METALLICA - Interjú Antal Nimróddal a Through The Never filmről

Még a boltra is emlékszik, ahol megvette a Justice kazettát

2013. október 13. (vasárnap) 10:39

A hazai mozikban is futó Metallica filmben nem szerepel a Fade To Black nóta, bár a vancouveri koncerten ez is elhangzott, és most egy friss klip formájában máris megnézheted, extra filmes felvételekkel együtt.


Egyúttal elolvashatod azt az interjút, amit a brit Hammer készített a Through The Never magyar rendezőjével, Antal Nimróddal.


A filmről bővebben is olvashatsz az októberi HammerWorldben a Lars Ulrich dobossal készült interjúban.METALLICA - Fade To Black (a Through The Never filmben nem szerepel)Le tudnád írni a filmet? Egy koncertfilm? Akciómozi? Vagy valami teljesen új?

Antal Nimród: "Azt hiszem, hogy beképzeltség lenne azt mondanom, hogy valami új. De azt biztosan nem gondolom róla, hogy egy átlagos koncertfilm, maradjunk ennyiben. A banda már sok éve szerette volna ilyen módon rögzíteni egy koncertjét, de nem tudták úgy megoldani, ahogy akarták. Amikor végre eljött az ideje, néhány filmkészítőt felkértek arra, hogy rukkoljon elő egy koncepcióval. Volt egy elképzelésük, és egy olyan filmet akartak, amelyik működik ebben a közegben, tehát egyfajta narratívát akartak összeházasítani a koncertfilmmel. A zenés klipekkel nőttünk fel, vagyis azzal a formátummal, ahol egy dal folyamán kibontakozik valamifajta történet, de ez egy mozifilm és emiatt nagyon más."Összefoglalható a történet?

AN: "Egy Trip nevű fiatal srác utazásáról van szó, aki a bandának dolgozik. Azt a feladatot kapja, hogy menjen és hozzon el valamit - jobb híján, nevezzük ezt egy küldetésnek. El is megy, de a feladat nagyon megnehezül, egy csomó akadállyal kell szembesülnie, a végén amolyan küzdelem lesz belőle. De ennél többet nem akarok elmondani..."A sztori ötlete tőled származott vagy a Metallicától?

AN: "Nos, a sztori már elég korán felvázoltam a zenekarnak. Oda és vissza folyt róla a beszélgetés köztünk. Voltak bizonyos elképzeléseik, én pedig igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy ezeket is beépítsem. De sosem akarták a kört négyszögesíteni. Mindig is az volt a kérdés, hogy mi válik leginkább a film javára."Te magad is rajongó voltál, mielőtt elkezdtél dolgozni a filmen?

AN: "Nagyon eklektikus zenei ízlésem volt fiatalkoromban. A Metallica azonban egy olyan csapat, amelyik az egész életemet végigkísérte. Jól emlékszem arra, amikor megvettem az ...And Justice For All albumot - kazettán, egész pontosan. Emlékszem a boltra is, ahol megvásároltam. Ma már nem lemezbolt, bank lett belőle."


METALLICA - Through The Never, Behind The Scenes - 1.-10. fejezetMi volt az első benyomásod a csapatról, amikor találkoztál velük?

AN: "Először Lars-szal találkoztam. Céltudatos volt, elszánt és nagyon szenvedélyesen beszélt a projektről. Ez már önmagában is fertőző volt. Nem sokkal később az egész bandával találkoztam és az volt a benyomásom róluk, hogy négy normális, rendes fickó ül velem szemben. Az mindig megdöbbentő tud lenni, amikor olyan emberekkel futsz össze, akik a maguk területén királyok, de ők nagyon is két lábbal állnak a földön."Milyen filmeket tekintettél te magad, illetve a zenekar referenciapontnak?


AN: "Már kezdetben is felmerült egy csomó minden. Természetesen A dal ugyanaz marad (Led Zeppelin), A Fal (Pink Floyd) és egy csomó más is felmerült a beszélgetések során. De nagyon úgy éreztem, hogy ezektől távol akarok maradni, mert amiről elkezdtünk beszélgetni, azt olyasminek éreztem, aminél nincs miből kiindulni. Ez volt az egyik dolog, ami nagyon ijesztő volt ezzel a filmmel kapcsolatban... ugyanakkor ez nagyon is vonzó volt a feladatban."Miért éppen a manapság nagyon felkapott Dane Dehhant választottad ki Trip szerepére?


AN: "Tudtam, hogy a karakter nagyon sok mindenen megy át a sztori folyamán, és állhatatosnak kell lennie, bírnia kell a gyűrődést. Az pedig nagyon ritka, hogy a küzdelem, az igyekezet pillanataiban látsz egy színészt és az hihető. Azonnal kilépsz a sztoriból, ha nem vagy képes elhinni valakiről, hogy képes túlélni ezt a küzdelmet. Manapság a fiatalabb fickók közül néhánynál nem érzem ezt a karizmát, de láttam Dane-t egy filmben. A film is rendben volt, de olyan mélyreható benyomást tett rám Dane, hogy egyből az merült fel bennem: 'Ezt a fickót meg tudnánk szerezni?'"Az az ötlet hogyan született, hogy ne legyen szöveges rész a filmben?

AN: "Ez egy Metallica film. Nagyon nem akartam rátaposni ezekre a remek dalokra olyan párbeszédekkel, amelyek előrébb viszik a cselekményt... Ennél rosszabbat nem is tehettem volna. Úgy éreztem, hogy el tudjuk mondani a történetet úgy is, hogy a párbeszédek nem annyira lényegesek. Valaki mondott ezzel kapcsolatban egy nagyon vicceset: 'Szóval, egy némafilmet csináltál a Metallicának.' Szerintem ez óriási volt."A Metallica tagok színészkednek is a filmben?


AN: "A film legelején van egy rész, ami amolyan bemutatkozás, de nem akarok túl sok mindent elárulni. Zenészként szerepelnek a filmben. Ahogy ennek lennie is kell."


METALLICA - Through The Never, Behind The Scenes - 11. fejezetA koncertfelvételek roppant látványosak. Mennyire volt nehéz a forgatás?

AN: "Ez kihívást jelentett, mert körszínpadon játszottak. Egy olyan színpadon, amit Mark Fischer (a júniusban elhunyt színpadépítő, aki többek között a Pink Floyddal és a Rolling Stones-szal is dolgozott) tervezett, épített. Ha a színpad egyik felén elhelyezted a kamerát, a koncert folyamán bármikor megeshetett, hogy éppen hátat fordítanak neki. De úgy akartuk elcsípni a Metallica bulit, ahogy egy normál koncertlátogató sosem láthatja az előadást. Lars dobemelvényéről, James gitárjáról, a válluk mögül, ahogy látszik a közönség, a színpad. Ebben a filmben a közönség az ötödik zenekari tag."Mennyire voltál stresszes, mielőtt nekiálltatok felvenni a vancouveri koncertet?


AN: "Amikor majd valaki megírja a nekrológomat, biztosan említésre kerül benne a Metallica és ez a film. Nagyon sok volt a stressz. Számomra ez egy valódi érzelmi hullámvasút volt. Visszagondolva, egy kicsit naiv voltam, egy kissé be is csaptam magam... Voltak feltételezéseim arról, hogy mennyire lesz nehéz ez a projekt, de sokkal nehezebb volt, mint amilyennek előzetesen elképzeltem."Forgatási szempontból a színpadon kívül melyik volt a legkeményebb jelenet?

AN: "Vannak benne fenomenális mutatványok. Van egy különösen hihetetlen attrakció... Csak annyit mondok róla, hogy tűzzel kapcsolatos. És még mielőtt bárki azt mondaná, hogy CG (számítógépes grafika), elmondom gyorsan, mint a mutatvány szemtanúja, hogy az totálisan élőben ment."


METALLICA - Through The Never, Behind The Scenes - Bónusz fejezet: No Life 'Til LeatherVolt olyan rész, aminél a Metallica akart valamit, neked pedig közbe kellett lépned, hogy ez így nem fog működni? Vagy akár fordítva?

AN: "Semmi komoly. Még a legelején szerepelt a forgatókönyvben, hogy Trip egy lepukkant bringán teker és ott Rob azt mondta, hogy egy gördeszka jobb lenne. Voltak persze olyan pillanatok, amikor egyesek úgy tartották, hogy az adott dolog nem fog beválni, de hittek bennem annyira, hogy megpróbálhassam."Rendezőként mi jelentette számodra a legnagyobb kihívást?


AN: "Rajongóként és olyasvalakiként, aki nagyon tiszteli őket, semmiképpen nem akartam nekik csalódást okozni. A kreatív folyamat során annyi jóindulattal voltak hozzám, hogy ezt mindenképpen el akartam kerülni. Most pedig az jelenti a nagy kihívást, hogy nem is tudom hány milliós Metallica rajongói hadseregnek sem akarok csalódást okozni."Szerinted hogy fogadják a filmet a Metallica rajongók? Elég nehéz a kedvükre tenni...

AN: "Tudod, én szuper-szívélyesnek látom őket. Nem úgy jönnek a moziba, mint ahogy egyes filmeknél ezek a fanboyok. Szerintem a Metallica rajongókat is nagyon érdekli ez a film, izgatja a fantáziájukat. Mindenki azt akarja, hogy a hősei sikeresek legyenek és azt hiszem, hogy mindenki abban reménykedik, hogy jó munkát végeztünk a számukra."


Hozzászólások

[012705]
Gion
Én totál libabőrös voltam a mozi alatt,pedig nem vagyok nagy metallica fan,de ez megérdemli a 10/10-et!
[012703]
rigilaci
A táskában?Az új Metallica album.
[012702]
FeAnnDevils
Nekem nagyon tetszik a film,de mi lehet a táskában?
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DROW - Dalpremier a nyírbátori csapattól: DROW - Unh:ly II. / Hitetlen
2020. április 4. (szombat) 12:20

Unholy címmel a júniusi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelenik meg a nyírbátori Drow új EP-je, első előzetesként pedig máris megismerkedhetsz a szöveges videóval kísért Unh:ly II. / Hitetlen dalukkal. "Magyar nyelven, nyers death metal riffek és súlyos doom/groove szólamok kíséretében egy új dal a nyírbátori Drow-tól." Szabó Szabolcs énekes: "Elkészült a vadonatúj Drow EP, és alig várjuk, hogy hallhassátok! Hatalmas dolog számunkra, hogy ennyi emberhez eljuthat a zenénk a Nail Records gondozásában. Tagságban és zenében is változott a zenekar az utóbbi három évben, de a mostani felállás nagyon markáns. Igazán jól mennek a dolgok, nagyon jó a hangulat. Az EP anyaga is nagyon fesztelen hangulatban, könnyen állt össze és a felvételek is lazán zajlottak. Nagy köszönet érte Kovács Balázs úrnak és a Jajj Stúdiónak Mátészalkán...   www.facebook.com/drowband   ...A Hitetlent...

SZIJÁRTÓ ZSOLT - Klippremier: Ha felhő jön, Zsolti megy!
SZIJÁRTÓ ZSOLT - Klippremier: Ha felhő jön, Zsolti megy!

Egy Amerikában forgatott új klippel jelentkezett a Kárpátia soraiból ismert, de korábban az ex-Judas Priest énekes Tim 'Ripper' Owens-szel is turnézó Szijártó Zsolt gitáros. A Stoppos a...

BEYOND THE BLACK - Dalpremier Jennifer Habenéktől: Golden Pariahs
BEYOND THE BLACK - Dalpremier Jennifer Habenéktől: Golden Pariahs

November közepén közös headliner turnéra indul Európában az Amaranthe és a Beyond The Back, a túrának pedig lesz hazai állomása is, a Barba Negrában. Az Amaranthe és a Beyond The...

MEZMERIZED - Hazai elektro-metal, új dal és klip: Hybrid
MEZMERIZED - Hazai elektro-metal, új dal és klip: Hybrid

Hybrid címmel egy klippel kísért új dallal jelentkezett a hazai elektro-metal projekttől, a Mezmerized. A Mezmerized bemutatkozó EP-je január 20-án jelent meg Enter címmel. Az eddig...

TESTAMENT - Gróf Balázs készítette az új klipjüket, premier: Children Of The Next Level
TESTAMENT - Gróf Balázs készítette az új klipjüket, premier: Children Of The Next Level

A 2016-os Testament album, a Brotherhood Of The Snake lemez folytatása a mai napon jelent meg Titans Of Creation címmel. Máris megnézheted a legfrissebb klipjüket, amelyet Gróf Balázs...

AUGUST BURNS RED - Végighallgatható az új albumuk: Guardians
AUGUST BURNS RED - Végighallgatható az új albumuk: Guardians

Guardians címmel a mai napon jelent meg az új August Burns Red album, amit azonnal végig is hallgathatsz.   www.facebook.com/augustburnsred AUGUST BURNS RED - Guardians (a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS