THE OCEAN - Ma este az A38 Hajón

Egy lengyel és egy svájci csapat társaságában

2013. november 21. (csütörtök) 14:02

Ma este a progos, sludge-os, post-metalos német The Ocean játszik az A38 Hajón, akik a hónap elején adták ki 3 DVD-t tartalmazó Collective Oblivion Boxukat.

A berlini csapat vendégeként a lengyel post-rocker Tides From Nebula éas a svájci Abraham lép színpadra.


A koncert menetrendje:
19.30 - kapunyitás
20.30 - Abraham
21.15 - Tides From Nebula
22.15 - The OceanA koncert Facebook oldala"Az európai progresszív metalban 2013 kétségkívül a The Ocean éve volt. Bárhogy is próbálnánk meg ellenpéldát felhozni, a tények valóban önmagukért beszélnek: a Cult of Luna oldalán lebonyolított Európa-turnét követően a zenekar az amerikai Summer Slaughteren is bemutathatta többek között a The Dillinger Escape Plan, a Periphery és az Animals As Leaders oldalán a friss lemezét, a Pelagialt, amit a nemzetközi kritika egyhangúan az idei év egyik csúcsalkotásának, egyben a zenekar legjobb kiadványának tart.

Ezek után pedig hogyan is lehetne jobban zárni egy ilyen évet, mint egy főzenekari turnéval a kontinens legfontosabb klubjaiban?
 


November 21-én Robin Stapsék visszatérnek az A38 Hajóra. Persze a Pelagialt hosszú előkészítési folyamat előzte meg, és ami azt illeti, sokáig kérdéses is volt, milyen formában láthat majd napvilágot a 2010-es Heliocentric/Anthropocentric albumpáros folytatása, mivel az énekes Loic Rossetti olyan komoly egészségügyi problémákkal szenvedett, hogy nem tudott bekapcsolódni az album megírásába.

Az eredeti terv szerint a címében is árulkodó Pelagial a tenger mélységének szintjeit kívánta dalokban érzékeltetni, aminek folyamatában a hallgató is egyre sötétebb, levegőtlenebb atmoszférában találhatja magát – a koncepció végül megmaradt, ám az instrumentális kiadás helyett az idő közben teljesen felépült Loic megírta a saját dalszövegeit és énektémáit az így duplalemezként megjelent anyagra, ami egyaránt önálló értelmet hordoz énekkel és anélkül is.THE OCEAN - A kínai fejezet az új DVD-ről

Mindemellett a The Ocean újradefiniálta önmagát: technikás, sokszínű, gazdagon hangszerelt és izgalmas anyag lett a Pelagial, ami mind hangzásában – Jens Bogren (Opeth, Katatonia) felügyelete mellett ez aligha lehetett kérdés –, mind dalainak színvonalában is egy olyan zenekart tükröz, amely tisztában van saját erejével, és mindig a legtöbbre törekszik.

Ez az élő koncertek színvonalára is igaz, hiszen a különleges színpadképpel visszatérő zenekar a Cult of Luna előtt sem okozott csalódást májusban, így most, teljes programmal készülve minden rajongó joggal várhatja a koncertet.

Ebben persze az előzenekarok is közrejátszanak, hiszen a Metal Blade üdvöskéje két vendéget is hoz az A38 Hajó fedélzetére. A lengyel Tides From Nebula nevét egyaránt ismerhetik azok, akik a Riverside előtt már látták a zenekart, valamint akik a Dürer Kertben tekintették meg a formáció legutóbbi fellépését: a mostani koncertnek az október elején megjelent friss nagylemez, az Eternal Movement kölcsönöz apropót, amivel a post-rock banda minden korábbinál kidolgozottabb textúrákból építkezik.

Az estét pedig Svájc egyik legsúlyosabb reménysége, a The Ocean-főnök Robin Staps kiadója, a Pelagic szárnyai alatt ténykedő Abraham nyitja majd, akik legutóbbi anyagukon (The Serpent, The Prophet & The Whore) J. G. Rawls The Chronoconception című könyvének gondolatait adaptálták egy erőteljes, nyers zenei világban a Neurosis, a Breach és a Mastodon háromszögében, aminek teljességéhez a Cult of Luna ütőse, Magnus Lindberg is hozzájárult.

Így hát egy este folyamán három prominens európai produkció váltja majd egymást az A38 Hajó színpadán, az útkereső keményzenei hangzások szerelmeseinek legnagyobb örömére. Ha valaki szeretne tisztán látni azzal kapcsolatban, hogy kikre érdemes figyelni manapság az európai szímtéren, azért, ha pedig tudja, milyen élményben részesülhet majd a sludge, a post-rock, a progresszív metal és a post-metal felségterületeiről, azért kell november 21-én a budai rakpart felé venni az irányt, mert garantált a minőségi kikapcsolódás."


 


THE OCEAN - Collective Oblivion
(11/07 - Metal Blade)

DVD 1: COLLECTIVE OBLIVION
The Origin of The Ocean - Band History

Live at MFMI - Berlin (2011)
+ The First Commandment of the Luminaries
+ Ectasian / De Profundis
+ Statherian

korai videóklipek:
+ Nazca
+ Queen of the Food-Chain
+ Dead on the Whole

korai koncertklipek:
+ Austerity - Dresden, Germany (2006)
+ Mesoarchean / Legions of Winged Octopi - Nijmegen, NL (2009)
+ Calymmian / Lake Disappointment - Cologne, Germany (2009)
+ Equinox - Cologne, Germany (2009)
+ Dead Serious & Highly Professional - Brutal Assault Festival, CZ (2006)
+ Austerity - St Feliu Festival, Spain (2006)
+ One with the Ocean - Ieperfest, Belgium (2007)


DVD 2: LIVE AND NOT DEAD (YET)
Live at 'Bikini Test' - La Chaux de Fonds, CH (2010)
+ Shamayim
+ Firmament
+ The First Commandment of the Luminaries
+ Metaphysics of the Hangman
+ Swallowed by the Earth
+ Epiphany
+ The Origin of Species
+ The Origin of God
+ Calymmian / Lake Disappointment
+ Stenian / Mount Sorrow
+ Queen of the Food-Chain

Live at Summer Breeze Festival (2011)
+ Anthropocentric
+ The Grand Inquisitor I: Karamazov Baseness
+ The Grand Inquisitor II: Roots & Locusts
+ Ectasian / De Profundis
+ The Origin of Species
+ The Origin of God

Live Visuals
+ Anthropocentric / The Grand Inquisitor I: Karamazov Baseness
+ The Grand Inquisitor II: Roots & Locusts
+ She Was the Universe


DVD 3: SHORE TO SHORE
12 Months at Sea: Tour Documentary

Live - All Around the Globe
+ Orosirian / For the Great Blue Cold Now Reigns (USA)
+ Anthropocentric / The Grand Inquisitor I: Karamazov Baseness (Siberia)
+ The City in the Sea (Hongkong)
+ Swallowed by the Earth (London, UK)
+ The Origin of Species / The Origin of God (USA)
+ Nazca (Wroclaw, Poland)
+ Sewers of the Soul (Australia)
+ The Grand Inquisitor II: Roots & Locusts (Denver, USA)
+ Metaphysics of the Hangman (Australia)
+ She Was the Universe (Moscow, Russia)

Videóklipek
+ For He That Wavereth...
+ The Almightiness Contradiction

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS