RIOT - Mike Flyntz gitáros az új felállásról

Nyárra várható az ötödik éra első albuma

2014. január 17. (péntek) 07:06

Február elején Európában koncertezik a Mark Reale alapító gitáros 2012 januárjában bekövetkezett sajnálatos halála ellenére is tovább menetelő Riot.

Az amerikai metal színtér egyik legelső csapata már 1975 óta létezik, és Mark emléke iránti tiszteletből mostanában a Riot V nevet használja.


A 2011-es Immortal Soul lemezen még Tony Moore énekelt (Thundersteel korszak), tavaly azonban egy új frontember csatlakozott hozzájuk, a michigani metal veterán Todd Michael Hall, akit leginkább az egykori Virgin Steele gitáros csapatából, a Jack Starr's Burning Starból lehet ismerni, de Todd énekelt a power metalos Reverence 2012-es debütáló albumán is.

A Myke Flyntz gitáros vezette Riot idén nyárra egy új albumot is tervez Chapter 5, Back For The Attack címmel, a februári bulikon pedig a Sebastian Bach és a Fates Warning ügyeivel elfoglalt Bobby Jarzombek helyett az a Frank Gilchriest dobol majd (Virgin Steele, Liege Lord), aki a 2006-os Army Of One lemezen hallható.


Természetesen egyetlen gitárral nem igazán szólalhat meg a Riot, így Flyntz egykori tanítványa, a 26 éves Nick Hall teszi teljessé a felállást, amelyben továbbra is Don Van Stavern a basszer. Nick Hall ma már gitároktatóként dolgozik, többek között Mike Flyntz gitársulijában is.

"Nagyon nehéz döntés volt, hogy legyen-e egy második gitárosunk is, vagy próbáljam ki magam egyedül - mondja Mike Flyntz. - Amikor Mark már nagyon beteg volt, adtunk pár bulit nélküle, és ezek a körülményekhez képest jól is sikerültek, de úgy éreztem, hogy ez a zene igényli, hogy legyen másodgitárosunk. Annak idején, 1989-ben, Mark is ezért hívott meg a Riotba.

Rendkívül fontos számomra, hogy mindenki tudja: Nick nem Mark helyét veszi át. Mark Reale pótolhatatlan. Magam fogom játszani Mark témáit, Nick pedig az én dolgaim javát fogja pengetni. Nickről tudni kell, hogy 9 és 17 éves kora között heti rendszerességgel tanult nálam. Mindig is a tökéletességre utazott, a szívét is beletette a zenébe. Óriási zeneszerző és színpadi arc. Nagyon büszke vagyok rá. Elválaszthatatlan a gitárjától és Markkal is találkozott annak idején, többször is látott minket élőben.

A sulimnak ugyanabban a helyiségében próbálunk, ahol Markkal 19 éven át együtt próbáltunk és ahol írtuk a Riot dalokat. Tudom, hogy Nicknél jobban senki sem volna képes arra, hogy segítsen reprodukálni a Riot-hangzást. Már az első közös próba után biztos voltam abban, hogy helyesen döntöttünk, amikor a folytatás mellett határoztunk. Így tudjuk továbbvinni Mark zenéjét, örökségét."


www.facebook.com/riotrockcity
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS