LOSTPROPHETS - A pedofil énekes volt társai is megdöbbentek

Nehéz személyiségnek tartják, de ezt nem gondolták volna

2013. december 2. (hétfő) 16:34 | utoljára módosítva: 2013. december 18. (szerda) 16:31

Mióta a walesi Lostprophets (volt) frontembere, Ian Watkins a múlt héten beismerte a gyomorforgató pedofil bűncselekmények elkövetését, az énekes környezete nem győz hangot adni megdöbbenésének.

Watkins azt a vádat ugyan tagadta, hogy megerőszakolt volna egy 11 hónapos csecsemőt, de az erőszak kétrendbeli kísérletét elismerte. Ugyancsak elismert legalább egy rendbeli szexuális támadást egy 13 év alatti gyermek sérelmére, valamint elismert további pedofil bűncselekményeket is. A dél-walesi bíróság december 18-án mondja majd ki az ítéletet.


A csapatnál 2001 és 2012 között turnémenedzserkedő George Davison azt mondja, hogy ilyesmit sosem tételezett volna fel Watkinsról, és egyszerre érez dühöt iránta, valamint sajnálatot az áldozatai iránt.

"Soha meg nem kísérelném, hogy mentegessem a tetteit, mert szilárdan hiszem, hogy ő döntött így. És ezért most ő is fog megbűnhődni. Érzek-e sajnálatot Ian és tettestársai iránt? Jelenleg semmilyen sajnálat nincs bennem. Nem érdekel, hogy mennyi drog volt benne, erre nincs bocsánat, nincs magyarázat. Ezek az emberek betegek, szakszerű segítségre van szükségük."


Hasonlóképpen értetlenül áll a történtek előtt Watkins mostohaapja is, aki egyébként lelkész:

"Szerettük, dédelgettük, támogattuk Iant. Megtettük, amit lehetett. Egy normális boldog srác volt, aki szerető családban nőtt fel, ahol épp csak annyi probléma volt, mint bárhol másutt."


A korábban call girlként dolgozó Joanne Majic, aki azt állítja, hogy 2006-tól alkalmi kapcsolatban volt Watkins-szal, azonnal a hatóságokhoz fordult, amikor az énekes arról beszélt neki, hogy gyerekekkel szexelne. Joanne 2008-ban fordult a dél-walesi rendőrséghez, de bizonyíték hiányában nem foglalkoztak a bejelentésével. Joanne még be is számolt Watkinsnak arról, hogy a rendőrséghez fordult, ezen vitatkoztak is, de az énekes úgy gondolta, hogy a rendőrség úgysem foglalkozna vele.


Watkins egykori zenésztársai, a történtek miatt feloszlatott Lostprophets tagjai is kiadtak egy közleményt:


"Érthető, hogy sokan tudni akarjátok, vajon tudtunk-e arról, hogy Ian mit tett. Azért, hogy tiszta legyen: nem tudtunk róla. Tudtuk, hogy Ian egy komplikált karakter. A személyes kapcsolatunk az utóbbi évek során annyira megromlott, hogy a közös munka is állandó, nyomorúságos kihívást jelentett. De annak ellenére, hogy drogokkal harcolt, hogy a viselkedése önző volt és hogy ez töréseket, feszültségeket eredményezett a bandán belül, sosem gondoltuk volna, hogy olyan cselekedetekre képes, mint amiket beismert.

Dühösen, összetört szívvel és felháborodva fogadtuk a beismerését. Ez az életünk végéig kísérteni fog minket.

Az, hogy zenekarban játszottunk, mindig is szívügy volt és egy lehetőség arra, hogy inspiráljunk másokat, nem pedig arra, hogy kihasználjuk őket.

Még most is nehéz elhinni, hogy mindez megtörtént és hogy valaki, aki egykoron annyira közel állt hozzánk, ennyi életet tett tönkre és közben minden lépésénél hazudott.

Szívünk mélyén együtt érzünk Ian családjával, a rajongókkal, a becsapott barátaival, és ami a legfontosabb, a bűncselekményeinek áldozataival. Reménykedünk az igazságszolgáltatásban, de abban is, hogy Ian valóban felelősséget vállal mindazért, amit tett. Ha van még más áldozata is, azt javasoljuk, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a hatóságokkal!"


Az Egyesült Királyságban 140 lemezbolttal rendelkező HMV hálózat Watkins beismerése nyomán visszavonta a Lostprophets albumokat, sem CD vagy DVD, sem digitális formátumban nem fogják terjeszteni a zenekar kiadványait.

Az 1997-ben alakult Lostprophets összesen 3 és fél millió lemezt adott el a pályafutása idején.
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS