MACHINE HEAD - Februártól a stúdióban, nyár végére várható az új lemez

"klasszikus Machine Head albumnak kell lennie"

2014. január 10. (péntek) 06:35

Eredetileg már tavaly októberben stúdiózni akart a Nuclear Blast kiadóhoz szerződött Machine Head, de az Adam Duce helyére állt új basszusgitárossal, Jared MacEachernnel rengeteg feladatuk volt, többek között a Mayhem fesztiválturnéra is fel kellett készülniük, az új album megírását viszont nem akarták elkapkodni, így most február elején indul a stúdiómunka.


"Ez egy fontos lemez számunkra - fogalmazott Robb Flynn. - Új kiadóval, új taggal, ráadásul az Unto The Locust album után... most minden szem ránk szegeződik. Ezt az albumot nem szabad elsietnünk, összecsapnunk. Az anyagnak óriásinak kell lennie, klasszikus Machine Head lemeznek kell lennie. Egy kortalan anyagnak.

És ezzel a kiadónk is maximálisan egyetértett. 'Kit érdekel, hogy áprilisban vagy augusztusban jön ki?' Öt év múlva úgyis mindenki csak arra emlékszik majd, hogy király volt az anyag vagy sem. Hálásak voltunk, hogy ők is így gondolták."


A brit Hammernek nyilatkozva Flynn most azt mondja, hogy a nyár végére várható az új Machine Head lemez, és néhány tervezett nótacímet is elárult: Killers & Kings, Beneath The Silt, Ojos de la Muerte, Sail Into The Black, Night Of The Long Knives.

Az utóbbi dal kapcsán így fogalmazott a frontember:

"A Manson gyilkosságokról szól, a szövege igazán súlyos és gonosz."


Magáról a dalírós folyamatról pedig ezt mondta:

"Csak próbálom a magam módján csinálni. Különösen ennél a lemeznél az volt a elyzet, hogy próbáltam rendszerszerűen, fegyelmezetten dolgozni, minden egyes nap írni valamit, azonban hónapokon át csapdába estem, ami a riffeket illeti. Minden megírt riff csak egy kib...ott szívás volt! Aztán jött egy kéthetes szünet és ahogy írtam a Facebookra a Through The Ashes Of Empire album (2003) jubileumával kapcsolatos bejegyzéseket, kitisztult a fejem. Eltelt a két hét, a gátak felszakadtak és pokoli módon elkezdtek áradni a riffek!"


Robbnak a lemezcímmel és a borítóval kapcsolatban is vannak már elképzelései, de ezekkel kapcsolatban csak ennyit mondott:

"Elég fura dolog ez,. hiszen ki a f... vesz manapság még albumokat? Borítóra persze szükség van, de sok ember számára ez csupán egy pár centis képet jelent az iPhone-on.

Lesz azonban egy rakás különféle spéci verzió, szóval akik továbbra is rajta vannak ezen a dolgon, azoknak készülünk olyasmikkel, amelyek a következő szintet jelentik. A kiadónkra különösen jellemző, hogy képesek előrukkolni az összes ilyen cuccal. Nem félnek kinyomni őrült spéci kiadásokat, jó félméteres fémdobozokat meg ilyesmiket. Magam is igazi kocka vagyok, ha a gyűjtésről van szó, az ilyesmi szarság nálam mindig bejön!"


A Machine Head frontemberéhez kapcsolódik az a friss hír is, hogy január 17-én az oaklandi Metro Operahouse-ban lesz egy jótékonysági Black Sabbath tribute est Robb Flynn & Friends címszóval, a "barátok" pedig a Slayer, a Metallica, a Testament, az Exodus, a Suicide Silence, a Death Angel, a Forbidden és a SpiralArms egyes tagjait jelölik.


A Robb Flynn és Craig Locicero (Forbidden, SpiralArms) szervezésében megvalósuló koncerttel a két zenész egy közös barátjukat akarja megsegíteni.

"Egy barátunk, Nikki Davis, a férjével együtt motorbalesetet szenvedett és Jeff sajnos a helyszínen el is hunyt - fogalmazott Craig a koncert kapcsán. - Már egy évvel ezelőtt is segíteni akartam Nikkinek, de akkoriban csaknem az összes banda turnén volt.

Pár héttel ezelőtt rácsörögtem Robbra, hogy segítsünk Nikkinek és ezt ő is jó ötletnek tartotta. Mindent el is követett annak érdekében, hogy egy valóban különleges és emlékezetes koncertet hozzunk össze. Abban bízunk, hogy sikerül elég pénzt összehoznunk Nikki számára, hogy a gyógyulása folytatódhasson. Komoly kórházi számlái vannak, mi pedig maximálisan segíteni akarunk a régi cimboránkon." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE HELLFREAKS - Új klipes dal a januárban érkező album elé: Red Sky
2019. október 19. (szombat) 09:27

God On The Run címmel 2020 januárjában jön majd ki a frontcsajos budapesti punk rocker The Hellfreaks negyedik albuma, amelynek második előzetes dalát, a Red Sky-t most a Mihaszna-stábbal forgatott klip segítségével ismerheted meg. A Shakey Sue énekesnő vezette csapat legutóbbi lemeze a 2016-os Astoria volt, azóta két új tag is érkezett, két egykori Leander Rising zenész, Budai Béla dobos és a Takács "Jozzy" József gitáros. November 22-én élőben is elcsípheted őket a budapesti Robotban, a koncert ingyenes lesz.   www.facebook.com/thehellfreaks A Robot-buli Facebook oldala   THE HELLFREAKS - Red Sky (a 2020-as God On The Run album előzeteseként) THE HELLFREAKS - Men In Grey (a 2020-as God On The Run album előzeteseként)   "A tavalyi telt házas buli margójára majdnem pontosan egy év elteltével újra ingyenes bulival vár titeket a Hellfreaks! Időnként felbukkannak városi...

ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star
ROB HALFORD - Megjelent a karácsonyi album, szöveges videóval az egyik új dal: Morning Star

Rob Halford With Family & Friends: Celestial címmel egy újabb metalosított karácsonyi albummal jelentkezett tegnap a Judas Priest frontembere, Rob Halford, a Morning Star című...

RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace
RAGE - Januárban jön ki Peavy-ék új lemeze, klippel az első dal: Let Them Rest In Peace

Wings Of Rage címmel 2020. januárjában jön majd ki a Peavy vezette Rage új stúdióalbuma, a banda mai felállásának harmadik lemeze. A 2017-es Seasons Of The Black lemez folytatásáráról...

FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd
FIT FOR AN AUTOPSY - Új dal és hozzá egy vágás nélküli klip: Shepherd

The Sea Of Tragic Beasts címmel október 25-én jelenik meg az amerikai deathcore fogat Fit For An Autopsy ötödik albuma. A 2017-es The Great Collapse lemez folytatásának is az alapító...

AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell
AIRBOURNE - Jövő pénteken új album, dalpremier: She Gives Me Hell

Júliusban a Fezen fesztivált nyitotta meg egy óriási koncerttel az ausztrál Airbourne, majd az is kiderült, hogy az új album turnéjával novemberben visszatérnek Magyarországra. A koncert...

STRIGOI - Dalpremier a Paradise Lost gitárosának új csapatától: Nocturnal Vermin
STRIGOI - Dalpremier a Paradise Lost gitárosának új csapatától: Nocturnal Vermin

A Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh tavaly, három album után lezárta a Vallenfyre projekt történetét, méltóképpen megemlékezve 2009-ben elhunyt édesapjáról, az utolsó...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS