NADIR - Tartós méreg, kártékony faj, jön az új EP

A jubileumi EP-t egy ingyenes bulin mutatják be decemberben

2013. november 24. (vasárnap) 08:50

Idén ünnepli 20 éves fennállását a Nadir zenekar és ebből az alkalomból decemberben egy új EP-vel jelentkeznek majd. Az A Lasting Dose Of Venom címet kapott minialbumra 5 tétel kerül fel, és limitált példányos bakeliten lesz majd beszerezhető. Ez a 10"-es bakelit formátum abszolút újdonság a banda történetében, és mindössze 150 példány készül belőle.


Az EP-t élőben is bemutatja majd a Nadir, mégpedig december 7-én a Dürer Kertben egy ingyenes koncert keretében, fellép még a Kill With Hate, a Suffer As Well és az Exterminating Angel.


www.facebook.com/Nadirhungary"Idén ünnepli húszéves fennállását a súlyt és energiát (a doom/death metalt és a hardcore-t) egyesítő, markáns szövegi mondanivalót is hordozó Nadir, amely a Dark Clouds idők demóitól a kilenc évvel ezelőtti névváltáson át jó pár stúdiófelvétel, valamint turné és koncert után érkezett el ehhez a kerek évfordulóhoz.

Ebből az alkalomból új Nadir anyag lát majd napvilágot. Az A Lasting Dose Of Venom című ötszámos EP 2013 decemberében jelenik meg az évfordulóra, mégpedig limitált számú (ez 150 példányt jelent) 10”-es bakeliten - 3000 forintos áron -, ebben a formátumban az együttes történetében először.


'Zeneileg az eddigi legösszefogottabb, legérettebb kiadványunknak gondoljuk az anyagot, mind dalszerzés, mind pedig megszólalás terén. A Nadir zenéjének valamennyi alkotóeleme felfedezhető a dalokban a death metaltól a doomon át a hardcore-ig és külön kiemelendő a sok gitárszóló.

Ami a dalszövegeket illeti: míg a címadó szám a zenekar 20 év alatt megtett útját – az út során megszerzett tapasztalatainkat – összegzi, addig a Feed On Me és az Adrift pedig a ránk hagyományosan jellemző témák egyikét - a természettől és a természetességtől, illetve az emberi viselkedés-normáktól végzetesen eltávolodott emberre a jelenkorban jellemző kártékony tevékenység - járja körül.

A Raza Sacrificada (magyarul: feláldozott faj) szövegötletét olyan személyes ismerőseink adták, akik egy konkrét kutyafaj, a spanyol agár (galgo) mentése mellett kötelezték el magukat. Vannak köztük spanyolok is, mások pedig Spanyolországból fogadnak be mentett kutyákat és keresnek nekik új gazdát. Ezért a néhány spanyol nyelvű kifejezés a szövegben.

Az Elégia címét Huszárik Zoltán hasonló című rövidfilmjének hatására választottuk, a szöveg pedig Nagy László Búcsúzik a lovacska című versének részleteiből áll össze (a film a költemény ihletésére készült). Ebbe a dalba egészen korai Dark Clouds számrészleteket is beépítettünk, de ezt és az A Lasting Dose... nóta szövegét leszámítva nem alakítottunk ki létösszegző koncepciót az anyaghoz, csak egy rövid visszatekintésről van szó.

A lemezborító annak a Kondor Tamásnak a munkája, aki az idei budapesti Catharsis koncert plakátját is készítette.'


2013. december 7-én a Dürer Kert kistermében kerül sor az A Lasting Dose Of Venom EP-t bemutató koncertre. További fellépők: az idén Exterminating Angel néven alakult hardcore/punk ötösfogat, a hazai death metal színtér markáns képviselője, a Kill With Hate, valamint a Suffer As Well (a Moratorium folytatásának tekinthető hardcore/death metal formáció)."


nadir-official.com

nadirhun.bandcamp.com

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Jön a Halandó album, videoklippel a címadó dal
2019. szeptember 22. (vasárnap) 15:43

Halandó címmel október 8-án jelenik meg a Fatal Error harmadik nagylemeze, a címadó dallal és a hozzá forgatott klippel pedig máris megismerkedhetsz. "Fogadjátok szeretettel az új lemezünk címadó dalát, valamint a hozzá készült klipet! Nagyon köszönjük a stábnak és a barátainknak, akik miatt létrejöhetett a dal/videó! Rendeld meg a Halandó CD-t, és hallgasd meg egy héttel a megjelenés előtt! A CD mellett elérhetőek pólók, valamint ha támogatni akarsz minket, választhatod a támogatói csomagot. Találkozunk a lemezbemutatónkon az Instantban nov. 15-én!"   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   A lemezbemutató buli Facebook oldala   FATAL ERROR - Halandó (a 2019-es Halandó albumhoz)   Az előrendeléshez kattints ide!    

SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice
SKYBLOOD - Jön Mats Levén énekes első szólólemeze, dalpremier: The Voice

Skyblood névvel és címmel jelenik meg november 22-én a Mats Levén énekes (Malmsteen, Candlemass, Therion, Krux, At Vance stb.) első szólóalbuma, amelyről máris meghallgatható az első...

DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High
DANKO JONES - Klippremier: Fist Up High

Pár nap múlva a Volbeat vendégeként indul Európa-turnéra a kanadai punk'n'roll mester Danko Jones, az áprilisban kiadott A Rock Supreme című album Fists Up High dalához pedig elkészült...

TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen
TURBO - Magyar nyelvű dalokkal jön az új album, videotrippel az első szám: Túl a fényen

Új album kiadására készül a Turbo zenekar, mégpedig csupa magyar nyelvű dallal, melyek közül az elsőt egy videóval tette közzé a 2015 óta csupán szórványosan koncertezett. Lesz...

SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS