NADIR - Tartós méreg, kártékony faj, jön az új EP

A jubileumi EP-t egy ingyenes bulin mutatják be decemberben

2013. november 24. (vasárnap) 08:50

Idén ünnepli 20 éves fennállását a Nadir zenekar és ebből az alkalomból decemberben egy új EP-vel jelentkeznek majd. Az A Lasting Dose Of Venom címet kapott minialbumra 5 tétel kerül fel, és limitált példányos bakeliten lesz majd beszerezhető. Ez a 10"-es bakelit formátum abszolút újdonság a banda történetében, és mindössze 150 példány készül belőle.


Az EP-t élőben is bemutatja majd a Nadir, mégpedig december 7-én a Dürer Kertben egy ingyenes koncert keretében, fellép még a Kill With Hate, a Suffer As Well és az Exterminating Angel.


www.facebook.com/Nadirhungary"Idén ünnepli húszéves fennállását a súlyt és energiát (a doom/death metalt és a hardcore-t) egyesítő, markáns szövegi mondanivalót is hordozó Nadir, amely a Dark Clouds idők demóitól a kilenc évvel ezelőtti névváltáson át jó pár stúdiófelvétel, valamint turné és koncert után érkezett el ehhez a kerek évfordulóhoz.

Ebből az alkalomból új Nadir anyag lát majd napvilágot. Az A Lasting Dose Of Venom című ötszámos EP 2013 decemberében jelenik meg az évfordulóra, mégpedig limitált számú (ez 150 példányt jelent) 10”-es bakeliten - 3000 forintos áron -, ebben a formátumban az együttes történetében először.


'Zeneileg az eddigi legösszefogottabb, legérettebb kiadványunknak gondoljuk az anyagot, mind dalszerzés, mind pedig megszólalás terén. A Nadir zenéjének valamennyi alkotóeleme felfedezhető a dalokban a death metaltól a doomon át a hardcore-ig és külön kiemelendő a sok gitárszóló.

Ami a dalszövegeket illeti: míg a címadó szám a zenekar 20 év alatt megtett útját – az út során megszerzett tapasztalatainkat – összegzi, addig a Feed On Me és az Adrift pedig a ránk hagyományosan jellemző témák egyikét - a természettől és a természetességtől, illetve az emberi viselkedés-normáktól végzetesen eltávolodott emberre a jelenkorban jellemző kártékony tevékenység - járja körül.

A Raza Sacrificada (magyarul: feláldozott faj) szövegötletét olyan személyes ismerőseink adták, akik egy konkrét kutyafaj, a spanyol agár (galgo) mentése mellett kötelezték el magukat. Vannak köztük spanyolok is, mások pedig Spanyolországból fogadnak be mentett kutyákat és keresnek nekik új gazdát. Ezért a néhány spanyol nyelvű kifejezés a szövegben.

Az Elégia címét Huszárik Zoltán hasonló című rövidfilmjének hatására választottuk, a szöveg pedig Nagy László Búcsúzik a lovacska című versének részleteiből áll össze (a film a költemény ihletésére készült). Ebbe a dalba egészen korai Dark Clouds számrészleteket is beépítettünk, de ezt és az A Lasting Dose... nóta szövegét leszámítva nem alakítottunk ki létösszegző koncepciót az anyaghoz, csak egy rövid visszatekintésről van szó.

A lemezborító annak a Kondor Tamásnak a munkája, aki az idei budapesti Catharsis koncert plakátját is készítette.'


2013. december 7-én a Dürer Kert kistermében kerül sor az A Lasting Dose Of Venom EP-t bemutató koncertre. További fellépők: az idén Exterminating Angel néven alakult hardcore/punk ötösfogat, a hazai death metal színtér markáns képviselője, a Kill With Hate, valamint a Suffer As Well (a Moratorium folytatásának tekinthető hardcore/death metal formáció)."


nadir-official.com

nadirhun.bandcamp.com

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
2020. május 30. (szombat) 16:42

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép sorjában. Már öt nótával lehet ismerkedni, a teljes anyagot pedig június elejére ígérik. A Hypocrites Breed még az évtized elején alakult, de igazán csak 5 éve aktív a csapat, a tagjai között pedig olyan arcokat találunk, mint Németh "Ball" Ádám gitáros (ex-Insane, ex-Subliminal Merger) és Fehér Sándor (Sunset, Wrong Side), aki az ének mellett január óta újra basszusozik is. A trió dobosa Eisenhoffer Péter.   www.facebook.com/hypocritesbreed HYPOCRITES BREED - Elmén kívül (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Idegen (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Árnyék ül rajtam (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES BREED - Egyedül (a 205 album előzeteseként) HYPOCRITES...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled
ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled

Cancelled címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett az amerikai metalcore színtér egyik legmegosztóbb csapatának számító Attila. A Chris Fronzak vezette, metalcore/deathcore mixet...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS