MEGADETH - Ellefson szerint nagyon más lesz a következő album

Az első benyomás nagyon döntő, mondja a basszer

2014. január 8. (szerda) 08:47 | utoljára módosítva: 2014. január 8. (szerda) 08:51

Nemrég jelent meg a Megadeth basszusgitáros Dave Ellefson önéletrajza, a My Life In Deth, amit Joel McIver segítségével írt, és a könyv kapcsán a MetalTitans oldalnak adott interjúban a tavalyi Megadeth album, a Super Collider vegyesnek mondható fogadtatása is szóba került.

Ellefson szerint, ha egy hagyományosabb Megadeth dallal vezetik fel a lemezt, egész más lett volna a fogadtatása, és a basszer szerint a következő Megadeth lemez egészen másmilyen lesz.

A Megadeth február közepén kezdi az idei turnézást és a nyár folyamán néhány európai fesztiválon is fellépnek majd, köztük a teltházas Wackenen.Nekem tetszik a Super Collider, de a rajongóktól és a sajtótól a lemez kapott néhány kemény kritikát. Azt hiszem, hogy végeredményben közös megegyezéssel a Megadeth katalógus legaljára került a Risk lemez mellé. Erről mit gondolsz?

"Nyilván tisztában vagyunk a kommentekkel, hiszen ott vannak a honlapunkon vagy a Facebook oldalunkon! (nevet) A személyes véleményem az, hogy a következő album nagyon más lesz. Nálunk is vannak különféle korszakok. Dave három albumot is készített, amikor nem voltam a banda tagja, és vannak köztük nagyon jók. Azért voltak jók, mert igazán jó 'metal' albumok voltak. A rajongók ezt akarják hallani a Megadeth-től, mert a bandának van ez a 30 éves karrierje, de nem csak egyfajta stílus jellemez minket.

A rajongók különböző korszakokban fedezték fel a csapatot. Vannak, akik a Risk révén, mert akkor kapta el őket a rock'n'roll, számukra az volt az első Megadeth lemez. Megtanultam, hogy ne kritizáljam a saját munkánkat csupán azért, mert vannak kétkedők. Minden egyes album más-más jelentőséggel bír egyes emberek számára.

Mindezt tekintetbe véve, az emberek elsőként a Super Collider dalt hallották a lemezről, ami egy nagyon mainstream, kommersz szám. Azt hiszem, ha például a Kingmakert hallották volna elsőként, nagyon más lett volna a reakciójuk. A legtöbb esetben az első benyomás a döntő. Ha meghallasz egy igazán megadethes új dalt, azt mondod, hogy ez óriási! De ha egy olyan nótát hallasz elsőnek, amit többször is meg kell hallgatni, amit analizálni kell, hogy kialakíthasd a véleményedet, akkor az első benyomás talán az, hogy nem kívánod azonnal jobban beleásni magad. Én ezt meg is értem.

Rajongó vagyok magam is. Kissrácként én is így vettem meg a KISS és Cheap Trick lemezeket. És emlékszem, hogy volt köztük, ami azonnal bejött és voltak olyanok, amiknél csak lestem, hogy ez meg mi a frász? Nem az volt, amire számítottam. Vannak lemezek, amikhez elég egy meghallgatás, másokhoz meg kell három, négy is, vagy még több. Számomra a Super Collider is egy ilyen lemez."Van olyan dal vagy vannak olyan dalok, amiket hanyagoltok a Megadeth katalógusból? Dave Mustaine azt nyilatkozta, hogy a The Conjuring dalt nem fogja többé előadni. A megtérése után az Anarchy In The UK (Sex Pistols feldolgozás) is kikerült a programból.

(hosszabb csend után) "Igen, vannak dalok, amiket Dave a vallásos meggyőződése miatt nem akar elénekelni. Az Anarchy legelső sora az, hogy 'I am an anti-christ', amire ő azt mondja, hogy mivel ő nem egy antikrisztus, miért énekelné ezt? És ebben kiállok mellette, ez tök rendben van. Ami a Conjuring dalt illeti, amit ő írt, van egy olyan sor az ismert imádságban, hogy 'ne vígy minket a kísértésbe'. Ha nem ismered, nézz utána. A szöveg nem azt mondja, hogy vezess ki a kísértésből, hanem inkább azt, hogy vezess bele. Az emberek változnak. Volt olyan időszak Dave életében, amikor így érzett, de ma már nem. Szerintem eléggé elismerésre méltó, hogy felvállalta ezt a mondatot, hogy ez volt a meggyőződése.

De tudod mit mondok? Ha eljátszanánk a The Conjuring dalt, a rajongók nem is törődnének vele. Csak néznének, hogy ez a dal melyik is? Addig senki egy szóval nem említette, amíg ki nem derült, hogy már nem fogjuk játszani. Akkor persze vagy nyolc ember is elkezdett sírni miatt valamelyik honlapon. És hallottunk olyat is persze, hogy a Megadeth már nem is metal. Nem érdekelte őket, amikor még játszottuk, most viszont a balhé kedvéért emlegetik."

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATREYU - Klippremier: House Of Gold
2019. június 19. (szerda) 05:56

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore brigád új videoklipje a House Of Gold dalhoz készült el. Az Atreyu pár hete az A38 Hajón játszott, de egy különleges felállásban, ugyanis Alex Varkatzas énekes a gerincsérülése miatt nem tarthatott Európába a bandával, így a dobos és dalszerző, melodikus énekes, Brandon Saller volt a frontember, őt pedig egy beugrós arc helyettesítette a dobok mögött.   www.facebook.com/Atreyu ATREYU - House Of Gold (a 2018-as In Our Wake albumhoz) ATREYU - In Our Wake (a 2018-as In Our Wake albumhoz)  

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból
DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból

Váratlanul - öt év után - jelentette be távozását a holland Delain gitárosa, Merel Bechtold, aki utoljára a hétvégén játszik a csapattal a belga Graspop fesztiválon. Merel továbbra...

MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben
MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben

Június 25-én a Dürer Kertben játszik a Municipal Waste, hazai részről pedig a Blackmail és a Crippled Fox lép majd színpadra. "A Municipal Waste a neothrash-színtér legjobb bandái...

SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening
SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening

November 15-én a Purci Dance Party főzenekaraként érkezik Magyarországra az arizonai thrasher Sacred Reich. A Phil Rind vezette csapat augusztus 23-án adja ki az Awakening című új albumot...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS