HANG-SÚLY ZENEI DÍJ - A Magma Rise lemeze lett 'Az év albuma'

17 online rock/metal oldal szerkesztői szavaztak

2014. március 3. (hétfő) 11:55

Az évek során már hagyománnyá vált, hogy a magyar internetes rock/metal oldalak február-március táján jelölteket állítanak, és megszavazzák az előző évben megjelent magyar hard rock/metal albumok közül a legjobbakat.


A 9. Hangsúly Zenei Díj szavazáson 'Az év albuma' kategóriában 16 jelölés született és a 17 online rock/metal oldal szerkesztőiből álló zsűri a HammerWorld extra CD-mellékleteként megjelent Magma Rise albumot, a The Man In The Maze-t ismerte el 2013 legjobb lemezeként.

Gratulálunk a zenekarnak!
 


Az év albuma
MAGMA RISE – The Man In The Maze

Album kategóriában a  második helyre a magyar heavy metal új generációját képviselő, nemzetközi szinten is jól mozgó Wisdom zenekar Marching for Liberty albuma, harmadiknak pedig az egyedi koncepcióval dolgozó Virrasztók tavalyi nagylemeze, A halál színei futott be.


Az év debütáló albuma
APEY & THE PEA – Devil’s Nectar

A 2013-as év legjobb debütáló albumát a zsűri szavazatai alapján a sludge/stoner/doom metalos Apey & The Pea készítette el. A Devil’s Nectar című albumnak a négy HangSúly-díj jelölésből sikerült beváltania egyet. A kategóriában második lett az Omega Diatribe djentes bemutatkozása, az Iapetus. Harmadik helyre pedig a Zeneakadémiáról indult, progresszív metalban utazó Miserium albuma, a Return To Grace került.

 


Az év koncertzenekara
WATCH MY DYING

Az év koncertzenekarának az igazán látványos és zeneileg is első osztályú fellépéseket produkáló Watch My Dying bizonyult. Mivel a zenekar idei anyaga a HangSúlyTM Zenei Díj szabályai miatt nem lehetett jelölt a többi kategóriában (a ’4.1’ EP nem teljes album), így a WMD ezzel az elsőséggel vigasztalódhat. Mögöttük holtversenyben végzett az idén 4-4 kategóriában is jelölt Cadaveres és Wisdom.

 


Az év stúdióprodukciója
KOVÁCS GÁBOR: Wisdom – Marching For Liberty

Az év legjobb hangzású albumának produkciós munkájáért járó díjra Varga Zoltán (SuperSize Recording) és Vári Gábor (Black Hole Sound) is több jelölést kapott, de végül az első helyre a Wisdom harmadik albuma, a csapat gitárosa, Kovács Gábor által felvett, kevert és masterelt Marching For Liberty futott be. A lemez munkálatai három stúdióban (Blacksmith, SuperSize és Denevér stúdió) zajlottak. Ebben a kategóriában is holtverseny alakult ki a második helyen: az év debütáló albumát jegyző Apey & The Pea zenekar R33 Stúdióban készült lemeze és a SuperSize-ban rögzített negyedik Cadaveres album, a DeMoralizer között.

 


Az év lemezborítója
HAVANCSÁK GYULA: Wisdom – Marching For Liberty

Az év lemezborítója kategória legtöbb jelölését Sallai Péter kapta idén, három munkájával. A zsűri szavazatai alapján azonban az év lemezborítója is a Wisdom 2013-as albumáé, amelynek részletgazdag grafikai munkájáért Havancsák "Hjules" Gyulát illeti az elismerés. Hjules ezzel tovább erősítette pozícióját a HangSúlyTM Zenei Díj rekorderei között, hiszen már negyedszer nyerte meg ezt a kategóriát. Második helyen végzett Kókai Barnabás (Barber’s Art) az Apey & The Pea-album borítójával és Tóth Zoltán a Virrasztók lemezének borítójával.


A HangSúly Zenei Díj honlapján - www.hang-suly.hu - megtalálható médialejátszóban hangos ízelítőt találhatsz a 2013-as év hazai terméséből.

A zsűriben résztvevő internetes magazinok: Rockerek.hu, Underview, Vaskarc, Fémforgács, Dionysos Rising, Kronos Mortus, NuSkull, Passzio.hu, Rockbook, Rock Gyémántok, Rockvilág, Hard Rock Magazin, Rock Station, Shock! Magazin, Underground Magazin, Zenevilág, Viharock.

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
2020. február 20. (csütörtök) 13:47

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer gitározik, a basszusgitárt a Guns N' Roses-ból ismert Duff McKagan kezeli, dobokon pedig a Red Hot Chili Peppers-ből Chad Smith játszik.     Ozzy korábban ezt mondta a rapperként ismert Post Malone kapcsán: "Soha nem is hallottam korábban erről a srácról. Azt akarta, hogy énekeljek az egyik dalában, a Take What You Want-ban, úgyhogy ezt meg is csináltam, aztán az egyik dolog hozta a másikat. Elkezdtem dolgozni egy új lemezen Post Malone producerével, Andrew Watt-tal. Amolyan katalizátor volt ahhoz, hogy most itt legyek. Ha nincs ez a lemezkészítés, még mindig otthon lógnék, arra gondolva, hogy örökké itt fogok heverni. Piszokil hiányzott a zene. A rajongóim annyira...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak
PICK DOWN - Új felállás, új EP Mezőhegyesről: Hazug szavak

Hazug szavak címmel elkészült és meg is hallgatható a mezőhegyesi Pick Down új EP-je. A hat nótát már az új felállású csapat rögzítette. "A mezőhegyesi székhelyű Pick Down...

BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless
BON JOVI - Dalpremier a tavaszi albumról: Limitless

Azt már november óta tudjuk, hogy tavasszal új Bon Jovi album jelenik meg, az első előzetes dalt, a klippel kísért Unbroken be is mutattuk, most pedig itt a második előzetes szám, a...

KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time
KHYMERA - Dallamrock/AOR premier Dennis Wardtól: The First Time

Master Of Illusions címmel március 6-án jelenik meg a dallamos rock, AOR projekt Khymera ötödik albuma, amelynek második előzeteseként már meg is hallgatható a The First Time dal. A...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS