TANKCSAPDA - Hiénák és újrakiadások, minden fontos infó

Holnap délutántól kapható a spéci box a MOL-kutakon

2013. november 11. (hétfő) 12:03 | utoljára módosítva: 2013. november 11. (hétfő) 19:15

Már kapható, de csakis a MOL-kutakon a Tankcsapda 14 CD-je, amit nyomott áron - 990 Ft/db - jelentettek meg újra, egységes formában, feljavított, remaszterizált formában, esetenként kis változtatásokkal, kiegészítésekkel. Ez 174 (!) Tankcsapda dalt jelent, és ha egyvégtében akarnád végighallgatni, az nagyjából 648 percbe telne! :-)


Holnap délutántól már a különleges Tankcsapda Box is kapható lesz a MOL-kutakon - ez mind a 14 CD-t rejti majd, különleges csomagolásban. A 14. CD-ről már a múlt héten bemutattak Lukácsék egy vadonatúj dalt, az Igazi hiénákat, ami a jövő év elején várható Argo 2. film főcímdala lesz.

Ma este újabb hivatalos dalpremier lesz, mégpedig a másik vadonatúj nótáé, aminek Jóképű a címe.


„Árpa Attilával évekkel ezelőtt, az Argo kapcsán ismerkedtünk össze, hiszen a Mennyország tourist című dalunk szerepelt a filmben - mondja Lukács Laci. - Azóta jóban vagyunk, tavaly ő rendezte a Hatalom nélküli rend klipjét és nem véletlen, hogy abban is az Argoban ismert karakterek szerepelnek. Ennek a közös munkának a folytatása a most debütáló Igazi hiénák, ami a februárban mozikba kerülő Argo 2. főcímdala lesz.

Ez a szerzemény nyolc, korábban lemezen nem hallható stúdiófelvétellel és két jól ismert dal újragondolt verziójával egy különleges Tankcsapda gyűjtemény részeként jelenik meg."

 

TANKCSAPDA - Igazi hiénák (a 2013-as Igazi hiénák gyűjteményes CD-ről)

 November 10-től újra kapható a valaha készült összes Tankcsapda stúdióalbum. A 14 korongon az eredeti felvételek feljavított, remaszterizált hangzással és felfrissített borítókkal, korabeli zenekari fotóval és a dalszövegeket tartalmazó booklettel, digipack csomagolásban jelentek meg.

Elszánt gyűjtőknek és ősrajongóknak is meglepetés lesz a gyűjtemény díszdobozos változata.


MIT JELENT A DÍSZDOBOZ?

"Ez egy exkluzív Tankcsapda kiadványcsomag. Megtalálod benne az eddig készült összes Tankcsapda sorlemezt az Igazi hiénák bónusz CD-vel kiegészítve, (14 db CD) valamint egy, csak ezekben a dobozokban található különleges Stage Passt (tankcsapdás nyakba akasztóval) amely akár páros koncertbelépőt is érhet.

A díszdobozos kiadás ebben a formában limitált, összesen 500 sorszámozott példányban kerül forgalomba. A díszdoboz birtokosai egy különleges játékban is részt vehetnek, erről bővebben pár nap múlva tájékoztatunk.


ÖSSZESEN CSAK 500 LEMEZ KÉSZÜL?


NEM!!! A díszdoboz egy bónusz, egy exkluzív kiadás. De mind a 14 albumot külön-külön is megvásárolhatod a MOL kutakon. Jelenleg is folyamatosan történik a lemezek kiszállítása, de már a legtöbb helyen most kaphatóak.

AKKOR HOL, MIKOR, ÉS MENNYIÉRT LESZ MINDEZ?


A díszdobozokat 85 MOL kúton (és csakis ott!!!) lehet majd beszerezni november 12-től (kb. délutántól). Ára a 14 album együttes árával majd megegyező: 13.900 Ft."


www.tankcsapda.com
BAJ VAN - 1989


"Eredetileg egy 1989-ben készült demókazetta volt, de mivel a korabeli felvételek gyakorlatilag élvezhetetlen minőségűek, ezért ezt az albumot teljes egészében újra felvettük és 2002-ben meg is jelent CD-n.

Az akkori felvételek - remaszterizált hangzással - jelentek most meg ismét."
PUNK & ROLL - 1990


"Ez volt a zenekar első – akkoriban úgy hívták – műsoros kazettája (ami már több volt, mint egy ’demó’, de még igazi kiadó nélkül jött ki, saját magunk csináltuk, terjesztettük stb.).

A tizenkét dalból tíz később helyet kapott A legjobb méreggel közös CD-n - illetve pont hogy nem kapott, mert nem fért rá minden dal… :)  Így ez az album most jelenik meg először önálló albumként!

Az 1990-ben készült felvételek – remaszterizált hangzással – most végre úgy jelennek meg, ahogy annak idején megálmodtuk!"

A LEGJOBB MÉREG - 1992


"Ez volt a zenekar első 'hivatalos' albuma, ami egy kicsi (és azóta már rég nem is létező) kiadónál jelent meg, persze csak kazettán…

Két évvel később tíz ’pankendrolos’ dallal kiegészítve egyfajta ’két album egy CD-n’ módon is megjelent, de önálló albumként - ahogy annak idején borítóstul-mindenestől elterveztük - most jelenik meg először!"


JÖNNEK A FÉRGEK - 1994


"Ez volt a zenekar első, már CD-n is megjelent albuma!

Nagy öröm volt számunkra, amikor először vehettük a kezünkbe életünk ’első’ lemezét! Tudjuk mi is, hogy az eredeti lemez hangzása elég pocsék :), de a korabeli, 1994-ben készült felvételek a digitális hangzásjavításnak – remaszterizálásnak – köszönhetően most sokkal jobban szólnak, mint valaha. És ha kézbe veszed, láthatod, hogy a borító is új élettel telt meg!"

AZ EMBER TERVEZ - 1995


"Ez volt az első Tankcsapda album, ami aranylemezzé vált.

Ekkor éreztük meg először, hogy országosan ismert és valóban népszerű zenekar lettünk. Máig ez az egyetlen bakelit korongon - hagyományos lemezen, vinyl formában - is megjelent albumunk.

A kazetta és lemez verzióhoz képest a CD-n egy rövid átvezetést követően egy bónusz dal is található. Az eredeti, 1995-ben készült stúdiófelvételeken ebben az esetben is sokat ’dobott’ a mostani remaszterizálás."


CONNEKTOR :567: -  1997


"Ez volt a Tankcsapda úgynevezett ’kísérletezős’ albuma (amit utólag bevallva nem kevés tudatbefolyásolás előzött meg akkoriban… :o)

Már a lemez címe sem mindennapi és az albumon lévő összes dal címe is mindössze egy-egy szó…

A rajongókat a megjelenéskor erősen megosztó lemez később ’kultikussá’ érett. Bár a hangzása talán az egyik leggyengébb a zenekar történetében, a mostani remaszterizálás, ha csodát nem is, de egy jóval ’fülbarátabb’ hangképet eredményezett."


HA ZAJT AKARTOK - 1999


"Utólag visszatekintve ez egy nehéz időszakban született lemez, amit egy 'átmeneti' felállás rögzített, nem túl ideális körülmények között… (többek között miután azt hittük, elkészültünk, az összes dal dob és basszusgitár felvételt meg kellett ismételni, mert időközben tönkrement valami a stúdióban…)

Ennek ellenére olyan dalok ragadtak meg a szettlistában és kerülnek elő azóta is rendszeresen, mint a Szabadon, a Fiúk ölébe lányok, a Törölköző teniszütőkkel, a A zene a minden, vagy A 3 grácia.

Ahogy a címe is mondja, ez tényleg egy zajos lemez!"


TANKOLÓGIA - 1999


"A megalakulás tizedik évfordulóját egy speciális albummal ünnepeltük 1999-ben.

Az addig eltelt évek alatt összegyűlt, ilyen-olyan kiadatlan (demó és egyéb) felvételeket tartalmazó albumot elsősorban a ritkaságokat és különlegességeket kereső rajongóknak szántuk, és mindössze egyetlen új dalt vettünk fel ehhez az albumhoz.

Ekkor még mi sem sejtettük, hogy ez milyen meghatározó lesz az azt követő tíz évben… Talán Te is ismered, a címe: ’Mennyország tourist’…:-)  A Tankológia tizennégy év távlatából is kínál érdekes pillanatokat!"
AGYARORSZÁG - 2001


"Ez volt az új évezred első Tankcsapda albuma.

A lemez megjelenését megelőző Ez az a ház kislemez sikere már előrevetítette, hogy igazi közönség-kedvenc album született! Az akkori új felállás és az ezzel járó friss lendület szinte kézzelfogható az egész lemezen.

A mostani remaszterizálás ráadásul még egy lapáttal rátesz az amúgy sem popos hangzásra!"
ÉLNI VAGY ÉGNI - 2003


"Sikerlemez! Ha egyetlen szóval kéne jellemezni talán ez lenne a legtalálóbb jelző.

Jó néhány ’sláger’ (Be vagyok rúgva, Adjon az ég, Örökké tart) mellett a keményebb hangvétel (Senki nem menekül, Ébresztő fel, A Fény a fegyverem) sem hiányzik.

A most megjelent CD-n a hangzás izmosodásán túl olyan extrát is találsz mint például A kísérlet száma új, akusztikus gitárral kísért (!!!) bevezetője!"


MINDENKI VÁR VALAMIT - 2006


"A Tankcsapda 'fekete albuma', a kétezres évek egyik legfontosabb Tank-lemeze, amit a megjelenést követő turné és a Kisstadion koncert (lásd még: Rock a Nevem klip) koronázott meg.

Hét évvel a megjelenése után most újra itt van a Nem kell semmi, a California über alles vagy a Hiányzol."


MINDEN JÓT - 2009


'A megalakulás huszadik évfordulóján megjelent lemez - utólag visszatekintve – valóban egyfajta fordulópont volt a zenekar életében.

A dalok születése és az album felvétele is eltért az addig megszokottól (volt olyan kritika, amelyben az állt, hogy olyan a lemez hangulata, mintha a tagok az elkészítése közben egyszerre egy időben soha nem lettek volna jelen a stúdióban - és tényleg…), ennek ellenére sok kedvencet rejt!

A mostani megjelenés az eredetinél vaskosabb hangzást és új frontborítót is kapott!"

ROCKMAFIA DEBRECEN - 2012


"A lemez megjelenését - a tagcserét követően érthető módon - a szokottnál is jóval nagyobb várakozás előzte meg.

A felfokozott figyelem és érdeklődés végig kísérte az album teljes előéletét a próbahelyen és a stúdióban is ennek ellenére minden különösebb görcs nélkül álltak össze a dalok.

Az album (eddig több mint 25 ezer eladott példány!) és a hónapokon át tartó turné sikere egyértelműen megmutatta, hogy a Tank nem esett csapdába és továbbra is jó úton jár."


IGAZI HIÉNÁK

"A 14. lemezre vérbeli különlegességek kerültek fel. A két vadonatúj dalból a címadó tétel, az Igazi hiénák az Árpa Attila nevéhez fűződő Argo 2. film főcímdala. A korong ezen kívül két régi dal új verzióját és még nyolc, más albumon nem található korábbi stúdió felvételt is tartalmaz!

01. Igazi hiénák (vadonatúj dal)
02. Jóképű (vadonatúj dal)
03. Juggler (új felvétel)
04. Örökké pank (új felvétel)
05. Mire vagy kíváncsi (promo kislemez verzió – kiadatlan 2008)
06. Elektromágnes (koncertlemez-bónusz 2007)
07. Azt mondom állj (best of - bónusz 2004)
08. 14 (best of - bónusz 2004)
09. Az utca túloldalán (kislemez ’B’ oldal - 2003)
10. Átver a látvány (kislemez ’B’ oldal - 2000)
11. Úgy szeress (koncertlemez-bónusz 1996)
12. Csak neked (1992 – kiadatlan) 

Hozzászólások

[012776]
vinylfanatic
Ez a díszdoboz olyan,hogy adok is valamit meg nem is.Ha már ilyet csináltak akkor igényesebben is megcsinálhatták volna.Ha tettek volna bele még posztert,felvarrót,jelvényt,extra nagyméretű bookletet tele korabeli képekkel,információkkal ne adj isten mellé még egy pólót olyan mintával ami csak itt található meg az tette volna ezt igazán különlegessé ezt a dolgot.
Így ez nagyon fapados valami mint általában a magyar kiadványok.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS