RIOT - Mike Flyntz gitáros az új felállásról

Nyárra várható az ötödik éra első albuma

2014. január 17. (péntek) 07:06

Február elején Európában koncertezik a Mark Reale alapító gitáros 2012 januárjában bekövetkezett sajnálatos halála ellenére is tovább menetelő Riot.

Az amerikai metal színtér egyik legelső csapata már 1975 óta létezik, és Mark emléke iránti tiszteletből mostanában a Riot V nevet használja.


A 2011-es Immortal Soul lemezen még Tony Moore énekelt (Thundersteel korszak), tavaly azonban egy új frontember csatlakozott hozzájuk, a michigani metal veterán Todd Michael Hall, akit leginkább az egykori Virgin Steele gitáros csapatából, a Jack Starr's Burning Starból lehet ismerni, de Todd énekelt a power metalos Reverence 2012-es debütáló albumán is.

A Myke Flyntz gitáros vezette Riot idén nyárra egy új albumot is tervez Chapter 5, Back For The Attack címmel, a februári bulikon pedig a Sebastian Bach és a Fates Warning ügyeivel elfoglalt Bobby Jarzombek helyett az a Frank Gilchriest dobol majd (Virgin Steele, Liege Lord), aki a 2006-os Army Of One lemezen hallható.


Természetesen egyetlen gitárral nem igazán szólalhat meg a Riot, így Flyntz egykori tanítványa, a 26 éves Nick Hall teszi teljessé a felállást, amelyben továbbra is Don Van Stavern a basszer. Nick Hall ma már gitároktatóként dolgozik, többek között Mike Flyntz gitársulijában is.

"Nagyon nehéz döntés volt, hogy legyen-e egy második gitárosunk is, vagy próbáljam ki magam egyedül - mondja Mike Flyntz. - Amikor Mark már nagyon beteg volt, adtunk pár bulit nélküle, és ezek a körülményekhez képest jól is sikerültek, de úgy éreztem, hogy ez a zene igényli, hogy legyen másodgitárosunk. Annak idején, 1989-ben, Mark is ezért hívott meg a Riotba.

Rendkívül fontos számomra, hogy mindenki tudja: Nick nem Mark helyét veszi át. Mark Reale pótolhatatlan. Magam fogom játszani Mark témáit, Nick pedig az én dolgaim javát fogja pengetni. Nickről tudni kell, hogy 9 és 17 éves kora között heti rendszerességgel tanult nálam. Mindig is a tökéletességre utazott, a szívét is beletette a zenébe. Óriási zeneszerző és színpadi arc. Nagyon büszke vagyok rá. Elválaszthatatlan a gitárjától és Markkal is találkozott annak idején, többször is látott minket élőben.

A sulimnak ugyanabban a helyiségében próbálunk, ahol Markkal 19 éven át együtt próbáltunk és ahol írtuk a Riot dalokat. Tudom, hogy Nicknél jobban senki sem volna képes arra, hogy segítsen reprodukálni a Riot-hangzást. Már az első közös próba után biztos voltam abban, hogy helyesen döntöttünk, amikor a folytatás mellett határoztunk. Így tudjuk továbbvinni Mark zenéjét, örökségét."


www.facebook.com/riotrockcity
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATREYU - Klippremier: House Of Gold
2019. június 19. (szerda) 05:56

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore brigád új videoklipje a House Of Gold dalhoz készült el. Az Atreyu pár hete az A38 Hajón játszott, de egy különleges felállásban, ugyanis Alex Varkatzas énekes a gerincsérülése miatt nem tarthatott Európába a bandával, így a dobos és dalszerző, melodikus énekes, Brandon Saller volt a frontember, őt pedig egy beugrós arc helyettesítette a dobok mögött.   www.facebook.com/Atreyu ATREYU - House Of Gold (a 2018-as In Our Wake albumhoz) ATREYU - In Our Wake (a 2018-as In Our Wake albumhoz)  

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból
DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból

Váratlanul - öt év után - jelentette be távozását a holland Delain gitárosa, Merel Bechtold, aki utoljára a hétvégén játszik a csapattal a belga Graspop fesztiválon. Merel továbbra...

MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben
MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben

Június 25-én a Dürer Kertben játszik a Municipal Waste, hazai részről pedig a Blackmail és a Crippled Fox lép majd színpadra. "A Municipal Waste a neothrash-színtér legjobb bandái...

SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening
SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening

November 15-én a Purci Dance Party főzenekaraként érkezik Magyarországra az arizonai thrasher Sacred Reich. A Phil Rind vezette csapat augusztus 23-án adja ki az Awakening című új albumot...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS