetese pedig a szöveges videóval kísért Mindenből a Semmibe dal. Csongor Bálinték első lemeze...

DEPRIVED OF SALVATION - Hazai régisulis death metal, itt az első album!
DEPRIVED OF SALVATION - Hazai régisulis death metal, itt az első album!

Decemberben egy 3 tételes EP-vel (Destined To Rot) mutatkozott be a régisulis, svédes death metalt játszó budapesti Deprived Of Salvation, most pedig már végig is hallgathatod az első...

ARCHAIC - Jótékonysági koncert a Dürerben: Thrashin' For Charity
ARCHAIC - Jótékonysági koncert a Dürerben: Thrashin' For Charity

Március 3-án az Archaic, a Stonedirt és a Wolverine Blues Brothers (Entombed tribute) a Dürer Kertben ad jótékonysági koncertet - egy rajongó megsegítésére. Archaic: "Miklós Csaba...

MUDFIELD - Közös dal Leanderrel, premier: A jobbik részem
MUDFIELD - Közös dal Leanderrel, premier: A jobbik részem

Kelet népe címmel február 21-én jelenik meg a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása, aznap pedig lesz lemezbemutató buli is a szeghalmi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS