MACHINE HEAD - Februártól a stúdióban, nyár végére várható az új lemez

"klasszikus Machine Head albumnak kell lennie"

2014. január 10. (péntek) 06:35

Eredetileg már tavaly októberben stúdiózni akart a Nuclear Blast kiadóhoz szerződött Machine Head, de az Adam Duce helyére állt új basszusgitárossal, Jared MacEachernnel rengeteg feladatuk volt, többek között a Mayhem fesztiválturnéra is fel kellett készülniük, az új album megírását viszont nem akarták elkapkodni, így most február elején indul a stúdiómunka.


"Ez egy fontos lemez számunkra - fogalmazott Robb Flynn. - Új kiadóval, új taggal, ráadásul az Unto The Locust album után... most minden szem ránk szegeződik. Ezt az albumot nem szabad elsietnünk, összecsapnunk. Az anyagnak óriásinak kell lennie, klasszikus Machine Head lemeznek kell lennie. Egy kortalan anyagnak.

És ezzel a kiadónk is maximálisan egyetértett. 'Kit érdekel, hogy áprilisban vagy augusztusban jön ki?' Öt év múlva úgyis mindenki csak arra emlékszik majd, hogy király volt az anyag vagy sem. Hálásak voltunk, hogy ők is így gondolták."


A brit Hammernek nyilatkozva Flynn most azt mondja, hogy a nyár végére várható az új Machine Head lemez, és néhány tervezett nótacímet is elárult: Killers & Kings, Beneath The Silt, Ojos de la Muerte, Sail Into The Black, Night Of The Long Knives.

Az utóbbi dal kapcsán így fogalmazott a frontember:

"A Manson gyilkosságokról szól, a szövege igazán súlyos és gonosz."


Magáról a dalírós folyamatról pedig ezt mondta:

"Csak próbálom a magam módján csinálni. Különösen ennél a lemeznél az volt a elyzet, hogy próbáltam rendszerszerűen, fegyelmezetten dolgozni, minden egyes nap írni valamit, azonban hónapokon át csapdába estem, ami a riffeket illeti. Minden megírt riff csak egy kib...ott szívás volt! Aztán jött egy kéthetes szünet és ahogy írtam a Facebookra a Through The Ashes Of Empire album (2003) jubileumával kapcsolatos bejegyzéseket, kitisztult a fejem. Eltelt a két hét, a gátak felszakadtak és pokoli módon elkezdtek áradni a riffek!"


Robbnak a lemezcímmel és a borítóval kapcsolatban is vannak már elképzelései, de ezekkel kapcsolatban csak ennyit mondott:

"Elég fura dolog ez,. hiszen ki a f... vesz manapság még albumokat? Borítóra persze szükség van, de sok ember számára ez csupán egy pár centis képet jelent az iPhone-on.

Lesz azonban egy rakás különféle spéci verzió, szóval akik továbbra is rajta vannak ezen a dolgon, azoknak készülünk olyasmikkel, amelyek a következő szintet jelentik. A kiadónkra különösen jellemző, hogy képesek előrukkolni az összes ilyen cuccal. Nem félnek kinyomni őrült spéci kiadásokat, jó félméteres fémdobozokat meg ilyesmiket. Magam is igazi kocka vagyok, ha a gyűjtésről van szó, az ilyesmi szarság nálam mindig bejön!"


A Machine Head frontemberéhez kapcsolódik az a friss hír is, hogy január 17-én az oaklandi Metro Operahouse-ban lesz egy jótékonysági Black Sabbath tribute est Robb Flynn & Friends címszóval, a "barátok" pedig a Slayer, a Metallica, a Testament, az Exodus, a Suicide Silence, a Death Angel, a Forbidden és a SpiralArms egyes tagjait jelölik.


A Robb Flynn és Craig Locicero (Forbidden, SpiralArms) szervezésében megvalósuló koncerttel a két zenész egy közös barátjukat akarja megsegíteni.

"Egy barátunk, Nikki Davis, a férjével együtt motorbalesetet szenvedett és Jeff sajnos a helyszínen el is hunyt - fogalmazott Craig a koncert kapcsán. - Már egy évvel ezelőtt is segíteni akartam Nikkinek, de akkoriban csaknem az összes banda turnén volt.

Pár héttel ezelőtt rácsörögtem Robbra, hogy segítsünk Nikkinek és ezt ő is jó ötletnek tartotta. Mindent el is követett annak érdekében, hogy egy valóban különleges és emlékezetes koncertet hozzunk össze. Abban bízunk, hogy sikerül elég pénzt összehoznunk Nikki számára, hogy a gyógyulása folytatódhasson. Komoly kórházi számlái vannak, mi pedig maximálisan segíteni akarunk a régi cimboránkon." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS