TWISTER - Fogyókúra és alvászavar

Ma este új klip, február 7-én lemezbemutató buli

2014. január 19. (vasárnap) 09:22

Ma este egy új klippel jelentkezik a Twister zenekar, amit a tavalyi második album, a Duplacsavar nyitódalához, A Hőshöz forgattak Szávai Geryék.


A Twister következő nagy bulija február 7-én lesz a Club 202-ben, ekkor mutatják be hivatalosan a Duplacsavar lemezt, ráadásul a Demonlorddal közösen.

A 2013 nyarán egy basszusgitárossal, Schnitzer Péter (Power) megerősített Demonlord az első albumának, az Adventures In Hell-nek 15 éves jubileumát fogja megünnepelni a koncerten, ahol fellép a Noa Rock is.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/twisterrocksAz aktuális eseményekről egy kicsit kifaggattuk csapat gitárosát, Szávai Geryt.


Szerinted mennyiben változott a Duplacsavar a bemutatkozó lemezetekhez képest?

"Mindenképpen akartunk változtatni. Koncepció volt, hogy a gitárok legyenek morcosabbak és kerüljenek még inkább előtérbe. Szerettük volna keményebbre is venni az egész anyagot. A dalok is egy kicsit gyorsabbak lettek, mint az Ördögös lemezen, de a szólók is hosszabbak.

Legfőképpen mégis a hangzásra mondanám azt, hogy más lett, mint az első lemeznél. Ugyanakkor az énektémák is sokkalta komolyabbak. Móki jó formában volt, ez hallatszik is. Az első lemezen a basszusgitár is egy kicsit háttérbe szorult, az akkori utolsó keverésen egy huszáros vágással sikerült kiszedni a mélyeket! (nevet) Most odafigyeltünk erre is. Sokkalta több 'alja' lett, azaz összességében is jobban szól. Balázs nagy örömére!" (nevet)Az első Twister lemez bemutató bulija mindenképpen vízválasztó volt a zenekar életében. Egy roppant sikeres rendezvényt nehéz felülmúlni. Hogyan készültök a másodikra?

"Megpróbálunk hasonlóan rágyúrni, mint az elsőre. Fogyókúrán vagyunk és alvászavarokkal is küzdünk! (nevet) Sokkal több próbánk van mostanában, mint általában, de mint akkor, most is a műsor összeállítása a legnehezebb feladat. Most talán ez még annál is keményebb dió, mert ugye több a dal, két lemezanyag satöbbi, és szeretnénk egy olyan programot elővezetni, hogy azért az első lemez se szoruljon háttérbe.

Sok szám van az első albumról, amiket mostanában nem játszottunk, úgyhogy most itt az alkalom. Sőt, egy demós nótánk is felcsendül majd, amit sokan szerettek volna hallani a második lemezen, de arról végül lemaradt. Szóval belecsapunk a lecsóba, aztán lesz valami. Rajtunk semmi sem fog múlni!"Még 2012 végén kijöttetek egy angol nyelvű EP-vel. A második lemez kapcsán nincsenek hasonló terveitek?

"Ez visszatérő beszédtéma a zenekaron belül is. Simán elképzelhető, hogy idén is rögzítünk angolul pár számot. De igazán komolyan majd csak február 7-e után fogunk agyalni rajta."A novemberi 10 Év Mámor fesztiválon világosan látszott, hogy Budapesten van egy komolyabb táborotok. De mi a helyzet másfelé az országban?

"Én úgy látom, hogy mindenfelé vannak olyanok, akik szeretnek minket. Elég sokan keresnek és sok levelet is kapunk. Sőt, ha azt vesszük, az ország különböző pontjaira több CD t is postáztunk, mint Pestre. Vannak városok, ahol népszerűek vagyunk, valahol meg még annyira nem ismernek. Érdekes dolog ez. A Mámor fesztivál viszont tényleg kellemes volt. Igen, egész sokan bejöttek ránk, és mondhatom, hogy nagyon jó hangulat uralkodott. Találkoztunk sok barátunkkal is, zenész kollégákkal."Mondtátok korábban, hogy külföldről is érdeklődnek a Twister iránt. Hány országba küldtetek már lemezt?

"Ezt fejből nem tudnám most megmondani, de hálistennek sok helyre. Ahonnan nagy az érdeklődés az Kolumbia, Mexikó... Nem is értjük, hogy vajon miért onnan, de a Facebook oldalunkra is nagyon sokan nyomnak lájkot ezekről a helyekről. A legújabb meglepetésünket egy Japánból érkezett levél okozta; az ottani Twister rajongói csoport helyi alapítója rendelt CD-ket.

Azt hittem, hogy az angol kislemez kapcsán ismerte meg a zenekart, de kiderült, hogy azt még nem is hallotta! (nevet) Úgyhogy abból is küldtünk neki. Vannak ilyen kedves történetek, és reméljük, hogy minél több helyről írnak majd a jövőben is. Természetesen a környező országokba is elküldtünk jó pár CD-t."Kik lesznek a Club 202-es bulin a vendégeitek?


"Azt sokan tudják, hogy a Wisdom zenekarral rendkívül jó a kapcsolatunk, a gitáros Gabesszel nagyon régi barátunk vagyunk, együtt csináltuk a nagylemezeket is. Ráadásul jóformán szomszédok vagyunk. Szóval a Wisdomból eljön majd mindkét Gábor, tehát a frontember NG is, aztán fellép velünk a Pokolgép énekese, Tóth Attila, aztán a Noa Rock és In-dok zenekarokból Sturmann Pali kollégám.

Pali játszik is a Duplacsavar lemezen az egyik dalban, azt próbáljuk majd előadni vele! (nevet) Az meg maradjon titok, hogy a többi vendéggel mit is fogunk előadni! Ezek felét mondjuk még mi sem tudjuk... (nevet) Az viszont biztos, hogy jó lesz!".Azt tudjuk, hogy a Noa Rock kezdi majd a koncertek sorát, azt viszont nem, hogy melyikőtök jön utánuk, ti vagy a Demonlord. Ezt elárulod?

"Igen, úgy este nyolc magasságában a Noa Rock kezdi a bulit, ahol ugye jómagam is pengetek. Aztán lejövök, majd visszamegyek, mert jön a Twister-őrület egy közel 20 számos műsorral. Az estét pedig Balázsék fogják zárni egy hatalmas Demonlord koncerttel.

A Demonlord a 15 éve megjelent első lemezét ünnepli majd február 7-én, szóval mindenképpen nagy csinnadratta lesz! Igyekszünk fergeteges bulit csapni, és azt hiszem, ezt mindhárom zenekar nevében megígérhetem! Nagyon szeretnénk, ha minél többen eljönnének, és legalább akkora lenne az őrület, mint 2011-ben az első lemezünk után."Az idei évre milyen terveitek vannak?

"Ami biztos: nyárra már kaptunk meghívásokat, de egyelőre csakis erre a lemezbemutatóra koncentrálunk. Az viszont már tuti, hogy ősszel ott leszünk a MetalWar Feszten a Népligetben. Reméljük, hogy eljutunk jó sok fesztiválra, és szeretnénk országszerte minél több helyen fellépni. De most a február 7-i buli a nagy feladat!"
TWISTER - Ettől más (a 2013-as Duplacsavar albumról)

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dal- és klippremier a svéd viking metalosoktól: With Fire In My Heart
2019. július 23. (kedd) 10:22

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz az első előzetes dallal, a klippel kísért With Fire In My Heart tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztus 23-án jön majd ki Dystopia címmel.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)

ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál
ROCKMARATON - Látogatói rekordot döntött az idei fesztivál

Már ismert a 2020-as Rockmaraton időpontja, a jövőre már a 30. születésnapját ünneplő fesztivál július 6. és 12. között kerül megrendezésre - természetesen Dunaújvárosban, a...

SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time
SKALTRAX - Új klip a kazincbarcikai melodikus death csapattól: Sands Of Time

Sands Of Time címmel méág februárban jelent meg a melodikus death metalt játszó kazincbarcikai Skaltrax első albuma, amit Simivel rögzítettek a No Silence-ben, a borítót pedig Kassai...

WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal
WILLIAM DUVALL - Szólóalbum jön az Alice In Chains frontemberétől, klippel az első dal

One Alone címmel október 4-én lát napvilágot az Alice In Chains frontemberének első szólóalbuma, Willain Duvalltól máris itt az első előzetes dal, a klippel kísért 'Til The Light...

VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva
VESZTEGZÁR - Klippremier: Sarokba szorítva

A tavaly júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a komáromi Vesztegzár harmadik nagylemeze, a Kárhozat / Damnation, a lemez Sarokba szorítva dalához most elkészült...

BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me
BULLET FOR MY VALENTINE - Klippremier: Piece Of Me

A Gravity címmel tavaly nyáron megjelent albumának Piece Of Me dalához készült el a Matt Tuck vezette Bullet For My Valentine új videoklipje. Ismerkedj meg vele! A lemezt nálunk is...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS