NADIR - Tartós méreg, kártékony faj, jön az új EP

A jubileumi EP-t egy ingyenes bulin mutatják be decemberben

2013. november 24. (vasárnap) 08:50

Idén ünnepli 20 éves fennállását a Nadir zenekar és ebből az alkalomból decemberben egy új EP-vel jelentkeznek majd. Az A Lasting Dose Of Venom címet kapott minialbumra 5 tétel kerül fel, és limitált példányos bakeliten lesz majd beszerezhető. Ez a 10"-es bakelit formátum abszolút újdonság a banda történetében, és mindössze 150 példány készül belőle.


Az EP-t élőben is bemutatja majd a Nadir, mégpedig december 7-én a Dürer Kertben egy ingyenes koncert keretében, fellép még a Kill With Hate, a Suffer As Well és az Exterminating Angel.


www.facebook.com/Nadirhungary"Idén ünnepli húszéves fennállását a súlyt és energiát (a doom/death metalt és a hardcore-t) egyesítő, markáns szövegi mondanivalót is hordozó Nadir, amely a Dark Clouds idők demóitól a kilenc évvel ezelőtti névváltáson át jó pár stúdiófelvétel, valamint turné és koncert után érkezett el ehhez a kerek évfordulóhoz.

Ebből az alkalomból új Nadir anyag lát majd napvilágot. Az A Lasting Dose Of Venom című ötszámos EP 2013 decemberében jelenik meg az évfordulóra, mégpedig limitált számú (ez 150 példányt jelent) 10”-es bakeliten - 3000 forintos áron -, ebben a formátumban az együttes történetében először.


'Zeneileg az eddigi legösszefogottabb, legérettebb kiadványunknak gondoljuk az anyagot, mind dalszerzés, mind pedig megszólalás terén. A Nadir zenéjének valamennyi alkotóeleme felfedezhető a dalokban a death metaltól a doomon át a hardcore-ig és külön kiemelendő a sok gitárszóló.

Ami a dalszövegeket illeti: míg a címadó szám a zenekar 20 év alatt megtett útját – az út során megszerzett tapasztalatainkat – összegzi, addig a Feed On Me és az Adrift pedig a ránk hagyományosan jellemző témák egyikét - a természettől és a természetességtől, illetve az emberi viselkedés-normáktól végzetesen eltávolodott emberre a jelenkorban jellemző kártékony tevékenység - járja körül.

A Raza Sacrificada (magyarul: feláldozott faj) szövegötletét olyan személyes ismerőseink adták, akik egy konkrét kutyafaj, a spanyol agár (galgo) mentése mellett kötelezték el magukat. Vannak köztük spanyolok is, mások pedig Spanyolországból fogadnak be mentett kutyákat és keresnek nekik új gazdát. Ezért a néhány spanyol nyelvű kifejezés a szövegben.

Az Elégia címét Huszárik Zoltán hasonló című rövidfilmjének hatására választottuk, a szöveg pedig Nagy László Búcsúzik a lovacska című versének részleteiből áll össze (a film a költemény ihletésére készült). Ebbe a dalba egészen korai Dark Clouds számrészleteket is beépítettünk, de ezt és az A Lasting Dose... nóta szövegét leszámítva nem alakítottunk ki létösszegző koncepciót az anyaghoz, csak egy rövid visszatekintésről van szó.

A lemezborító annak a Kondor Tamásnak a munkája, aki az idei budapesti Catharsis koncert plakátját is készítette.'


2013. december 7-én a Dürer Kert kistermében kerül sor az A Lasting Dose Of Venom EP-t bemutató koncertre. További fellépők: az idén Exterminating Angel néven alakult hardcore/punk ötösfogat, a hazai death metal színtér markáns képviselője, a Kill With Hate, valamint a Suffer As Well (a Moratorium folytatásának tekinthető hardcore/death metal formáció)."


nadir-official.com

nadirhun.bandcamp.com

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EDDA MŰVEK - "Ami a világban most zajlik, ez a félelemre, szorongásra építő tébolyda bőven ad témát."
2020. február 24. (hétfő) 14:37

Az Edda Művek március 7-én ismét beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, a számos különlegesség mellett a közönség egy kisebb időutazás részese is lesz, mivel a zenekar az első 20 évének sikerdalait és a sokak által rajongott 'bakancsos' korszakot is megidézi majd.  A márciusi HammerWorld magazinban az Aréna-koncert kapcsán találsz majd egy interjút Pataky Attilával, az Edda frontemberével, a beszélgetés első részét azonban már most elolvashatod.    A koncert Facebook oldala Pataky Attila egy igazi rock legenda. Az Edda Művek frontembereként a 70-es évek vége óta rocktörténelmet ír, dalai több generációnak adtak hitet, erőt és persze felejthetetlen pillanatokat a színpadok előtt. Március 7-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a zenekar egy nagyszabású koncert keretében, amelynek a Retro címet adták. Cselő hívta fel Attilát, hogy kiderítse, mi várható a bulin...

METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori
METEORA - Jön az új album, friss klip és dal: Memento Mori

Tragedy Of Delusion címmel a HammerWorld magazin márciusi számának extra CD-mellékleteként jelenik meg a 2010-ben alakult budapesti Meteora zenekar második nagylemeze. A 2017-es Our...

MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben
MUDFIELD - Az új album és mellé egy új videoklip: Békességben

Kelet népe címmel megjelent és végig is hallgatható a szeghalmi Mudfield második albuma, a tavaly februárban kiadott Sárrét lemez folytatása. A lemez Békességben című dala egy friss...

EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától
EXHORDER - Megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LaBellától

Pár napja egy új dalt tett közzé az Exhorder, most azonban egy rossz hírrel jelentkeztek: megváltak az alapító gitárostól, Vinnie LeBellától. Egyelőre nem tudni, hogy a hamarosan...

CARCASS - Augusztusban érkezik az új album
CARCASS - Augusztusban érkezik az új album

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett még decemberben a Carcass, az pedig friss hír, hogy a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása augusztus 7-én jön...

ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS