SLAYER - Európába is áthozzák az old school programot?

Kerry King szerint januárban startol a komoly meló az új lemezen

2013. november 22. (péntek) 08:53

November végéig tart a Slayer észak-amerikai turnéja a Gojira és a 4Arm társaságában, és Kerry King gitáros arról nyilatkozott egy torontói lapnak, hogy a mostani vérbeli old school programot szerinte 2014-ben Európában is elő fogják vezetni.


King az új Slayer albumról is elárult néhány részletet a beszélgetés során, többek között azt is, hogy januárban  tervezi elkezdeni a tényleges melót.Miért döntöttetek úgy, hogy egy ilyen old school Slayer programmal fogtok turnézni?


"Mert volt két bulink Los Angelesben és azt akarták, hogy a második koncert legyen valahogy más. És miután megcsináltuk, jött az, hogy 'Ezt mindenki látni akarja majd!'. Így aztán ez lett a turné műsora. És ez király. Nagy blokkokban nyomjuk. Igazán gyorsan lemegy. 20 nótát játszunk és olyan, mintha csak félórát nyomnánk."El tudom képzelni, mennyire élvezi a közönség.


"Élvezet játszani ezt a programot. És sok nótát be sem jelentünk, úgyhogy tök valódi a reagálás. Ahogy megpengeted a hangokat és rájönnek, hogy melyik nótáról van szó, még a zenén át is hallom az üdvrivalgást, és ilyen ritkán fordul elő nálam. Sokszor van, hogy Tom bemondja, mi jön, de most nem hagytam. Csak nyomjuk: 'Gyerünk!'"

"Mivel most nincs friss kiadvány, ha valamikor is ilyesmit akartunk csinálni, ez most a tökéletes időzítés. Csak kicsúszott a számon az egyik nap és mivel mindenki jó ötletnek tartotta, kitartottunk mellette. Jövőre kijön egy új lemez és most itt van ez a program is. Biztos vagyok benne, hogy Európából kapunk majd felkéréseket, hogy egyes fesztiválokon ezt adjuk elő, vagy ilyesmi, mert ott is látni akarják. Aztán majd megváltoztatjuk a műsort."Tudom, hogy pár éve már Jeff Hanneman nélkül turnéztatok, de fura érzés lehet azt tudni, hogy már sosem térhet vissza.


"Valamikor úgy 2011 februárjában ütött be ez a dolog nálam. Fura volt... De jobban fel voltam erre készülve, mint bárki más. Úgy értem, hogy ez még most is furcsa. De számomra 2011 elején jött le, akkor kezdett kialakulni ez az egész."Szóval az sosem volt kétséges, hogy nélküle is megy tovább a banda?

"Ez a munkám. Ez egy király meló, élvezetes meló, de végeredményben ez a munkám. Ha meghal valaki, aki közel állt az emberhez, attól még nem áll le a melójával, érted amit mondok? Még ha egy munkatárs is ez a személy, akkor is pénzt kell keresni. Szóval, végeredményben össze kell szorítani a fogakat és tovább kell lépni."Mesélj az új albummal kapcsolatos tervekről!

"Januárban gondolkodunk. És mindig 'gondolatról' beszélek, mert ahogy kimondok valamit, mindig későbbre tolódik. De én ebben gondolkodom. Paullal összeraktam 11 dalt, fel is lettek demózva, és azt hiszem, hogy van még négy, amit meg kell tanítanom neki. Ennyit az én cuccaimról. De már ez a 11 vagy 15 dal is azt jelenti, hogy jól állunk."Szerintem az utóbbi pár lemez évek óta a legjobb Slayer anyagok közé tartozik.

"Értem, mire gondolsz. Szerintem a God Hates Us All albummal (2001) indult el ez a dolog, az volt a 'visszakanyarodás' kezdete, azt hiszem. Noha ez a kifejezés számomra értelmetlen, mert soha nem mentünk el semerre. De számomra azzal indult el, hogy újra hagyományosabb lett a hangzásunk. És attól kezdve egészen mostanáig egy jó kis menet zajlott le. És az a cucc, ami összeállt nálam, remek lett, bármit is használunk majd fel a következő lemezhez  Megmutattam a BC Rich-es arcnak is és libabőrös lett tőle a karja, szóval jó a reakció."Lenyűgöz, hogy 30 éven keresztül ilyen állandó szinten konzerváltátok az intenzitást.

"Tényleg így van. A legdurvább kérdés az szokott lenni, hogy 'Miben fog különbözni a következő lemez a legutóbbitól?' Nem fog különbözni. Ami persze nem azt jelenti, hogy a következő 10 dal pontosan olyan lesz, mint azok a számok, de nem is ezért szerettek minket. Nem az a banda vagyunk, amelyiknek kaméleonként kell megváltoznia pár évente és totálisan el kell kanyarodnia a korábbi dolgoktól. Én nem ezért hallgatok metalt. Azért hallgatok metalt, mert szeretem, ahogy a bandák szólnak. Nem akarom, hogy eltérjenek a hangzásuktól. Az új cucctól be fognak szarni az emberek. Büszke vagyok."
SLAYER - 2013/11/20, Pittsburgh

01. Hell Awaits
02. The Antichrist
03. Necrophiliac
04. Mandatory Suicide
05. Captor Of Sin
06. War Ensemble
07. Postmortem
08. Altar Of Sacrifice
09. Jesus Saves
10. At Dawn They Sleep
11. Die By The Sword
12. Spirit In Black
13. Hallowed Point
14. Seasons In The Abyss
15. Strike Of The Beast (Exodus)
16. Dead Skin Mask
17. Raining Blood
18. Black Magic
---
19. South Of Heaven
20. Angel Of Death 
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
2020. június 3. (szerda) 07:34

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition EP-jükre, akárcsak a vadonatúj nótájuk, a Not For You. Ősszel pedig jön majd egy új album is a 2013 óta ismét aktív csapattól.   www.facebook.com/MordredBand MORDRED: Scott Holderby - énekes James Sanguinetti - gitáros Danny White - gitáros Art Liboon - basszer Aaron (Pause) Vaughn - billentyűs/énekes, +lemezjátszó Jeff Gomes - dobok Ha jó a memóriád, minden bizonnyal emlékszel a Mordredre, akik klasszikus Bay Area thrash csapatként indultak a '80-as évek közepén, de mire kijött az első albumuk, az 1989-es Fool's Game, már funkys hatásokat építettek a zenéjükbe. A Red Hot Chili Peppers és a Faith No More áttörése a Mordrednek is sokat segített, így az 1991-es In This Life lemezen még bátrabban keverték a...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS