HAMMER RECORDS - Már 15 éve emeljük magasba a zászlót!

Köszönet a bandáknak és a lemezvásárló rajongóknak!

2013. november 3. (vasárnap) 17:48

1998. október 31-én, pontosan tizenöt évvel ezelőtt a HammerWorld magazinból kinőve jelent meg a Hammer Records első kiadványa az újjáalakult Ossian Koncert albuma CD-n, kazettán és VHS videón. Az azóta egy nagyon szép dupla CD-s újrakiadást is megért album kiengedte a palackból a szellemet!

A kezdetektől velünk dolgozó és így örökös Hammer Records alapbanda Ossianhoz csatlakozott és máig kitartott a Mood, a Nevergreen és projektjei (Kreaton, Ámok, Green Division), Kalapács József összes zenei formációjával: Kalapács zenekar, Kalapács és az Akusztika, KARD, Hard.

Nálunk éledt újra a debreceni P. Box és az Akela (Katona Főnöktől még egy szólóalbum is megjelent), itt kapott új erőre az Omen és a Moby Dick. Jelentettünk meg Pokolgép lemezeket és munkánkra a klasszikus rock generáció is felfigyelt. Nagy büszkeségünk a Lord zenekar, akikkel együtt ünnepeltük tavaly a 40. születésnapot, őket követte a Karthago és legutóbb a Mobilmánia.

A magyar metal történelem nagy adósságait rendeztük a Stress, a Sámán és a Classica albumainak vagy a Sing Sing gyűjteményes box kiadványának és DVD-jének megjelentetésével - sőt még két régen nem kapható Edda album is viseli a logónkat. Két éve elindult egy komoly újrakiadás soroztunk is a régi Hungarotonos metal anyagokból.

A Hammer Records kistestvéreként megszületett előbb az Edge, majd a Nail Records és ők kicsit a fejünkre is nőttek: a Hammer Records kb 130, az Edge közel 200, a Nail pedig több mint 200 albumot gondoz. A Hammer Records égisze alatt indult bandák egy része a Dying Wish, a Demonlord, a Mood utódcsapatok vagy a Neck Sprain egy-egy album után "átszerződtek" az új stílus specifikus kiadói részlegekhez. A legkisebb testvér a patrióta zenekarok istállóját jelentő Hadak Útja Kiadó.

Számtalan Mahasz lista első helyezés utána az idei év a jubileum mellett elhozta a Hammer Records első aranylemezét, amit az Ossian - A Tűz jegyében CD eladásai után adhattunk át. Bár számtalan hibát vétettünk 15 év alatt, azt gondoljuk, hogy a magyar rock és metal világa sokkal szegényebb lenne a Hammer Records nélkül.

Az örömbe csak némi üröm vegyül, hiszen tudjuk, hogy a minden zenekarunkat érintő totális média elhallgatás mennyi embert vágott el a nálunk megjelent fantasztikus zenéktől, de maximális tisztelet illeti azt a néhány újságíró, rádiós vagy TV-s arcot, akik mertek szembeszegülni az agyölő trenddel!

Köszönjük minden művészünknek akik szinte kivétel nélkül mindvégig korrektül kitartottak mellettünk, jóban és rosszban. Köszönet illet minden szorgalmas munkatársat, aki hosszabb-rövidebb ideig dolgozott nálunk, a stúdiós, grafikus, fotós és videós arcokat, a gyártókat és más partnereket, akik korrektül bántak velünk és jó munkát végeztek és persze mindenkinek aki megvette a kiadványainkat az elmúlt 15 évben!

Hartmann Kristóf
Hammer Records

2013-10-31, Budapest

Hozzászólások

[012744]
KissGabor
Csakis 200 szazalekos tisztelettel tudok gondolni a Hammer Records-ra. Egy valosagos kulturmisszio az amit csinaltok immar 15 eve. Sok kivalo zenekar kivalo lemeze, beszerezhetetlen klasszikusok ujrakiadasa, ezeket mind nektek koszonhetjuk. Egy sor kiadvanyotok pihen a polcomon, amik nelkul bizony silanyabb lenne a gyujtemeny. CSak igy tovabb ujabb 15, de inkabb 30 evig!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SAXON - Biff sürgős szívműtétje miatt elmarad minden idei koncert
2019. szeptember 20. (péntek) 18:27

A brit metal legenda Saxon lemondani kényszerült minden további idei koncertjét, mert a frontembermek, Biff Byfordnak azonnali szívműtétre van szüksége. Az operáció utáni lábadozás eltart egészen 2020-ig. Az októberi londoni és manchesteri koncerteket jövő márciusra tették át, és már dolgoznak azon, hogy a glasgowi és düsseldorfi koncerteknek is új dátumokat találjanak. A jövő hétre meghirdetett stockholmi koncert sem marad el, azt majd jövő nyáron pótolják. Elmarad viszont a holland koncert, és nem tudnak fellépni a mexikói és kolumbiai fesztiválokon sem. Biff Byford: "Ahogy mostanra már mindenki tudja, néhány koncertünket 2020-ra kell halasztanunk, mert szívműtétre van szükségem, és arra a jövő héten kerül majd sor. Valójában nem is tudok ennél többet mondani, egyszerűen csak sajnálom, hogy csalódást okozok mindazoknak, akik betervezték maguknak ezeket a koncerteket. Tudom, hogy a világ minden sarkából jöttek...

PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It
PHIL CAMPBELL - Alice Cooper és a Motörhead-gitáros közös dala: Swing It

A legendás Motörhead gitáros, Phil Campbell első szólóalbuma október 25-én lát majd napvilágot Old Lions Still Roars címmel, és most megérkezett a második előzetes nóta, a szöveges...

EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side
EDENBRIDGE - Dal- és klippremier a szimfo-metal csapattól: On The Other Side

Dynamind címmel jelenik meg október 25-én a Sabine Edelsbacher énekesnő és Lanvall gitáros/billentyűs vezette Edenbridge tizedik albuma. A linzi szimfo-metal csapattól máris itt a...

GREEN DAY - Hivatalos klip az új dalhoz: Father Of All...
GREEN DAY - Hivatalos klip az új dalhoz: Father Of All...

Father Of All... címmel 2020. február 7-én jelenik meg az új Green Day album, a 2016-os Revolution Radio lemez folytatása, az új anyag első előzetes dalához, a címadó nótához pedig...

ECLIPSE - Dalpremier a svéd dallamrockerek októberi albumáról: Mary Leigh
ECLIPSE - Dalpremier a svéd dallamrockerek októberi albumáról: Mary Leigh

Paradigm címmel október 11-én jelenik meg a svéd dallamrocker Eclipse hetedik nagylemeze, a 2017-es Monumentum album folytatása, amelyről máris meghallgatható a harmadik előzetes dal, a...

AS I LAY DYING - Végighallgatható az új album: Shaped By Fire
AS I LAY DYING - Végighallgatható az új album: Shaped By Fire

A tavaly újra beindított As I Lay Dying az ősszel Európába jön, és jó hír hogy lesz a turnénak magyar állomása is. A koncert október 7-én lesz a Barba Negra klubban, Tim Lambesisék...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS