BLOODY ROOTS - Új dobost avatnak november 23-án a Pecsában

Interjú a csapat frontemberével, Smicivel

2013. november 4. (hétfő) 17:13

November 23-án a Pecsában a Bloody Roots is fellép a Depresszió, a Leander Rising, az Ektomorf, a Subscibe és a Sunset társaságában, Smiciék számára pedig azért is különleges lesz ez a buli, mert elsőként lépnek majd színpadra az új dobosukkal, Szabó Dániellel.
 


”Örömmel jelenthetjük be, hogy Szabó Dániel személyében megtaláltuk a dobosunkat! Már az első meghallgatás után úgy éreztük, hogy ő lehet az emberünk, de attól fogva még rengeteg munka várt Danira, hiszen meg kellett tanulnia a teljes koncertműsort és véglegesen meg kellett győznie minket! Nem akartuk elkapkodni a döntést, mindenkinek szüksége volt némi időre, hogy kiderüljön emberileg, szakmailag mennyire működik a rendszer! Most jött el az ideje, hogy kimondjuk, helye van a zenekarban.

Budai Béla dobos a Leander Risingba történt átigazolása és egyéb elfoglaltságai miatt sajnos csak nagyon ritkán tudott a koncerteken velünk tartani, a próbákat, a közös munkát sem tudtuk hosszabb távon megoldani. Emiatt az elmúlt időszakban - nem állandó zenekari tagként, hanem session jelleggel - Tarcsai Ádám és utóbb Monostori Ádám segítette ki a zenekart. Nekik köszönet ezúton is!"


www.facebook.com/bloodyrootsband

www.bloodyroots.hu

 

A Bloody Roots frontemberével, Smicivel nemrég készített interjút Kővári Piroska, ezt most el is olvashatod


Hogy telt eddig az idei évetek? Mi történik mostanában a csapat háza táján?


"Az idei év és különösen az idei nyár legfontosabb célja számunkra is a koncertezés volt és szerencsére jó pár presztízs-értékű fesztiválon ott is lehettünk. Nagyon fontos, hogy aktív zenekarként benne legyünk a vérkeringésben, a koncertek mindig új erőt és energiákat adnak!

Az őszre a tavalyi évnél kevesebb koncertet tervezünk, így turnézni nem fogunk, mivel 2014-ben mind a Bloody Roots, mind a Moby Dick zenekarral új stúdióalbum kiadására készülünk, így a kreatív munkára helyezzük a hangsúlyt."November 23-án felléptek a Pecsában a Depresszió, az Ektomorf, a Leander Rising, a Sunset és a Subscribe zenekarokkal. Számíthatunk valami különlegességre?

"Fontos mérföldkő számunkra, hogy ebben a kultikus koncertcsarnokban játszhatunk, ezért igyekszünk majd letenni a névjegyünket! A rendelkezésünkre álló műsoridőt a lehető legintenzívebben akarjuk kihasználni, így remélem, még a megszokottnál is lendületesebbek leszünk!

Természetesen játszunk új dalokat az Ígéretek földjén albumról, amire Budapesten az album megjelenése óta még nem sok lehetőségünk volt, így ez mindenképpen újszerűnek, különlegességnek számít. Van egy csodaszép, új háttérvásznunk, amit remélhetőleg lesz módunk felrakni, így a színpadképünk is megújul."Az ígéret földjén lemezt hogy fogadta a közönség?

"Nem volt könnyű dolgunk a nagyon sikeres Isten kezében album utáni elvárásoknak megfelelni, de a nagy többség szerint vettük az akadályt. A Facebookon és a koncerteken kapott visszajelzések abszolút pozitívak voltak.

A zenekart ismerő és felénk lojális közönség bizalmát tehát továbbra is élvezzük, viszont a szinte nullához közeli médiatámogatás mellett nehéz a nagyobb nyilvánossághoz eljutni és így újabb rajongókkal bővíteni a tábort."Személyes véleményem, hogy a borító és az egész "karosszéria" gyönyörű lett, tetszik a dupla lemez, illetve a DVD melléklet. Hogy jött a DVD ötlete?

"Köszönjük! Már az első lemeznél felmerült, hogy nagyon jó lenne egy DVD melléklettel vonzóbbá tenni a kiadványt, de akkor még nem állt annyi anyag a rendelkezésünkre, hogy meg tudtuk volna tartalommal tölteni.

Tervben volt a Club 202-ben rögzített bemutatkozó koncertünk megjelentetése, de sajnos a kép- és hangfelvételek sem sikerültek az elvárásainknak megfelelően, így kénytelenek voltunk erről lemondani. Azóta viszont szépen összegyűlt annyi kiegészítő videóanyag, amiből Az ígéretek földjén albumhoz egy korrekt DVD mellékletet tudtunk összehozni.".BLOODY ROOTS - Népek útján (szöveges videó Az ígéretek földjén albumhoz)


 


A lemezipar sajnos nincs könnyű helyzetben manapság. Mennyiben befolyásolta ez a kiadást, terjesztést?

"Ahogyan az összes zenekarnál, úgy a mi munkánkat is megnehezíti, hogy a relatív sikeresség ellenére is nehéz képi és hanghordozókat értékesíteni. Márpedig bevételekre szükségünk lenne, hiszen egy zenekart fenntartani komoly erőforrásokat igényel. A stúdió, a videóklipek, a hangszerek, a koncertezés, a próbaterem mind-mind költség és minél profibb produkciót akarsz létrehozni, az annál nagyobb munkával és kiadással jár.

A lemezeladásokat mindig relatívan kell értékelnünk és a mai körülmények között az kell mondanom, hogy szépen adtunk el az első és az új lemezből is! Az ígéretek földjén albummal a Mahasz-lista negyedik helyéig jutottunk, ami igazán jól hangzik, de persze önmagában kevés az üdvösséghez!"Van konkrét személy, netán egy, vagy akár több banda, amelyik motivált titeket, avagy egymásból építkeztek? Esetleg mindkettő?


"Példaképekből soha nincs hiány, természetes, hogy a zenei kedvencek inspirálják az embert, de tanulni sok mindenkitől lehet. Számomra még mindig a régi nagyok adják a legnagyobb motivációt. Metallica, Slayer, Kreator, Sepultura stb. De folyamatosan jönnek az új hatások is!

Szeretek koncertekre járni és egy-egy jól elcsípett buli hónapokra képes feltölteni energiával! Ilyenkor mindig nagyobb a tenni akarás és valahogy a dolgok is könnyebben mennek. Szerintem zenekaron belül is működik az egymásra kifejtett motiváció, ha ez nem is mindig annyira egyértelmű, de ha valaki lelkes, az általában a többieket is magával húzza.Mit tanácsolnál a feltörekvő zenekaroknak? Van valami módszer/recept egy zenekar "helyes" működtetéséhez?


A sikerhez vezető út járható, tulajdonképpen megvannak a receptek, nincsenek titkok! Ma már az internet révén sokkal jobban, mélyebbre belelátni a zenekarok életébe, működésébe, így a követendő példák adottak. Elméletben könnyen tanulható, de végigmenni rajta az, ami igazán nehéz.

A kitartás és elszántság a legfontosabb! Hinni kell magadban! A jó dalokat persze meg kell írni és a hangszeres tudást is meg kell szerezni. Ezek is tanulhatók, fejleszthetők, de a tehetség elengedhetetlen."BLOODY ROOTS - Ígéretek földjén (a 2012-es album címadó dala)Nálatok mi az, ami elengedhetetlen a zenéléshez? Úgy értem, hogy vannak sajátos igényeitek egy-egy koncerthelyszín kapcsán, akár felszerelést, technikát, illetve bármilyen más dolgot tekintve?

"Természetesen vannak, pontosabban fogalmazva lennének! Vannak nélkülözhetetlen minimumok, de a leszűkült lehetőségek miatt sokszor kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, így ha azt akarjuk, hogy történjék is valami, azaz létrejöjjön egy-egy koncert, akkor megpróbálunk a végsőkig alkalmazkodni.
Nem ragaszkodhatunk vagy támaszthatunk olyan igényeket, amelyek nem valósíthatók meg, így például néha le kell mondanunk az öltözőről, mert egyszerűen nincs, vagy néha akkora színpadokon kell elférnünk, ahol az szinte lehetetlen. Persze ettől még lehet jó a buli!"Van valami „furcsa szokásotok" koncertek előtt?


"Egy-egy nagyobb buli előtt, a színpadra lépéskor az öklöket néha összekoccintjuk, hogy jelezzük egymás felé, minden rendben és hajrá, de bárányt nem áldozunk! (nevet) Mindenkinek megvan a felkészülési stratégiája, némi bemelegítésre mindenképp szükség van. És egy feles Unicum is jól jön ilyenkor!" (nevet)Mik a zenekari tervek a közelebbi és távolabbi jövőre nézve?

"A zenekart folyamatosan mozgásban tartani, hogy mindig történjen körülöttünk valami, hogy tudjunk újat mutatni, mondani. A lényeg, hogy a munka nem állhat le! Ez egy életforma, csak így lehet hosszú távon reménykedni a közönség szeretetében és elismerésében és bízni a magunk örömében! A koncertek mellett lassan elkezdünk dolgozni a következő albumon és egy videót is készülünk forgatni Az ígéretek földjén albumhoz!"

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SARKE - Dalpremier Nocturno Culto-ék novemberi albumáról: Rebellious Bastard
2019. október 16. (szerda) 18:37

Gastwerso címmel november 1-jén jelenik meg a norvég Sarke (a Darkthrone énekes/gitárosaként ismert Nocturno Culto másik csapata) hatodik albuma, a 2017-es Viige Urh lemez folytatása. Nocturno Culto itt énekel, az alapító a basszusgitáros Sarke (Khold, Tulus), a gitáros pedig Steinar Gundersen (ICS Vortex, Satyricon), illetve a tavaly visszatért Stian Kråbøl. Máris megismerkedhetsz a 2019-es Sarke elbum harmadik előzetes dalával, a Rebellious Bastarddal.   www.facebook.com/sarkeofficial SARKE - Rebellious Bastard (a 2019-es Gastwerso albumról) SARKE - Ghost War (a 2019-es Gastwerso albumról) SARKE - Ties Of Blood (a 2019-es Gastwerso albumról)

MACHINE HEAD - Robb Flynn most már békülni szeretne a Dope frontemberével
MACHINE HEAD - Robb Flynn most már békülni szeretne a Dope frontemberével

Két napja Robb Flynn kifakadt a Do Or Die daluk fogadtatása miatt, és kétségbevonta, hogy manapság bárki is hallgatná a Dope zenekart, amelynek Die MF Die dalához hasonlították sokan az...

MAYHEM - Necrobutcher: "Azon voltam akkor, hogy én magam ölöm meg Euronymous-t"
MAYHEM - Necrobutcher: "Azon voltam akkor, hogy én magam ölöm meg Euronymous-t"

Gyártási problémák miatt október 25. helyett november 8-án lát napvilágot a Csihar Attila vezette norvég black metal legenda, a Mayhem hatodik albuma, a Daemon, amelyről az októberi...

GUNS N' ROSES - Újabb milliárdos mérföldkő, ezúttal a Sweet Child O' Mine-nal
GUNS N' ROSES - Újabb milliárdos mérföldkő, ezúttal a Sweet Child O' Mine-nal

Hivatalos is átlépte a bűvös egymillárdos Youtube-megtekintést a Guns N' Roses klasszikus Sweet Child O' Mine dalának videoklipje, elsőként a 80-as évek videói közül. Ez már a...

RAISED FIST - Novemberben jön a svédek új albuma, dal- és klippremier: Into This World
RAISED FIST - Novemberben jön a svédek új albuma, dal- és klippremier: Into This World

Anthems címel november 15-én jelenik meg a punk, hardcore vonalas svéd Raised Fist hetedik albuma, a 2015 elején kiadott From The North lemez folytatása, amelynek első előzetes dalával, a...

ROMER - Újra szól a davajgitár
ROMER - Újra szól a davajgitár

Október 22-én Újbudán, a volt Olimpia Moziban (Kelenföld Montázs Központ színházterem * a Kelenföldi városközpontban, a Bikás park metróállomásnál) kerül megrendezésre a Romer 56...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS