KORN - "Obama az illuminátusok bábja, az USA rendőrállamba megy át"

Jonathan nem politizál, de azért mégis

2014. február 19. (szerda) 18:17

Az összeesküvés elméletek egyik nagy császárának tartott rádiósnak, filmrendezőnek, Alex Jones-nak nyilatkozott a Korn frontembere, Jonathan Davis, mégpedig a politikus és egyben provokatív legutóbbi klipjük, a pár hete bemutatott Spike In My Veins kapcsán. Talán meglepő, talán nem, de Jonathan is rendesen odatette magát a beszélgetés során.


"Nem feltétlenül tartom magam egy politizáló figurának, de az évek során, ahogy láttam, hogy mi is folyik... itt a cselekvés ideje annak kapcsán, hogy mi is történik az országunkban, hogy mi történik a rendszerrel, meg egyáltalán hogy mi megy itt.

Nagyon szomorú, hogy látszólag mindenki bealudt és elfogadja azt a tényt, hogy az ország arra használja a médiát, hogy elterelje a figyelmet, hogy az emberek ne figyeljenek oda, mi is történik az országunkkal.

Totálisan kiakasztott, hogy mindenhol ez a Miley Cyrus dolog ment, közben meg Barack (Obama) elfogadtatott egy új törvényt, hogy bárkit bezárathat, akit csak akar, még csak vád alá helyezés sem kell és olyan hosszan tarthatja bent az embert, amilyen hosszan csak akarja.

Lényegében a jogainkat egyenként veszik el és végül is, úgy érzem, hogy itt az ideje... Valamit tennem kell és meg kell próbálnom annyi embert ráébreszteni arra, hogy valójában mi is folyik, amennyit csak lehet."A The Paradigm Shift (paradigmaváltás) lemezcím kapcsán ezt mondta Jonathan:


"Szerintem itt az ideje, hogy mi, hétköznapi emberek kiálljunk és harcoljunk a hatalom ellen. Úgy gondolom, hogy ez az ország annak idején olyan alapokra épült, úgy lett kialakítva, hogy ha nem tetszik a kormányunk és az, amit a kormányunk tesz, ha elveszi a magánélethez fűződő jogainkat... és ott van minden ezekkel a drone-okkal is, akkor forradalmak is legyenek... Félelmetes idők ezek és szerintem a mi helyzetünkben tenni kell valamit... valakinek el kell mondania a dolgokat a fiatalabb közönségnek, tudatni kell velük, hogy mi megy és hogyan lehet visszaszerezni a magánéletet.

A Nagy Testvér él és jól érzi magát. Úgy értem, hogy te most a telós kamerámon keresztül látsz engem. Ez nem a kamerák elhelyezéséről szól. Szerintem már így is mindenütt kamerák vannak. Ne mondja nekem senki, hogy nincsenek trükkös megoldások arra, hogy mindenki láthassa, hogy a hatalom láthassa, hogy mit csinálsz, és mindig figyelik is, hogy mit csinálunk. És ettől nem érzem magam kényelmesen. Ennek véget kell vetni.

És megépítik ezt az irdatlan épületet, az NSA-ről (az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség) beszélek, a kémkedés érdekében, és ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Úgy értem, hogy félelmetes idők ezek, testvér.

Senki sem törődik azzal, hogy mi folyik a zárt ajtók mögött, amikor Obama létrehozza ezeket az őrült törvényeket, amelyek egyre inkább elrabolják a magánéletünket. Az ilyesmi egyre inkább diktátort csinál valakiből. Valaminek történnie kell. Ezt a dolgot meg kell állítani."

"Ezt már mondtam korábban is. Szerintem ő az illuminátusok bábja. Ennek valahogy nincs értelme, az egésznek. A fickó a semmiből bukkant fel, elnököt csináltak belőle, és jön ez az összes dolog. Nem tudom... Valahogy ez nem áll össze nekem.  És a tetejébe, én még csak nem is vagyok egy politizáló ember, nem tudok túl sokat a dolgokról, pusztán aggódom a magánéletem és a gyermekeim magánélete miatt. Ez itt Amerika, ennek ugye a 'szabadság hazájának' kéne lennie és ehelyett egy rendőrállammá kezd válni. Én csak azt szeretném, ha újra az az ország lennénk, ami voltunk.

Emlékszem, hogy amikor kissrác voltam, milyen remek ország volt ez, de ahogy felnőttem és láttam, ahogy alakulnak a dolgok, én csak azt szeretném, hogy olyan legyen, mint amilyen korábban volt.

Ahogy már említettem, nem igazán vagyok egy politizáló figura és nem akarom, hogy mindez úgy jöjjön le, hogy fogalmam sincs, miről is beszélek, de egy olyan világot szeretnék a gyermekeimre hagyni, ahol megvan a szabadságuk, a magánéletük, mindaz, amire ez az ország annak idején épült."Az új Korn klipben Miley Cyrus, Edward Snowden és a kokózó torontói polgármester mellett Kanye Westre is utal a csapat, és persze a kormányzati korrupcióra, az elhíresült megfigyelési praktikákra, a politikai botrányokra, a celebkultuszra.

A The Paradigm Shift címmel tavaly ősszel kiadott tizenegyedik Korn album producere Don Gilmore volt (Linkin Park, Pearl Jam, Lacuna Coil stb.). A visszatért Brian "Head" Welch gitárossal ez volt az első közös lemezük a 2003-as Take A Look In The Mirror óta.KORN - Spike In My Veins (a 2013-as The Paradigm Shift albumhoz)

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS