SLAYER - Araya titokzatosan fogalmazott, de szerinte nem lesz több Big Four buli

Lehet találgatni, hogy ki jelenti az akadályt

2013. november 13. (szerda) 12:39

A Gojira és a 4Arm társaságában Észak-Amerikában turnézó Slayer frontembere, Tom Araya a további Big Four bulik lehetőségéről is beszélt egy minapi interjúban, amit a gazette.net-nek adott.

Araya elég titokzatosan fogalmazott, de azért sejtések kialakulhatnak az olvasóban, hogy a közeljövőben miért is nem várhatók közös Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax bulik.


„Nem akarom azt mondani, hogy akármilyen ármánykodás jelentené az akadályt. Nem zenekarok közti kavarásról van szó, sokkal inkább egy adott banda egy adott tagjának elképzeléseiről.

Volt egy probléma a New York-i buli előtt, amitől mindenki kiakadt, de azért a koncert megvalósult. Őszintén úgy gondolom, hogy az volt az utolsó Big Four fellépés.

Szerintem nem várható újabb közös buli. De lehet, hogy tévedek.

Ezek a koncertek, noha Big Four néven futottak, a Metallica révén jöttek össze. Az ő jóindulatukon múlt, hogy egyáltalán megvalósultak.

Ha folytatni akarják, ha akarnak néhány újabb koncertet, szerintem az óriási volna... Ha leülnénk velük és elbeszélgetnénk, akkor is ezt mondanám nekik."


A fentiek alapján sokan máris arra jutottak, hogy csakis a Megadeth főnöke, Dave Mustaine lehet az akadály, aki nem vette jó néven, hogy a Slayer előtt kellett fellépnie a csapatával a Big Four bulikon, és a 2011 szeptemberében megrendezésre került NY-i koncert előtt az a pletyka is felröppent, hogy Mustaine halaszthatatlan műtétje miatt a Megadeth nem lép színpadra. Végül azonban a Megadeth is játszott, Mustaine nyakmerevítőben nyomta végig a bulit.

Van azonban egy másik olvasata is Araya mondatainak, hiszen a Metallica világossá tette korábban, hogy nem akarják a végtelenségig nyújtani a Big Four bulisorozatot...Ami a régóta várt új Slayer stúdióalbumot illeti, a munkálatok a mostani koncertezés után startolnak, várhatóan még az idén, ami azt jelenti, hogy tavasszal ki is jöhet a lemez. Az Exodus gitárosa, Gary Holt úgy fogalmazott egy friss interjúban, hogy várhatóan ő nyomja majd fel a szólókat, és szerinte Kerry King már meg is írta a lemezanyagot.

Az is valószínűsíthető egy korábbi Tom Araya interjú nyomán, hogy a májusban elhunyt Jeff Hanneman gitáros néhány témája, dala is felkerül majd az új Slayer albumra.Az új turné kapcsán adott másik interjújában Tom Araya így fogalmazott Jeff halála, valamint annak kapcsán, hogy milyen érzés állandóan szembesülni a Jeffel kapcsolatos kérdésekkel:


"Tudod, ezeket a kérdéseket megkapjuk függetlenül attól, hogy interjúzunk-e vagy sem. Viszont ha nincs interjú, akkor senki sem értesül arról, hogy turnéra indulunk. Azt mondjuk nem bánnám, ha Kerry adná az összes interjút! (nevet) De ha én kerülök mikrofon elé, igyekszem nyitott lenni és a lehető legjobban megválaszolni a kérdéseket."Jeff halála előtt tudtátok, hogy ilyen súlyos beteg?

"A halála mindent megváltoztatott. Azt elfogadtam, hogy Jeff kényszerpihenőn van. Mindig az volt az ábra, hogy vissza fog térni közénk. Aztán amikor elhunyt, már az volt a kérdés, hogy mit fogok most tenni? Néhány dolog tekintetében megváltoztatta a hozzáállásomat. Valaki azt mondta nekem, hogy milyen jó, hogy a turnézás mellett döntöttünk, hogy továbblépünk, de valójában ezeket a turnékat már jóval korábban lekötöttük.

Ahogy vége ennek a körútnak, Kerryvel leülünk majd megbeszélni, hogy hogyan is akarunk továbblépni, hogy egyáltalán akarunk-e. Nem volt még időnk ezt átbeszélni. Igaz, hogy koncerteztünk, de nem ültünk le, hogy ezt átvegyük. Jeff és jómagam sokat dolgoztunk együtt, felajánlotta a közös munka lehetőségét, azt, hogy írjunk együtt dalokat. Ahogy említettem, vannak dolgok, amiket meg kell beszélnünk, mármint, hogy lépjünk-e tovább, vagy csak azért, hogy kitaláljuk, mi is legyen."Mennyire volt kemény Európában színpadra lépni az első bulikon Jeff halála után?

"Kemény volt. Európában játszottunk, valamint Dél-Amerikában. Az első két hét durva volt, de aztán egyre könnyebb lett. A program első része óriási volt, mert olyankor izgatott az ember és a közönség dübörgése is pörget rendesen, de aztán a műsor vége felé elkezdett megütni a dolog. Ráadásul ott volt az a háttérvászon a Heineken logóval, rajta a Hanneman névvel, amit az utolsó két dalnál - South Of Heaven, Angel Of Death - eresztettünk le. Az cseppet sem könnyítette meg a dolgot.

Az első héten, vagy valahogy úgy, elég kemény volt úgy énekelni, hogy ne roskadjak össze. Európában két turné volt, Dél-Amerikában meg egy. Most már jobban vagyok, de más így. Ugyanakkor, érzek, ahogy érzek, de azért 100 százalékos teljesítményt nyújtok. Maguk a bulik óriásiak."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MORDRED - Új dallal jelentkezett a thrash/funk kult csapat: Not For You
2020. június 3. (szerda) 07:34

Legutoljára 2015-ben lehetett hallani a San Francisco-i Mordredről, akkor egy The Baroness című új dalt tettek közzé, amely szintén felkerül majd a június 18-án megjelenő Volition EP-jükre, akárcsak a vadonatúj nótájuk, a Not For You. Ősszel pedig jön majd egy új album is a 2013 óta ismét aktív csapattól.   www.facebook.com/MordredBand MORDRED: Scott Holderby - énekes James Sanguinetti - gitáros Danny White - gitáros Art Liboon - basszer Aaron (Pause) Vaughn - billentyűs/énekes, +lemezjátszó Jeff Gomes - dobok Ha jó a memóriád, minden bizonnyal emlékszel a Mordredre, akik klasszikus Bay Area thrash csapatként indultak a '80-as évek közepén, de mire kijött az első albumuk, az 1989-es Fool's Game, már funkys hatásokat építettek a zenéjükbe. A Red Hot Chili Peppers és a Faith No More áttörése a Mordrednek is sokat segített, így az 1991-es In This Life lemezen még bátrabban keverték a...

CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album
CANNIBAL CORPSE - Már a stúdióban vannak, készül az új album

Azt már az idei év legelején bejelentette a Cannibal Corpse, hogy készülnek egy új lemez felvételére, George "Corpsegrinder" Fisher énekes legfrissebb posztjából pedig az derült ki,...

ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől
ANTHRAX - Így nyomják a Skid Row gitárosával a Transylvania dalt az Iron Maidentől

Miközben az Anthrax a 40 éves jubileumát egy új stúdióalbummal készül megünnepelni, és már 6-7 nótát meg is írtak a lemezhez, Charlie Benante dobos fáradhatatlanul készíti az...

DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról
DEATH - Eddig kiadatlan felvételek a Spiritual Healing és a Human turnékról

A Relapse Records jóvoltából újabb eddig kiadatlan Death koncertfelvételekkel lehet ismerkedni. A sorozat ötödik darabjaként 8 dalt tettek közzé, amelyeket az 1990-es Spiritual Healing...

CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass
CARACH ANGREN - Szimfo-black dalpremier: Operation Compass

Franckensteina Strataemontanus címmel június 26-án, vagyis az eredetileg tervezettnél egy hónappal később jelenik meg a szimfo-black metal vonalas holland Carach Angren hatodik albuma. A...

HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották
HELLOWEEN - Október helyett jövő májusban jönnek Budapestre, az egész turnét elhalasztották

Ahogy az várható volt, az új albumon dolgozó Helloween szeptembertől mégsem folytatja a United Alive turnét, az egész koncertsorozatot 2021 tavaszára tették át. A budapesti koncert így...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS