MAYAN - "George Orwell csak irigykedne, ha ezt látná..."

Floor Jansen ezúttal is vendégeskedik a Mayan lemezén

2014. január 2. (csütörtök) 10:57

Január utolsó napján jelenik meg az Epicából ismert Mark Jansen gitáros szimfonikus death metal csapatának, a Mayannak második albuma, az Antagonise.

A 2011-es Quaterpast: Symphonic Death Metal Opera folytatása már nem Sascha Paeth producerrel készült, hanem Joost van den Broek irányításával, aki annak idején az After Foreverben Mark zenésztársa volt.


www.facebook.com/mayanband


Akárcsak a Mayan első albumán, az újon is vendégeskedik a Nightwish, ReVamp énekesnő, Floor Jansen, viszont új vendég lesz a Stream Of Passion éléről ismert mexikói pacsirta, Marcela Bovio, valamint egy görög hegedűvirtuóz Dimitris Katsoulis.


A Mayan hivatalos felállása is kibővült az első lemez óta, a turnékon szerepelt Laura Macrí olasz énekesnő és Henning Basse (ex-Metalium, ex-Brainstorm stb.) énekes is már hivatalos tagként vett részt a stúdiómunkálatokban, az Antagonise felvétele óta pedig egy 22 éves holland gitároslány, Merel Bechtold (Purest Of Pain) is csatlakozott Mark csapatához. Laura és Henning már a Quaterpast lemezen is szerepelt, de akkor még csak vendégként. Az új felállás élőben a lemezmegjelenéshez kapcsolódó január végi holland bulikon lesz először látható, hallható, de azt egyelőre még nem tudni, hogy Merel a későbbi bulikon is gitározik-e majd Isaac Delahaye (Epica) helyén.

Mayan 2014:
Mark Jansen - hörgés, üvöltés
Henning Basse - tiszta ének
Laura Macri - szoprán ének
Jack Driessen - billentyűs hangszerek
Frank Schiphorst - gitárok
Rob van der Loo - basszusgitár
Arien van Weesenbeek - dobok
Az új Mayan albumhoz egyelőre két előzetes készült, de a Faceless Spies dallal is megismerkedhetsz egy szöveges videónak köszönhetően. A nótával kapcsolatban így fogalmazott Mark Jansen:


"Ez a lemez záró tétele, és az emberek után kémkedő kormányokról szól. Ezt persze nem csupán biztonsági okokból teszik, hanem azért is, hogy ellenőrizhessék a polgárokat.

Maga az album is erről a megbolondult világról szól. A robbanásig feszült szíriai helyzetről, az egymást hazudozással, kémkedéssel vádoló kormányokról...

Sok-sok éve már, hogy mindannyiunk után kémkednek, az adatokat összegyűjtik, elraktározzák. Amikor majd szükségesnek gondolják, fel is fogják használni. Minde a 'terrorizmus elleni harc' nevében folyik, de ez kamu, csupán félelmet akarnak gerjeszteni az emberekben, hogy könnyebben lehessen kontroll alatt tartani minket. Ezt a trükköt már számtalanszor bevetették az emberiség történelme során. A történelem ezúttal is csak ismétli önmagát.

A média be is számolt erről, de a politikusok, különösen Európában, nem tudták, hogyan reagáljanak a történtekre, inkább hallgattak. Amerika a szövetségesünk... Amióta azonban kiderült, hogy az NSA - és ne feledkezzünk el brit bűntársukról, a GCHQ-ról sem - szintén kémkedett a vezető politikusok után, a dolgok más irányt vettek. A hírek mind erről szóltak. De ez vajon fordulópontot jelent a történelemben? Vagy megengedjük egy szűk elit csoportnak, hogy a saját érdekében elvegye a szabadságunkat?

George Orwell csak irigykedne, ha ezt látná..."
 

Mark azt is mondja, hogy számára továbbra is az új albumán dolgozó Epica jelenti a prioritást, de a Mayant is épp olyan komolyan veszi, mint a fő zenekarát.

"Nem próbálok itt sem másképp írni vagy fogalmazni, mint az Epicában, hiszen a stílusom adott. A szövegek hasonlóak is, a zene viszont egészen más a Mayannál. Több benne a hörgés és jóval súlyosabb is. A szimfonikus jelleg azonban itt is megvan, hiszen imádom ezt a világot. Szerintem a Mayan amolyan keveréke a Symphony X-nek és az Opethnek. Legalábbis hasonló az irányvonal..."
MAYAN - Faceless Spies (szöveges videó a 2014-es Antagonise albumhoz)

MAYAN - Előzetes a 2014-es Antagonise albumhoz #2

MAYAN - Előzetes a 2014-es Antagonise albumhoz #1 

 MAYAN - Antagonise
(01/31 - Nuclear Blast)

01. Bloodline Forfeit
02. Burn Your Witches
03. Redemption - The Democracy Illusion
04. Paladins Of Deceit - National Security Extremism Part 1
05. Lone Wolf
06. Devil In Disguise
07. Insano
08. Human Sacrifice
09. Enemies Of Freedom
10. Capital Punishment
11. Faceless Spies - National Security Extremism Part 2Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VARG - Újra felvették az első lemezüket, premier: Das alte Feuer
2019. április 19. (péntek) 11:56

Újra feljátszotta az eredetileg 2007 tavaszán még egy kis kiadónál napvilágot látott bemutatkozó albumát a pagan, death, black metalos német Varg. A Wolfszeit lemez új verziója a Wolfszeit II címet kapta, június 7-én lát majd napvilágot, és most már azt is meghallgathatod, hogy milyen lett a Das alte Feuer daluk friss verziója. Készül persze egy vadonatúj Varg album is, előbb azonban jelezni akarták, hogy visszatérnek a zenei gyökereikhez. Októbertől a Varg és az Ektomorf együtt turnézik majd Németországban.   www.facebook.com/VargOfficial     VARG - Das alte Feuer (szöveges videó a 2019-es Wolfszeit II albumhoz)  

CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze
CELLAR DARLING - Animációs klippel egy új dal az ex-Eluveitie zenészektől: Freeze

The Spell címmel nemrég jelent meg a második albuma annak a Cellar Darling névre hallgató progos folk rock csapatnak, amelyben a svájci Eluveitie-ből 2016-ban kivált Anna Murphy...

RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz
RAMMSTEIN - Borító és dallista a májusi albumhoz

A Rammstein klipes dalát, a Deutschlandot nyilván ismered, de most már a május 17-én érkező új stúdióalbum borítójával és a komplett dallistával is lehet ismerkedni. A hetedik...

ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch
ACCEPT - Egy vadonatúj dal: Life's A Bitch

Egy Life's A Bitch című vadonatúj és máris meghallgatható dallal jelentkezett a német-amerikai metal legenda Accept. Az új nótát kislemezen is kiadták, a B oldalán a Restless And Wild...

SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity
SYMMETRY OF THE VOID - A Wolfheart főnökével készült az új dal, klippremier: Divine Serenity

Még tavaly januárban jelent meg a dallamos death metalt nyomató budapesti Symmetry Of Void első nagylemeze, a folytatáson pedig nem mással dolgoznak, mint a finn Wolfheart főnökével,...

VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét
VÁMOS ZSOLT - Jubileumi koncert, számos vendéggel: 50 év Lélekjelenlét

Vámos Zsolt idén áprilisban tölti be az 50. életévét, valamint 30. éve, hogy koncerteken és lemezeken is egyaránt találkozhatunk gitárjátékával, szerzeményeivel. A kerek...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS