LOSTPROPHETS - A pedofil énekes volt társai is megdöbbentek

Nehéz személyiségnek tartják, de ezt nem gondolták volna

2013. december 2. (hétfő) 16:34 | utoljára módosítva: 2013. december 18. (szerda) 16:31

Mióta a walesi Lostprophets (volt) frontembere, Ian Watkins a múlt héten beismerte a gyomorforgató pedofil bűncselekmények elkövetését, az énekes környezete nem győz hangot adni megdöbbenésének.

Watkins azt a vádat ugyan tagadta, hogy megerőszakolt volna egy 11 hónapos csecsemőt, de az erőszak kétrendbeli kísérletét elismerte. Ugyancsak elismert legalább egy rendbeli szexuális támadást egy 13 év alatti gyermek sérelmére, valamint elismert további pedofil bűncselekményeket is. A dél-walesi bíróság december 18-án mondja majd ki az ítéletet.


A csapatnál 2001 és 2012 között turnémenedzserkedő George Davison azt mondja, hogy ilyesmit sosem tételezett volna fel Watkinsról, és egyszerre érez dühöt iránta, valamint sajnálatot az áldozatai iránt.

"Soha meg nem kísérelném, hogy mentegessem a tetteit, mert szilárdan hiszem, hogy ő döntött így. És ezért most ő is fog megbűnhődni. Érzek-e sajnálatot Ian és tettestársai iránt? Jelenleg semmilyen sajnálat nincs bennem. Nem érdekel, hogy mennyi drog volt benne, erre nincs bocsánat, nincs magyarázat. Ezek az emberek betegek, szakszerű segítségre van szükségük."


Hasonlóképpen értetlenül áll a történtek előtt Watkins mostohaapja is, aki egyébként lelkész:

"Szerettük, dédelgettük, támogattuk Iant. Megtettük, amit lehetett. Egy normális boldog srác volt, aki szerető családban nőtt fel, ahol épp csak annyi probléma volt, mint bárhol másutt."


A korábban call girlként dolgozó Joanne Majic, aki azt állítja, hogy 2006-tól alkalmi kapcsolatban volt Watkins-szal, azonnal a hatóságokhoz fordult, amikor az énekes arról beszélt neki, hogy gyerekekkel szexelne. Joanne 2008-ban fordult a dél-walesi rendőrséghez, de bizonyíték hiányában nem foglalkoztak a bejelentésével. Joanne még be is számolt Watkinsnak arról, hogy a rendőrséghez fordult, ezen vitatkoztak is, de az énekes úgy gondolta, hogy a rendőrség úgysem foglalkozna vele.


Watkins egykori zenésztársai, a történtek miatt feloszlatott Lostprophets tagjai is kiadtak egy közleményt:


"Érthető, hogy sokan tudni akarjátok, vajon tudtunk-e arról, hogy Ian mit tett. Azért, hogy tiszta legyen: nem tudtunk róla. Tudtuk, hogy Ian egy komplikált karakter. A személyes kapcsolatunk az utóbbi évek során annyira megromlott, hogy a közös munka is állandó, nyomorúságos kihívást jelentett. De annak ellenére, hogy drogokkal harcolt, hogy a viselkedése önző volt és hogy ez töréseket, feszültségeket eredményezett a bandán belül, sosem gondoltuk volna, hogy olyan cselekedetekre képes, mint amiket beismert.

Dühösen, összetört szívvel és felháborodva fogadtuk a beismerését. Ez az életünk végéig kísérteni fog minket.

Az, hogy zenekarban játszottunk, mindig is szívügy volt és egy lehetőség arra, hogy inspiráljunk másokat, nem pedig arra, hogy kihasználjuk őket.

Még most is nehéz elhinni, hogy mindez megtörtént és hogy valaki, aki egykoron annyira közel állt hozzánk, ennyi életet tett tönkre és közben minden lépésénél hazudott.

Szívünk mélyén együtt érzünk Ian családjával, a rajongókkal, a becsapott barátaival, és ami a legfontosabb, a bűncselekményeinek áldozataival. Reménykedünk az igazságszolgáltatásban, de abban is, hogy Ian valóban felelősséget vállal mindazért, amit tett. Ha van még más áldozata is, azt javasoljuk, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot a hatóságokkal!"


Az Egyesült Királyságban 140 lemezbolttal rendelkező HMV hálózat Watkins beismerése nyomán visszavonta a Lostprophets albumokat, sem CD vagy DVD, sem digitális formátumban nem fogják terjeszteni a zenekar kiadványait.

Az 1997-ben alakult Lostprophets összesen 3 és fél millió lemezt adott el a pályafutása idején.
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EKTOMORF - "Szinte sírrablónak lettem kikiáltva Kovácsházán"
2021. január 24. (vasárnap) 11:29

Reborn címmel két napja jött ki az új Ektomorf album, a csapat első lemeze a Napalm Records-nál, az 'újjászületés' cím pedig azt jelzi, hogy ez egy új fejezet a zenekar pályafutásában, ugyanakkor egyfajta "vissza a gyökerekhez" lemezről van szó. A Reborn lemez felvételei már tavaly nyáron elindultak a dániai Antfarmban, akkor derült ki, hogy új dobosuk lett: Oláh Kálmán a Remorse-ból. A 2018 februárjában kiadott Fury lemez még Szabó Dániellel készült. Az újságosoknál még megtalálod a HammerWorld magazin decemberi-januári számát, amelyben többek között Farkas Zolival is találsz interjút. Készítettünk azonban Zotyával egy másik interjút is, Fejes Árpi beszélgetését itt, a HammerWorld oldalán olvashatod el.   www.facebook.com/EKTOMORF.official A most megjelent Reborn lemezetek már a Napalm kiadónál jött ki. Hogyan és miért kerültetek hozzájuk? "Baráti zenekarok ódákat zengtek a...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék márciusban érkező lemezéről

Már a karácsonyi EP idején tudni lehetett, hogy Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night énekesnő közös zenekara, a Blackmore's Night tavasszal egy új lemezzel...

W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album
W.E.T. - Dallamrock premier Jeff Scott Soto-val, új videó és új album

Retransmission címmel megjelent és végig is hallgatható a Jeff Scott Soto vezette amerikai-svéd dallamrocker W.E.T. negyedik stúdióalbuma, a 2018-as Earthrage lemez utódjáról a One Final...

OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés
OSSIAN - Új szöveges videó született: Köszöntés

Tavasszal jelenik meg az Ossian új albuma, A Teljesség, amelyről egy lírai dalt már be is mutattak az év végén. A 2020-as Csak a jót albumról most egy újabb számuk, a Köszöntés...

ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation
ANGELUS APATRIDA - Dalpremier a spanyol thrasherek februári albumáról: The Age Of Disinformation

Szimplán Angelus Apatrida címmel jön majd ki február 5-én a spanyol thrasher Angelus Apatrida hetedik nagylemeze, a 2018-as Cabaret de la Guillotine utódja, harmadik előzetesként pedig...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, a harmadik új dal: Rivers

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, a legfrissebb előzetes dal a Rivers címet viseli - ismerkedj meg vele! Simone Simons:...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS