NOMAD - Klip készült a Ne félj! dalhoz

Tavasszal jön egy új album is

2014. január 7. (kedd) 06:18

A tavaly egy új frontemberrel, a Csillag születikben megismert Juhász Marcival, valamint az Ajtó a Mennybe című EP-vel újjáéledt Nomad zenekar hamarosan nekilát egy új nagylemez felvételeinek, előbb azonban egy új videóklipet mutattak be az EP Ne félj! című dalához.


A csapat most pénteken, január 10-én a budapesti Gozsdu Manó klubban játszik egy Foo Fighters tribute csapat, a Monkey Ranch társaságában.


www.facebook.com/nomadzenekar
NOMAD - Ne félj! (a 2013-as Ajtó a Mennybe EP-hez)Az egykori thrash kult csapat The Bedlam fő arcai hozták létre a Nomad zenekart még 2005 táján, de aztán az énekes Fodi Japánba költözött, így a csapat tempója rendesen belassult. 2012 végén éledt fel a Nomad, amikor Jánosi "Cicó" Szabolcs gitáros mellé felsorakozott a Neck Sprain basszer Nagy Levi, a dobok mögé ismét beült Újvári Petya, az új frontember pedig Juhász Marci lett, aki 2012-ben a Csillag születik döntőjéig jutott. A versenyen Marci végül negyedik lett a blues és népdalok mellett saját szerzeményei előadásával.


"A zene szeretetét az anyatejjel együtt szívtam magamba - mondta Marci. - A családomban gyakorlatilag mindenki zenélt. 4 éves koromtól azon vettem észre magam, hogy népdalversenyek színpadán állok, és ömlik belőlem a teljes Kodály-gyűjtemény. Minden környékbeli koncertet apám nyakában hallgattam végig, plafonig álltak otthon a retro hifi-cuccok és bakeliten a '70-es, '80-as évek komplett rocktörténete.

Millió irodalmi színpados fellépés, millió helyi rockzenekar után a haverjaim 2011-ben jelöltek a Csillag Születik vetélkedőbe. Na, ez egy életre szóló élmény volt! Nemcsak a felkészülés, az élő fellépések, a verseny, illetve a 4. hely hozott lázba, hanem érdekes volt látni a kereskedelmi média gépezetét működés közben, ahogy eszközként használják az embereket, ahogy elhitetik el a világgal, hogy bőven elég a közönségnek egy kidobható, egyszámos, egyszemélyes előadó, szemben egy hús-vér zenekarral.NOMAD - Engedd, hogy még egyszer (az első klip Marcival)

 


A 2012-es Szigeten állított meg Cicó és Petya azzal, hogy 'Haver, Te vagy az új énekesünk!' Egy közös tévés ismerősünk ajánlott be nekik, miután sok jó énekessel demóztak. A Nomadot a kazincbarcikai wurlitzerekből ismerem, ott komoly kultusza van Cicóéknak! Gyakorlatilag másnap el is kezdtünk jammelni a Neck Spraines Levivel, és irdatlan atmoszféra, tempó, tűz szabadult ki a próbateremből!

Írtunk dalt budapesti pokoljárásról, amelyben egy tündéri gitáros csaj menti meg a főhőst, írtunk néhány látomást, benyomást, tapasztalatot - beszólósan, megmondósan, de nyilván világméretű összeesküvéseket szeretünk a legjobban leleplezni!"

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS