MACHINE HEAD - Adam Duce basszusgitáros beperelte volt társait

Az ügyvédek biztosan nem járnak majd rosszul...

2014. január 21. (kedd) 01:06

Még tavaly februárban jelentette be a Machine Head, hogy megváltak Adam Duce basszusgitárostól, a csapat egyik alapítótagjától, majd pár nappal később a frontember Robb Flynn részletesen kifejtette, hogy miért is rúgták ki Adamet.

Nos, a courthousenews.com oldal híradása szerint Adam Duce beperelte volt zenekarának tagjait, a Machine Head menedzserét, de még a Nuclear Blast America kiadót is.


Duce szerint hamis az az állítás, hogy azért szállt ki a bandából, mert elege lett. Egyúttal azt mondja, hogy a Head Machine Touring Inc. cégben a csapat mind a négy tagja 25 %-ban volt tulajdonos, Robb Flynn mégis nagyobb részt kapott a bevételekből. Annak ellenére, hogy a zenekar egyre sikeresebb lett és egyre komolyabb turnékat bonyolított le, a basszer kevésnek tartotta a bevételeit, és noha ezzel kapcsolatban feltett kérdéseket Robbnak és a menedzsernek, ezekre sosem kapott kielégítő választ.

A bíróságra beadott iratokban az áll, hogy amikor 2009-ben a Metallicával turnéztak Európában, a bruttó bevétel 2 millió dollár felett volt, a 2012-es Európa-turnéjuk pedig több mint bruttó 3 millió dollárt eredményezett. Adam Duce szerint az elszámolások áttekintése során arra jött rá, hogy a turnék során a megkérdezése nélkül szórtak el egy rakás pénzt különféle "kiadásokra". Szerinte az a pénzösszeg, ami végül ténylegesen eljutott a tagokhoz, nem állt arányban a befektetett munkával és a bevétellel.

"Annak ellenére, hogy Joseph W. Huston (menedzser) 10 %-ot kapott a zenekar bruttó bevételeiből, a zenekar tagjainak nem biztosított olyan jövedelmet, ami megközelítette volna az ő 10 %-os részesedését."

Duce azt is állítja, hogy nem keresett elég pénzt ahhoz, hogy szerény körülmények között eléldegélhessen, emiatt aztán, amikor a csapat nem turnézott, ingatlanbecslőként egészítette ki jövedelmét.

Duce véleménye szerint amikor 2013 február 11-én kirúgták a bandából, az pont az új lemezszerződés aláírása előtt történt, mégpedig azért, hogy a többi tag így nagyobb profithoz juthasson. Ráadásul Robb Flynn a zenekari honlapon még a munkamorálját is kikezdte, amikor bejelentette a távozását.

Szerinte az új lemezszerződés aláírása előtti kirúgása folytán 800 ezer dollárnyi kár érte, de az összeg pontos megállapítása majd a bírósági eljárás feladat lesz. És ugyanez vonatkozik arra a kárra is, amit Robb Flynn naplóbejegyzései okoztak számára. Adam szerint ez az összeg 1 millió dollárra tehető.

Adam azt is állítja, hogy a zenekari cégben ma is részesedése van, de nem kapott osztalékot és azzal kapcsolatban sem született megállapodás, hogy a jövőben milyen arányban részesedik a royaltyból és a bevételekből. Szerinte egyszerűen kirúgták őt és azt feltételezték, hogy a több mint két évtizedes kemény munkáját, elkötelezettségét és a banda érdekében tett erőfeszítéseit csak úgy elfelejti.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dal- és klippremier a svéd viking metalosoktól: With Fire In My Heart
2019. július 23. (kedd) 10:22

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz az első előzetes dallal, a klippel kísért With Fire In My Heart tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztus 23-án jön majd ki Dystopia címmel.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)

ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál
ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál

Már ismert a 2020-as Rockmaraton időpontja, a jövőre már a 30. születésnapját ünneplő fesztivál július 6. és 12. között kerül megrendezésre - természetesen Dunaújvárosban, a...

SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time
SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time

Sands Of Time címmel méág februárban jelent meg a melodikus death metalt játszó kazincbarcikai Skaltrax első albuma, amit Simivel rögzítettek a No Silence-ben, a borítót pedig Kassai...

WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal
WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal

One Alone címmel október 4-én lát napvilágot az Alice In Chains frontemberének első szólóalbuma, Willain Duvalltól máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért 'Til The Light...

VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva
VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva

A tavaly júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a komáromi Vesztegzár harmadik nagylemeze, a Kárhozat / Damnation, a lemez Sarokba szorítva dalához most elkészült...

BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me
BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me

A Gravity címmel tavaly nyáron megjelent albumának Piece Of Me dalához készült el a Matt Tuck vezette Bullet For My Valentine új videoklipje. Ismerkedj meg vele! A lemezt nálunk is...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS