FATES WARNING - Jarzombek dobos el sem ment a Dream Theater meghallgatásra

Bobby úgy gondolta, hogy Mike Portnoy úgyis visszatér majd

2013. november 17. (vasárnap) 11:26

A Fates Warninggal a múlt hónapban Budapesten is koncertezett Bobby Jarzombek dobos (Halford, Sebastian Bach, ex-Riot) egy friss interjúban elárulta, hogy 2010-ben ő is kapott felkérést a Dream Theatertől, hogy menjen meghallgatásra, miután Mike Portnoy kiszállt. Bobby azt is elmesélte, hogy miért mondott végül nemet.


"Ez még 2010 októberében történt... Halforddal turnéztam akkor és emlékszem, gondoltam is erre... Tudtam, hogy ezt meg fogják lépni (Dream Theaterék). Meg fognak keresni néhány embert. Mondtam is néhány barátomnak, hogy remélem, engem nem hívnak majd. Azért mondtam ezt, mert először is nem tudtam, hogy hogyan reagálnék rá. És különben is valahogy őrületnek tartottam, hogy Portnoy már nem tagja a csapatnak.

És jött a hívás. Eleinte úgy voltam... A menedzsmentjük hívott fel és először azt mondtam, hogy ezen gondolkodnom kell. Emlékszem, a menedzserük, Frankie Solomon még értetlenkedett is, hogy mit kell ezen gondolkodni. Én meg mondtam, hogy nem tudom. Ez egy komoly dolog, egy igazi elköteleződés, emberként, zenészként, akárhogy... Mindent bele kell adni... Egy komplett elköteleződés. Szóval, mondtam, hogy gondolkodnom kell ezen, ő meg azt felelte, hogy eddig hét vagy nyolc dobost kerestek meg és én vagyok az egyetlen, akinek ez volt a reakciója.

Ahogy mondtam, akkor épp Halforddal turnéztam, és emiatt megkérdeztem, hogy mikor lenne a meghallgatás. Nagyjából 10 napom volt szabad a turné szakaszai között. Mondtam, hogy nem is vagyok odahaza, amikor lezajlanak ezek a meghallgatások. Mire ő azt felelte, hogy ki tudnak alakítani egy másik időpontot nekem. 'Jó, akkor nézzük meg, küldjétek el a dalokat!' Erre elküldtek három dalt, ami úgy 28-29 percnyi muzsika. Istenem, ez jó sok zene egyetlen meghallgatáshoz... De teljesen megértem a dolgot, tudniuk kellett, hogy ki a legmegfelelőbb.

Szóval, elkezdtem fülelni a dalokat és egyből arra gondoltam, hogy nincs is elég időm, hogy megtanuljam őket. Tíz napom lesz odahaza, aztán jön majd két hónap, amikor turnézom és akkor mindenkinek rám kell várnia. Meg egyáltalán, mi történik itt?! Mike ténylegesen kiszállt? Arra gondoltam, hogy valamikor úgyis vissza fog jönni.

Ahogy a médiában láttam a dolgokat... Nem akarok semmit hozzátenni az elmondottakhoz. De ma már az a sejtésem, hogy Mangini marad, hogy ez az állás örökösen az övé lesz. De nem tudom. Akkoriban viszont azt gondoltam, hogy úgyis megoldják majd valahogy. Megtanulom a dalokat, Halforddal játszom, Sebastiannal is, a Fates Warninggal is... Kizárt dolog, hogy Mike ne térjen vissza a bandába! Szóval, mindezt végiggondolva, úgy döntöttem, hogy ez az állás nem nekem való.

Ugyanakkor persze kíváncsi is voltam... Beszéltem pár cimborámmal, zenészekkel, és tudom, hogy páran vállalták a meghallgatást. És nagyon örülök annak, hogy Mike Mangini lett a dobos, mert szerintem tökéletesen illik oda. Rockos háttere van. Értette, hogy mit vár el a banda egy dobostól. Azt, hogy elnyomja, amit és ahogy Mike Portnoy dobolt, és hogy a súlyosságot is odategye a progos jelleg mellé. És úgy gondolom, hogy erre én is képes lettem volna, de Mangini sokkal többet tud nyújtani, mint én, más szinteken, zenészként például. Szóval, ő volt a tökéletes megoldás.

Azt hiszem, talán zavart is volna egy kicsit, ha egy olyan fickó lesz a dobos, akit nem tartok ennyire tökéletes megoldásnak. Ez elég furán hangozhat, hiszen nem az én dolgom. Ha van is véleményem, mit sem számít, mit gondolok. De örülök, hogy így alakultak a dolgok. Mert Mike Mangini emberileg is nagyon jó arc, óriási dobos és óriási zenész is. A legjobban alakult minden. De igen, az valóban nagyon fura volt, hogy megkerestek én pedig még a meghallgatásra sem mentem el."
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
2020. január 27. (hétfő) 18:09

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával, a klippel kísért Seite An Seite tétellel pedig már lehet is ismerkedni.   www.facebook.com/asenblutband     ASENBLUT - Seite An Seite (a 2020-as Die Wilde Jagd albumhoz) ASENBLUT - Die Wilde Jagd (04/17 - AFM) 01. Die Wilde Jagd 02. Codex Gigas 03. Seite An Seite 04. Irminsul 05. Drachentöter 06. Penumbra 07. Weder Gott Noch Könige 08. Wolfshunger 09. 300 10. Seite An Seite (hosszabb verzió - bónuszdal)  

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe
VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader új stúdióalbuma, amely már a tizenhatodik lesz a sorban. A lengyel extrém metal színtér egyik veterán csapatától máris itt...

BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster
BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster

Shake The World címmel február 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson basszusgitáros...

COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)
COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)

COOL HEAD KLAN Tűzben edzett (NAIL/HMP)   Amikor az előző CHK lemez (Benzin és vér, 2016) kritikáját írtam, azt mondtam, el kell fogadni, hogy a CHK bizony nem a CHC,...

AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)
AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)

AT NIGHT I FLY Mirror Maze (NAIL/HMP)   Az At Night I Fly bemutatkozó EP-je, a September Kills még 2012-ben jelent meg, jó sokat kellett hát várni az első albumra. Az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS