HAMMER RECORDS - Már 15 éve emeljük magasba a zászlót!

Köszönet a bandáknak és a lemezvásárló rajongóknak!

2013. november 3. (vasárnap) 17:48

1998. október 31-én, pontosan tizenöt évvel ezelőtt a HammerWorld magazinból kinőve jelent meg a Hammer Records első kiadványa az újjáalakult Ossian Koncert albuma CD-n, kazettán és VHS videón. Az azóta egy nagyon szép dupla CD-s újrakiadást is megért album kiengedte a palackból a szellemet!

A kezdetektől velünk dolgozó és így örökös Hammer Records alapbanda Ossianhoz csatlakozott és máig kitartott a Mood, a Nevergreen és projektjei (Kreaton, Ámok, Green Division), Kalapács József összes zenei formációjával: Kalapács zenekar, Kalapács és az Akusztika, KARD, Hard.

Nálunk éledt újra a debreceni P. Box és az Akela (Katona Főnöktől még egy szólóalbum is megjelent), itt kapott új erőre az Omen és a Moby Dick. Jelentettünk meg Pokolgép lemezeket és munkánkra a klasszikus rock generáció is felfigyelt. Nagy büszkeségünk a Lord zenekar, akikkel együtt ünnepeltük tavaly a 40. születésnapot, őket követte a Karthago és legutóbb a Mobilmánia.

A magyar metal történelem nagy adósságait rendeztük a Stress, a Sámán és a Classica albumainak vagy a Sing Sing gyűjteményes box kiadványának és DVD-jének megjelentetésével - sőt még két régen nem kapható Edda album is viseli a logónkat. Két éve elindult egy komoly újrakiadás soroztunk is a régi Hungarotonos metal anyagokból.

A Hammer Records kistestvéreként megszületett előbb az Edge, majd a Nail Records és ők kicsit a fejünkre is nőttek: a Hammer Records kb 130, az Edge közel 200, a Nail pedig több mint 200 albumot gondoz. A Hammer Records égisze alatt indult bandák egy része a Dying Wish, a Demonlord, a Mood utódcsapatok vagy a Neck Sprain egy-egy album után "átszerződtek" az új stílus specifikus kiadói részlegekhez. A legkisebb testvér a patrióta zenekarok istállóját jelentő Hadak Útja Kiadó.

Számtalan Mahasz lista első helyezés utána az idei év a jubileum mellett elhozta a Hammer Records első aranylemezét, amit az Ossian - A Tűz jegyében CD eladásai után adhattunk át. Bár számtalan hibát vétettünk 15 év alatt, azt gondoljuk, hogy a magyar rock és metal világa sokkal szegényebb lenne a Hammer Records nélkül.

Az örömbe csak némi üröm vegyül, hiszen tudjuk, hogy a minden zenekarunkat érintő totális média elhallgatás mennyi embert vágott el a nálunk megjelent fantasztikus zenéktől, de maximális tisztelet illeti azt a néhány újságíró, rádiós vagy TV-s arcot, akik mertek szembeszegülni az agyölő trenddel!

Köszönjük minden művészünknek akik szinte kivétel nélkül mindvégig korrektül kitartottak mellettünk, jóban és rosszban. Köszönet illet minden szorgalmas munkatársat, aki hosszabb-rövidebb ideig dolgozott nálunk, a stúdiós, grafikus, fotós és videós arcokat, a gyártókat és más partnereket, akik korrektül bántak velünk és jó munkát végeztek és persze mindenkinek aki megvette a kiadványainkat az elmúlt 15 évben!

Hartmann Kristóf
Hammer Records

2013-10-31, Budapest

Hozzászólások

[012744]
KissGabor
Csakis 200 szazalekos tisztelettel tudok gondolni a Hammer Records-ra. Egy valosagos kulturmisszio az amit csinaltok immar 15 eve. Sok kivalo zenekar kivalo lemeze, beszerezhetetlen klasszikusok ujrakiadasa, ezeket mind nektek koszonhetjuk. Egy sor kiadvanyotok pihen a polcomon, amik nelkul bizony silanyabb lenne a gyujtemeny. CSak igy tovabb ujabb 15, de inkabb 30 evig!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS