MACHINE HEAD - Adam Duce basszusgitáros beperelte volt társait

Az ügyvédek biztosan nem járnak majd rosszul...

2014. január 21. (kedd) 01:06

Még tavaly februárban jelentette be a Machine Head, hogy megváltak Adam Duce basszusgitárostól, a csapat egyik alapítótagjától, majd pár nappal később a frontember Robb Flynn részletesen kifejtette, hogy miért is rúgták ki Adamet.

Nos, a courthousenews.com oldal híradása szerint Adam Duce beperelte volt zenekarának tagjait, a Machine Head menedzserét, de még a Nuclear Blast America kiadót is.


Duce szerint hamis az az állítás, hogy azért szállt ki a bandából, mert elege lett. Egyúttal azt mondja, hogy a Head Machine Touring Inc. cégben a csapat mind a négy tagja 25 %-ban volt tulajdonos, Robb Flynn mégis nagyobb részt kapott a bevételekből. Annak ellenére, hogy a zenekar egyre sikeresebb lett és egyre komolyabb turnékat bonyolított le, a basszer kevésnek tartotta a bevételeit, és noha ezzel kapcsolatban feltett kérdéseket Robbnak és a menedzsernek, ezekre sosem kapott kielégítő választ.

A bíróságra beadott iratokban az áll, hogy amikor 2009-ben a Metallicával turnéztak Európában, a bruttó bevétel 2 millió dollár felett volt, a 2012-es Európa-turnéjuk pedig több mint bruttó 3 millió dollárt eredményezett. Adam Duce szerint az elszámolások áttekintése során arra jött rá, hogy a turnék során a megkérdezése nélkül szórtak el egy rakás pénzt különféle "kiadásokra". Szerinte az a pénzösszeg, ami végül ténylegesen eljutott a tagokhoz, nem állt arányban a befektetett munkával és a bevétellel.

"Annak ellenére, hogy Joseph W. Huston (menedzser) 10 %-ot kapott a zenekar bruttó bevételeiből, a zenekar tagjainak nem biztosított olyan jövedelmet, ami megközelítette volna az ő 10 %-os részesedését."

Duce azt is állítja, hogy nem keresett elég pénzt ahhoz, hogy szerény körülmények között eléldegélhessen, emiatt aztán, amikor a csapat nem turnézott, ingatlanbecslőként egészítette ki jövedelmét.

Duce véleménye szerint amikor 2013 február 11-én kirúgták a bandából, az pont az új lemezszerződés aláírása előtt történt, mégpedig azért, hogy a többi tag így nagyobb profithoz juthasson. Ráadásul Robb Flynn a zenekari honlapon még a munkamorálját is kikezdte, amikor bejelentette a távozását.

Szerinte az új lemezszerződés aláírása előtti kirúgása folytán 800 ezer dollárnyi kár érte, de az összeg pontos megállapítása majd a bírósági eljárás feladat lesz. És ugyanez vonatkozik arra a kárra is, amit Robb Flynn naplóbejegyzései okoztak számára. Adam szerint ez az összeg 1 millió dollárra tehető.

Adam azt is állítja, hogy a zenekari cégben ma is részesedése van, de nem kapott osztalékot és azzal kapcsolatban sem született megállapodás, hogy a jövőben milyen arányban részesedik a royaltyból és a bevételekből. Szerinte egyszerűen kirúgták őt és azt feltételezték, hogy a több mint két évtizedes kemény munkáját, elkötelezettségét és a banda érdekében tett erőfeszítéseit csak úgy elfelejti.


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS