ROMANTIKUS ERŐSZAK - Szombaton nagykoncert a Hungaricával

A harmadik fellépő az Örökség zenekar

2014. március 3. (hétfő) 12:23

Március 8-án, szombaton, 19 órai kezdettel „Hazádnak rendületlenül” címmel kerül megrendezésre a Petőfi Csarnokban a Romantikus Erőszak, a Hungarica és az Örökség zenekarok közös koncertje.

"A fellépések mellett a szervezők a várpalotai Trianon Múzeum vándorkiállításának felállításával töltik meg tartalommal Vörösmarty Mihály Szózatának, 'a nemzet béke s hadi dalának' örökérvényű üzenetét.


A koncert Facebook oldala


A koncertek sorát nyitó Örökség folk-rock zenekart a Magyar Örökség Díjas Kormorán egykori tagjai (Géczi Erika és Tóth Reni énekesnők, Mr. Basary énekes, Nagy László dobos, Szabó Miklós gitáros) hozták létre 2011 januárjában, mégpedig azzal a céllal, hogy tovább vihessék a Kormorán eszmeiségét és hangzásvilágát, kiegészítve a saját gondolataikkal és zenei ötleteikkel. Nem sokkal később a Nox együttes alapító tagja, Gulyás Ferenc népi hangszeres is csatlakozott hozzájuk. Tavaszi nagykoncertjük programjában a már jól ismert Kormorán-dalok és új szerzemények egyaránt szerepelnek majd.


A koncert második fellépője, a Hungarica 21 órától lép a színpadra. Ők az idén februárban megjelent hatodik albumuk - A láng örökkön ég - lemezbemutató koncertjét tartják ezen az estén. A zenekart 2006-ban hozta létre Mentes Norbert gitáros, aki az 1981-ben alakult, egyik legnépszerűbb és mai napig aktív magyar metal banda, a Moby Dick alapító tagja.

Az elmúlt években a Hungarica olyan előadókkal készített közös dalokat, mint Varga Miklós, Nagy Feró, Kalapács József, Nyerges Attila, illetve Téglás Zoltán, aki a kaliforniai Ignite magyar származású énekese. Fontos megemlíteni Wéber Irénát is, aki 2009 óta dolgozik velük. A délvidéki származású énekesnő jelenleg a bécsi Állami Zeneakadémia operaének karára jár, és a nagyobb eseményeken lép fel a Hungaricával. Telt házas budapesti és PeCsa-beli koncertjeik mellett több lemezük felkerült a Magyar Hanglemezgyártók eladási toplistájára. 2010-ben megjelent Nincs más föld, nincs más ég című albumuk a megjelenés hetében listavezető volt.

A határon túli magyarlakta területek mellett Lengyelországban is népszerű az együttes. A tavaly decemberben Lengyelországban is megjelent Test és vér lemezük egyik kiemelt fontosságú dala a lengyel-magyar barátságról és a két hazaszerető nemzet történelmének kapcsolatáról szól. A dalban vendégként szerepel egy legendás lengyel zenész, Andrzej Nowak is, aki az 1979-ben alakult TSA zenekar alapítója és vezetője, a másik együttese pedig a Zle Psy. A dalt többször előadták közösen, és fellépett velük Paweł Maciwoda, a Scorpions basszusgitárosa.

2013 augusztusában Borne Sulinowoban Európa és Lengyelország legnagyobb military fesztiválján több mint 10 ezer ember előtt léptek fel. 2007 és 2012 között az együttes frontembere a Romantikus Erőszak énekese, Sziva Balázs volt, így az ő felbukkanása is várható a Hungarica programjában.


A koncert fő műsorszámaként a Sziva Balázs vezette, és ezen a napon 20 éves jubileumát ünneplő Romantikus Erőszak lép majd színpadra. A hazafiak és honleányok kedvenc zenekara két évtizedes fennállása óta közel 400 koncertet adott a Kárpát-medence 27 történelmi vármegyéjének 124 településén. Kemény basszushangzásra alapuló zenéjük egyik védjegye a táncba hívó magyar dudaszó, amelyen ősi dallamok szólalnak meg.

A csapat eddig 8 stúdióalbumot, 2 gyűjteményes lemezt, 2 koncertlemezt, 4 kislemezt, 1 bakelit kislemezt és 2 megosztott lemezt (a Független Adóval és az Archívummal), 9 videóklipet és 2 koncert DVD-t készített. 2010-ben Keménymag című albumuk a Mahasz-lista 2. helyén nyitott a megjelenés hetében, éppen úgy, mint 2012-ben a Mindörökké Magyarország című CD-jük.

A Romantikus Erőszakról két dokumentumfilm készült: a Dübörög a nemzeti rock, amelyet 2007-ben több fővárosi moziban is bemutattak, illetve 2010-ben a 15 év nemzeti rock. Két további dokumentumfilmhez (a Csillagösvényen első és második részéhez) pedig a dalaikat használták fel a készítők. Lemezeiken és élő fellépéseiken közreműködött már Schuster Lóránt és Sárvári Vilmos (P. Mobil), Mogyorósi László (Pannónia, Metró, Mogyorósi Trió), Mentes Norbert és Gőbl Gábor (Moby Dick), ifj. Csoóri Sándor (Muzsikás), Vedres Joe és Hirlemann Bertalan (Beatrice, Bikini), Sáfár József (P. Box) és Szasza (Action, Zorall). Pályafutása során a magyar rockzene olyan nagyjaival játszott együtt a banda, mint a P. Mobil, a Beatrice, a Kormorán, a Korál, a Lord, a Mini, a Deák Bill Blues Band, a Rolls Frakció, az Ős-P.Box, a Moby Dick, a Pokolgép, az Ossian vagy Waszlavik Gazember, és olyan legendás hazai oi!/skinhead együttesekkel osztották meg a színpadot, mint az Egészséges Fejbőr, az Oi-kor, vagy a Független Adó."


Időbeosztás:
18:30 - kapunyitás
19:00 - Örökség (ex-Kormorán)
21:00 - Hungarica ("A láng örökkön ég" lemezbemutató koncert)
22:30 - Romantikus Erőszak (20 éves jubileumi koncert)A koncertre belépőjegyek az alábbi helyeken kaphatók:

Hammer Zenebarlang
1114 Budapest Fadrusz u 2.
Nyitvatartás: H-P: 10-18

Turánia Hagyományőrző Áruház
1066 Bp. Zichy Jenő u.34
Nyitvatartás: H-P: 09 -18 // SZO: 10-14

Budapest - Petőfi Csarnok
Cím: Zichy Mihály utca 14., Budapest, Hungary, 1146

Viking bolt
1111. Budapest, Karinthy Frigyes út 10. (bejárat a Bicskei u. felől)
Nyitvatartás: H-P: 11-18 // SZO: 10-14

Szkíta Kézművesbolt
1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 6.
Nyitvatartás: H-P: 10 -18 // SZO: 10-14

Headbanger
1053 Budapest, Múzeum krt. 17
Nyitvatartás: H-P:10-18 // SZO: 10-13

Magyar Menedék Könyvesház
1126 Budapest, Márvány u. 48.
Nyitvatartás: H-P: 10-20 // SZO: 10-13

Mind-Zene
1088 Budapest, Krúdy Gy. u. 9
Nyitvatartás: H-P: 10-19 // SZO: 9-14

Viking Metal
1132 Budapest, Nyugati tér 5.

18 év alatt a belépő 1500 forint, 14 év alatt ingyenes a koncert!

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
2019. szeptember 21. (szombat) 07:59

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első dal, a The Voice. Mats Levén: "Skyblood - ez vagyok én. A Skyblood egyenlő a büszkeséggel, az empátiával és a haraggal. A The Voice dal magasra emeli ezt a zászlót. Harc az igazság ügyéért."   www.facebook.com/SkybloodM   SKYBLOOD - The Voice (szöveges videó a 2019-es Skyblood albumhoz)  

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS