AVENGED SEVENFOLD - "Fuck the haters!"

November 22-én Bécsben játszanak a Five Finger Death Punch-csal

2013. november 13. (szerda) 15:05 | utoljára módosítva: 2013. november 13. (szerda) 15:06

A novemberi HammerWorldben többek között az Avenged Sevenfold gitáros Synyster Gates-szel is találsz interjút, a brit Hammernek pedig a csapat énekese, M. Shadows is nyilatkozott a Hail To The King album kapcsán.


A jelenleg zajló, számos helyen teltházas Európa-turnén a tengerentúli színtér
másik sikercsapata, a Five Finger Death Punch is részt vesz, viszont a Disturbed énekes David Draiman új bandája, a Device lemondta a bulikat, mert Draiman apa lett és inkább babázni szeretne odahaza. Magyar állomás nem lesz, de a november 22-én Bécsben játszik az Avenged és a Death Punch."Hogy őszinte legyek, Amerikában manapság elég kemény a rockzene helyzete - mondja M. Shadows. - Nem érzem úgy, hogy a mainstream Amerika valóban törődne a rockkal. Őszintén, ez egy kicsit ijesztő. Menőbb lenne, ha lenne egy új Big Four, amelyik vezetné a mezőnyt, új helyekre juttatva el a metalt, de jelenleg elég nyilvánvaló, hogy a metal vesztes pozícióban van. Azt akarjuk, hogy a metal újra veszélyes legyen. Az milyen menő lenne?"A csapat európai népszerűségének növekedéséről:


"Emlékszem, hogy Los Angelesben már teltházat csináltunk az 5 ezer fős Gibson Ampitheatre-ben, majd egyenesen átrepültünk Németországba, ahol egy 300 fős klubban csupán 120 jegyet adtunk el. (Így van, ott voltam :-) - L.L.) Ez akkor történt, amikor a City Of Evil lemezünk nagyon beindult odahaza, de úgy tűnt, hogy Európát kevéssé érdekeltük. Most viszont az európai jegyeladásunk megzúzza az amerikait. Ez elég király érzés. Úgy érezzük, hogy tényleg kultuszt építünk az egész világon. És ez még csak a kezdete valami különlegesnek."A Hail To The King listás sikeréről, az óceán mindkét felén, ezt már Synyster Gates mondja:


"Szerencsések vagyunk, hogy a rajongók világszerte nagyon is elfogadták a fejlődésünket. Tudjuk, hogy milyen mázlisták vagyunk. Meg akarjuk változtatni az emberek életét. Nem azt mondom, hogy Isten ajándéka vagyunk, de próbálunk változást előidézni.

Minden követ meg akarunk mozgatni, minden tekintetben meg akarjuk mutatni, hogy mit jelent zenekarnak lenni. Mert számunkra ez számít igazán. A metal a lényeg számunkra. És tudjuk, hogy ez a közönségnek is mennyire fontos. A kihívás az, hogy együtt haladjunk előre. És erről szól ez a mostani turné is: új szintekre juttatni el a dolgot."Syn Gates az új színpadi showról:


"Remélem, hogy nem mi vagyunk az utolsó mohikánok, akik őrülten nagy, gigantikus, teátrális rock showt tesznek oda. Ezen nőttünk fel, olyan bandákkal, mint a Maiden és a Metallica, és nagyon remélem, hogy nem egy kihalófélben levő faj utolsó egyedei vagyunk. Szét akarjuk robbantani az emberek agyát, ahogy annak idején azok a masszív bulik szétrobbantották a miénket.

A metalnak látványosnak kell lennie, drámainak is, izgalmasnak. Amikor a srácok pénzt és időt áldoznak arra, hogy eljöjjenek megnézni minket, tartozunk nekik azzal, hogy az életük legjobb estéjéát kapják meg tőlünk."Arról, hogy számos hard rock és metal zenész kritizálja őket, közben meg rengeteg A7X lemez fogy és a bulikra is nagyon mennek a jegyek:

"Egyetlen másik metal banda sem csinálja azt, amit mi - mondja M. Shadows. - Az utóbbi hónapokban hallottunk szájjártatást más zenészektől, olyan bandákban, amelyeknek nem fogok reklámot csinálni, de cseszd meg a gyűlölködőket! Tudják, hogy ha szaroznak minket, azzal felhívják magukra a figyelmet és ha ők így akarják futtatni a bandájukat, rendben van. De mi nem így tesszük a dolgunkat. Inkább kimegyünk a színpadra és gyilkos módon odatesszük magunkat. Láthatod, hogy ez mit jelent a közönségnek."

"Helyesen akarjuk tolni a dolgot - teszi hozzá Synyster Gates. - Mázlisták vagyunk, hogy egy ilyen egyedi stílus részei vagyunk és harcolunk a metalért, annak a zenének a reneszánszáért, amit szeretünk. És kib...ott csodálatos, amikor ezrével jönnek a srácok egy olyan bulira, amibe a szívünket és a lelkünket is beletesszük. Ezzel kapcsolatban nincs bennünk bizonytalanság. Tudjuk, hogy elértünk egy adott pontra... de mind tudjuk azt is, hogy még kib...ott sok minden előttünk van. És mindenkit el akarunk vinni magunkkal erre az útra."


 

 

Hozzászólások

[012781]
JetBlack
Most nagyon irigyellek Lénárd Laci. Te láttad, hallottad élőben Rev-et!
Egyébként szerintem nagyon rendben van az új album, kár hogy ide nem jönnek.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ALCEST - "Újra meg kellett találnom a spirituális énemet, különben becsavarodtam volna"
2020. február 23. (vasárnap) 09:18

Ma este az A38 Hajón mutatja be októberben kiadott Spiritual Instinct című új albumát a francia Alcest, előttük pedig a szintén francia és már a hatodik magyar bulijára készülő melodikus hardcore trió Birds In Row, valamint az izlandi szinti-punk trió, Kælan Mikla játszik. Az énekes, gitáros, basszer és szintis Neige, valamint a dobos Winterhalter alkotta Alcest duónak a Spiritual Instinct már a hatodik albuma. A Neige-vezette Alcest a mai színtér egyik igazán különleges csapata, hiszen zenéjükben egészen egyéni formában ötvöződik a black metal, a post-rock és az alternatív vonal. A Spiritual Instinct album egyfelől direktebb, célratörőbb, fogósabb lett, mint közvetlen elődje, a Kodama, másrészt súlyosabb is. A novemberi HammerWorld magazinban megjelent interjút a multihangszeres Neige-zsel most itt, a honlapon is elolvashatod.   www.facebook.com/alcest.official A koncert Facebook oldala A Fekete Zaj...

A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak
A DAL 2020 - A Fatal Error és a Tortuga is döntős lett, ilyenek voltak

A Dal 2020 szombat esti első elődöntőjének végeredménye alapján a Fatal Error és a Tortuga is bejutott a március 7-i döntőbe (akárcsak Rácz Gergő és Orsovai Reni, valamint Takács...

JIGOKÜ - Az első EP a súlyos muzsikában utazó szegedi bandától: Hate:Speech
JIGOKÜ - Az első EP a súlyos muzsikában utazó szegedi bandától: Hate:Speech

Hate:Speech címmel megjelent és végig is hallgatható a szegedi Jigokü zenekar 4 dalos első EP-je. A tavaly tavasszal bemutatott első két daluk óta az akkor még kisegítő dobos,...

IRIST - Új név, új zenekar, dalpremier: Severed
IRIST - Új név, új zenekar, dalpremier: Severed

Order Of The Mind címmel március 27-én jelenik meg a három dél-amerikai zenészt is rejtő atlantai (Georgia állam) Irist bemutatkozó albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a...

SEMBLANT - Hat év után új album a brazil csapattól, klippel a második dal: Murder Of Crows
SEMBLANT - Hat év után új album a brazil csapattól, klippel a második dal: Murder Of Crows

Obscura címmel március 6-án jelenik meg a brazil Semblant harmadik albuma, a második előzetes dallal, a klippel kísért Murder Of Crows tétellel pedig máris megismerkedhetsz. A két...

BILLY TALENT - Fagyos hangulatú kisfilm is született a Forgiveness II dalukhoz
BILLY TALENT - Fagyos hangulatú kisfilm is született a Forgiveness II dalukhoz

A nyáron visszatér Budapestre a kanadai Billy Talent, a korábban bemutatott Forgiveness II dalukhoz pedig egy fagyos hangulatú kisfilm is született. Nálunk a Szigeten játszottak...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS