ICED EARTH - Jon Dette dobos szívesen maradna a bandában

Február 5-én koncert Budapesten!

2013. december 20. (péntek) 05:38 | utoljára módosítva: 2013. december 20. (péntek) 05:41

Jon Dette dobos idei éve a váratlanul beugrásokról szólt, hiszen turnézott az Anthrax-szel, a Slayerrel, a Heathennel és november elején az Iced Earth Európa-turnéján is felbukkant, hogy átvegye a január elején érkező lemezt feldoboló Raphael Saini helyét.

A Metal Rules-nak adott interjújában Dette azt mondta, hogy még nincs konkrét megállapodás arról, hogy a 2014-es Iced Earth turnékon is ő játszik majd. Bár erről folynak az egyeztetések.


Az viszont biztos, hogy január 6-án kijön az új Iced Earth album, a csapatban csupán pár hónapot eltöltött Raphael Saini dobossal felvett Plagues Of Babylon, és az is biztos, hogy az új lemezt nálunk is bemutatják majd: a budapesti koncert február 5-én lesz a Club 202-ben."Ez egyértelműen egy utolsó perces beugrás volt - mondta Dette az Iced Earth kapcsán. - Az egész évem erről szólt, úgy tűnik. De ez akkor is óriási. Az Iced Earth keresett meg. Azt hiszem, hogy úgy két héttel a turné előtt történt. Megkérdezték, hogy dobolnék-e velük ezen a Volbeattel közös nagy turnén. Rob Caggiano a közös barátunk, ő gitározik most a Volbeatben, innen jött a kapcsolat.

Beszéltem Jonnal (Jon Schaffer, Iced Earth főnök), kaptam 12 dalt, amit nagyon rövid idő alatt be kellett vágnom. Ez memória kérdése, lényegében. 'Okés, napi egy vagy két dal, ezeket kell beégetned az agyadba'. És jól is ment minden. Mindenki jól érzi magát, nagyokat piálunk együtt.

De azt hiszem, hogy a rajongók felől, és a stáb felől is az a reakció, hogy egységesnek érzik a bandát, minden feszes, minden nagyon egyben van. Szóval, igazán pozitív reakciók jutottak el hozzám. Azt hiszem, ez is azt jelzi, hogy elvégzem a feladatot."Azt mondod, hogy megállapodtál velük erre a turnéra. De vannak olyan terveid is, hogy a jövőben is velük maradsz?

"Nos, erről jelenleg is folynak a megbeszélések. Jelenleg a banda arra készül... Lesz egy csomó turnéjuk. Az Iced Earth lemez januárban jön ki, az első vagy a második héten, attól függően, hogy melyik területről beszélünk. Szóval, a következő lépés egy önálló Európa-turné lesz januárban, februárban. Azt hiszem, hogy márciusban zárul a kanyar Moszkvában, aztán jön Ausztrália, Új-Zéland, majd Dél-Amerika, utána rögtön az USA következik. Majd jönnek a nyári európai fesztiválok. Szóval, épp ezekkel kapcsolatban egyeztetünk, én pedig ráérek. Nagyon jól kijövök a srácokkal és a színpadon is jól megvagyunk együtt. Szóval, ha ez az az irány, amerre haladni akarnak, akkor én kétségtelenül velük tartok."Dette a 2013-as évéről:

"Egy év leforgása alatt ez már a negyedik európai utam. Voltam ideát az Anthrax-szel tavaly, aztán május, június táján a Heathennel jöttem át, majd júliusban, augusztusban ismét az Anthrax-szel, most pedig itt az Iced Earth turné. Igazság szerint nem is volt másra időm, ezek a bandák eléggé lekötöttek.

A Slayerrel valójában elkezdtük a munkát az ausztrál bulik után, demóztunk, az új témákkal foglalkoztunk, aztán Jeff halála nyilvánvalóan módosított a dolgokon. De egyértelműen úgy álltak a dolgaim, hogy a Slayerrel fogok dolgozni. De ahogy mondtam, Jeff halála után néhány dolog megváltozott. Végül is, úgy gondolom, hogy kényelmesebben érezték magukat Paul Bostaph dobossal, aki hosszabb időt töltött a bandában.

Ez így kisebb sokkot okoz a rajongóknak, mert elsőként Dave (Dave Lombardo dobos) ment el, aztán Jeff is, tehát most két eredeti tag maradt. Szóval, ha Paullal otthonosabban, kényelmesebben érzik magukat, akkor respekt nekik, a legjobbakat kívánom mindenkinek. De az Animetal USA projekt mellett, ahol Chris Impellitterivel, Rudy Sarzo-val és Mike Vescerácal dolgozom, ez volt az egyetlen, amire készültem. Az Animetal USA esetében is szó van egy új lemezről, épp most kötnek megállapodást a Warner Brothers kiadóval. Ha ráérek majd, azt én fogom feldobolni. De ahogy mondtam is, ha én nyomom majd az Iced Earth dolgait, akkor elkötelezem magam mellettük. Az elég hosszú időre elfoglalttá tesz majd." 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS