FATES WARNING - Jarzombek dobos el sem ment a Dream Theater meghallgatásra

Bobby úgy gondolta, hogy Mike Portnoy úgyis visszatér majd

2013. november 17. (vasárnap) 11:26

A Fates Warninggal a múlt hónapban Budapesten is koncertezett Bobby Jarzombek dobos (Halford, Sebastian Bach, ex-Riot) egy friss interjúban elárulta, hogy 2010-ben ő is kapott felkérést a Dream Theatertől, hogy menjen meghallgatásra, miután Mike Portnoy kiszállt. Bobby azt is elmesélte, hogy miért mondott végül nemet.


"Ez még 2010 októberében történt... Halforddal turnéztam akkor és emlékszem, gondoltam is erre... Tudtam, hogy ezt meg fogják lépni (Dream Theaterék). Meg fognak keresni néhány embert. Mondtam is néhány barátomnak, hogy remélem, engem nem hívnak majd. Azért mondtam ezt, mert először is nem tudtam, hogy hogyan reagálnék rá. És különben is valahogy őrületnek tartottam, hogy Portnoy már nem tagja a csapatnak.

És jött a hívás. Eleinte úgy voltam... A menedzsmentjük hívott fel és először azt mondtam, hogy ezen gondolkodnom kell. Emlékszem, a menedzserük, Frankie Solomon még értetlenkedett is, hogy mit kell ezen gondolkodni. Én meg mondtam, hogy nem tudom. Ez egy komoly dolog, egy igazi elköteleződés, emberként, zenészként, akárhogy... Mindent bele kell adni... Egy komplett elköteleződés. Szóval, mondtam, hogy gondolkodnom kell ezen, ő meg azt felelte, hogy eddig hét vagy nyolc dobost kerestek meg és én vagyok az egyetlen, akinek ez volt a reakciója.

Ahogy mondtam, akkor épp Halforddal turnéztam, és emiatt megkérdeztem, hogy mikor lenne a meghallgatás. Nagyjából 10 napom volt szabad a turné szakaszai között. Mondtam, hogy nem is vagyok odahaza, amikor lezajlanak ezek a meghallgatások. Mire ő azt felelte, hogy ki tudnak alakítani egy másik időpontot nekem. 'Jó, akkor nézzük meg, küldjétek el a dalokat!' Erre elküldtek három dalt, ami úgy 28-29 percnyi muzsika. Istenem, ez jó sok zene egyetlen meghallgatáshoz... De teljesen megértem a dolgot, tudniuk kellett, hogy ki a legmegfelelőbb.

Szóval, elkezdtem fülelni a dalokat és egyből arra gondoltam, hogy nincs is elég időm, hogy megtanuljam őket. Tíz napom lesz odahaza, aztán jön majd két hónap, amikor turnézom és akkor mindenkinek rám kell várnia. Meg egyáltalán, mi történik itt?! Mike ténylegesen kiszállt? Arra gondoltam, hogy valamikor úgyis vissza fog jönni.

Ahogy a médiában láttam a dolgokat... Nem akarok semmit hozzátenni az elmondottakhoz. De ma már az a sejtésem, hogy Mangini marad, hogy ez az állás örökösen az övé lesz. De nem tudom. Akkoriban viszont azt gondoltam, hogy úgyis megoldják majd valahogy. Megtanulom a dalokat, Halforddal játszom, Sebastiannal is, a Fates Warninggal is... Kizárt dolog, hogy Mike ne térjen vissza a bandába! Szóval, mindezt végiggondolva, úgy döntöttem, hogy ez az állás nem nekem való.

Ugyanakkor persze kíváncsi is voltam... Beszéltem pár cimborámmal, zenészekkel, és tudom, hogy páran vállalták a meghallgatást. És nagyon örülök annak, hogy Mike Mangini lett a dobos, mert szerintem tökéletesen illik oda. Rockos háttere van. Értette, hogy mit vár el a banda egy dobostól. Azt, hogy elnyomja, amit és ahogy Mike Portnoy dobolt, és hogy a súlyosságot is odategye a progos jelleg mellé. És úgy gondolom, hogy erre én is képes lettem volna, de Mangini sokkal többet tud nyújtani, mint én, más szinteken, zenészként például. Szóval, ő volt a tökéletes megoldás.

Azt hiszem, talán zavart is volna egy kicsit, ha egy olyan fickó lesz a dobos, akit nem tartok ennyire tökéletes megoldásnak. Ez elég furán hangozhat, hiszen nem az én dolgom. Ha van is véleményem, mit sem számít, mit gondolok. De örülök, hogy így alakultak a dolgok. Mert Mike Mangini emberileg is nagyon jó arc, óriási dobos és óriási zenész is. A legjobban alakult minden. De igen, az valóban nagyon fura volt, hogy megkerestek én pedig még a meghallgatásra sem mentem el."
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS