KORN - "Obama az illuminátusok bábja, az USA rendőrállamba megy át"

Jonathan nem politizál, de azért mégis

2014. február 19. (szerda) 18:17

Az összeesküvés elméletek egyik nagy császárának tartott rádiósnak, filmrendezőnek, Alex Jones-nak nyilatkozott a Korn frontembere, Jonathan Davis, mégpedig a politikus és egyben provokatív legutóbbi klipjük, a pár hete bemutatott Spike In My Veins kapcsán. Talán meglepő, talán nem, de Jonathan is rendesen odatette magát a beszélgetés során.


"Nem feltétlenül tartom magam egy politizáló figurának, de az évek során, ahogy láttam, hogy mi is folyik... itt a cselekvés ideje annak kapcsán, hogy mi is történik az országunkban, hogy mi történik a rendszerrel, meg egyáltalán hogy mi megy itt.

Nagyon szomorú, hogy látszólag mindenki bealudt és elfogadja azt a tényt, hogy az ország arra használja a médiát, hogy elterelje a figyelmet, hogy az emberek ne figyeljenek oda, mi is történik az országunkkal.

Totálisan kiakasztott, hogy mindenhol ez a Miley Cyrus dolog ment, közben meg Barack (Obama) elfogadtatott egy új törvényt, hogy bárkit bezárathat, akit csak akar, még csak vád alá helyezés sem kell és olyan hosszan tarthatja bent az embert, amilyen hosszan csak akarja.

Lényegében a jogainkat egyenként veszik el és végül is, úgy érzem, hogy itt az ideje... Valamit tennem kell és meg kell próbálnom annyi embert ráébreszteni arra, hogy valójában mi is folyik, amennyit csak lehet."A The Paradigm Shift (paradigmaváltás) lemezcím kapcsán ezt mondta Jonathan:


"Szerintem itt az ideje, hogy mi, hétköznapi emberek kiálljunk és harcoljunk a hatalom ellen. Úgy gondolom, hogy ez az ország annak idején olyan alapokra épült, úgy lett kialakítva, hogy ha nem tetszik a kormányunk és az, amit a kormányunk tesz, ha elveszi a magánélethez fűződő jogainkat... és ott van minden ezekkel a drone-okkal is, akkor forradalmak is legyenek... Félelmetes idők ezek és szerintem a mi helyzetünkben tenni kell valamit... valakinek el kell mondania a dolgokat a fiatalabb közönségnek, tudatni kell velük, hogy mi megy és hogyan lehet visszaszerezni a magánéletet.

A Nagy Testvér él és jól érzi magát. Úgy értem, hogy te most a telós kamerámon keresztül látsz engem. Ez nem a kamerák elhelyezéséről szól. Szerintem már így is mindenütt kamerák vannak. Ne mondja nekem senki, hogy nincsenek trükkös megoldások arra, hogy mindenki láthassa, hogy a hatalom láthassa, hogy mit csinálsz, és mindig figyelik is, hogy mit csinálunk. És ettől nem érzem magam kényelmesen. Ennek véget kell vetni.

És megépítik ezt az irdatlan épületet, az NSA-ről (az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség) beszélek, a kémkedés érdekében, és ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Úgy értem, hogy félelmetes idők ezek, testvér.

Senki sem törődik azzal, hogy mi folyik a zárt ajtók mögött, amikor Obama létrehozza ezeket az őrült törvényeket, amelyek egyre inkább elrabolják a magánéletünket. Az ilyesmi egyre inkább diktátort csinál valakiből. Valaminek történnie kell. Ezt a dolgot meg kell állítani."

"Ezt már mondtam korábban is. Szerintem ő az illuminátusok bábja. Ennek valahogy nincs értelme, az egésznek. A fickó a semmiből bukkant fel, elnököt csináltak belőle, és jön ez az összes dolog. Nem tudom... Valahogy ez nem áll össze nekem.  És a tetejébe, én még csak nem is vagyok egy politizáló ember, nem tudok túl sokat a dolgokról, pusztán aggódom a magánéletem és a gyermekeim magánélete miatt. Ez itt Amerika, ennek ugye a 'szabadság hazájának' kéne lennie és ehelyett egy rendőrállammá kezd válni. Én csak azt szeretném, ha újra az az ország lennénk, ami voltunk.

Emlékszem, hogy amikor kissrác voltam, milyen remek ország volt ez, de ahogy felnőttem és láttam, ahogy alakulnak a dolgok, én csak azt szeretném, hogy olyan legyen, mint amilyen korábban volt.

Ahogy már említettem, nem igazán vagyok egy politizáló figura és nem akarom, hogy mindez úgy jöjjön le, hogy fogalmam sincs, miről is beszélek, de egy olyan világot szeretnék a gyermekeimre hagyni, ahol megvan a szabadságuk, a magánéletük, mindaz, amire ez az ország annak idején épült."Az új Korn klipben Miley Cyrus, Edward Snowden és a kokózó torontói polgármester mellett Kanye Westre is utal a csapat, és persze a kormányzati korrupcióra, az elhíresült megfigyelési praktikákra, a politikai botrányokra, a celebkultuszra.

A The Paradigm Shift címmel tavaly ősszel kiadott tizenegyedik Korn album producere Don Gilmore volt (Linkin Park, Pearl Jam, Lacuna Coil stb.). A visszatért Brian "Head" Welch gitárossal ez volt az első közös lemezük a 2003-as Take A Look In The Mirror óta.KORN - Spike In My Veins (a 2013-as The Paradigm Shift albumhoz)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MICHAEL SWEET - Dalpremier az októberi szólóalbumról: Ten
2019. szeptember 18. (szerda) 17:26

A Stryper frontembere, Michael Sweet gitáros/énekes/dalszerző a 90-es évek eleje óta rendszeresen készít szólólemezeket, a 10. önálló albuma pedig Ten címmel jön majd október 11-én. Máris megismerkedhetsz a szöveges videóval kísért harmadik előzetes dallal, a Tennel, amelyben a Fozzy és a Stuck Mojo soraiból ismert Rich Ward gitáros a vendég. A lemezen számos más vendég is játszik: Todd La Torre (a Queensrÿche énekese), Jeff Loomis (Arch Enemy, ex-Nevermore), Andy James, Tracii Guns (LA Guns), Ethan Brosh, Joel Hoekstra (Whitesnake), Gus G. (Firewind), Howie Simon, Marzi Montazeri, Will Hunt (Evanescence), John O’Boyle, valamint Mike Kerr és Ian Raposa a Firstbourne-ból. Michael Sweet: "Szinte minden dalban más és más zenész vendégszerepel. Eredetileg csak néhány vendéget terveztem, de aztán úgy döntöttem, hogy érdekes lenne minden dalba meghívni valakit. Elkezdtem felsorakoztatni a neveket, majd megkerestem őket, és sorba...

MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre
MYRATH - Márciusban az önálló turnéjukkal is eljönnek Budapestre

Shehili címmel még májusban jelent meg a prog/power vonalas tunéziai Myrath új stúdióalbuma, a 2016-os Legacy lemez folytatása. Novemberben a Beast In Black vendégeként érkeznek...

ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre
ENTRAILS - Dalpremier a régisulis svéd death brigádtól: The Pyre

Rise Of The Reaper címmel október 11-én jelenik meg a 2008-ban újjáéledt svéd old school death metal brigád Entrails hatodik albuma, a 2017-es World Inferno lemez folytatása. Az új...

MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását
MEGADETH - Dave Mustaine orvosai nagyon pozitívnak érzik a kezelés hatását

Még júniusban derült ki, hogy a Megadeth alapítóját, főnökét, Dave Mustaine-t torokrákkal kezelik, de azóta is folyik a munka az új stúdióalbumon, januárban pedig a Five Finger Death...

OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album
OZZY - Négy hét alatt elkészült egy új album

A The Sunnak adott friss interjújában Ozzy beszámolt arról, hogy elkészített egy 9 dalos új albumot, mindössze négy hét alatt. Mégpedig azután, hogy a rapper Post Malone friss...

PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"
PHIL ANSELMO - Egy Pantera tribute turnéról Zakk Wylde-dal: "Miért ne?"

Phil Anselmo nemrég az egyik chilei Illegals buli előtt adott interjú során azt mondta, hogy ha minden körülmény adott, ő benne lenne a korábban is többször emlegetett Pantera tribute...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS