FLÚG - Az év utolsó bulija, és még ingyenes is

Villáminterjú, jövőre új album jön

2013. december 19. (csütörtök) 12:25 | utoljára módosítva: 2013. december 19. (csütörtök) 12:29

December 20-án, most pénteken ingyenes koncertet ad az érdi Borgödörben a budapesti Flúg, akik modern, dallamos, vokálcentrikus módon nyomják a rockot, sajátos, verses szövegvilággal.

Az idén épp 10 éves zenekar a jubileum kapcsán egy miniturnét hozott össze és november 29-én a Rocktogonban egy különleges koncerttel emlékezett meg a kerek évfordulóról.

A pénteki koncert sem lesz átlagos azonban, ez is az ünneplés jegyében fog telni, mégpedig olyan rajongókkal a színpadon, akik egy Facebook-akció során vállalták a kihívást, azaz a fellépést a zenekarral.

A Flúg-jubileum kapcsán készült a srácokkal egy villáminterjú.


www.facebook.com/Flugzenekar
Meséljetek egy kicsit erről a vendégekkel közösen adott november végi szülinapos bulitokról!

Major Robi gitáros:
"Elsősorban olyan embereket hívtunk vendégül, akiknek valamilyen formában köze volt a zenekar munkásságához, ha nem is szerves egészben, de közvetve meghatározva utunkat. Közöttük voltak barátok, korábbi tagok, eszmei és zenei példaképek egyaránt, akinek a neve már önmagában garancia a zenei nívót illetően: Szakadáti Mátyás (Póka Egon Experience, Hobo és bandája) Csányi Szabolcs (Black-Out, FooLighters, Kényes Foltok), Fehérvári Attila (Black-Out, Special Providence) Bánfalvi Sándor (Ákos, Neck Sprain, Magma Rise, MEN In The Box), Kovács Tamás Viktor (Hopika, MEN In The Box), Viktor Dénes (Hollywood Rose), Barta László (Big Elektron, S.O.S., Faith No Man)."

Dombi Ádám basszer: "Emellett a látványra is igyekeztünk figyelni és mindezt megkoronázva, Andrics Laci és Böröcz Gyula barátainknak köszönhetően a buli hang és képi világát is sikerült rögzítenünk, úgyhogy remélhetőleg hamarosan eljut a Youtube csatornánkon keresztül a nagyérdemű elé."

Lőrincz Zoli énekes: "Szerettük volna egy nagyon színes és igényes műsorral meglepni az erre érdeklődőket. Ennek a 10 éves miniturnénak fő állomásként a Rocktogon adott helyet, ahova számos kellemes emlék a sok jó hangulatú buli köt minket. A meghívottak között volt, akikkel feldolgozásokat játszottunk, de zömmel a saját szerzeményeinkben működtek közre. Úgy érezzük, hogy egy nagyon patent kis zsúrt sikerült csapnunk.

Lesz a miniturnénak záróakkordja is, az érdi Borgödörben pénteken, december 20.-án, ahol ismét különleges ajándékkal kedveskedünk a nagyérdeműnek. Bárki, aki kedvet érzett magában egy kis közös muzsikáláshoz, bátran jelentkezhetett, mindenféle egyéb következmény nélkül! (nevet) Erre 'Legyél flúgos egy dal erejéig!' címszóval volt egy eseményünk a Facebookon, ott lehetett jelentkezni. A színpad azonban gyorsan megtelt, tehát már nem áll módunkban elfogadni nevezéseket!" (nevet)Mennyiben változott, mennyire érett be a zenétek az egy évtized alatt?

Robi: "Amiben a legtöbbet változott az az, hogy sokkal egységesebb, kicsit keményebb, riffelősebb, masszívabb irányvonal jellemzi most a zenénket. Szemben a 2009-es nagylemezünkkel, amely kissé eklektikusra sikerült, noha igaz, hogy sokak által pont emiatt lett kedvelt, próbálunk tartani egy egységesebb irányvonalat. Erre talán a legjobb példa a készülőfélben lévő lemezünk lesz, mely a számunkra kedvenc, kevésbé mainstream, gondolkodtató filmek ihlette koncepció alapján készül."

Zoli: "Nehéz ezt így meghatározni, de minden bizonnyal változott. Elég sok pozitív és persze negatív kritika is ért bennünket a 10 év során. Sokan 'kis Black-Outként' emlegettek minket, ami azért valljuk be, nem olyan rossz becenév ebben a szakmában. Egy olyan zenekarral egy lapon említeni, akik 20 év után is ezres nagyságrendeket tud megmozgatni."

Ádám: "Rengeteget változott a zene, de a tagság is. Ugyanakkor ez utóbbi, főleg ami a dalszerzőket illeti, stabil immáron hét éve. Már nincsenek annyira radikális változások. De ha összevetjük a kezdeti demófelvételeket, vagy az igen eklektikus Elviszlek magammal lemez zenei világát, látszik, hogy a metamorfózis szerves része a zenekarnak."Összetartásban és kitartásban nincs hiány. Mi visz még mindig előre benneteket?

Ádám: "Ez a kettő! (nevet) No meg a szép élmények, kedves és/vagy elismerő szavak hallgatói oldalról."

Robi: "A barátság, a zene szeretette, az együtt muzsikálás, a közös élmények, a hallgatóság, a dalkezdemények melyek a csapatban forrnak ki és válnak teljessé. Szinte minden dalra a gyermekünkként gondolunk."

Zoli: "Egy örökérvényű közhely, de az együtt zenélés szeretete. Ameddig olyan emberek vesznek körül, akiknek adunk színt a hétköznapjaiba, és/vagy fergeteget a hétvégeinek addig lesz miért csinálni. Nagyon sok mindenen mentünk keresztül, amik összekovácsoltak bennünket és sokat számít a közös zenei találkozások koherens összeforrottsága is."Hamarosan klipforgatásba kezdtek. Melyik dalt szemeltétek ki és mikorra várható az új képanyag?

Ádám: "Valójában hamarosan kezdetét veszi az új Flúg nagylemez felvétele. A videóklip egy nyert ügy, a Zorall Sörolimpia tehetségkutató rendezvénysorozatán nyertük a lehetőséget. A dal adott, a forgatókönyv is megvan, mégsem szeretnénk kibökni a dalcímet, időpontot, mert nekünk is fontos a petting!" (nevet)

Robi: "Annyit elárulhatunk róla, hogy akárcsak az előző klipes nótánk, a Visszafordíthatatlan, ez is az előbb említett filmes koncepció alapján készül."
 


FLÚG - Visszafordíthatatlan

 Tehát jövőre új album is lesz. Hány új dal van már a tarsolyban?

Ádám: "Négy dalt már aktivizáltunk is, élőben rendszeresen gerincét alkotják a repertoárunknak. Ezen kívül három dal van még próbatermi gyorsfagyasztott állapotban. A lemezmegjelenésig viszont ezeket már nemigen fogja hallani a közönség."

Robi:
"Ami még fontos: lázas előkészületek közt várunk mindenkit a Borgödörbe december 20.-án erre a harmadik felvonásos 'karaoke hangszerekkel' jellegű szülinapi koncertünkre. Mókás lesz!"

Ádám: "És azt is üzennénk, hogy mindenki járjon el minél többet koncertre, és itt nem csak magunkra gondolok. Fontos, hogy aktív jelenlétükkel támogassák a rengeteg zenészt és zenekart, akik mind nem egyebet szeretnének, mint adni valamit bárkinek, aki befogadja. Mi is mp3-ban hallgatunk zenét, de annak nincs szaga!" (nevet)

Zoli: "Köszönjük a 10 éve belénk vetett szeretetüket és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, valamint Flúgban Gazdag Boldog Új 10 évet Kívánunk!"

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
2020. június 2. (kedd) 10:00

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing és az 1991-es Human turnékon rögzítettek. "Abban reménykedünk itt, a Relapse-nél, hogy mihamarabb találkozhatunk majd veletek egy koncerten, egy fesztiválon, de addig is rendszeresen közzéteszünk egy-egy Death koncertfelvételt. A The Onstage sorozat darabjai különféle amerikai, német, kanadai, mexikói stb. bulikon készültek. Legyen szó akár egy underground őrületről, mondjuk a Scream Bloody Gore lemez 1987-es kiadásának időszakából, vagy valami Symbolic-turnés tutiságról, azt reméljük, hogy visszautazol velünk az időben és életben tarthatjuk a metal szellemiségét még ezekben a nehéz napokban is!"   Non:Analog - On:Stage Series - LIVE 1990, 1991 UNKNOWN by Death Non:Analog - On:Stage Series - Showcase Theater, CA...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture
SOULFLY - Koncertvideó az új EP mellé: Under Rapture

Live Ritual NYC MMXIX címmel egy digitális koncert EP-vel jelentkezett nemrég a Max Cavalera vezette Soulfly. A 7 nótát tartalmazó anyagot a 2018-as Ritual album turnéjának New York-i...

MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos
MISFITS - 63 évesen elhunyt Joey Image dobos

63 évesen elhunyt a Misfits volt dobosa, Joey Image (Joey Poole), aki 1978-ban csatlakozott Glenn Danzigékhez. Joey dobolt a Horror Business és a Beware EP-ken, valamint a Night of the Living...

THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS