CALIBAN - Klippremier: Devil's Night

Februártól egy hónapon át az oroszoknál fognak turnézni

2014. január 7. (kedd) 16:18

A még tavaly elsőként bemutatott Devil's Night dalhoz készült el a Caliban új klipje. A német metalcore színtér állócsillagának kilencedik albuma Ghost Empire címmel jelenik meg január 24-én.


Az új Caliban lemeznek két producere is volt, a gitáros Marc Görtz, valamint Benny Richter, aki billentyűs hangszereken játszott a 2007-es The Awakening lemezen, a legutóbbi Caliban album, a 2012-es I Am Nemesis nyitódalában, a We Are The Many-ben pedig énekelt. A csapat szerint a szövegírásban is jeleskedő Benny akár a Caliban hatodik tagjának is tekinthető.


www.facebook.com/CalibanOfficialAmi az új klipnótát illeti, a frontember Andy Dörner azt mondja, hogy a Devil's Night szövegét a The Crow film ihlette, de természetesen egy kitalált történetről van szó.

"A dal a bosszúról szól, valaki megbosszulja a saját és a jegyese halálát, hogy békében nyugodhassanak."CALIBAN - Devil's Night (a 2014-es Ghost Empire albumhoz)
Az új Caliban anyag egyik nagy különlegessége az lesz, hogy Andy nemcsak üvölt a dalokban, hanem énekel is, esetenként együtt a korábbi tiszta énektémákért felelős Denis Schmidt gitárossal, másutt egyedül. Vannak azonban vendégek is az új dalokban, például a Good Manben Christoph Koterzina is hallható, aki a 2003-as Shadow Hearts lemezen is énekelt, akárcsak a tavalyi I Am Nemesisen.


A Ghost Empire albumon egy elejétől végig német nyelvű dal is szerepel, a nebeL, ez is újdonság a csapattól, ráadásul a nótában a Callejon frontembere, Bastian "BastiBasti" Sobtzick is vendégeskedik, aki szintén régi barátja a Calibannak. BastiBasti készítette a 2009-es Say Hello To Tragedy lemezük borítóját.CALIBAN - King (szöveges videó a 2014-es Ghost Empire albumhoz)
 A CD limitált verziója egy 104 perces turnéfilm mellett egy exkluzív dalt is tartalmaz majd Falling Downwards címmel, ebben a Trivium frontembere, Matt Heafy is hallható lesz.


 


CALIBAN - Ghost Empire
(01/24 - Century Media)

01. King
02. Chaos - Creation
03. Wolves And Rats
04. nebeL
05. I Am Ghost
06. Devil’s Night
07. yOUR Song
08. Cries And Whispers
09. Good Man
10. I Am Rebellion
11. Who We Are
12. My Vertigo

A limitált verzió bónuszai:
13. Falling Downwards (feat. Matt Heafy - Trivium)
+
Bónusz DVD: On Tour With Caliban 2013 (104 perces anyag) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS