HAMMER RECORDS - Már 15 éve emeljük magasba a zászlót!

Köszönet a bandáknak és a lemezvásárló rajongóknak!

2013. november 3. (vasárnap) 17:48

1998. október 31-én, pontosan tizenöt évvel ezelőtt a HammerWorld magazinból kinőve jelent meg a Hammer Records első kiadványa az újjáalakult Ossian Koncert albuma CD-n, kazettán és VHS videón. Az azóta egy nagyon szép dupla CD-s újrakiadást is megért album kiengedte a palackból a szellemet!

A kezdetektől velünk dolgozó és így örökös Hammer Records alapbanda Ossianhoz csatlakozott és máig kitartott a Mood, a Nevergreen és projektjei (Kreaton, Ámok, Green Division), Kalapács József összes zenei formációjával: Kalapács zenekar, Kalapács és az Akusztika, KARD, Hard.

Nálunk éledt újra a debreceni P. Box és az Akela (Katona Főnöktől még egy szólóalbum is megjelent), itt kapott új erőre az Omen és a Moby Dick. Jelentettünk meg Pokolgép lemezeket és munkánkra a klasszikus rock generáció is felfigyelt. Nagy büszkeségünk a Lord zenekar, akikkel együtt ünnepeltük tavaly a 40. születésnapot, őket követte a Karthago és legutóbb a Mobilmánia.

A magyar metal történelem nagy adósságait rendeztük a Stress, a Sámán és a Classica albumainak vagy a Sing Sing gyűjteményes box kiadványának és DVD-jének megjelentetésével - sőt még két régen nem kapható Edda album is viseli a logónkat. Két éve elindult egy komoly újrakiadás soroztunk is a régi Hungarotonos metal anyagokból.

A Hammer Records kistestvéreként megszületett előbb az Edge, majd a Nail Records és ők kicsit a fejünkre is nőttek: a Hammer Records kb 130, az Edge közel 200, a Nail pedig több mint 200 albumot gondoz. A Hammer Records égisze alatt indult bandák egy része a Dying Wish, a Demonlord, a Mood utódcsapatok vagy a Neck Sprain egy-egy album után "átszerződtek" az új stílus specifikus kiadói részlegekhez. A legkisebb testvér a patrióta zenekarok istállóját jelentő Hadak Útja Kiadó.

Számtalan Mahasz lista első helyezés utána az idei év a jubileum mellett elhozta a Hammer Records első aranylemezét, amit az Ossian - A Tűz jegyében CD eladásai után adhattunk át. Bár számtalan hibát vétettünk 15 év alatt, azt gondoljuk, hogy a magyar rock és metal világa sokkal szegényebb lenne a Hammer Records nélkül.

Az örömbe csak némi üröm vegyül, hiszen tudjuk, hogy a minden zenekarunkat érintő totális média elhallgatás mennyi embert vágott el a nálunk megjelent fantasztikus zenéktől, de maximális tisztelet illeti azt a néhány újságíró, rádiós vagy TV-s arcot, akik mertek szembeszegülni az agyölő trenddel!

Köszönjük minden művészünknek akik szinte kivétel nélkül mindvégig korrektül kitartottak mellettünk, jóban és rosszban. Köszönet illet minden szorgalmas munkatársat, aki hosszabb-rövidebb ideig dolgozott nálunk, a stúdiós, grafikus, fotós és videós arcokat, a gyártókat és más partnereket, akik korrektül bántak velünk és jó munkát végeztek és persze mindenkinek aki megvette a kiadványainkat az elmúlt 15 évben!

Hartmann Kristóf
Hammer Records

2013-10-31, Budapest

Hozzászólások

[012744]
KissGabor
Csakis 200 szazalekos tisztelettel tudok gondolni a Hammer Records-ra. Egy valosagos kulturmisszio az amit csinaltok immar 15 eve. Sok kivalo zenekar kivalo lemeze, beszerezhetetlen klasszikusok ujrakiadasa, ezeket mind nektek koszonhetjuk. Egy sor kiadvanyotok pihen a polcomon, amik nelkul bizony silanyabb lenne a gyujtemeny. CSak igy tovabb ujabb 15, de inkabb 30 evig!
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DEMONS & WIZARDS - 15 év után új album az Iced Earth és a Blind Guardian frontembereitől, végighallgatható!
2020. február 21. (péntek) 08:25

15 év után a mai napon egy új albummal jelentkezett a Blind Guardian és az Iced Earth frontembereinek közös projektje, a Demons & Wizards. Jon Schaffer és Hansi Kürsch első közös lemeze 2000-ben jelent meg (Demons & Wizards), 2005-ben jött ki a Touched By The Crimson King, a szimplán a III címet viselő friss lemezt pedig máris végighallgathatod. Jon Schaffer, az Iced Earth főnöke: "Az az érzésem, hogy valami igazán különleges anyagot sikerült összeraknunk, és persze alig várom, hogy kiderüljön, mit gondolnak róla a rajongók. Én rendkívül büszke vagyok erre a lemezre. Nem kétséges, hogy ez egy epikus méretű utazás." Hansi Kürsch, a Blind Guardian frontembere: "Egészen bizonyos, hogy ez a harmadik album a pályafutásunk csúcsa. Jól jegyezzétek meg a szavaimat... Ti is imádni fogjátok!"   www.facebook.com/demonsandwizardsofficial DEMONS & WIZARDS - III (a 2020-as album) DEMONS &...

OZZY OSBOURNE - Megjelent és végighallgatható az új album: Ordinary Man
OZZY OSBOURNE - Megjelent és végighallgatható az új album: Ordinary Man

Ordinary Man címmel megjelent és végig is hallgatható az új Ozzy Osbourne album. A 11 dalt tartalmazó új album felvételei Los Angelesben zajlottak, a dalokban Andrew Watt producer...

LUCIFER - Klipes új dal az okkult retro-rockerek márciusi lemezéről: Midnight Phantom
LUCIFER - Klipes új dal az okkult retro-rockerek márciusi lemezéről: Midnight Phantom

Lucifer III címmel március 20-án jelenik meg a Johanna Sadonis énekesnő (ex-The Oath) vezette Lucifer zenekar harmadik albuma, amelynek második előzeteseként máris itt a klippel kísért...

OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid
OZZY OSBOURNE - Holnap kijön az új album, friss dal Post Malone-nal: It's A Raid

Ordinary Man címmel holnap jelenik meg az új Ozzy Osbourne album, a 11 nótás lemezről pedig itt az It's A Raid dal, amelyben Post Malone a vendég. Az új Ozzy album felvételei Los...

CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise
CIRITH UNGOL - CSaknem 30 év után új album a kaliforniai metal úttörőktől, az első dal: Legions Arise

Forever Black címmel április 24-én jelenik meg az epikus, doomos heavy metalt játszó, eredetileg még a 70-es évek első felében elindított kaliforniai Cirith Ungol ötödik albuma. Ez lesz...

DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre
DEATHSTARS - Már egy új albummal jönnek újra Budapestre

Eredetileg tavasszal indult volna egy új turnéra az indusztriális gót/glam vonalas svéd Deathstars, de az ötödik lemezük munkálatai miatt csak ősszel kezdik a koncertezést, viszont...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS