KORN - "Obama az illuminátusok bábja, az USA rendőrállamba megy át"

Jonathan nem politizál, de azért mégis

2014. február 19. (szerda) 18:17

Az összeesküvés elméletek egyik nagy császárának tartott rádiósnak, filmrendezőnek, Alex Jones-nak nyilatkozott a Korn frontembere, Jonathan Davis, mégpedig a politikus és egyben provokatív legutóbbi klipjük, a pár hete bemutatott Spike In My Veins kapcsán. Talán meglepő, talán nem, de Jonathan is rendesen odatette magát a beszélgetés során.


"Nem feltétlenül tartom magam egy politizáló figurának, de az évek során, ahogy láttam, hogy mi is folyik... itt a cselekvés ideje annak kapcsán, hogy mi is történik az országunkban, hogy mi történik a rendszerrel, meg egyáltalán hogy mi megy itt.

Nagyon szomorú, hogy látszólag mindenki bealudt és elfogadja azt a tényt, hogy az ország arra használja a médiát, hogy elterelje a figyelmet, hogy az emberek ne figyeljenek oda, mi is történik az országunkkal.

Totálisan kiakasztott, hogy mindenhol ez a Miley Cyrus dolog ment, közben meg Barack (Obama) elfogadtatott egy új törvényt, hogy bárkit bezárathat, akit csak akar, még csak vád alá helyezés sem kell és olyan hosszan tarthatja bent az embert, amilyen hosszan csak akarja.

Lényegében a jogainkat egyenként veszik el és végül is, úgy érzem, hogy itt az ideje... Valamit tennem kell és meg kell próbálnom annyi embert ráébreszteni arra, hogy valójában mi is folyik, amennyit csak lehet."A The Paradigm Shift (paradigmaváltás) lemezcím kapcsán ezt mondta Jonathan:


"Szerintem itt az ideje, hogy mi, hétköznapi emberek kiálljunk és harcoljunk a hatalom ellen. Úgy gondolom, hogy ez az ország annak idején olyan alapokra épült, úgy lett kialakítva, hogy ha nem tetszik a kormányunk és az, amit a kormányunk tesz, ha elveszi a magánélethez fűződő jogainkat... és ott van minden ezekkel a drone-okkal is, akkor forradalmak is legyenek... Félelmetes idők ezek és szerintem a mi helyzetünkben tenni kell valamit... valakinek el kell mondania a dolgokat a fiatalabb közönségnek, tudatni kell velük, hogy mi megy és hogyan lehet visszaszerezni a magánéletet.

A Nagy Testvér él és jól érzi magát. Úgy értem, hogy te most a telós kamerámon keresztül látsz engem. Ez nem a kamerák elhelyezéséről szól. Szerintem már így is mindenütt kamerák vannak. Ne mondja nekem senki, hogy nincsenek trükkös megoldások arra, hogy mindenki láthassa, hogy a hatalom láthassa, hogy mit csinálsz, és mindig figyelik is, hogy mit csinálunk. És ettől nem érzem magam kényelmesen. Ennek véget kell vetni.

És megépítik ezt az irdatlan épületet, az NSA-ről (az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség) beszélek, a kémkedés érdekében, és ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Úgy értem, hogy félelmetes idők ezek, testvér.

Senki sem törődik azzal, hogy mi folyik a zárt ajtók mögött, amikor Obama létrehozza ezeket az őrült törvényeket, amelyek egyre inkább elrabolják a magánéletünket. Az ilyesmi egyre inkább diktátort csinál valakiből. Valaminek történnie kell. Ezt a dolgot meg kell állítani."

"Ezt már mondtam korábban is. Szerintem ő az illuminátusok bábja. Ennek valahogy nincs értelme, az egésznek. A fickó a semmiből bukkant fel, elnököt csináltak belőle, és jön ez az összes dolog. Nem tudom... Valahogy ez nem áll össze nekem.  És a tetejébe, én még csak nem is vagyok egy politizáló ember, nem tudok túl sokat a dolgokról, pusztán aggódom a magánéletem és a gyermekeim magánélete miatt. Ez itt Amerika, ennek ugye a 'szabadság hazájának' kéne lennie és ehelyett egy rendőrállammá kezd válni. Én csak azt szeretném, ha újra az az ország lennénk, ami voltunk.

Emlékszem, hogy amikor kissrác voltam, milyen remek ország volt ez, de ahogy felnőttem és láttam, ahogy alakulnak a dolgok, én csak azt szeretném, hogy olyan legyen, mint amilyen korábban volt.

Ahogy már említettem, nem igazán vagyok egy politizáló figura és nem akarom, hogy mindez úgy jöjjön le, hogy fogalmam sincs, miről is beszélek, de egy olyan világot szeretnék a gyermekeimre hagyni, ahol megvan a szabadságuk, a magánéletük, mindaz, amire ez az ország annak idején épült."Az új Korn klipben Miley Cyrus, Edward Snowden és a kokózó torontói polgármester mellett Kanye Westre is utal a csapat, és persze a kormányzati korrupcióra, az elhíresült megfigyelési praktikákra, a politikai botrányokra, a celebkultuszra.

A The Paradigm Shift címmel tavaly ősszel kiadott tizenegyedik Korn album producere Don Gilmore volt (Linkin Park, Pearl Jam, Lacuna Coil stb.). A visszatért Brian "Head" Welch gitárossal ez volt az első közös lemezük a 2003-as Take A Look In The Mirror óta.KORN - Spike In My Veins (a 2013-as The Paradigm Shift albumhoz)

 

 

Hammer TV

 
FLESHCRAWL - Budapesten találta meg új énekesét a német death metal horda
2021. október 15. (péntek) 18:19

44 évesen hunyt el júniusban a death metal veterán Fleshcrawl frontembere, Sven "Svenson" Gross; a 80-as évek vége óta aktív német death metal banda Budapesten találta meg a rákban elhunyt Svenson utódját. Borisz Sarafutgyinov olyan hazai csapatok éléről ismerheted, mint a Deprived of Salvation vagy a Dusty Chopper, de korábban a Symmetry of the Void gitáros/énekeseként is zenélt. "Már egy ideje eldöntöttük, hogy folytatjuk a zenekart, és most úgy érezzük, itt az ideje, hogy betöltsük a megüresedett énekesi posztot. Oroszország fagyos pusztaságaiból érkezett, és jó ideje Budapest sötét alvilágában bujkál... üdvözöljétek Borisz Sarafutgyinovot!   Rettentő és erőteljes hanggal, félelmetes ivóképességgel és minden egyébbel rendelkezik, már bizonyította is, hogy ő a megfelelő ember a feladatra. Az Obscene Extreme Fesztiválon és a Tombstoned fesztiválon adott két gyilkos koncert után...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: The Years of Death and Dying
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: The Years of Death and Dying

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a harmadik előzetes dal, a szöveges videóval kísért The Years of Death and Dying....

BEHEMOTH - Videópremier a masszív livestream koncertről: Bartzabel
BEHEMOTH - Videópremier a masszív livestream koncertről: Bartzabel

In Absentia Dei címmel december 17-én jelenik meg a Behemoth új élő anyaga, amit 2020-ban rögzítettek Nergalék a globális streambulijukon. Második előzetesként itt a Bartzabel...

NITA STRAUSS - Közös klipes dalban Alice Cooper gitárosa és a Disturbed énekese: Dead Inside
NITA STRAUSS - Közös klipes dalban Alice Cooper gitárosa és a Disturbed énekese: Dead Inside

Az Alice Cooper gitárosaként is ismert Nita Strauss egy videóval kísért, Dead Inside című dallak jelentkezett, amelyet a Disturbed frontemberével, David Draimannel közösen készített....

BONDED - Jön az ex-Sodom zenészek második albuma, klipes új dal: Lillith
BONDED - Jön az ex-Sodom zenészek második albuma, klipes új dal: Lillith

Még 2020 elején jelent meg a Bonded debütáló albuma, a Rest In Violence, az utódja pedig november 12-én lát majd napvilágot Into Blackness. Második előzetesként már itt is van a...

RHAPSODY OF FIRE - Dalpremier a november végi albumról: Terial The Hawk
RHAPSODY OF FIRE - Dalpremier a november végi albumról: Terial The Hawk

Júniusban egy I'll Be Your Hero című, 8 tételes EP-vel jelentkezett az Alex Staropoli billentyűs vezette Rhapsody Of Fire, ami egyfajta felvezetése volt az új albumnak. A nagylemez majd...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS