PARADIGM SHIFT - Instrumentális prog metal Fertőszentmiklósról

Klip már van, készül a komoly bemutatkozó anyag is

2013. december 18. (szerda) 09:28 | utoljára módosítva: 2013. december 18. (szerda) 09:31

A Zúzda Rock Kert őszi tehetségkutatójának nyertese, az instrumentális prog metalt játszó Paradigm Shift elkészítette az első videóklipjét, amit máris megnézhetsz. A 2009-ben alakult négyes 2014 elejére egy komoly bemutatkozó anyagot tervez.


Paradigm Shift a Facebookon"A zenekar tagjai: Tóth Krisztián basszusgitáros, Markó József dobos, Gosztola Tibor billentyűs és Folyi Krisztián gitáros. Zenénkben a rock/metal klasszikus elemeit vegyítjük a komplex, progresszív motívumokkal. Törekszünk egy olyan színes zenei világ felépítésére, amely sok stíluson ível át, kellően hangulatos, technikás és zenei.

Dalainkban a rideg, kemény metal témák mellett jól megférnek a lágyabb, keleties, klasszikus zenés vagy akár bossa novás és még a kicsit elektronikusabb szinti elemek is. Székhelyünk a Sopron melletti Fertőszentmiklós, de a koncertjeink nagy részét Pesten adjuk. Több tehetségkutatón jó eredménnyel és pozitív szakmai visszhanggal szerepeltünk, ezért hogy szélesebb körben is bemutatkozhassunk, leforgattuk az első Paradigm Shift klipet Juronics Tamás rendezésében a La Dolce Vita című számunkhoz. A klip folytatásaként 2014 elejére egy komoly bemutatkozó stúdió anyaggal készülünk, amelyről több tétel megfilmesítése is tervben van.
 PARADIGM SHIFT - La Dolce Vita (az első videóklip, 2013)


 "Azt hiszem kijelenthetjük, hogy érvényesülés szempontjából sikerült a legnehezebb műfajt, az instrumentális progresszív rock/metalt megtalálnunk - mondták a srácok a fertopart.hu-nak adott interjújukban. - Ez a zene nincs jelen a médiában, sok ember túl komplexnek, nehezen értelmezhetőnek találja, amin még nehezít az ének hiánya is.

De ezzel számoltunk is az elején, a progosabb zenék mindig a rockzene perifériáján helyezkedtek el, általában egy elég szűk réteget érintve meg. Ezt bizonyítja az is, hogy a legtöbb világhírű kedvencünk is 'csak' kis klubokat tud megtölteni. Ezen sajnos nem segít a mai világra jellemző információáradat sem, ahol a rengeteg zenekar között még nehezebb érvényesülni.

...Tény hogy sokkal nehezebb így, mert az emberek énekkel mindent könnyebben elfogadnak, de ebből a hátrányból némi előnyt is lehet kovácsolni: megbonthatjuk a szokásos dalszerkezeteket, nem kell verzékben és refrénekben gondolkodni és a hangszeresek sincsenek alárendelve az ének kíséretének, ezáltal sokkal szabadabban, kifejezőbben lehet játszani.

Én mindig is úgy gondoltam, hogy nem feltétlenül kell szöveggel megerőszakolni a zenét, inkább bízzuk a hallgatóra, hogy az általunk lefestett hangulatok milyen gondolatokat, érzéseket indítanak el benne. Hiszünk benne, hogy egy jól megírt, kidolgozott csak hangszeres produkció is lehet olyan kifejező, mint egy énekkel előadott.

Ezek ellenére nem kizárt, hogy a jövőben énekkel is kiegészülünk, de csak akkor, ha sikerül olyan frontemberre lelnünk, aki minden téren teljesíti az elvárásainkat: jól és pontosan énekel, szorgalmas, színpadra termett frontember és jó nagy adag kreativitással van megáldva.

Úgy tűnik, magasra tettük ez ügyben a lécet, de félmegoldásokba nem szeretnénk belemenni, csak olyan ember jöhet szóba, aki pozitívan hozzá tud tenni a produkcióhoz. Ha pedig nem találunk ilyet, akkor marad a jelenlegi vonal, jól érezzük magunkat így is, a tervek megvannak a jövőre, épp ezért sem folyik annyira görcsösen a keresgélés." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PHRENESIS - Modern metal Győrből, az első EP: Acheron
2021. január 21. (csütörtök) 18:13

Acheron címmel megjelent és végig is hallgatható a modern metal / metalcore vonalas győri Phrenesis hat tételt tartalmazó bemutatkozó EP-je. "Dalainkat a kilátástalanság és a reménytelenség okozta érzelmi hullámvasút ihlette. Témáink között helyet kapott az otthonunk és létünk rémálommá válása (Áldozat), a bosszú (Azt hazudtad), a csalódás (Angyal), az önpusztítás (Nem bánom) és végül a világunk. Ez a világ csak egyszer elégeli majd meg, hogy mindent megad a semmiért cserébe (Zafír). Csak úgy elolvasni is érdemes a szövegeket, miután meghallgatta valaki az EP-t, mert úgy teljesen más atmoszférával rendelkeznek, mint dalba foglalva."   www.facebook.com/phrenesismetal     PHRENESIS - Acheron EP (2021) ACHERON by Phrenesis    

AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm
AUGUST BURNS RED - Animációs videóval egy vadonatúj dal: Standing In The Storm

Új dallal indította a 2021-es évet az August Burns Red. Ismerkedj meg az animációs klippel kísért Standing In The Storm nótával! Az amerikai metalcore arcok animációs videóját Stefano...

ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond
ISATHA - Ismerkedj meg a budapesti extrém folk metalosok új albumával: From Here To Beyond

From Here To Beyond címmel megjelent és végig is hallgatható az extrém folk metalos budapesti Isatha 9 tételes második albuma. Az első nagylemezük a 2013-as Erdei regék volt. Az Isatha...

MOONSPELL - Február végén érkezik a Hermitage album, új dal és klip: All Or Nothing
MOONSPELL - Február végén érkezik a Hermitage album, új dal és klip: All Or Nothing

Hermitage címmel február 26-án jelenik meg az új Moonspell album, a 2017 őszén kiadott 1755 lemezük utódja, harmadik előzetesként pedig már itt is van a videoklippel kísért All Or...

KISS - "A rock'n'roll és a képregények voltak a legjobb tanáraim"
KISS - "A rock'n'roll és a képregények voltak a legjobb tanáraim"

Az American Songwriternek nyilatkozott a KISS egyik frontembere, Gene Simmons, többek között arról, hogy mennyire fontosak voltak számára annak idején a képregények. "Tudod, amikor...

BAD RELIGION - Az elme felszabadítása
BAD RELIGION - Az elme felszabadítása

Emancipation Of The Mind címmel egy eddig kiadatlan dalt tett közzé a kaliforniai punk rock legenda Bad Religion Ez a nóta eredetileg a legutóbbi albumhoz, a 2019 tavaszán kiadott Age Of...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS