NOMAD - Klip készült a Ne félj! dalhoz

Tavasszal jön egy új album is

2014. január 7. (kedd) 06:18

A tavaly egy új frontemberrel, a Csillag születikben megismert Juhász Marcival, valamint az Ajtó a Mennybe című EP-vel újjáéledt Nomad zenekar hamarosan nekilát egy új nagylemez felvételeinek, előbb azonban egy új videóklipet mutattak be az EP Ne félj! című dalához.


A csapat most pénteken, január 10-én a budapesti Gozsdu Manó klubban játszik egy Foo Fighters tribute csapat, a Monkey Ranch társaságában.


www.facebook.com/nomadzenekar
NOMAD - Ne félj! (a 2013-as Ajtó a Mennybe EP-hez)Az egykori thrash kult csapat The Bedlam fő arcai hozták létre a Nomad zenekart még 2005 táján, de aztán az énekes Fodi Japánba költözött, így a csapat tempója rendesen belassult. 2012 végén éledt fel a Nomad, amikor Jánosi "Cicó" Szabolcs gitáros mellé felsorakozott a Neck Sprain basszer Nagy Levi, a dobok mögé ismét beült Újvári Petya, az új frontember pedig Juhász Marci lett, aki 2012-ben a Csillag születik döntőjéig jutott. A versenyen Marci végül negyedik lett a blues és népdalok mellett saját szerzeményei előadásával.


"A zene szeretetét az anyatejjel együtt szívtam magamba - mondta Marci. - A családomban gyakorlatilag mindenki zenélt. 4 éves koromtól azon vettem észre magam, hogy népdalversenyek színpadán állok, és ömlik belőlem a teljes Kodály-gyűjtemény. Minden környékbeli koncertet apám nyakában hallgattam végig, plafonig álltak otthon a retro hifi-cuccok és bakeliten a '70-es, '80-as évek komplett rocktörténete.

Millió irodalmi színpados fellépés, millió helyi rockzenekar után a haverjaim 2011-ben jelöltek a Csillag Születik vetélkedőbe. Na, ez egy életre szóló élmény volt! Nemcsak a felkészülés, az élő fellépések, a verseny, illetve a 4. hely hozott lázba, hanem érdekes volt látni a kereskedelmi média gépezetét működés közben, ahogy eszközként használják az embereket, ahogy elhitetik el a világgal, hogy bőven elég a közönségnek egy kidobható, egyszámos, egyszemélyes előadó, szemben egy hús-vér zenekarral.NOMAD - Engedd, hogy még egyszer (az első klip Marcival)

 


A 2012-es Szigeten állított meg Cicó és Petya azzal, hogy 'Haver, Te vagy az új énekesünk!' Egy közös tévés ismerősünk ajánlott be nekik, miután sok jó énekessel demóztak. A Nomadot a kazincbarcikai wurlitzerekből ismerem, ott komoly kultusza van Cicóéknak! Gyakorlatilag másnap el is kezdtünk jammelni a Neck Spraines Levivel, és irdatlan atmoszféra, tempó, tűz szabadult ki a próbateremből!

Írtunk dalt budapesti pokoljárásról, amelyben egy tündéri gitáros csaj menti meg a főhőst, írtunk néhány látomást, benyomást, tapasztalatot - beszólósan, megmondósan, de nyilván világméretű összeesküvéseket szeretünk a legjobban leleplezni!"

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAEST - Jön a dán death metalosok második lemeze, klippel az első dal: Gula
2019. június 16. (vasárnap) 10:35

Venenum címmel szeptember 13-án lát napvilágot a dán death metal gépezet Baest második albuma, a 2018-as Danse Macabre lemez folytatása, amelyről máris itt a klippel kísért első előzetes dal, a Gula. A videót Karmacat készítette. "A Gula dallal igyekeztünk kidomborítani a súlyosabb oldalunkat, megmutatva a Baest hangzását. Egy nyers, egyszerű, mégis őrlős nóta lett belőle, amiben hangsúlyosan ott van a Baest lényege: dallam és groove - káosszal keverve."   www.facebook.com/baestband   BAEST - Gula (a 2019-es Venenum albumhoz)  

INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak
INGESTED - Új EP a brit brutál csapattól, kedden Szegeden játszanak

Június 18-án, azaz kedden a szegedi JATE-klubban játszik a death/grind/deathcore vonalas brit Ingested, amelynek pénteken kiadott új EP-jét azonnal végig is hallgathatod. A buli vendége a...

THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert
THE NEW ROSES - Az első dal az augusztusi albumról, novemberben magyar koncert

Nothing But Wild címmel augusztus 2-án lát napvilágot a német hard rock új vonalát képviselő The New Roses negyedik albuma, amelyről máris itt az az első dal, a Down By The River. Jó...

BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie
BLOODY HAMMERS - Klippel a horror rockerek új dala: Let Sleeping Corpses Lie

The Summoning címmel jelenik meg június 26-án a doomos, gótos pszichedelikus hard rockot, ősmetalt horror és okkult témákkal kísérő észak-karolinai Bloody Hammers új stúdióalbuma,...

HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!
HOLLYWOOD VAMPIRES - Egy hét múlva új album, hallgass bele minden dalba!

Rise címmel jelenik meg június 21-én a Hollywood Vampires második albuma. Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp zenekarától máris itt egy alapos lemezelőzetes - ízelítő...

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Klippel egy vadonatúj dal: Satellite

Satellite címmel egy klippel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars) klasszikus/dallamos...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS