MACHINE HEAD - Februártól a stúdióban, nyár végére várható az új lemez

"klasszikus Machine Head albumnak kell lennie"

2014. január 10. (péntek) 06:35

Eredetileg már tavaly októberben stúdiózni akart a Nuclear Blast kiadóhoz szerződött Machine Head, de az Adam Duce helyére állt új basszusgitárossal, Jared MacEachernnel rengeteg feladatuk volt, többek között a Mayhem fesztiválturnéra is fel kellett készülniük, az új album megírását viszont nem akarták elkapkodni, így most február elején indul a stúdiómunka.


"Ez egy fontos lemez számunkra - fogalmazott Robb Flynn. - Új kiadóval, új taggal, ráadásul az Unto The Locust album után... most minden szem ránk szegeződik. Ezt az albumot nem szabad elsietnünk, összecsapnunk. Az anyagnak óriásinak kell lennie, klasszikus Machine Head lemeznek kell lennie. Egy kortalan anyagnak.

És ezzel a kiadónk is maximálisan egyetértett. 'Kit érdekel, hogy áprilisban vagy augusztusban jön ki?' Öt év múlva úgyis mindenki csak arra emlékszik majd, hogy király volt az anyag vagy sem. Hálásak voltunk, hogy ők is így gondolták."


A brit Hammernek nyilatkozva Flynn most azt mondja, hogy a nyár végére várható az új Machine Head lemez, és néhány tervezett nótacímet is elárult: Killers & Kings, Beneath The Silt, Ojos de la Muerte, Sail Into The Black, Night Of The Long Knives.

Az utóbbi dal kapcsán így fogalmazott a frontember:

"A Manson gyilkosságokról szól, a szövege igazán súlyos és gonosz."


Magáról a dalírós folyamatról pedig ezt mondta:

"Csak próbálom a magam módján csinálni. Különösen ennél a lemeznél az volt a elyzet, hogy próbáltam rendszerszerűen, fegyelmezetten dolgozni, minden egyes nap írni valamit, azonban hónapokon át csapdába estem, ami a riffeket illeti. Minden megírt riff csak egy kib...ott szívás volt! Aztán jött egy kéthetes szünet és ahogy írtam a Facebookra a Through The Ashes Of Empire album (2003) jubileumával kapcsolatos bejegyzéseket, kitisztult a fejem. Eltelt a két hét, a gátak felszakadtak és pokoli módon elkezdtek áradni a riffek!"


Robbnak a lemezcímmel és a borítóval kapcsolatban is vannak már elképzelései, de ezekkel kapcsolatban csak ennyit mondott:

"Elég fura dolog ez,. hiszen ki a f... vesz manapság még albumokat? Borítóra persze szükség van, de sok ember számára ez csupán egy pár centis képet jelent az iPhone-on.

Lesz azonban egy rakás különféle spéci verzió, szóval akik továbbra is rajta vannak ezen a dolgon, azoknak készülünk olyasmikkel, amelyek a következő szintet jelentik. A kiadónkra különösen jellemző, hogy képesek előrukkolni az összes ilyen cuccal. Nem félnek kinyomni őrült spéci kiadásokat, jó félméteres fémdobozokat meg ilyesmiket. Magam is igazi kocka vagyok, ha a gyűjtésről van szó, az ilyesmi szarság nálam mindig bejön!"


A Machine Head frontemberéhez kapcsolódik az a friss hír is, hogy január 17-én az oaklandi Metro Operahouse-ban lesz egy jótékonysági Black Sabbath tribute est Robb Flynn & Friends címszóval, a "barátok" pedig a Slayer, a Metallica, a Testament, az Exodus, a Suicide Silence, a Death Angel, a Forbidden és a SpiralArms egyes tagjait jelölik.


A Robb Flynn és Craig Locicero (Forbidden, SpiralArms) szervezésében megvalósuló koncerttel a két zenész egy közös barátjukat akarja megsegíteni.

"Egy barátunk, Nikki Davis, a férjével együtt motorbalesetet szenvedett és Jeff sajnos a helyszínen el is hunyt - fogalmazott Craig a koncert kapcsán. - Már egy évvel ezelőtt is segíteni akartam Nikkinek, de akkoriban csaknem az összes banda turnén volt.

Pár héttel ezelőtt rácsörögtem Robbra, hogy segítsünk Nikkinek és ezt ő is jó ötletnek tartotta. Mindent el is követett annak érdekében, hogy egy valóban különleges és emlékezetes koncertet hozzunk össze. Abban bízunk, hogy sikerül elég pénzt összehoznunk Nikki számára, hogy a gyógyulása folytatódhasson. Komoly kórházi számlái vannak, mi pedig maximálisan segíteni akarunk a régi cimboránkon." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS