JUDAS PRIEST - KK Downing a kilépésének indokairól

A Nostradamus langyos fogadtatását máig fájlalja

2013. szeptember 30. (hétfő) 15:07

A Judas Priest jövőre egy új stúdióalbummal jelentkezik, az utolsó nagy turnénak mondott koncertsorozat előtt, még 2011-ben váratlanul kiszállt KK Downing gitáros pedig a The Midlands Rocksnak beszélt arról, hogy miért is hozta meg ezt a döntést.


"Ettől a 'nyugdíjazta magát' dologtól sosem szabadulok. Az történt valójában, hogy kiléptem. A nyugdíjba vonulás arra utal, hogy valaki már fizikálisan nem képes folytatni a feladatát, én azonban képes vagyok rá, csak nem akartam tovább csinálni, már nem találtam benne élvezetet. Nagyon sok minden megváltozott. Azt hiszem, hogy úgy 30 okot is felsorakoztattam akkoriban, hogy miért nem akarom már folytatni, és az szörnyen sok.

Teljesen őszintén mondom, hogy sok tekintetben a dolog kifutotta magát. Ha egy dalszerzői csapat része vagy, elismerést kapsz azért, hogy létrehozol valamit. De a Priest számomra arról szól, hogy mennek, koncerteznek és pontosan ugyanazt másolják le, amit az emberek tíz, húsz vagy harminc évvel ezelőtt élveztek.

A rajongók épp olyan elégedettek, ha azt látják, hogy nosztalgiázni viszik őket - azt hiszem, hogy a leginkább ezt élvezik. És én megértem ezt, mert ha láthatnám Eric Claptont a Creammel, én lennék a legboldogabb a világon.

Ha a zeneipar ma is egészséges lenne és az emberek ma is lemezre költenék a nehezen megkeresett pénzüket, akkor más volna mindez. De ha csak úgy odaadsz valamit, annak nem lesz értéke.

Annak idején úgy vettünk lemezt, hogy ha nem is lett annyira jó, felrakom egy milliószor és biztos, hogy bejön majd. Ma nem létezik második esély.

A múltban mindig megvolt az esélye annak, hogy elkészül egy olyan lemez, mint a The Dark Side Of The Moon, a British Steel vagy a Back In Black, ami kitörölhetetlen, amihez újra meg újra visszatérnek az emberek. Úgy érzem, hogy ez a lehetőség már nem létezik. Csoda kéne ahhoz, hogy ilyesmi bekövetkezzen.

Ha veszel például egy olyan lemezt, mint a Nostradamus (a Priest legutóbbi albuma, egy 2008-as konceptlemez), ha az 1978-ban jött volna ki, akkor egy újabb Dark Side Of The Moon lenne, de minden az időzítésről szól. A korai érában óriási dalokat volt alkalmunk megírni, óriási szólókkal, óriási énekteljesítményekkel, de az emberek hozzászoktak ehhez és ma már nehéz volna olyan reakciót kiváltani, hogy 'Hú, hallottad már az új Priest albumot?'.

A zeneipar annyira megváltozott. Látom, ahogy a cégek újracsomagolnak, újra kiadnak mindent, és ez nálunk is elkezdődött, és nem volt jó érzés ennek részévé válni. Ez kicsit olyan, mintha átvernéd a rajongókat, mert vannak világszerte olyanok, akik mindent begyűjtenek. Még ha csak pár ezren is vannak, kijön nekik egy Box Set mondjuk 100 dollárért, ami nagyon sok. Szóval, ez nem olyasmi, ami miatt zenélni kezdtem annak idején."


KK Downing legutóbb a Queensryche albumán vendégeskedett, de játszott egy The Who tribute albumon, és a golfpályájának menedzselése mellett ma is új metal tehetségeket támogat Wolverhamptonban és Birminghamben. A Hostile nevű új csapat mellett producerként is tevékenykedett.


"Ez a nyomás, amiről beszéltem, most már rám nem nehezedik, de arról szól az egész, hogy akkor zenéljen az ember, amikor kedve van hozzá és ne akkor, amikor muszáj. Nem tudsz művészként közelíteni egy hangszerhez, ha nem érzed a késztetést, az erőltetés egyáltalán nem lesz produktív.

Ha a zeneiparra gondolok és a jövőre, akkor csak azt tudom, hogy aki a '60-as, '70-es és a többi évtizedben részt vett a fejlődésben, egy adott ponttól már nem fog létezni. A '80-as években volt egy időszak, amikor olyan bandák törtek át, mint a Metallica, a Megadeth és a Slayer, és a nevüket kőbe is vésték. Van még jó néhány évük, de hogy utána mi jön majd, azt nem tudom..."
 

Hozzászólások

[012655]
Manowar
Sok igazság van abban, amit Downing mond, de azért nem teljesen kerek a dolog, viszont maximálisan megértem a döntését. Igaz, az én British Steelem a Judastól a Painkiller, de hát ízlések és pofonok... Számomra a Painkiller olyan állócsillag, mint mondjuk a Slayer Reign in Bloodja, vagy az Exodus Impact is Imminentje, vagy a Metallica Kill 'em All/Master of Puppets kettőse, a Morgoth Odiumja..... Illetve az abszolút legjobb - számomra! -, a MANOWAR Fighting the Worldje.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS