EZÜST-PATAK - Ingyenes lemezbemutató ma este

Urban folk, avagy folk'n'roll - mondja magáról a csapat

2013. november 9. (szombat) 08:56 | utoljára módosítva: 2013. november 9. (szombat) 23:06

Szeptember közepén jelent meg a Mask basszusgitárosaként és a Southern Special gitárosaként megismert Gabrieli Richárd vezette Ezüst-Patak zenekar harmadik albuma és a III. címet kapott anyagot a zenekar egy ingyenes koncerten mutatja be ma este a budapesti Aranytíz Kultúrházban (V., Arany János u. 10.)


A Fiatalok az Ezüst-Patak medrében címen futó esemény több lesz egy hagyományos lemezbemutatónál: a folk'n'roll, avagy urban folk világú csapat vendége lesz a Csepel táncegyüttes és Ferencz J. Réka kortárs festőművész alkotásai is szerepet kapnak az előadásban.


Az est Facebook oldala"Misztikus, pajzán, tréfás és elgondolkodtató dalok jellemzik az új sorlemezünket. Egy jó értelemben vett stílus kavalkád lett az anyag, amelyben az autentikusan előadott népdalok mellett újdonságként latin dallamok is megjelennek, akárcsak az ír-kelta motívumok és a néhol igen kemény, rockba hajló témák.

Reményeink szerint mindez együtt egy izgalmas, új hangzásvilágot eredményezett, amely elnyeri majd az Ezüst-Patak régi és új rajongóinak tetszését.

Az új album dalai Rémi Tünde kutatásának köszönhetően új - legalábbis a nagy közönség számára - kevésbé ismert népdalok fennmaradásáról gondoskodnak, Gabrieli Richye pedig örömök és bánatok ihlette gondolatokkal egészítette mindezt, itt-ott valós, képzelt és tovább gondolt érzelmekkel, érzésekkel.

A lemezborító is egy különleges grafikai alkotás, egy népi jellegű vonalvezetéssel átszőtt modern indasokaság. Egyszerre nyújtja a zsongás és a rendezettség élményét - ahogy a dalainkban is hallható a különféle zenei stílusok sokasága. Mégis egy egységes, ízlésesen szerkesztett és hangszerelt album lett a végeredmény, ami a 20 éves Nemzeti Kulturális Alap anyagi támogatásával készült el.
"

A III. CD kapható lesz a ma esti koncerten, de a zenekar honlapján is megrendelhető.


www.facebook.com/ezustpatak

www.ezustpatak.hu
EZÜST-PATAK - Élet és a show (a 2013-as III. albumhoz)

EZÜST-PATAK - Miért él? (új dal, élőben a Duna TV-ben)


 


EZÜST-PATAK - III
(09/19 - E-P)

01. Ha te tudnád, amit én
02. A józanság béklyó
03. Egyszer majd
04. Vadász
05. Élet és a só
06. Elmész babám
07. Sámán ének
08. Feladok mindent?
09. Gergelem
10. „Kedves” Mama
11. Lassan
12. Marlon Brando
13. Lencsi lány
14. Miért él?


Ezüst-Patak:

Rémi Tünde - népi ének, vokál
Gabrieli Richárd - ének, gitárok, fúvósok
Héri Attila - dob
Pivarcsi Gábor - billentyű
Szécsi Attila - hegedű 

Hozzászólások

[012772]
kaida
Ezt végig se tudtam hallgatni olyan, olyan bűn rossz..... vagy csak nekem nem szokott ehhez a fülem...
[012771]
apple
Huh! Ez nagyon komoly!
Először erőteljes hányingerem lett, de aztán végigröhögtem az egészet. Imádom az ilyen Kozsó-őszinteségű dalokat! Sok ilyet még légyszi-légyszi!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ASENBLUT - Melodikus pagan death metal, dal- és klippremier: Seite An Seite
2020. január 27. (hétfő) 18:09

Die Wilde Jagd címmel április 17-én jelenik meg a pagan metalos német Asenblut negyedik albuma, a 2016-os Berserker lemez folytatása, a melodikus death metal brigád első előzetes dalával, a klippel kísért Seite An Seite tétellel pedig már lehet is ismerkedni.   www.facebook.com/asenblutband     ASENBLUT - Seite An Seite (a 2020-as Die Wilde Jagd albumhoz) ASENBLUT - Die Wilde Jagd (04/17 - AFM) 01. Die Wilde Jagd 02. Codex Gigas 03. Seite An Seite 04. Irminsul 05. Drachentöter 06. Penumbra 07. Weder Gott Noch Könige 08. Wolfshunger 09. 300 10. Seite An Seite (hosszabb verzió - bónuszdal)  

BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot
BÜTCHER - Régisulis speed metal, albumpremier: 666 Goats Carry My Chariot

666 Goats Carry My Chariot címmel január 31-én, most pénteken jelenik meg a speed metalos belga Bütcher második nagylemeze, a 2017-es Bestial Fükkin' Warmachine debüt folytatása, amelyet...

VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe
VADER - Májusban jön ki az új album, itt az első dal: Shock And Awe

Solitude In Madness címmel május 1-jén jelenik meg a Vader új stúdióalbuma, amely már a tizenhatodik lesz a sorban. A lengyel extrém metal színtér egyik veterán csapatától máris itt...

BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster
BLACK SWAN - Friss videoklip Reb Beach gitáros új csapatától: Big Disaster

Shake The World címmel február 14-én jelenik meg a bemutatkozó albuma annak a Black Swan nevű új csapatnak, amelyben Reb Beach gitáros (Winger, Whitesnake), Jeff Pilson basszusgitáros...

COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)
COOL HEAD KLAN - Tűzben edzett (lemezkritika)

COOL HEAD KLAN Tűzben edzett (NAIL/HMP)   Amikor az előző CHK lemez (Benzin és vér, 2016) kritikáját írtam, azt mondtam, el kell fogadni, hogy a CHK bizony nem a CHC,...

AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)
AT NIGHT I FLY - Mirror Maze (lemezkritika)

AT NIGHT I FLY Mirror Maze (NAIL/HMP)   Az At Night I Fly bemutatkozó EP-je, a September Kills még 2012-ben jelent meg, jó sokat kellett hát várni az első albumra. Az...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS