MEGADETH - Ellefson szerint nagyon más lesz a következő album

Az első benyomás nagyon döntő, mondja a basszer

2014. január 8. (szerda) 08:47 | utoljára módosítva: 2014. január 8. (szerda) 08:51

Nemrég jelent meg a Megadeth basszusgitáros Dave Ellefson önéletrajza, a My Life In Deth, amit Joel McIver segítségével írt, és a könyv kapcsán a MetalTitans oldalnak adott interjúban a tavalyi Megadeth album, a Super Collider vegyesnek mondható fogadtatása is szóba került.

Ellefson szerint, ha egy hagyományosabb Megadeth dallal vezetik fel a lemezt, egész más lett volna a fogadtatása, és a basszer szerint a következő Megadeth lemez egészen másmilyen lesz.

A Megadeth február közepén kezdi az idei turnézást és a nyár folyamán néhány európai fesztiválon is fellépnek majd, köztük a teltházas Wackenen.Nekem tetszik a Super Collider, de a rajongóktól és a sajtótól a lemez kapott néhány kemény kritikát. Azt hiszem, hogy végeredményben közös megegyezéssel a Megadeth katalógus legaljára került a Risk lemez mellé. Erről mit gondolsz?

"Nyilván tisztában vagyunk a kommentekkel, hiszen ott vannak a honlapunkon vagy a Facebook oldalunkon! (nevet) A személyes véleményem az, hogy a következő album nagyon más lesz. Nálunk is vannak különféle korszakok. Dave három albumot is készített, amikor nem voltam a banda tagja, és vannak köztük nagyon jók. Azért voltak jók, mert igazán jó 'metal' albumok voltak. A rajongók ezt akarják hallani a Megadeth-től, mert a bandának van ez a 30 éves karrierje, de nem csak egyfajta stílus jellemez minket.

A rajongók különböző korszakokban fedezték fel a csapatot. Vannak, akik a Risk révén, mert akkor kapta el őket a rock'n'roll, számukra az volt az első Megadeth lemez. Megtanultam, hogy ne kritizáljam a saját munkánkat csupán azért, mert vannak kétkedők. Minden egyes album más-más jelentőséggel bír egyes emberek számára.

Mindezt tekintetbe véve, az emberek elsőként a Super Collider dalt hallották a lemezről, ami egy nagyon mainstream, kommersz szám. Azt hiszem, ha például a Kingmakert hallották volna elsőként, nagyon más lett volna a reakciójuk. A legtöbb esetben az első benyomás a döntő. Ha meghallasz egy igazán megadethes új dalt, azt mondod, hogy ez óriási! De ha egy olyan nótát hallasz elsőnek, amit többször is meg kell hallgatni, amit analizálni kell, hogy kialakíthasd a véleményedet, akkor az első benyomás talán az, hogy nem kívánod azonnal jobban beleásni magad. Én ezt meg is értem.

Rajongó vagyok magam is. Kissrácként én is így vettem meg a KISS és Cheap Trick lemezeket. És emlékszem, hogy volt köztük, ami azonnal bejött és voltak olyanok, amiknél csak lestem, hogy ez meg mi a frász? Nem az volt, amire számítottam. Vannak lemezek, amikhez elég egy meghallgatás, másokhoz meg kell három, négy is, vagy még több. Számomra a Super Collider is egy ilyen lemez."Van olyan dal vagy vannak olyan dalok, amiket hanyagoltok a Megadeth katalógusból? Dave Mustaine azt nyilatkozta, hogy a The Conjuring dalt nem fogja többé előadni. A megtérése után az Anarchy In The UK (Sex Pistols feldolgozás) is kikerült a programból.

(hosszabb csend után) "Igen, vannak dalok, amiket Dave a vallásos meggyőződése miatt nem akar elénekelni. Az Anarchy legelső sora az, hogy 'I am an anti-christ', amire ő azt mondja, hogy mivel ő nem egy antikrisztus, miért énekelné ezt? És ebben kiállok mellette, ez tök rendben van. Ami a Conjuring dalt illeti, amit ő írt, van egy olyan sor az ismert imádságban, hogy 'ne vígy minket a kísértésbe'. Ha nem ismered, nézz utána. A szöveg nem azt mondja, hogy vezess ki a kísértésből, hanem inkább azt, hogy vezess bele. Az emberek változnak. Volt olyan időszak Dave életében, amikor így érzett, de ma már nem. Szerintem eléggé elismerésre méltó, hogy felvállalta ezt a mondatot, hogy ez volt a meggyőződése.

De tudod mit mondok? Ha eljátszanánk a The Conjuring dalt, a rajongók nem is törődnének vele. Csak néznének, hogy ez a dal melyik is? Addig senki egy szóval nem említette, amíg ki nem derült, hogy már nem fogjuk játszani. Akkor persze vagy nyolc ember is elkezdett sírni miatt valamelyik honlapon. És hallottunk olyat is persze, hogy a Megadeth már nem is metal. Nem érdekelte őket, amikor még játszottuk, most viszont a balhé kedvéért emlegetik."

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS