SLAYER - Araya titokzatosan fogalmazott, de szerinte nem lesz több Big Four buli

Lehet találgatni, hogy ki jelenti az akadályt

2013. november 13. (szerda) 12:39

A Gojira és a 4Arm társaságában Észak-Amerikában turnézó Slayer frontembere, Tom Araya a további Big Four bulik lehetőségéről is beszélt egy minapi interjúban, amit a gazette.net-nek adott.

Araya elég titokzatosan fogalmazott, de azért sejtések kialakulhatnak az olvasóban, hogy a közeljövőben miért is nem várhatók közös Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax bulik.


„Nem akarom azt mondani, hogy akármilyen ármánykodás jelentené az akadályt. Nem zenekarok közti kavarásról van szó, sokkal inkább egy adott banda egy adott tagjának elképzeléseiről.

Volt egy probléma a New York-i buli előtt, amitől mindenki kiakadt, de azért a koncert megvalósult. Őszintén úgy gondolom, hogy az volt az utolsó Big Four fellépés.

Szerintem nem várható újabb közös buli. De lehet, hogy tévedek.

Ezek a koncertek, noha Big Four néven futottak, a Metallica révén jöttek össze. Az ő jóindulatukon múlt, hogy egyáltalán megvalósultak.

Ha folytatni akarják, ha akarnak néhány újabb koncertet, szerintem az óriási volna... Ha leülnénk velük és elbeszélgetnénk, akkor is ezt mondanám nekik."


A fentiek alapján sokan máris arra jutottak, hogy csakis a Megadeth főnöke, Dave Mustaine lehet az akadály, aki nem vette jó néven, hogy a Slayer előtt kellett fellépnie a csapatával a Big Four bulikon, és a 2011 szeptemberében megrendezésre került NY-i koncert előtt az a pletyka is felröppent, hogy Mustaine halaszthatatlan műtétje miatt a Megadeth nem lép színpadra. Végül azonban a Megadeth is játszott, Mustaine nyakmerevítőben nyomta végig a bulit.

Van azonban egy másik olvasata is Araya mondatainak, hiszen a Metallica világossá tette korábban, hogy nem akarják a végtelenségig nyújtani a Big Four bulisorozatot...Ami a régóta várt új Slayer stúdióalbumot illeti, a munkálatok a mostani koncertezés után startolnak, várhatóan még az idén, ami azt jelenti, hogy tavasszal ki is jöhet a lemez. Az Exodus gitárosa, Gary Holt úgy fogalmazott egy friss interjúban, hogy várhatóan ő nyomja majd fel a szólókat, és szerinte Kerry King már meg is írta a lemezanyagot.

Az is valószínűsíthető egy korábbi Tom Araya interjú nyomán, hogy a májusban elhunyt Jeff Hanneman gitáros néhány témája, dala is felkerül majd az új Slayer albumra.Az új turné kapcsán adott másik interjújában Tom Araya így fogalmazott Jeff halála, valamint annak kapcsán, hogy milyen érzés állandóan szembesülni a Jeffel kapcsolatos kérdésekkel:


"Tudod, ezeket a kérdéseket megkapjuk függetlenül attól, hogy interjúzunk-e vagy sem. Viszont ha nincs interjú, akkor senki sem értesül arról, hogy turnéra indulunk. Azt mondjuk nem bánnám, ha Kerry adná az összes interjút! (nevet) De ha én kerülök mikrofon elé, igyekszem nyitott lenni és a lehető legjobban megválaszolni a kérdéseket."Jeff halála előtt tudtátok, hogy ilyen súlyos beteg?

"A halála mindent megváltoztatott. Azt elfogadtam, hogy Jeff kényszerpihenőn van. Mindig az volt az ábra, hogy vissza fog térni közénk. Aztán amikor elhunyt, már az volt a kérdés, hogy mit fogok most tenni? Néhány dolog tekintetében megváltoztatta a hozzáállásomat. Valaki azt mondta nekem, hogy milyen jó, hogy a turnézás mellett döntöttünk, hogy továbblépünk, de valójában ezeket a turnékat már jóval korábban lekötöttük.

Ahogy vége ennek a körútnak, Kerryvel leülünk majd megbeszélni, hogy hogyan is akarunk továbblépni, hogy egyáltalán akarunk-e. Nem volt még időnk ezt átbeszélni. Igaz, hogy koncerteztünk, de nem ültünk le, hogy ezt átvegyük. Jeff és jómagam sokat dolgoztunk együtt, felajánlotta a közös munka lehetőségét, azt, hogy írjunk együtt dalokat. Ahogy említettem, vannak dolgok, amiket meg kell beszélnünk, mármint, hogy lépjünk-e tovább, vagy csak azért, hogy kitaláljuk, mi is legyen."Mennyire volt kemény Európában színpadra lépni az első bulikon Jeff halála után?

"Kemény volt. Európában játszottunk, valamint Dél-Amerikában. Az első két hét durva volt, de aztán egyre könnyebb lett. A program első része óriási volt, mert olyankor izgatott az ember és a közönség dübörgése is pörget rendesen, de aztán a műsor vége felé elkezdett megütni a dolog. Ráadásul ott volt az a háttérvászon a Heineken logóval, rajta a Hanneman névvel, amit az utolsó két dalnál - South Of Heaven, Angel Of Death - eresztettünk le. Az cseppet sem könnyítette meg a dolgot.

Az első héten, vagy valahogy úgy, elég kemény volt úgy énekelni, hogy ne roskadjak össze. Európában két turné volt, Dél-Amerikában meg egy. Most már jobban vagyok, de más így. Ugyanakkor, érzek, ahogy érzek, de azért 100 százalékos teljesítményt nyújtok. Maguk a bulik óriásiak."


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FOO FIGHTERS - Hivatalos klip az új dalhoz: Waiting On A War
2021. január 19. (kedd) 17:29

9 dallal és Medicine At Midnight címmel érkezik majd az új Foo Fighters album február 5-én. A klippel kísért Shame Shame volt az első előzetes daluk, a második kedvcsináló új számhoz, a Waiting On A War-hoz pedig most a hivatalos klip is megérkezett. Dave Grohlék a minap a Jimmy Kimmel Live! show-ban vezették elő a Waiting On A War és a No Son Of Mine dalokat, azt a felvételt is mutatjuk. Ez lesz a tizedik Foo Fighters album, a 2017-es Concrete And Gold lemez utódja. Az anyag producere maga a zenekar volt, Greg Kurstin mellett. Dave Grohl: "A múlt ősszel épp a lányomat fuvaroztam a sulijában, amikor odafordult hozzám és megkérdezte: 'Apa, háború lesz?'. Össze is szorult a szívem, amikor leesett, hogy ugyanaz a sötét felleg nyomasztja, mint engem 40 évvel ezelőtt. Aznap meg is írtam a Waiting On A War dalt. Minden nap arra számítani, hogy leszakad az ég. Csakis erről szól ez az egész? Nincs is több, csak annyi, hogy számítasz...

NERVOSA - Dal- és klippremier: Under Ruins
NERVOSA - Dal- és klippremier: Under Ruins

Még tavaly tavasszal történt, hogy Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos váratlanul kiszállt a brazil thrasher csajtrió Nervosából, Prika Amaral gitáros pedig hamarosan...

GUTTED - Új felállásról, új EP-ről szólnak a friss hírek
GUTTED - Új felállásról, új EP-ről szólnak a friss hírek

Egy 5 dalos új EP-n dolgozik a brutális death/grind vonalon a hazai színtér elitjéhez tartozó Gutted. A csapat legutóbbi, negyedik albuma 2016-ban jött ki Martyr Creation címmel. "Üdv...

ICED EARTH - Jon Schaffert őrizetbe vették a Capitolium ostroma miatt
ICED EARTH - Jon Schaffert őrizetbe vették a Capitolium ostroma miatt

Őrizetbe vették az amerikai hatóságok az Iced Earth főnökét, azt követően, hogy január 6-án Jon Schaffer is behatolt tüntetőkkel a washingtoni Capitolium épületébe. Ismert, hogy...

DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától
DREAD SOVEREIGN - Új klip és új album a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától

Alchemical Warfare címmel megjelent és végig is hallgatható a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapatának új albuma. A harmadik Dread Sovereign lemez She Wolves Of The...

TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light
TRANSATLANTIC - Rendhagyó konceptanyag jön Portnoyéktól, premier: Looking For The Light

Hét év után egy új albummal jelentkezik a Mike Portnoy dobos, Neal Morse énekes, billentyűs, gitáros (ex-Spock's Beard), Roine Stolt gitáros, énekes (The Flower Kings) és Pete...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS