EZÜST-PATAK - Ingyenes lemezbemutató ma este

Urban folk, avagy folk'n'roll - mondja magáról a csapat

2013. november 9. (szombat) 08:56 | utoljára módosítva: 2013. november 9. (szombat) 23:06

Szeptember közepén jelent meg a Mask basszusgitárosaként és a Southern Special gitárosaként megismert Gabrieli Richárd vezette Ezüst-Patak zenekar harmadik albuma és a III. címet kapott anyagot a zenekar egy ingyenes koncerten mutatja be ma este a budapesti Aranytíz Kultúrházban (V., Arany János u. 10.)


A Fiatalok az Ezüst-Patak medrében címen futó esemény több lesz egy hagyományos lemezbemutatónál: a folk'n'roll, avagy urban folk világú csapat vendége lesz a Csepel táncegyüttes és Ferencz J. Réka kortárs festőművész alkotásai is szerepet kapnak az előadásban.


Az est Facebook oldala"Misztikus, pajzán, tréfás és elgondolkodtató dalok jellemzik az új sorlemezünket. Egy jó értelemben vett stílus kavalkád lett az anyag, amelyben az autentikusan előadott népdalok mellett újdonságként latin dallamok is megjelennek, akárcsak az ír-kelta motívumok és a néhol igen kemény, rockba hajló témák.

Reményeink szerint mindez együtt egy izgalmas, új hangzásvilágot eredményezett, amely elnyeri majd az Ezüst-Patak régi és új rajongóinak tetszését.

Az új album dalai Rémi Tünde kutatásának köszönhetően új - legalábbis a nagy közönség számára - kevésbé ismert népdalok fennmaradásáról gondoskodnak, Gabrieli Richye pedig örömök és bánatok ihlette gondolatokkal egészítette mindezt, itt-ott valós, képzelt és tovább gondolt érzelmekkel, érzésekkel.

A lemezborító is egy különleges grafikai alkotás, egy népi jellegű vonalvezetéssel átszőtt modern indasokaság. Egyszerre nyújtja a zsongás és a rendezettség élményét - ahogy a dalainkban is hallható a különféle zenei stílusok sokasága. Mégis egy egységes, ízlésesen szerkesztett és hangszerelt album lett a végeredmény, ami a 20 éves Nemzeti Kulturális Alap anyagi támogatásával készült el.
"

A III. CD kapható lesz a ma esti koncerten, de a zenekar honlapján is megrendelhető.


www.facebook.com/ezustpatak

www.ezustpatak.hu
EZÜST-PATAK - Élet és a show (a 2013-as III. albumhoz)

EZÜST-PATAK - Miért él? (új dal, élőben a Duna TV-ben)


 


EZÜST-PATAK - III
(09/19 - E-P)

01. Ha te tudnád, amit én
02. A józanság béklyó
03. Egyszer majd
04. Vadász
05. Élet és a só
06. Elmész babám
07. Sámán ének
08. Feladok mindent?
09. Gergelem
10. „Kedves” Mama
11. Lassan
12. Marlon Brando
13. Lencsi lány
14. Miért él?


Ezüst-Patak:

Rémi Tünde - népi ének, vokál
Gabrieli Richárd - ének, gitárok, fúvósok
Héri Attila - dob
Pivarcsi Gábor - billentyű
Szécsi Attila - hegedű 

Hozzászólások

[012772]
kaida
Ezt végig se tudtam hallgatni olyan, olyan bűn rossz..... vagy csak nekem nem szokott ehhez a fülem...
[012771]
apple
Huh! Ez nagyon komoly!
Először erőteljes hányingerem lett, de aztán végigröhögtem az egészet. Imádom az ilyen Kozsó-őszinteségű dalokat! Sok ilyet még légyszi-légyszi!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS