PESTILENCE - Dalpremier: Aura Negative

Mameli ismét egy új ritmusszekciót igazolt a bandába

2013. november 1. (péntek) 17:52

A komplex, progos death vonalon jól ismert holland Pestilence november 11-én adja ki az Obsideo című új albumát, a 2008-as újjáalakulás óta már a harmadikat.


Az új anyagról elsőként a Necro Morph című tételt mutathattuk be, most azonban itt egy másik friss dal is, az Aura Negative..


www.facebook.com/Pestilenceofficial


A 2011-es Doctrine lemez óta történt némi változás a veterán csapat soraiban: a főnök, az énekes/gitáros Patrick Mameli és a másik gitáros, a szintén régi motorosnak számító Patrick Uterwijk mellé egy német basszer, George Maier, valamint egy ausztrál dobos, Dave Haley sorakozott fel.PESTILENCE - Aura Negative (a 2013-as Obsideo albumról)
A 8-húros gitárokkal rögzített új album kapcsán Mameli így fogalmazott:

"Nagyon fontosnak tartom a jól megírt, kerek dalokat és nem szégyellem kijelenteni azt sem, hogy ilyen tekintetben a popzene is inspirál. Ha meghallgatsz egy igazán jó pop vagy dance nótát, annak mindig van egy központi témája, és pontosan ennek köszönhetően ragad bele a füledbe. A death metalban, vagy általánosságban a metalban inkább az a tendencia, hogy egy nótában legyen minél több tempóváltás és riff. Ez lényegében az öncélú technikás játékot eredményezi, ahelyett, hogy a nóta javát szolgálná.

Én a saját zenémben a popmuzsika szabályait is alkalmazom. Az a célom, hogy már az első fél percben ott legyen az az emlékezetes téma. A riffjeim persze elég agyafúrtak, technikásak, de sosem dolgoznak az adott nóta ellen. Ha mindehhez még hozzáveszed a tömény groove-ot, akkor a végeredmény minőséget képvisel."

Ami az új srácokat illeti, Dave Haley egyike a világ öt legjobb extrém metal dobosának, és a tehetsége révén egy olyan szintet érhettünk most el, ami másképp nem jöhetett volna össze. George pedig egy fiatal, tehetséges basszusgitáros, akire sokan fel fogják kapni a fejüket. Mindketten tök normális arcok, akikkel nagyon könnyű kijönni.

Szeretek új arcokkal dolgozni, mert a kreativitásomat nagyban megdobják. Ugyanakkor az is óriási lenne, ha ez a mostani felállás kitartana a következő lemezig. Erre persze nincs semmi biztosíték, hiszen a mai világban ez nem egy egyszerű feladat. Más csapatoknál is látni, hogy jönnek-mennek az emberek."
PESTILENCE - Necro Morph (szöveges videó a 2013-as Obsideo albumhoz)


 PESTILENCE - Obsideo
(11/11 - Candlelight)

01. Obsideo
02. Soulrot
03. Transition
04. Necro Morph
05. Laniatus
06. Distress
07. Superconscious
08. Aura Negative
09. Saturation
10. Displaced 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
EREB ALTOR - Dalpremier a svéd viking metalosoktól: Prepare For War
2019. szeptember 16. (hétfő) 18:52

Järtecken címmel szeptember 23-án jelenik meg a viking metalos svéd Ereb Altor új albuma, a 2017-es lemez folytatása, amelyről máris megismerkedhetsz a harmadik előzetes dallal, a Prepare For War tétellel. A Bathory-örökséget méltó módon ápoló black/folk/viking csapat tagjai közül ketten is ismertek a doomos Isole soraiból. Az Isole új albuma augusztusban jött ki Dystopia címmel. Az Ereb Altorral és az Isole-lal is találsz interjút a szeptemberi HammerWorld magazinban.   www.facebook.com/ErebAltorOfficial EREB ALTOR - Prepare For War (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - Queen Of All Seas (a 2019-es Järtecken albumról) EREB ALTOR - With Fire In My Heart (a 2019-es Järtecken albumhoz)  

LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval
LEAVES' EYES & SIRENIA - Budapestre jönnek az idei Female Metal Voices turnéval

November végén közös Európa-turnéra indul a szimfo-metalos Leaves' Eyes és a szimfo-epikus metalos norvég Sirenia, a Female Metal Voices Tour 2019 elnevezésű turnénak pedig lesz magyar...

DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?
DEVIN TOWNSEND - Friss animációs klip: Why?

Empath címmel tavasszal jelent meg az új Devin Townsend album, a kanadai fenegyerek pedig a lemez őszi Európa-turnéjával Budapesten is fellép majd. A koncert a Barba Negra klubban lesz...

PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző
PIRAMIS - 65 éves korában elhunyt Gallai Péter billentyűs, énekes, zeneszerző

65 éves korában elhunyt Gallai Péter, a Piramis billentyűse, énekese, zeneszerzője. Gallai Péter 1974-től 1982-ig volt a Piramis tagja, majd 2009-túl újra a klasszikus magyar...

OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol
OMEN - Klippremier: Egy jobb pokol

A nyáron jelent meg az Omen 11. albuma, a Halálfogytiglan, amely egyben az új énekes, Molnár "Stula" Péter (Stula Rock, ex-Mobilmánia) bemutatkozása is, most pedig megismerkedhetsz az Egy...

MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little
MASTERS OF CEREMONY - Klippremier Sascha Paeth új metal bandájától: Die Just A Little

Signs Of Wings címmel tegnap jelent meg a bemutatkozó albuma annak az új csapatnak, a Masters Of Ceremony-nak, amelyet a gitárosként, producerként és dalszerzőként is jól ismert Sascha...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS