RUDÁN JOE - Elmondja, hogy miért szállt ki a Mobilmániából

Március elején jön ki az énekes első szólóalbuma

2014. február 11. (kedd) 13:31

Rudán Joe egészen decemberig a Mobilmánia énekese volt, azóta már csatlakozott egy másik hard rock csapathoz, a Dinamithoz, de még ennél is fontosabb, hogy március elején megjelenik az első szólóalbuma Én ez vagyok címmel.


www.rudanjoe.huA februári HammerWorldben is olvashatsz egy alapos interjút Joe-val, de Hegedűs István nemrég interjút készített az énekessel a passzio.hu számára, amelyben Rudán Joe a Mobilmániából történt - számunkra váratlan - távozására is kitért.

"A zenekarból való kiválásom régóta érett, egyébként nyílt titok volt. Még a Mobilmánia számára is, hiszen két hónappal ezelőtt már tartottak egy meghallgatást, ahol énekest kerestek. Tisztázzunk valamit: annak idején azért mentem énekelni a zenekarba, mert ott tényleg legendák álltak a mikrofon mögött.

Elsősorban Vikidál Gyulára gondolok, akit gyerekkorom óta tisztelek és becsülök. Tunyogi Pétert úgyszintén, vele már korábban is énekeltem együtt. Kékesi Bajnokot - ugyancsak a hetvenes évektől - szintén nagyon szerettem. Elsősorban miattuk lettem a zenekar tagja.

Tunyó azóta az Égi zenekarban játszik, Gyula is elhagyta a csapatot, mikor Vámos Zsolt és Borbély Zsolt távoztak, súlyos csapásként éltük meg mindezt. Én még maradtam, sőt az Alexandra kiadóval való kapcsolataim révén segítettem a második album megjelenését is.

Hittem abban, hogy az új gitárossal még működőképes lehet a zenekar, de két év után Szentkirályi Jani is kilépett. Nekem már az első hullámban, Zsoltékkal együtt kellett volna mennem, mert az utóbbi időben megfáradt a kapcsolat."

A teljes Rudán Joe interjút ide kattintva olvashatod el.Joe olyan legendás zenekarokban énekelt
az utóbbi 25 évben, mint a Pokolgép és a P. Mobil, egészen december végéig pedig a Mobilmánia frontembereként ismerhettük. Azóta a Dinamit tagja is lett, de folyamatosan játszik eredeti zenekarával, a pécsi Codával is, valamint számtalan projektben is részt vesz.RUDÁN JOE - Én ez vagyok (a 2014-es szólóalbum előzetese #2)
RUDÁN JOE - Én ez vagyok (a 2014-es szólóalbum előzetese #1)
 RUDÁN JOE - Én ez vagyok
(Hammer - 03/03)

01. Intro – Vadlúd voltam (Tóth László – Áprily Lajos)
02. A nagy vonatrablás (Vámos Zsolt – Horváth Attila)
03. Néma dal (Tóth László - Palancsa Gábor)
04. Én ez vagyok (Nagy Dávid)
05. Élni szeretnék (Hirleman Bertalan - Toldi Tamás)
06. Hajnali járat blues (ifj. Tornóczky Ferenc - Barbaró Attila)
07. Fényed leszek (Sipeki Zoltán - Palancsa Gábor)
08. Irgalom (Papp Gyula - Sárdy Barbara)
09. Vár rám az út (Sárvári Vilmos – Barbaró Attila)
10. Told a dalt (Gyenes Attila)
11. Mosolyogj Öcsém (Andrásik Remo)
12. Tudok repülni (Vedres Joe – Katona László)
13. Zenék (Kozma Tamás- Horváth Attila)
14. Nem ismertem (Makovics Dénes – Palancsa Gábor)
15. Éjfélkor Whisky A-GO-GO (Zeffer András- Horváth Attila)
16. Nekem ilyen ház kell! (Katona László)

Bónuszdalok:
17. Tudjátok-e, hogy ki volt Csaba Királyfi? (G. Nagy Ilián)
18. Outro – Voltam levetett (Tóth László - Palancsa Gábor)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Jön a Halandó album, videoklippel a címadó dal
2019. szeptember 22. (vasárnap) 15:43

Halandó címmel október 8-án jelenik meg a Fatal Error harmadik nagylemeze, a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel pedig máris megismerkedhetsz. "Fogadjátok szeretettel az új lemezünk címadó dalát, valamint a hozzá készült klipet! Nagyon köszönjük a stábnak és a barátainknak, akik miatt létrejöhetett a dal/videó! Rendeld meg a Halandó CD-t, és hallgasd meg egy héttel a megjelenés előtt! A CD mellett elérhetőek pólók, valamint ha támogatni akarsz minket, választhatod a támogatói csomagot. Találkozunk a lemezbemutatónkon az Instantban nov. 15-én!"   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   A lemezbemutató buli Facebook oldala   FATAL ERROR - Halandó (a 2019-es Halandó albumhoz)   Az előrendeléshez kattints ide!    

SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első...

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS