ALCEST - Búcsú a metaltól, újabb dal a Shelter lemezről

Január 17-én Bécsben játszanak a Hexvessel társaságában

2014. január 4. (szombat) 07:59 | utoljára módosítva: 2014. január 4. (szombat) 08:02

Már a december elején bemutatott Opale videóklip is előrevetítette, hogy a Neige vezette francia Alcest duó végérvényesen szakított a korai idők black metalos világával, a január 17-én Shelter címmel megjelenő negyedik album egy totálisan cipőbámulós post-rock anyagnak ígérkezik.

Neige is úgy véli, hogy az új lemeznek már vajmi kevés köze van a metalhoz. Az anyagról most egy újabb dallal is megismerkedhetsz, ennek Délivrance a címe.


A 2012-es Les Voyages de l'Ame album folytatását az izlandi post-rock csapat Sigur Rós producerével Birgir Jón "Biggi" Birgissonnal vették fel Neige-ék, és a lemezen vendégként szerepel a '90-es évek közepén feloszlott brit shogaze csapat, a Slowdive frontembere, Neil Halstead, valamint Billie Lindhal is a svéd Promise And The Monster-ből.


Az új album megjelenését turné is kíséri, mégpedig a Kvohst vezette Hexvessel és a The Fauns társaságában. Magyar állomás nem lesz, de az Alcest 2014-es turnékja Bécsben indul január 17-én.


www.facebook.com/alcest.official"A zenénkben mindig lesz egy kevéske metal, de ha az új albumot megmutatom valakinek, aki rockzenét hallgat, nem fogja rá azt mondani, hogy ez metal. Ez nem egy metal album és remélem, hogy a shoegaze, post-rock, indie rock színtéren is egyre többen megismerik majd a zenénket, mert azt hiszem, hogy bejönne nekik.

A legutóbbi lemezünk igen komplex volt, a Shelter viszont egyszerűbb, ilyennek is akartam. Olyan zene, amit felteszel és jól érzed magad tőle. Azt is akartam, hogy a lemez egyfajta menedék legyen a hallgató számára, innen jött a címe is. Egy pocsék világban élünk. Még a szüleim is azt mondják, hogy az ő idejükben minden könnyebb volt és egyszerűbb. A ma emberének egyszerűen szüksége van egy helyre, ahová elbújhat a mocsok elől.

Az Opale dal reménnyel teli volt és nagyon boldog, a Délivrance viszont roppant szomorú és drámai. Különböző érzések, hangulatok jellemzik az új albumot, van azonban közös nevező is, egyfajta tengerparti hangulat. Fiatalabb koromban, ha magányra, megnyugvásra vágytam, ha el akartam bújni valahová, mindig a tengerpartra mentem..."ALCEST - Délivrance (a 2014-es Shelter albumról)

ALCEST - Opale (a 2014-es Shelter albumhoz)


 
 


ALCEST - Shelter
(01/17 - Prophecy Productions)

01. Wings
02. Opale
03. La Nuit Marche Avec Moi
04. Voix Sereines
05. L'Eveil Des Muses
06. Shelter
07. Away
08. Délivrance

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ATREYU - Klippremier: House Of Gold
2019. június 19. (szerda) 05:56

In Our Wake címmel októberben jelent meg a 2011-ben pihenőre küldött, majd 2015-ben egy Long Live című lemezzel visszatért dél-kaliforniai Atreyu hetedik stúdióalbuma. A metalcore brigád új videoklipje a House Of Gold dalhoz készült el. Az Atreyu pár hete az A38 Hajón játszott, de egy különleges felállásban, ugyanis Alex Varkatzas énekes a gerincsérülése miatt nem tarthatott Európába a bandával, így a dobos és dalszerző, melodikus énekes, Brandon Saller volt a frontember, őt pedig egy beugrós arc helyettesítette a dobok mögött.   www.facebook.com/Atreyu ATREYU - House Of Gold (a 2018-as In Our Wake albumhoz) ATREYU - In Our Wake (a 2018-as In Our Wake albumhoz)  

SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate
SWORN ENEMY - Robb Flynn volt az új album producere, klippremier: Seeds Of Hate

Gamechanger címmel még tavasszal jelent meg a metalos hardcore, crossover thrash veterán Sworn Enemy hatodik albuma, a 2014-es Living On Borrowed Time lemez folytatása, amelynek Seeds Of Hate...

ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz
ZOLI BAND - Téglás Zoliék új klipje a Budapest My Love dalhoz

Santa Monica címmel jelent meg az Ignite énekes Téglás Zoli magyar zenészekből álló szólózenekarának új albuma, amelynek keverését a gitáros Lukács Peta és Cameron Webb végezte....

DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból
DELAIN - Merel Bechtold gitáros kiszáll a zenekarból

Váratlanul - öt év után - jelentette be távozását a holland Delain gitárosa, Merel Bechtold, aki utoljára a hétvégén játszik a csapattal a belga Graspop fesztiválon. Merel továbbra...

MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben
MUNICIPAL WASTE - Crossover party-thrash jövő héten a Dürerben

Június 25-én a Dürer Kertben játszik a Municipal Waste, hazai részről pedig a Blackmail és a Crippled Fox lép majd színpadra. "A Municipal Waste a neothrash-színtér legjobb bandái...

SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening
SACRED REICH - Hivatalos klippel a nyárvégi album címadó dala: Awakening

November 15-én a Purci Dance Party főzenekaraként érkezik Magyarországra az arizonai thrasher Sacred Reich. A Phil Rind vezette csapat augusztus 23-án adja ki az Awakening című új albumot...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS