PARADIGM SHIFT - Instrumentális prog metal Fertőszentmiklósról

Klip már van, készül a komoly bemutatkozó anyag is

2013. december 18. (szerda) 09:28 | utoljára módosítva: 2013. december 18. (szerda) 09:31

A Zúzda Rock Kert őszi tehetségkutatójának nyertese, az instrumentális prog metalt játszó Paradigm Shift elkészítette az első videóklipjét, amit máris megnézhetsz. A 2009-ben alakult négyes 2014 elejére egy komoly bemutatkozó anyagot tervez.


Paradigm Shift a Facebookon"A zenekar tagjai: Tóth Krisztián basszusgitáros, Markó József dobos, Gosztola Tibor billentyűs és Folyi Krisztián gitáros. Zenénkben a rock/metal klasszikus elemeit vegyítjük a komplex, progresszív motívumokkal. Törekszünk egy olyan színes zenei világ felépítésére, amely sok stíluson ível át, kellően hangulatos, technikás és zenei.

Dalainkban a rideg, kemény metal témák mellett jól megférnek a lágyabb, keleties, klasszikus zenés vagy akár bossa novás és még a kicsit elektronikusabb szinti elemek is. Székhelyünk a Sopron melletti Fertőszentmiklós, de a koncertjeink nagy részét Pesten adjuk. Több tehetségkutatón jó eredménnyel és pozitív szakmai visszhanggal szerepeltünk, ezért hogy szélesebb körben is bemutatkozhassunk, leforgattuk az első Paradigm Shift klipet Juronics Tamás rendezésében a La Dolce Vita című számunkhoz. A klip folytatásaként 2014 elejére egy komoly bemutatkozó stúdió anyaggal készülünk, amelyről több tétel megfilmesítése is tervben van.
 PARADIGM SHIFT - La Dolce Vita (az első videóklip, 2013)


 "Azt hiszem kijelenthetjük, hogy érvényesülés szempontjából sikerült a legnehezebb műfajt, az instrumentális progresszív rock/metalt megtalálnunk - mondták a srácok a fertopart.hu-nak adott interjújukban. - Ez a zene nincs jelen a médiában, sok ember túl komplexnek, nehezen értelmezhetőnek találja, amin még nehezít az ének hiánya is.

De ezzel számoltunk is az elején, a progosabb zenék mindig a rockzene perifériáján helyezkedtek el, általában egy elég szűk réteget érintve meg. Ezt bizonyítja az is, hogy a legtöbb világhírű kedvencünk is 'csak' kis klubokat tud megtölteni. Ezen sajnos nem segít a mai világra jellemző információáradat sem, ahol a rengeteg zenekar között még nehezebb érvényesülni.

...Tény hogy sokkal nehezebb így, mert az emberek énekkel mindent könnyebben elfogadnak, de ebből a hátrányból némi előnyt is lehet kovácsolni: megbonthatjuk a szokásos dalszerkezeteket, nem kell verzékben és refrénekben gondolkodni és a hangszeresek sincsenek alárendelve az ének kíséretének, ezáltal sokkal szabadabban, kifejezőbben lehet játszani.

Én mindig is úgy gondoltam, hogy nem feltétlenül kell szöveggel megerőszakolni a zenét, inkább bízzuk a hallgatóra, hogy az általunk lefestett hangulatok milyen gondolatokat, érzéseket indítanak el benne. Hiszünk benne, hogy egy jól megírt, kidolgozott csak hangszeres produkció is lehet olyan kifejező, mint egy énekkel előadott.

Ezek ellenére nem kizárt, hogy a jövőben énekkel is kiegészülünk, de csak akkor, ha sikerül olyan frontemberre lelnünk, aki minden téren teljesíti az elvárásainkat: jól és pontosan énekel, szorgalmas, színpadra termett frontember és jó nagy adag kreativitással van megáldva.

Úgy tűnik, magasra tettük ez ügyben a lécet, de félmegoldásokba nem szeretnénk belemenni, csak olyan ember jöhet szóba, aki pozitívan hozzá tud tenni a produkcióhoz. Ha pedig nem találunk ilyet, akkor marad a jelenlegi vonal, jól érezzük magunkat így is, a tervek megvannak a jövőre, épp ezért sem folyik annyira görcsösen a keresgélés." 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS