ALCEST - Búcsú a metaltól, újabb dal a Shelter lemezről

Január 17-én Bécsben játszanak a Hexvessel társaságában

2014. január 4. (szombat) 07:59 | utoljára módosítva: 2014. január 4. (szombat) 08:02

Már a december elején bemutatott Opale videóklip is előrevetítette, hogy a Neige vezette francia Alcest duó végérvényesen szakított a korai idők black metalos világával, a január 17-én Shelter címmel megjelenő negyedik album egy totálisan cipőbámulós post-rock anyagnak ígérkezik.

Neige is úgy véli, hogy az új lemeznek már vajmi kevés köze van a metalhoz. Az anyagról most egy újabb dallal is megismerkedhetsz, ennek Délivrance a címe.


A 2012-es Les Voyages de l'Ame album folytatását az izlandi post-rock csapat Sigur Rós producerével Birgir Jón "Biggi" Birgissonnal vették fel Neige-ék, és a lemezen vendégként szerepel a '90-es évek közepén feloszlott brit shogaze csapat, a Slowdive frontembere, Neil Halstead, valamint Billie Lindhal is a svéd Promise And The Monster-ből.


Az új album megjelenését turné is kíséri, mégpedig a Kvohst vezette Hexvessel és a The Fauns társaságában. Magyar állomás nem lesz, de az Alcest 2014-es turnékja Bécsben indul január 17-én.


www.facebook.com/alcest.official"A zenénkben mindig lesz egy kevéske metal, de ha az új albumot megmutatom valakinek, aki rockzenét hallgat, nem fogja rá azt mondani, hogy ez metal. Ez nem egy metal album és remélem, hogy a shoegaze, post-rock, indie rock színtéren is egyre többen megismerik majd a zenénket, mert azt hiszem, hogy bejönne nekik.

A legutóbbi lemezünk igen komplex volt, a Shelter viszont egyszerűbb, ilyennek is akartam. Olyan zene, amit felteszel és jól érzed magad tőle. Azt is akartam, hogy a lemez egyfajta menedék legyen a hallgató számára, innen jött a címe is. Egy pocsék világban élünk. Még a szüleim is azt mondják, hogy az ő idejükben minden könnyebb volt és egyszerűbb. A ma emberének egyszerűen szüksége van egy helyre, ahová elbújhat a mocsok elől.

Az Opale dal reménnyel teli volt és nagyon boldog, a Délivrance viszont roppant szomorú és drámai. Különböző érzések, hangulatok jellemzik az új albumot, van azonban közös nevező is, egyfajta tengerparti hangulat. Fiatalabb koromban, ha magányra, megnyugvásra vágytam, ha el akartam bújni valahová, mindig a tengerpartra mentem..."ALCEST - Délivrance (a 2014-es Shelter albumról)

ALCEST - Opale (a 2014-es Shelter albumhoz)


 
 


ALCEST - Shelter
(01/17 - Prophecy Productions)

01. Wings
02. Opale
03. La Nuit Marche Avec Moi
04. Voix Sereines
05. L'Eveil Des Muses
06. Shelter
07. Away
08. Délivrance

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS