HANG-SÚLY ZENEI DÍJ - A Magma Rise lemeze lett 'Az év albuma'

17 online rock/metal oldal szerkesztői szavaztak

2014. március 3. (hétfő) 11:55

Az évek során már hagyománnyá vált, hogy a magyar internetes rock/metal oldalak február-március táján jelölteket állítanak, és megszavazzák az előző évben megjelent magyar hard rock/metal albumok közül a legjobbakat.


A 9. Hangsúly Zenei Díj szavazáson 'Az év albuma' kategóriában 16 jelölés született és a 17 online rock/metal oldal szerkesztőiből álló zsűri a HammerWorld extra CD-mellékleteként megjelent Magma Rise albumot, a The Man In The Maze-t ismerte el 2013 legjobb lemezeként.

Gratulálunk a zenekarnak!
 


Az év albuma
MAGMA RISE – The Man In The Maze

Album kategóriában a  második helyre a magyar heavy metal új generációját képviselő, nemzetközi szinten is jól mozgó Wisdom zenekar Marching for Liberty albuma, harmadiknak pedig az egyedi koncepcióval dolgozó Virrasztók tavalyi nagylemeze, A halál színei futott be.


Az év debütáló albuma
APEY & THE PEA – Devil’s Nectar

A 2013-as év legjobb debütáló albumát a zsűri szavazatai alapján a sludge/stoner/doom metalos Apey & The Pea készítette el. A Devil’s Nectar című albumnak a négy HangSúly-díj jelölésből sikerült beváltania egyet. A kategóriában második lett az Omega Diatribe djentes bemutatkozása, az Iapetus. Harmadik helyre pedig a Zeneakadémiáról indult, progresszív metalban utazó Miserium albuma, a Return To Grace került.

 


Az év koncertzenekara
WATCH MY DYING

Az év koncertzenekarának az igazán látványos és zeneileg is első osztályú fellépéseket produkáló Watch My Dying bizonyult. Mivel a zenekar idei anyaga a HangSúlyTM Zenei Díj szabályai miatt nem lehetett jelölt a többi kategóriában (a ’4.1’ EP nem teljes album), így a WMD ezzel az elsőséggel vigasztalódhat. Mögöttük holtversenyben végzett az idén 4-4 kategóriában is jelölt Cadaveres és Wisdom.

 


Az év stúdióprodukciója
KOVÁCS GÁBOR: Wisdom – Marching For Liberty

Az év legjobb hangzású albumának produkciós munkájáért járó díjra Varga Zoltán (SuperSize Recording) és Vári Gábor (Black Hole Sound) is több jelölést kapott, de végül az első helyre a Wisdom harmadik albuma, a csapat gitárosa, Kovács Gábor által felvett, kevert és masterelt Marching For Liberty futott be. A lemez munkálatai három stúdióban (Blacksmith, SuperSize és Denevér stúdió) zajlottak. Ebben a kategóriában is holtverseny alakult ki a második helyen: az év debütáló albumát jegyző Apey & The Pea zenekar R33 Stúdióban készült lemeze és a SuperSize-ban rögzített negyedik Cadaveres album, a DeMoralizer között.

 


Az év lemezborítója
HAVANCSÁK GYULA: Wisdom – Marching For Liberty

Az év lemezborítója kategória legtöbb jelölését Sallai Péter kapta idén, három munkájával. A zsűri szavazatai alapján azonban az év lemezborítója is a Wisdom 2013-as albumáé, amelynek részletgazdag grafikai munkájáért Havancsák "Hjules" Gyulát illeti az elismerés. Hjules ezzel tovább erősítette pozícióját a HangSúlyTM Zenei Díj rekorderei között, hiszen már negyedszer nyerte meg ezt a kategóriát. Második helyen végzett Kókai Barnabás (Barber’s Art) az Apey & The Pea-album borítójával és Tóth Zoltán a Virrasztók lemezének borítójával.


A HangSúly Zenei Díj honlapján - www.hang-suly.hu - megtalálható médialejátszóban hangos ízelítőt találhatsz a 2013-as év hazai terméséből.

A zsűriben résztvevő internetes magazinok: Rockerek.hu, Underview, Vaskarc, Fémforgács, Dionysos Rising, Kronos Mortus, NuSkull, Passzio.hu, Rockbook, Rock Gyémántok, Rockvilág, Hard Rock Magazin, Rock Station, Shock! Magazin, Underground Magazin, Zenevilág, Viharock.

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Jön a Halandó album, videoklippel a címadó dal
2019. szeptember 22. (vasárnap) 15:43

Halandó címmel október 8-án jelenik meg a Fatal Error harmadik nagylemeze, a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel pedig máris megismerkedhetsz. "Fogadjátok szeretettel az új lemezünk címadó dalát, valamint a hozzá készült klipet! Nagyon köszönjük a stábnak és a barátainknak, akik miatt létrejöhetett a dal/videó! Rendeld meg a Halandó CD-t, és hallgasd meg egy héttel a megjelenés előtt! A CD mellett elérhetőek pólók, valamint ha támogatni akarsz minket, választhatod a támogatói csomagot. Találkozunk a lemezbemutatónkon az Instantban nov. 15-én!"   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   A lemezbemutató buli Facebook oldala   FATAL ERROR - Halandó (a 2019-es Halandó albumhoz)   Az előrendeléshez kattints ide!    

SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első...

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS