BLACK LABEL SOCIETY - Zakk Wylde magára haragította a Dio-s Sabbath híveit

Európában április 7-én jön ki az új BLS album

2014. január 11. (szombat) 08:48

Január 6-án jelent meg a Songfacts oldalon egy interjú Zakk Wylde-dal, ami nem lehet túl friss, mert sem a Black Label Society soraiban pár hete bekövetkezett változásról, sem az áprilisban érkező új albumról nem esik szó benne, inkább a tavalyi Unblackened DVD a fő téma.


Sok minden másról is beszél Zakk Wylde, szóval érdemes elolvasni az egészet, a Blabbermouth híroldal viszont tegnap az interjúnak azt a részét emelte ki, ahol Zakk a Dio-féle Black Sabbath-ról azt mondja, hogy az nem volt Black Sabbath. Erre azonnal hevesen reagáltak a rajongók, olyannyira, hogy még Zakk felesége, Barbaranne is kitett egy twitter üzenetet azzal, hogy Zakk szerette Dio-t és hogy a híroldal a szövegkörnyezetéből emelte ki a felvezető címmé tett mondatot.


Az interjú ominózus része így fest:


Szerinted az első két Ozzy album (Blizzard Of Ozz, Diary Of A Madman) esetében Bob Daisley-nek és Lee Kerslake-nek mekkora szerepe volt a dalszerzésben? Úgy tűnik, hogy elég nagy szerepet játszottak akkor. 


"Igen. Bob mindig is óriási volt Ozzyval. Olyan jó párost alkottak, mint Elton John és Bernie Taupin. Bob nagyon nagy szövegíró. A No Rest For The Wicked albumnál dolgozott velünk, a No More Tears-nél is. Szóval igen, szerintem Bob óriási."Mindig is izgatta a fantáziámat, hogy mit csinálhattak volna még, ha az eredeti Blizzard Of Ozz felállás együttmarad.

"Szerintem az eredeti felállás fenomenális volt. Ezzel nem lehet vitatkozni. Elég meghallgatni a lemezeket. Kortalan, klasszikus anyagok. Nem volt párjuk, az a felállás kib...ott beteg volt. Amikor felvették a lemezt, nem is tudták. Randy (Randy Rhoads gitáros) nem ismerte a többieket, korábban sosem találkozott Bob Daisley-vel vagy Lee Kerslake-kel. Úgy értem, ha te és én előkapnánk négy olyan figurát, akik nem is ismerik egymást, majd betennénk őket egy szobába, vajon milyen esélye volna annak, hogy két csodálatos lemezzel jönnek ki onnan?"És az is izgatta mindig a fantáziámat, hogy a második felállás, Ozzyval, Randyvel, valamint Rudy Sarzo-val és Tommy Aldridge dobossal, mit hozott volna össze egy stúdióban.

"Szerintem az  egy teljesen más dolog lett volna. Hogy is ne lett volna más? Ez olyan, mintha a Patriots (amerikai foci) csapatában Belichick és Brady volna Ozzy és Randy, akik mellé más szélső elkapók kerülnének, más futók, más védők. Nyilván nem szükséges aggódnunk Captain America (Brady beceneve) és Belichick Fater miatt, hiszen tudjuk, hogy odateszik magukat. De a csapat többi része, Wes Welker nélkül... Nézzük, mire jutnak. 

Kétségtelen, hogy még amikor a Black Labellel játszom, amikor más arcokkal játszom együtt... mindenki hozza a maga varázsát, hozzáteszi a saját ízét, ez így van. Meghallgatod a Black Sabbathot Ronnie James Dio-val  és az nem Black Sabbath. Rögtön az elejétől Heaven & Hellnek kellett volna hívniuk magukat. Mert amikor meghallgatod a Heaven And Hell albumot, az nem úgy szól, mint a Black Sabbath. Úgy értem, hogy nagyjából annyira Black Sabbath, mint a Blizzard Of Ozz lemez.

Ha betennél nekem Black Sabbathot - és hatalmas Sabbath-őrült vagyok - majd utána a Father Dio félét, azt mondanám, hogy ez király, melyik banda ez? Ez jó cucc. De érted, a dalok még csak nem is szóltak sabbathosan. Úgy értem, hogy el tudnád képzelni a Neon Knights dalt Ozzy énekével?"Nem, nem tudnám.

"Én sem. Ez fura. Egy egészen más banda. De ahogy mondtad is, azzal, hogy más arcok kerülnek be, másfajta dinamika is érkezik, különösen ha egy dalszerzői stábról beszélünk. A Nine Inch Nails esetében minden Trent Reznorról szól. Ha jön egy új Nine Inch Nails lemez, annak jellege attól függ, hogy Trent éppen az ágya melyik oldalán ébredt, hogy épp miket evett az utóbbi időben és hogy mi jött be neki. Mert ő készíti el az egész ételt. Az nem egy dalszerzői stáb, mert ott mindenki bedobál ötleteket. Te hozod a refrén előtti részt, én a fő riffet, Mike meg hozza a szóló előtti középrészt, aztán a végét meg Joey találja ki. Ilyen, amikor a zenekari dinamika működik. De a Nine Inch Nails esetében minden Trent témája. Ő az egész cuccnak a Salvador Dalija.

Aztán ha már dalszerzőkről van szó, ott van Paul McCartney, és amit Wingsben csinált, az egy teljesen más dolog. És dalszerzőként mindig is őrülten jó volt. A Maybe I'm Amazed is, meg minden más ilyen, nyugodtan odatehető azok mellé a Beatles cuccok mellé, amiket ő írt."A Zakk Wylde gitáros vezette Black Label Society új stúdióalbuma, a Catacombs Of The Black Vatican április 7-én jelenik meg, a lemezt Európában a holland Mascot kiadó fogja gondozni.


www.facebook.com/blacklabelsociety 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GYZE - Új dal és klip a japán metal szamurájoktól: Samurai Metal
2021. január 28. (csütörtök) 09:18

Oriental Symphony címmel egy új EP-t ad ki március 26-án a melodikus death vonalas japán Gyze, az új klipjük pedig a folkos témákkal kísért Samurai Metal dalhoz készült el. Ezt a nótát egy tradicionális japán hangszeren, a háromhúros samiszenen írták, az éneket pedig ezúttal a basszer Aruta vállalta magára. Vendégek is szerepelnek a nótában és a klipben: Marc Hudson énekes a Dragonforce-ból, Juuso, Joona és Eero a Battle Beastből, Nils Courbaron a Sireniából, Felipe Munoz a Frosttide-ból, Mika Lammassaari a Mors Subitából, valamint Pedro Almeida, akit az A&P Reacts Youtube-csatornáról lehet ismerni. A Gyze legutóbbi albuma a 2019-ben kiadott Asian Chaos volt.   www.facebook.com/gyzejp   GYZE - Samurai Metal (a 2021-es Oriental Symphony EP-hez) GYZE - Oriental Symphony (instrumentális demó, 2020) GYZE - Asian Chaos (a 2019-es album) GYZE - Oriental...

A DAY TO REMEMBER - Márciusban tényleg kijön az új album, dalpremier: Everything We Need
A DAY TO REMEMBER - Márciusban tényleg kijön az új album, dalpremier: Everything We Need

Eredetileg már 2019 végén kijött volna a metalcore, pop-punk, post-hardcore keveréket nyomató A Day To Remember hetedik nagylemeze, de végül 2020-ban sem jelent meg, most azonban már...

DOWN - Fülöpék feldolgozás albumra készülnek
DOWN - Fülöpék feldolgozás albumra készülnek

A Phil Anselmo vezette Down az utóbbi évtizedben egy EP-sorozat formájában adta ki az új dalait, a legutóbbi albumuk a 2007-es Down III: Over the Under volt, most pedig egy feldolgozás...

THE CROWN - Jöhet egy új dal a svéd death/thrash mesterektől? Itt a Driven To Disaster
THE CROWN - Jöhet egy új dal a svéd death/thrash mesterektől? Itt a Driven To Disaster

Royal Destroyer címmel március 12-én jelenik meg a Johan Lindstrand énekes vezette svéd death/thrasher The Crown új albuma, a 2018-as Cobra Speed Venom lemez utódja. Első előzetesként...

STÄLKER - Speed metal pokol, friss videó az új-zélandi triótól: Sentenced To Death
STÄLKER - Speed metal pokol, friss videó az új-zélandi triótól: Sentenced To Death

Black Majic Terror címmel pár hónapja jött ki a régisulis speed metalt játszó új-zélandi Stälker trió második albuma, a 2017-es Shadow Of The Sword lemez utódja, amelynek Sentenced To...

NOMAD - Juhász Marci énekes nélkül megy tovább a zenekar
NOMAD - Juhász Marci énekes nélkül megy tovább a zenekar

A Facebook oldalán jelentette be a Nomad, hogy Juhász Marci énekes és a zenekar útjai elváltak: "Közlemény! Az elmúlt időszak mindannyiunk számára, így a zenekarunk életébe...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS