KORPIKLAANI - Villáminterjú a szólóalbumon dolgozó Jonnéval

Jövő tavaszra várható a lemez, még nincs kiadója

2013. szeptember 29. (vasárnap) 10:39

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a folk metalos finn Korpiklaani énekese, Jonne Jarvela első szólóalbumán dolgozik, amelynek megjelenése jövő tavaszra várható. Ezzel kapcsolatban Szekeres Veronika fel is tett neki néhány kérdést.


www.facebook.com/JonneJarvelaKorpiklaaniA Korpiklaani énekeseként mi adta az ötletet egy szólókarrier beindításához?


"A szólóalbum ötlete az új Korpiklaani anyag írása közben merült fel. Csak úgy áradt belőlem a sok új dal. Rengeteg nóta készült, ami túl sok lett volna egy lemezre. Mindeközben azt is észrevettem, hogy ebből jó pár olyan, ami nem biztos hogy feküdne a Korpiklaaninak és talán nem is olyan nóta, amit a többi tag is szívesen játszana.

Viszont úgy találtam hogy túl jók ahhoz, hogy a fiókban végezzék, így eljátszottam egy szólóalbum tervével. Amikor megbeszéltem ezt a többi Korpi-taggal is és ők biztosítottak a támogatásukról a tervvel kapcsolatban, már nem volt ami visszatartson."Bármi módon korlátozva érzed magad művészként a Korpiklaanin belül?

"Korábban mindig azt mondtam, hogy milyen nagyszerű, hogy bármilyen zenét játszhatok a zenekarommal, de aztán rájöttem, hogy ez elég önző gondolkodás, hiszen mi egy csapat, egy család vagyunk és figyelembe kell venni azt is, hogy mi az amit a többiek szeretnek vagy magukénak éreznek. Így bizonyos szempontból limitálva éreztem magam művészileg.

De ne értsd félre, semmi változás nincs, továbbra is imádom a Korpiklaanit és addig fogjuk csináljuk amíg csak tudjuk."Mire számíthatunk a szóló albumon tőled, mennyire lesz más zeneileg a Korpihoz képest?


"A zene a szólóalbumon sokkal békésebb, mint amit a Korpival csinálunk. Más a hangzása is, mivel ez egy akusztikus album. Nagyon sok híres vendégzenész is közreműködik a dalokban, mint Santeri Kallio az Amorphisból, Hittavainen (ex-Korpi hegedűs), Natalie Koskinen (női vokál) a Shape of Despairből, Eero Haula (Oceanwave), sőt még Steve és Jenny az Omniából is ígéretett tettek, hogy részesei lesznek."Milyen volt együtt dolgozni a vendégzenészekkel?

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezekkel az emberekkel dolgozhatok együtt. Mindannyian nagyszerű zenészek és pontosan értik, hogy mit szeretnék tőlük hallani, sőt sokszor még annál is jobbat kaptam."Ki készítette a maszkot amit a szólóalbum tervén láthatunk?

"A maszkot Jerome (Les Cuirs de Belfeuil – francia bőrdíszműves) készítette. Ez egy sámánisztikus maszk, nagyon vad érzés magamon viselni, szerintem eszméletlenül hatásos az album boritón is."Mikorra tervezed a megjelenést és ki lesz a kiadó?


"A megjelenését 2014 első negyedévére tervezem, de még nincs aláírt szerződésem egy kiadóval sem, így ha valaki olvassa ezt egy lemezkiadótól, akkor ne hezitáljon, keressen meg!"
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS