TANKCSAPDA - A rosszindulatú fröcsögésről

Idén még négy koncertjük lesz

2013. december 16. (hétfő) 06:36

Idén már csak négy koncertje lesz a Tankcsapdának és azok közül az egyik a december 28-án a debreceni Főnix Csarnokban megrendezésre kerülő buli.


"Az este két vendégzenekara is izgalmas produkciót ígér - mondta a csapat a civishir.hu-nak. - A Neck Sprain a hazai metal/rock underground egyik legpatinásabb és legjobb bandája, a Kowalsky meg a Vega pedig egy egyre népszerűbbé váló, lazább zenei világú 'fesztiválzenekar'.

De lesz egy különleges vendégünk is: Csató Peti, aki a Replika frontembereként lehet ismerős, és akivel a már több mint 20 évvel ezelőtt készült A legjobb méreg dalban és lemezen is dolgoztunk együtt. Izgalmas lesz ennyi év után újra egy színpadon állni vele!"


A koncert Facebook oldalaA tervezett menetrend:

18.00 - kapunyitás
19.00 - Neck Sprain
20.00 - Kowalsky meg a Vega
21.15 - TankcsapdaA civishir.hu-nak adott interjúban szóba került a Jóképű című új dal szövege is, amiről ezt mondták a Tankok:

"Valóban találkozunk kisebb-nagyobb rendszerességgel 'kritikus' felhangokkal, de ezek többsége sajnos egyáltalán nem kritika. Abból ugyanis még tanulni is lehetne, de ezek jó része sajnos csak irigységből vagy pusztán rosszindulatból tett fröcsögés…

Az is igaz, hogy ez nem magyar 'találmány': a világon mindenhol megfigyelhető jelenség az, hogy ha valaki sikeressé válik abban, amit csinál – ez nem csak zene lehet, de egyéb művészeti ág, sport vagy bármi hasonló – azonnal jönnek a magukat mindenkinél okosabbnak képzelők, akik 'mindent jobban tudnak' és jogot formálnak arra, hogy – persze kizárólag névtelenül, az internet „'álarca mögé bújva', gerinctelen csúszómászók módjára – leírják a 'tutit' és beszóljanak…

A kritikával, az építő jellegű megjegyzésekkel soha nem volt semmi bajunk, sőt, hiszen sokat tanulhat az ember a saját hibáiból is, főleg, ha arra intelligens és konstruktív módon fel is hívják a figyelmét, de azok, akikről kérdezel, csak névtelenül köpködő 'senkik' és nem kritikusok… A Jóképű című dal nekik - is - szól."

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.
 


Lukács Laciék remaszterizált, feljavított formában kihozták újra az összes eddigi albumukat, ami 13 CD-t jelent, és mindezt még egy extra diszkkel is megfejelték. Az Igazi hiénák címet viselő 14. CD-re két vadonatúj dal mellett ritkaságok, friss verziók, érdekességek kerültek fel.

Az újrakiadott lemezekkel kapcsolatban minden fontos infót és zenekari kommentárt megtalálsz,
ha ide kattintasz! 


 

TANKCSAPDA - Jóképű (új dal a 2013-as Igazi hiénák gyűjteményes CD-ről)

 


www.tankcsapda.com
 

 

 

Hozzászólások

[012898]
duedhel
Olvasván a kommenteket, nem csak itt, de úgy általában, főleg azokat, amik a címlappal kapcsolatban szoktak felmerülni, már többször megfogalmazódott bennem néhány gondolat.
1. Biztos láttátok már, hogy hétvégente szokott lenni ezen az oldalon egy olyan rovat, hogy a "hét legolvasottabb cikkei". Na most nem tudom, ki mennyire kíséri figyelemmel ezt, de én rendszeresen szörnyülködöm rajta el, lévén, hogy egész héten látom, milyen cikkek vannak ezen a lapon, s rossz érzéssel tölt el, hogy mire nyomnak rá a legtöbben. Most mivel épp pont nagyon ráérek, csináltam egy semmilyen szinten nem reprezentatív, de talán elgondolkodtató felmérést ezzel kapcsolatban. Beírtam az oldal keresőjébe, hogy "legolvasottabb", és az első oldalon szereplő, nyolc heti adagot összesítettem. Persze tudom, hogy ez kevés, és hogy ez alatt az idő alatt is csak olyan cikkekre lehet rányomni, ami eleve megjelent ezen az oldalon. Ám úgy vélem, hogy eleve ha valaki veszi a fáradságot és ezt szintén megcsinálja, akkor elég sok mindent felmérhet ennek a lapnak a látogatóit tekintve.
Ám hogy valami konkrétat is írjak. E 80-ból ezekkel a zenekarokkal kapcsolatos cikkek voltak a legolvasottabbak (zárójelben a cikkek mennyisége): Motörhead (6), Metallica (4), Depresszió (3), Burzum (3, de egy hét alatt!), Avenged Sevenfold (3). Ehhez nem fűznék véleményt, mindenki döntse el, hogy lát-e ebben valamit vagy sem.
Viszont ami engem a legjobban elszomorít, hogy állandóan az a vád éri a Hammert, hogy nem támogatja a fiatal zenekarokat. Én azt látom, hogy az utóbbi időben már kicsit át is estek a ló túloldalára - már ami ezt a honlapot illeti-, mert már nagyon gagyi zenekaroknak is helyet adnak itt, de persze ez legyen az ő dolguk, inkább a ló ezen oldalán legyenek. Viszont ahhoz képest, hogy ezt a fajta nyitottságot egy csomóan számon kérik rajtuk, ehhez képest ebben a 80 cikkben összesen 3(!) olyan volt, ami valami noname magyar bandával foglalkozott.
És egyébként ezt nem csak itt lehet felmérni. Vannak olyan más webzinek, ahol mindenki láthatja, hogy egy-egy cikkre hányan kattintottak. Égbekiáltó különbségek vannak sokszor, akár közvetlenül az egymás után megjelent cikkek közt is, főleg akkor, ha az egyik valami - ahogy mondani szokták - húzónévről szól, a másik meg nem.
2. A másik dolog amit már a kérdezni akartam, hogy oké, a kereskedelmi, vagyis a mocskos liberális média nem foglalkozik a magyar rockkal meg metallal, elég neki a Tankcsapda meg a Leander (mostanában), de mi van a közmédiával? Szerintem a magyar közmédiát nem igazán lehet azokkal a "liberál" vádakkal illetni, mint a kertévéket. De valahogy mégsem látom azt, hogy ők olyan hihetetlenül támogatnák a mai magyar rockot meg metalt. Na persze tudom, hogy néha van egy-két rocktörténeti műsor, meg szól néha egy-két P.Mobil meg Lord nóta. Na de már elnézést: hol van ezekből a médiumokból a MAI magyar keményzene?
[012896]
apple
Nem szeretem a Tankcsapdát, sosem szerettem, és soha nem is fogom. De ha úgy érzik, hogy vkik folyamatosan mindenért csesztetik őket, miért ne írhatnának - foglalkozásuknak megfelelően - egy dalt erre válaszul, ill. sérelmezhetnék interjúkban? Jó, meghallgatni azért nem fogom...
Viszont egy rockbandát devianciával vádolni ezen az oldalon meglehetősen álságos! A kedvenc bandáink tagjai általában nem szentéletűek, ez nem 'TCS-jelenség'. (továbbá általában a dalszövegek sem képviselnek babitsi minőséget, és többnyire a gitárosok sem a Zeneakadémián végeztek - tisztelet a kivételnek!) Nem beszélve arról, hogy mondjuk Mozart vagy Wagner életvitele sem volt ám mintaszerű!
[012894]
kaida
A Tankcsapda egy jó ideje saját magát parodizálja.... és azt is nagyon szégyenletesen.
[012892]
zuhatagszabi
Emberek! Ez csal rakendról! Zene, ami szórakoztatni akar! És néha sikerül is :-) Naponta halnak éhen gyerekek,mi meg arról vitázunk, hogy hol élnek a kajmánok... :-) Ez csak zene. Ha nem tetszik, alakíts zenekart és játsszd a sajátodat, ami neked tetszik. És örülj annak, ha másnak is tetszik.Írtam egyszer egy dalt pont erről a beszólósdiról ( amit nem ítélek el, csak nem értem miért jó ) Na! Valahogy így hangzott: " Itt van egy dal, ami arról szól - Komolyan kéne a zenét venni - Kilépni a romlott álmokból - NEM EGYMÁST ENNI!"
Játssza mindenki a saját zenéjét és legyen vele boldog. A többi csak a ráadás! És hogy az idézetek sorát egy ide "nem" illővel zárjam Mester Tomitól: "Túl kicsi Föld, ahhoz, hogy háborúzz!"
[012889]
raul75
Eléggé rendben van Winternight hozzászólása. Én egyetértek.
[012888]
pekka
15 évesen még én is hallgattam pár számukat, aztán hamar felnőttem. Erről ennyi elég is.
[012887]
Winternight
De hogy a kívánságának megfelelően legyen építő jellegű kritika is, hát tessék: Kedves Lukács, ha szöveget írsz, és valamiben nem vagy biztos, akkor nézz utána. Ma már a google-lal könnyen utánajárhatsz bárminek. Tudom, a 90-es években még nem volt elterjedt az internet, így akkor nagyobb utánajárást igényelt volna az, hogy megnézd, él-e kajmán a Níluson, vagy hogy az őz odaengedi-e magához a szarvasbikát. Arról nem is beszélve, hogy Evita Peron Argentínában élt, Rióban ezért nehézkesen találhattad volna meg. A dolce vita egy olasz kifejezés, Brazíliában (tudod, ott van Rio) viszont portugál az alapnyelv. Az ezt követő lemezeket már nem hallgattam, így azok szövegeiből most nem tudok olyan részt említeni, amiben egy kínrím kedvéért hülyét csináltál magadból. A legutóbbiról viszont hallottam két dalt is. Azok szövegeit olvasva két kérdés merült fel bennem. 1. Tényleg hiszel abban, hogy egy hatalom (törvények, rendvédelem stb.) nélküli világ nem fordulna pár órán belül káoszba? Nézz kicsit külföldre, nézd meg mi történik a katasztrófák helyszínein, ahol pár napra megbénult minden. Fosztogatás, káosz és fejetlenség. 2. Egészen pontosan hol érzékelted azt, hogy Magyarországon forróbbá kezd válni helyzet mint Szerbiában a háború idején volt? És ha 2011-ben mégis ezt érzékelted, akkor miért nem írtál erről szöveget 2006-2007-ben, amikor tényleg elég forró volt a helyzet? Talán azért, mert ha akkor megteszed, akkor a nektek kizárólagosságot biztosító liberális média leveszi rólatok a kezét, és inkább arra vártál, hogy eljöjjön az idő, amikor majd Dopemanékkel fújhatsz egy követ (amit amúgy már 2001-ben is megtettél?)
Végezetül még annyit: Nem azért támadnak titeket annyian, mert úgymond sikeresek vagytok, hanem azért, mert a liberális médiában kizárólag ti szerepelhettek a rock vonalról (abba a szennyvilágba illeszkedő szövegvilágotok okán), ráadásul még a metal médiában is sokkal gyakrabban jelentek meg az ideálisnál.
A facebookon megtalálod ugyanezt névvel, fotóval...
[012886]
Winternight
Egy a szövegeiből ítélve erősen félművelt, de azért kínrímekkel minden témába belekontárkodó, és a drogos, kurvás, deviáns szövegek okán a liberális szennymédia piacon a rock színtérről kizárólagosságot élvező zenekar szar hangú, énekelni nem tudó (főleg élőben, stúdiótrükkök nélkül gyalázatos) frontembere úgy tűnik, nem bírja elviselni a negatív véleményeket. Ha a liberális média, meg a hazai rock metal sajtó nem nyalná a nézettség és olvasottság kedvéért - amúgy érthetetlen módon - ennek a szar alaknak és semmirekellő zenekarának a seggét, akkor talán észrevenné, hogy valójában azért történik mindez, mert a bugyuta szövegeikből legkésőbb a húszas évei közepére mindenki kinő, azt követően már - a régi dalok esetleg nosztalgiázásból hallgatása mellett - semmit nem mond neki Lukács ostoba szövegvilága.
De most őszintén, ki az a hülye, aki nem szánakozó tekintettel hallgatja az olyan kreténségeket, mint hogy "az anarchia nem a káosz, hanem a hatalom nélkül rend". És akkor a Mi a fasz van valóságtól totálisan elrugaszkodott (hahás, millás, dopemanes ihletésű) szövegéről még nem is beszéltem.
És most csak a legutóbbi lemez egyes dalairól mondtam véleményt, pedig lehetne sorolni végtelenségig.
A legutóbbi két megnyilvánulás pedig a még saját szinten is gagyi filmzenés produkció, aztán a közös koncert egy mulatós csapattal egy színpadon.
Nézz magadba Lukács, szánalmas vagy.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"
2021. január 24. (vasárnap) 11:29

Reborn címmel két napja jött ki az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet a zenekar pályafutásában, ugyanakkor egyfajta "vissza a gyökerekhez" lemezről van szó. A Reborn lemez felvételei már tavaly nyáron elindultak a dániai Antfarmban, akkor derült ki, hogy új dobosuk lett: Oláh Kálmán a Remorse-ból. A 2018 februárjában kiadott Fury lemez még Szabó Dániellel készült. Az újságosoknál még megtalálod a HammerWorld magazin decemberi-januári számát, amelyben többek között Farkas Zolival is találsz interjút. Készítettünk azonban Zotyával egy másik interjút is, Fejes Árpi beszélgetését itt, a HammerWorld oldalán olvashatod el.   www.facebook.com/EKTOMORF.official A most megjelent Reborn lemezetek már a Napalm kiadónál jött ki. Hogyan és miért kerültetek hozzájuk? "Baráti zenekarok ódákat zengtek a...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről

Már a karácsonyi EP idején tudni lehetett, hogy Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night énekesnő közös zenekara, a Blackmore's Night tavasszal egy új lemezzel...

W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album
W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album

Retransmission címmel megjelent és végig is hallgatható a Jeff Scott Soto vezette amerikai-svéd dallamrocker W.E.T. negyedik stúdióalbuma, a 2018-as Earthrage lemez utódjáról a One Final...

OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés
OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés

Tavasszal jelenik meg az Ossian új albuma, A Teljesség, amelyről egy lírai dalt már be is mutattak az év végén. A 2020-as Csak a jót albumról most egy újabb számuk, a Köszöntés...

ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS