RÉVÉSZ SÁNDOR - "A 18 évesen felénekelt dalokat ma ugyanúgy eléneklem"

Novemberben két Gyere közelebb koncert is lesz a MOM-ban

2013. november 10. (vasárnap) 16:51

Két budapesti koncertet is ad ebben a hónapban a Piramis és a Generál egykori frontembere, Révész Sándor, aki idén nyáron ünnepelte a 60. születésnapját.

A koncertek helyszíne a MOM Kulturális Központ lesz, a két időpont pedig november 21 és november 24. Katt ide!


Az idei koncertsorozat, a Révész 60 -  Gyere még közelebb! nem  hagyományos rockbulikból áll, ezek intim hangulatú estek, amelyeken Zajzon Gábor lantművész-gitárossal lép színpadra Révész Sándor. A programban régi Generál és Piramis számok mellett elhangzanak a Révész szólóalbumok egyes dalai, valamint vadonatúj szerzemények is.


www.facebook.com/gyerekozelebbSándor András a mélyinterjuk.hu oldal számára nemrég készített egy
alapos interjút Révész Sándorral, amelyből az is kiderül, hogy az énekes szívesen készítene el egy új albumot is.

"Egy zeneszerző már előre hallja, hogy az akusztikus gitáron megpengetett hang később hogyan fog kiteljesedni. … Ez egy szakmai készség.

És azt is előre hallom, hogyan szól majd lemezen az adott dal. Akármilyen is a gazdasági helyzet, a mi generációnk még lemezben gondolkodik, méghozzá egységes nagylemezekben. Régen az dédelgetett kincs volt, hogy egyáltalán lemezt adhatott ki valaki, amelyen 12-14 dala is szerepelt. Régi vágású módon még mindig a nagylemezre készülök, és ez évekig eltart.

Most is az foglalkoztat, hogy belátható időn belül szülessen egy új lemez, amire már minden anyagom megvan. 20-25 dal zenével-szöveggel teljesen készen van. Boldogan vinném ezeket színre, mert úgy érzem, értékes dalokat alkottam. A korábban említett módon nagyon alaposan, szívvel és lélekkel csináltam.

Tudod, András, manapság azzal vagyunk bajban mi, régi vágású emberek, hogy a lemez már csak nekünk fontos. Nem tudom, melyik kiadóhoz fordulhatnék. A te orgánumodat is kihasználva jelezném: ha egy lemezkiadó úgy érzi, foglalkozna velem, szívesen állok elébe egy beszélgetésnek.

Olyan bátor ember nem vagyok, hogy magam adnék ki egy lemezt, de elképzelhető, hogy rá fogok kényszerülni. A mai gazdasági klímában megértem a kiadók visszafogottságát. Ugyanakkor a zenészeknek is élniük kell valamiből. Ráadásul úgy érzem, hogy az a 12 dal, amit egy lemezen színre vihetnék, mind nagyon hiteles és nagyon értékes."A hangjával, annak karbantartásával kapcsolatban ezt mondta Révész:


"Nem tanárral, de én is foglalkozom magammal. Főleg a koncertek előtt. Akár kutyasétáltatás közben is kihasználom azt az egy órát, és nekiállok. Ennek a tréningnek megvan a hétköznapjaimban a rendje. Örömmel számolhatok be róla, hogy a 18 éves koromban megszólaltatott hangjaimat könnyedén énekelem meg ma is. Ez óriási ajándék számomra!

Amikor valakinek elmegy a hangja, kizárólag magát, és az életmódját okolhatja érte. Több városban élő pályatársam védelmében mondhatom, hogy ennek egyik fő oka a szennyezett levegő. Ne felejtsük el, hogy mi sokkal nagyobb levegőkészletből gazdálkodunk, mint egy átlagember. A városi életforma pedig szennyezi a hörgőket, a tüdőt. És ehhez jön még a dohányzás, az éjszakázás…

De sok zenésztársunk bizonyította már a nagyvilágban, hogy a hang mégsem olyan könnyen elveszíthető. Már említettem, hogy a Generálban 18 évesen eredeti magasságban felénekelt dalokat ma ugyanúgy eléneklem. Sőt, vannak dalok, amelyeket még fentebb játszunk a mostani országjáráson. Például a Gyere közelebb című Piramis dalt. Azt annak idején lentebb játszottuk a zenekarral.

De nem akarok a magas hangokkal bravúrozni, sőt, szívem szerint inkább a jövőben a mélyebb tónusok felé kalandoznék. Írtam néhány ilyen dalt, már ebben a szellemben. Az egyiknek az a címe, hogy 'Köszönet a nőknek'."Révésznek nincs sem tévéje, sem mobiltelefonja, viszont a Facebookot használja:


"Mobiltelefonom továbbra sincs, és a televízió már húsz éve nincs bekötve. Ugyanakkor a világháló fontosságát beláttam. Az interneten bármit meg lehet találni. Felfogtam, hogy annyira nem szolgáltathatom ki magam, hogy állandóan a szomszédhoz járkálok leveleket megválaszolni, és mást sem illik ennyire kihasználni. Az internet öt évvel ezelőtt be lett kötve. Nem mondom, hogy profi vagyok, de leveleket simán megírok, és naponta másfél órát eltöltök a gép előtt."RÉVÉSZ SÁNDOR - Tűz és vér (a Révész 1993 albumról)
A terveiről:


"Hatvanévesen az ember már érzi az idő parancsát. Éppen ezért még következetesebben és hitelesen szeretném az utamat járni. Emberközeli koncerteket szeretnék, gyönyörűen megélt pillanatokkal. Az országjárást folytatjuk.

Nemrég DVD-re rögzítettük az előadás anyagát méltó környezetben, a bikali Puchner-kastélyban. Ez egy 15 hektáros birtok és a tulajdonosa, Kollár László úr megtisztelt azzal, hogy ezer százalékosan mellénk állt, régi nagy zenebarát. Szerettük volna, hogy a mi kis szerény színpadi világunkból, ha a kamera bárhová elkalandoz, ízléses, szép környezetet lásson, ami sikerült."


Sándor András teljes interjúját ide kattintva olvashatod el.
PIRAMIS - Ha volna két életem (az 1977-es első Piramis albumról)
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
2020. május 30. (szombat) 08:37

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív koncertanyagot mindhárom bandával. A Slipknottól egy 2019-es bulit lehet megnézni, amikor a Graspop fesztivál egyik főbandájaként játszottak, és van egy interjú is Clownnal. Az Underøath koncertanyaga 2016-ból való, a The Brooklyn Bowl-ból (Las Vegas), ahol teljhes egészében elnyomták a They're Only Chasing Safety albumukat, itt Spencer Chamberlainnel készült egy extra beszélgetés. A Code Orange-tól pedig a Last Ones Left: In Fear of the End előadásukat lehet meglesni, amit márciusban adtak le a Twitch-en, az új lemez kiadása táján.   SLIPKNOT Graspop Metal Meeting - 22/6/19 (515) 1:52:55 People = Shit 1:54:38 (sic) 1:58:27 Get This 2:02:08 Corey talks to Graspop 2:06:00 Unsainted 2:07:07 Disasterpiece 2:11:20 Before I Forget...

ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled
ATTILA - Új dallal jelentkeztek: Cancelled

Cancelled címmel egy vadonatúj dallal jelentkezett az amerikai metalcore színtér egyik legmegosztóbb csapatának számító Attila. A Chris Fronzak vezette, metalcore/deathcore mixet...

BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer
BOB KULICK - 70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer

70 éves korában elhunyt a legendás gitáros és producer, Bob Kulick. A tragikus hírt a zenész testvére, az ex-KISS gitáros, Bruce Kulick is megerősítette. Bruce Kulick: "Összetört...

CENTINEX - Klasszikus svéd halál, albumpremier: Death In Pieces
CENTINEX - Klasszikus svéd halál, albumpremier: Death In Pieces

Death In Pieces címmel megjelent és végigis hallgatható a veterán svéd death metal banda, az 1990-ben alakult, majd 2006-ban feloszlott, ám 2014 legelejétől ismét aktív Centinex új...

US FESTIVAL 1983 - "Ez volt az a nap, amikor a new wave meghalt, és a rock'n'roll átvette az uralmat"
US FESTIVAL 1983 - "Ez volt az a nap, amikor a new wave meghalt, és a rock'n'roll átvette az uralmat"

Az Apple Computer cég egyik alapítója, Steve "Woz" Wozniak szervezésében 1983. május végén a kaliforniai San Bernardino-ban került megrendezésre a második US Festival, amelynek...

ALESTORM - Itt az új album és mellé egy friss klip: Pirate Metal Drinking Crew
ALESTORM - Itt az új album és mellé egy friss klip: Pirate Metal Drinking Crew

Megjelent és vgig is hallgatható az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Pirate Metal Drinking Crew című friss dalhoz pedig egy stúdiós videó is érkezett. Ismerkedj meg...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS