EXODUS - Gary Holt a Slayer és az Exodus közti különbségről

A Bay Area thrash legenda a 2014-es FeZen fesztiválon is ott lesz

2013. december 16. (hétfő) 07:20

A Slayerben is játszó Exodus gitárossal, Gary Holttal készített interjút az examiner.com, mégpedig abból az alkalomból, hogy három év után - most pénteken - hazai pályán, San Francisco-ban ad önálló koncertet az Exodus.

A csapat februárban készül felvenni az új Exodus stúdióalbumot, amelynek megjelenése a nyár végére várható.

Ismeretes, hogy a 2014-es FeZen fesztiválra már bejelentkezett a legendás Bay Area thrash csapat, Székesfehérváron július 31-én lépnek fel a Nagyszínpadon, mégpedig Tarja Turunen és az Ossian társaságában.


A Slayer és az Exodus időbeosztása kapcsán ezt mondta Gary:

"Ez a következő év lesz a legnehezebb. Lesz egy új Exodus album és igen valószínű, hogy akkortájt kijön egy új Slayer lemez is. Szuper-elfoglalt leszek. Jól be kell majd osztanom az időmet.

Az Exodus a saját gyermekem. Mindig is különleges marad számomra. Azt, hogy másnak mitől különleges, nem tudom. Ez az adott személy ízlésétől függ. Mi csak tesszük a dolgunkat, kíméletlenül. Csak kimegyünk és igyekszünk fájdalmat okozni, az embereknek meg láthatóan tetszik ez. Olyan régóta nyomjuk már, hogy ebben szerintem jobbak vagyunk bárki másnál. Tudunk pár dolgot a thrash metalról. De így van ezzel egy csomó más csapat is. Szerintem mindazon bandák, akik ott voltak a kezdeteknél, csúcsformában tolják jelenleg."A Slayer és az Exodus közti különbségről:


"Továbbra is játszom a Slayerben, de most a fő fókusz az Exodusé. Vannak különbségek a bandák között, különösen abban a tekintetben, ahogy élőben nyomjuk a zenét. Az Exodus sokkal többet rohangál a színpadon. Az Exodus kicsit olyan, mint a csúcsforgalom az autópályán. Figyelni kell, óvatosan kell sávot váltani, ha nem akarsz megsérülni. A Slayernek sokkal inkább komor a hangulata, ott leginkább csak állod a sarat és zúzol."A thrash metal változó népszerűségéről, ami Gary Holt szerint a trendektől függ, de maguktól a bandáktól is:


"A '90-es években egy csomó thrasher srác hirtelen elkezdett kockásingekben járni, megjátszani, hogy Seattle-ből jött. Ugyanakkor ott volt a Pantera, akik a '90-es években lódultak meg igazán. Azt hiszem, a lényeg az volt, hogy a színtér túltelítődött és mi, a bandák, mindannyian, nem a legjobb albumainkat készítettük el. Talán egy kicsit biztosra vettük ezt az egészet, a babérjainkon lazultunk. De úgy gondolom, hogy ma már mindannyian értjük, hogy minden egyes lemeznek a lehető legjobbnak kell lennie.

Annak idején túl sokan suttogtak a füleinkbe arról, hogy hogyan is kéne szólnia a bandáknak. Próbálkozzunk mainstreamebb dolgokkal, de a thrash nem erről szól. Ez az irány pont azért született, mert mindent leszartunk. Szerintem most mind visszatértünk ide. Azt csináljuk, amit akarunk, nem foglalkozunk mással. Olyan kiadóknál vagyunk, akik értik, hogy miről szólnak ezek a bandák. A saját dolgunkat csináljuk, és úgy, ahogy mi akarjuk." 

Hozzászólások

[012890]
raul75
Ez is jó, meg az is jó...És alig várom már mindkét lemezt!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CARNIFEX - Vadonatúj dal született, premier: Cursed
2020. május 29. (péntek) 09:12

Cursed címmel máris meghallgatható egy vadonatúj dal a deathcore vonalas kaliforniai Carnifextől. "Büszkén mutatjuk be az új nótánkat, amit már ebben a karanténos világban írtunk. A mostani világ-káosz ellenére a kreativitást tekintve a Carnifex sosem volt még jobb állapotban... Mind átkozottak vagyunk!" A Carnifex legutóbbi albuma World War X címmel jelent meg tavaly nyáron.   www.facebook.com/CarnifexMetal CARNIFEX - Cursed (2020)

GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez
GRAVE DIGGER - Albumpremier, itt a Fields Of Blood lemez

Fields Of Blood címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a mai napon a 40 éves jubileumát ünneplő Grave Digger, a 2018-ban kiadott The Living Dead lemez folytatása pedig már végigf is...

ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut
ALESTORM - Végighallgatható az új album: Curse Of The Crystal Coconut

A mai napon jelenik meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, amelyet máris végig hallgathatsz. Ez a kalózmetalosok második lemeze az ex-Wisdom, ex-Leander Kills...

LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes
LAMB OF GOD - Chuck Billy az új dalukban, premier: Routes

A világjárvány miatt az eredetileg tervezettnél hat héttel később, május 8. helyett június 19-én jelenik meg a Lamb Of God kilencedik albuma. A 2015 nyarán kiadott VII: Sturm Und Drang...

TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra
TANKCSAPDA - Új klip Babos Tímeával és Kiss Gergellyel: Szüless meg újra

Ahogy korábban írtuk, klip is készült a Tankcsapda egyik új számához. A Szüless meg újra dalhoz Tokay Péter készített videoklipet, amelyben feltűnik a háromszoros Grand...

BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS