HAMMERWORLD - A héten megjelenik a novemberi számunk!

Az extra CD-melléklet a Cadaveres új albuma, a DeMoralizer

2013. november 3. (vasárnap) 17:01 | utoljára módosítva: 2013. november 4. (hétfő) 17:17

A hét közepén már országszerte megvásárolható lesz a novemberi HammerWorld magazin, Lemmy - Motörhead és Alter Bridge poszterekkel, az extra CD-melléklet pedig az új Cadaveres stúdióalbum, a DeMoralizer!

Hamarosan további részletekkel is szolgálunk.
 


 

Hozzászólások

[012812]
vivaemptiness
vegulis minden kritika szubjektiv
[012810]
embracing
Jó látni hogy ennyien mérgesek az Orphaned Land kritikára. Egy szubjektív és nem professzionális darab.
[012806]
Selkath
pekka: Legalább valamire jó a lemezük, ha vége a Showder Klubnak, jöhet a WOB, és sosem ér véget a röhögés! :DDD
[012801]
pekka
duedhel: egyáltalán nem szemrehányásnak szántam,egyszerű megjegyzés volt, azért te jól körülírtad a problémát :), "pénz beszél"...! Selkath: ha lehetne tetszikelni itt a hozzászólást a tiéddel megtenném.Nekem ugyanez a véleményem, még hozzátenném, hogy a Tankcsapda klónokra sem nagyon van szerintem kereslet. Belehallgattam a Words Of Blood-ba, a falramászok az ilyen őskort idéző metál szövegektől, szétröhögtem magamat.
[012800]
Selkath
Egyébként meg, ha már szóba jött a Words Of Blood, én őszintén nem értem, mit akarnak elérni ezzel a zenével?!? Ezeket a témákat már ezerszer megírta előttük Kukovecz Gábor, vagy Oskar Dronjak. Tényleg szükségünk van egy hatszázharmincnegyvenedik Pokolgép/Ossian kópiára? (a kérdés költői) Ha már mellékletes zenekar, akkor ott a Thornwill, akik iszonyat minőségi zenét játszanak, vagy a Tales Of Evening, akik szintén állati jók. Óriási a zenei minőségbeli különbség a WOB/Faust-féle tucatrokkhoz képest!
[012799]
Selkath
duedhel: Engem érdekel a Cadaveres, mert rájuk aggatták a 'groove metal' címkét, és a stílus igencsak közel áll a szívemhez - Lamb Of God, Pantera, sőt, még egy picit a Mercenary is. Bár groove metalból se mind jön be, a Devildrivernél hiába állat a zene, a folyamatos üvöltés tönkrevágja az egészet. Ha lesz ráérő időm, meghallgatom a Cadaveres cd-t, mert érdekel.
Egyébként cd mellékletet sosem dobok ki, mégiscsak eredet cd-ről van szó... Bár a Vér Szavai nevű viccbanda cédéje megérdemelné a kazánt!
[012797]
duedhel
Amúgy van itt olyan ember, aki amúgy szereti a Cadaveres zenéjét, vagy ezt a fajta stílust, és mégsem tetszik neki a cédé?
[012796]
duedhel
pekka: Egy kicsit valamiféle szemrehányásnak tűnt számomra a mondatod. Mintha bárki is tehetne arról, hogy egyes, jobb sorsra érdemes bandák csak azért nem kapnak nagyon reklámot, mert nincs pénzük. Míg ugye - ahogy a kommentekben itt olvasható - sokan vélik úgy, hogy arra nem érdemes bandák zenéi pedig pusztán anyagi előnyük miatt, nagyon nyilvánossághoz eljut. Azt hittem, hogy tudsz is ezzel kapcsolatban valamiféle javaslattal élni. De nem, akkor mindegy. Biztos én értettem félre a dolgot.
[012795]
pekka
duedhel: Nem értem milyen javaslatra gondolsz. Itt nincs mit javasolni, ha valakinek nincs pénze akkor ennyi, kész.
[012793]
kaida
Nos megvettem az új számot és mindig sikerül olyan kritikába beleszaladnom, ami már tényleg már a szánalom kategória (gondolok itt a Szünder Gábor féle Orphaned Land fikázásra, az ilyen nyomott divat metal-os ne írjon kritikát, mert ez a lemez nagyon f.sza lett), a másik pedig a Cadaveres cd. Nos akinek nem tetszik, az adja oda másnak, akinek tetszik. Én nekem nincs vele bajom. Nem kell itt ezen sírni hogy milyen szar az album, nem kell hallgatni és kész.
[012791]
Detomasso
Mellékletet én se dobok el soha, csak véletlen balesetek szoktak történni...de az nem igaz, hogy mellőzhetők az ajándék cd-k, gondoljatok -az itt nem említett- Perfect Symmetry, Auróra, CrossBorns, EGO Project, Lovreck albumokra (bár lehet ebben volt előfizetői ajándék is); és vannak, akik sok lemezt meg letöltenek -tényleg károsítják a zenekarokat-, aztán azt se hallgatják,lehet hamar kitörlik, ha meg megveszik az újságot, akkor ajit kapnak, szóval inkább örüljünk, ha nem tetszik, akkor meg ne hallgassa, 'oszt jónapot, tényleg.
[012790]
horvathfefe
Én nem szoktam kidobni a melléklet CD-t.Elteszem mindet,aztán ha olyan kedvem van,akkor előveszem valamelyiket.A Words Of Blood szerintem is a gyengébbek között van.Nem is értettem,hogy miért volt velük két oldalas interjú.A Twisternél meg tetszik a zene,de a szöveg nem.Sok jó melléklet volt már:Tales Of Evening,Thornwill,Auróra,Ozirisz,Magma Rise,de még a Casket Garden sem rossz a maga stílusában,habár ezt a fajta éneket nem szeretem.Szóval szerintem több a jó,mint a gagyi.A Lemmy interjú pedig nagyon tetszik.Nem vagyok rajongó,de a Motörhead riportok mindig jók.
[012789]
vivaemptiness
Most miert kell ezen haborogni? Elolvasom a kritikat a lemezrol es azonnal tudom, hogy meg akarom-e hallgatni vagy sem. Reszemrol nem volt sok. Azt jonapot. :)
[012788]
duedhel
Pekka: és ez ügyben/esetben mit javasolsz?
[012787]
pekka
És hány zenekar van aki nagyon szívesen odatenné mellékletbe a lemezét, csak nincs rá pénze! Lemez nélkül pedig a kutya nem fogja megismreni.
[012786]
nagash793
Ha ennyire bosszant a lemez ( ami nem plusz költség az újsághoz), fogod, és max bedobod a kukába. Lehet meglepő de még a 'szar' zenekarok is sok energiát ölnek abba, hogy létrehozzanak valamit. Lehet nem tetszik, lehet nem olyan szint mint a legendás nagy brigádok, de akarnak. Kíváncsi vagyok, hogy a sok elégedetlenkedő közül ki tartozik a villanyszerelők, jogászok, szakácsok,könyvelők élmezőnyéhez. Nem lehet mindenki a TOP10 tagja, emberek! Szánj rá 100 Ft-ot, írj egy levelet a zenekarnak és postán küldd vissza nekik vagy a Hammernek a korongot. Majd koncert belépő mellé oda adják annak, akinek fontos.
Mellesleg minden banda tisztában van vele, hogy ez promóció, nem egyenlő az eladással. Senki soha nem kérkedik ezzel, hogy mellékletként mennyit juttat el emberekhez!!!
[012784]
duedhel
Sztem addig fog élni ez a melléklet dolog, amíg lesz zenekar az országban, aki kifizeti a vele járó költségeket. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen ők tudják, mire költik a pénzüket. Aztán az, hogy kinek tetszik az adott CD vagy kinek nem, már teljesen mindegy. Ahogy az is, hogy utána lehet azzal kérkedni, hogy ők mennyi lemezt el tudtak itthon adni: úgyis az a lényeg, hogy a lemezt meghallgatván, hányan fognak utána elmenni a koncertükre, és befizetni a belépőt, ezzel meghálálva és mintegy kifizetve a kapott cédét. (Általában már inkább ez az a fázis, ami nem szokott működni.)
Amúgy tény, hogy eddig nem sok olyan album volt, ami nekem is elnyerte volna a tetszésemet, de nem is kötelező mindet szeretni. A legutóbbi Magma Rise album például azóta is ott van a lejátszómban.
Viszont ha már itt tartunk, nem tudom, hogy nem érné-e meg akár az újságnak is, ha ismét lennének válogatások? Csak mert azzal mégis csak több bandát lehet támogatni ugyebár egyszerre, és hozzáteszem, hogy az adott költségek is jóval kevesebbek lennének zenekaronként. Biztos vagyok abban, hogy lennének erre jelentkezők szép számmal.
[012783]
Selkath
overkill, bizonyos értelemben egyet tudok érteni veled, de voltak nagyon jó mellékletek is, én pl. a Tales Of Eveninget, Thornwill-t és a Noarockot ezek alapján kedveltem meg. De tény, hogy a nagy részük fabatkát sem ér. A két legértelmetlenebb melléklet egyébként a két rendkívül fantáziadús, egyedi neveket választó Faust és Words Of Blood (MUHAHAHAHA!!!) volt. Borzasztóak. Én már a Vér Szavai zenekar tagjainak idétlen beceneveitől kikészültem. Totális amatőrizmus. Amúgy meg inkább Sorronia mellékletet, vagy hozzák vissza a Let The Hammer Fall-t, azoknak a válogatásoknak volt értelmük, nem kellett a neten vadászgatni az új zenékre.
[012782]
overkill
nem kell meglepődni a cd mellékleteken. ezek -szerintem- a nagy többségnél kidobásra kerülnek. olyan: "nesze semmi -fogd meg jól". én sör-bor alátétként használom. a net-en pedig megpróbálnak túladni rajtuk. hogy is van ez? :)ezek a zeneka-rock el fognak tűnni a süllyesztőben évek múlva. sok a gagyi, ötlettelen magyar banda. a kocsmákban háttérzajként talán jók lesznek. nem sok cd volt eddig amit meg is tarott az ember magának. az előfizetést pedig nem kellene erőltetni, mert eddig problémás volt sok embernek, csak bosszúság az egész.
[012778]
Blackhead
Na újabb fos magyar lemez az újsághoz...aztán dicsekednek h mennyi lemezt adtak el amikor mindenki csak az újságot veszi és nagyrésze kivágja a kukába a lemezt.
[012775]
Winternight
A lemezismertetőket tovább olvasva felfigyeltem még néhány Szünder-féle "gyöngyszemre". Az Orphaned Land lemezfikázásban ugye beszólt egyet a Mirathnak is, aztán egy másik helyen még egyszer az OL-nek és az új Queensryche-nak, megint máshol pedig a teljes okkult rock mezőnynek (természetesen ott, ahol egészen más volt a téma). Még korábban szájára vette a teljes fantasy metal mezőnyt és a Tolkien művei alapján nevet, témát választó csapatokat, meg a progresszív metalt is. Különösen rossz napjai lehettek szegénynek októberben, nagyon frusztráltnak tűnik. Mondjuk a facebook adatlapjának áttanulmányozása után könnyen kikövetkeztethető, hogy mi lehet a nagy-nagy baja, és az is, hogy miért olyan, amilyennek a lemezismertetőkben láttatja önmagát.
És nem azzal van a baj, hogy nem tetszik neki valami, hanem azzal, hogy olyanokról ír, amiről neki nem kellene. Milán Péter sem ír nu-metalról, a Szünder-féléknek sem kellene olyanról, amit szemmel láthatóan rühellnek. Ne írjon csak azért, hogy beszólhasson egy jót teljes zenei műfajoknak és azok rajongótáborának.
[012773]
attika70
Na megjött az újság. Lemmy az Isten!
[012770]
apple
Jaj, azért Szünder Gábor nem a Tenkes kapitánya búvóhelyét árulta el a labancoknak!
Szóval lehetne róla olyan hangnemben szólni, mintha ő is egy embertársunk volna! (ill. Bali Dávidról szintúgy)
[012769]
farrrkas9
Van-e arra esély a közeljövőben, hogy a GuilThee zenekarral készített interjút olvashassunk a hammerben? Nem egy szokványos zenekar, és gondoltam az új album kapcsán... meg amúgy is, érdekes olvasmány lenne.
[012768]
Detomasso
Atti, ha mégis megjön a lap, akkor kezd az olvasást a Lemmy interjúval, mert az fenomenális!!!
[012766]
attika70
Most, hogy hazaértem még mindig sehol az újság. A szerkesztőség most már igazán elhagyhatná azt a marketing dumát, hogy " Az újságokat a megjelenés napján a postaládában találod!" :(
[012764]
kaida
Úgy érzem hogy a hangpróba ismét nem fog tetszeni nekem....
[012763]
apple
Nagyon úgy tűnik, hogy paradigmaváltásnak lehetünk tanúi!!! Milán Péter 9 pontot adott az Alter Bridge-re. Hát ilyet! (eddig – nagy néha – adott egy-egy 8-ast olyan zenére, ami nem sorolható az általa kedvelt műfajokba, viszont – általa (f)elismerten is – kiváló a saját stílusában) Ez igazán örvendetes és üdvözlendő. Meg az is, hogy a lemez megnyerte a hangpróbát (csak bíztam benne, hogy így lesz, de nem mertem remélni)!
Viszont Szünder kolléga keze valóban nagyon elsült (lefelé) az Orphaned Landnél, meg a STP-nál is. Nekem sem tetszett sem az előző OL lemez (kivéve Sapari), sem az utolsó Weilandes STP (kivéve a bónusz dal), sőt én még külön utálom is Csesztert és eredeti zkr-át, de szerintem most ezek a kritikák nagyon is elfogultak voltak.
Viszont jó hogy írt (és jót írt) a Safety Fire-ről no meg a Vulture Industries-ról, ill. van 1-2 lemez ami iránt felkeltette az érdeklődésem…
Ja, és sztem az új Blackfieldet is érdemes azért hallgatgatni (bár, hogy hosszú távon mire képes a fickó egyedül, az számomra is kérdéses).
[012762]
raul75
Winternight,teljes mértékben egyetértek veled.
[012761]
Winternight
Az az Orphaned Land fikázás nálam is kiverte a biztosítékot. Már eleve azt sem értem, hogy egy sznob korcsmetalos arc miért ír ilyen lemezről. Hallgassa csak a saját hülye kis olvasatlanul átugorható zenéit a Kornnal az élen, és írogasson azokról, ha már egyszer szükségét érzi a Hammer annak, hogy legyen a stábban egy ilyen metalidegen gitárzenéket kedvelő figura is. Bali Dávid sikeresen ki lett utálva ugyanezen okok miatt, de sajnos nem sokáig örülhettünk, mert jött helyette a klónja. Meg kellene hagyni az ilyeneket a lángoló gitároknak meg a többi hasonszőrű internetes köcsög zeneblognak.

[012758]
attika70
Hát hozzám se érkezett még meg az újság, így péntek reggel.
[012756]
Korpusz
Nagyon jó, tartalmas a novemberi szám, de egy lemezkritika eléggé beárnyékolja az örömömet. Már az is csalódás volt, hogy az új Orphaned Land lemez, mint az év egyik legjobb albuma csak az extrák közé fért be, ráadásul egy szörnyű kritikával Szünder Gábortól. Nem lehetne a következő számba betenni más szerkesztőtől egy új recenziót? (Azt hiszem, volt már ilyenre példa.) Meglepne, ha az említett írás tükrözné a szerkesztőség általános véleményét.
[012752]
Ciril
Kár, hogy előfizetőként még meg sem kaptam a példányomat, pedig a Cadaveres albumra már igencsak fenem a füleimet! Valakinek az előfizetők közül, megjött már az újság?
[012750]
shueyeasy
November 11én hétfőn az R33ban a Krinkle zenekar segít! Üvölts, pogózz, panaszkodj, dühöngj, és a koncert után takarodj haza megkönnyebbülve! Lesz valami skót zenekar is.

https://www.facebook.com/events/462462487206614/?ref_dashboard_filter=calendar
[012749]
Forcas
Köszönöm az infót, vágom a centit! :)
[012748]
HartmannKristof
Forcas - még egy kis türelem februárra Anxius mellékletet terem! :)
[012746]
Winternight
Látom a borító miatt ezt a számot is rejtegetni kell majd a villamoson.
De a Death Angel, Onslaught, Autopsy, Hail Of Bullets négyes miatt megbocsátható ez a súlyos hiba. :)
[012745]
Forcas
Én már nyár óta ott tartok, hogy jön az Anxius lemez, de hiába várom...
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THIS CALLING - Gyors, ultradallamos HC/punk, itt az első album az új hazai csapattól
2020. május 31. (vasárnap) 10:33

Methods Of Protest címmel megjelent a 2018-ban alakult This Calling zenekar első nagylemeze. A tempós és dallamos hardcore punkot játszó bandában Bödecs András énekes (The Idoru, Poison Alley), Fellegi Ádám gitáros/dobos/basszer (Newborn, Bridge To Solace) és Herczeg László (Sedative Bang, Magma Rise, Penalty Kick) egyesítette erőit. A lemez limitált példányszámban színes bakeliten is előrendelhető, a rendeléseket a nyár folyamán postázzák. A vásárláshoz természetesen letöltő kód is jár. De a csapat Bandcamp-oldalán is letölthető az album, és minden vásárló jó ügyet támogat, mert a Bandcamp-értékesítésekből befolyt teljes összeget, illetve minden előrendelésből 1000 forintot jótékony célra fordít a This Calling.   www.facebook.com/thiscallingpunk   Fellegi Ádám: "A dalaink első hallásra egyértelműen magukban hordozzák a kötelező, definitív hardcore-elemeket, rövidek,...

HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható
HYPOCRITES BREED - Új lemez jön a budapesti groove metal csapattól, öt dal már meg is hallgatható

Bő egy évvel ezelőtt mutatta be Fekete nap című második EP-jét a groove metalos budapesti Hypocrites Breed, most azonban már a 205 címet viselő új lemez dalait teszik közzé - szép...

SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner
SOILWORK - Új klipes dal, a trilógia záró tétele: Death Diviner

Feverish címmel még tavaly októberben tett közzé egy klippel kísért vadonatúj dalt a Soilwork, márciusban aztán jött az újabb klipes szám, a Desperado, most pedig itt a trilógia...

XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno
XIBALBA - Albumpremier: Años En Infierno

Años En Infierno címmel megjelent és végig is hallgatható a hardcore és a death metal határmezsgyéjén dolgozó kaliforniai Xibalba negyedik nagylemeze, amelynek producere Arthur Rizk...

TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó
TANKCSAPDA - Ilyen volt az első autós koncertjük, fotók és videó

Tegnap este Debrecenben adta első autós koncertjét a Tankcsapda. Utólag is megnézheted a különleges buli felvételét, de vannak fotók is, ezeket Czeglédi Zsolt (MTI) készítette. Ma...

KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!
KNOTFEST - Nézz Slipknot, Underøath és Code Orange koncerteket!

Idén a Code Orange és az Underøath társaságában turnézott volna a Slipknot, de hát ez nyilvánvalóan másképp alakult, viszont a Knotfest oldal most közzétett egy masszív...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS