WORDS OF BLOOD - Saját szavaikkal az Ingyen Isten album

A szeptemberi Hammerworld extra CD-melléklete

2013. szeptember 22. (vasárnap) 09:58 | utoljára módosítva: 2013. szeptember 22. (vasárnap) 10:01

A szeptemberi HammerWorld magazin extra CD-mellékleteként jelent meg a MetalWar fesztiválon is fellépett Words Of Blood zenekar bemutatkozó albuma, az Ingyen Isten, amelynek dalait most az énekes Devil és a gitáros Füge mutatja be a saját szavaival.


A Words Of Blood egy tavaly alakult metal banda, élén az egykori Crossholder frontemberrel, Szaládi "Devil" Károllyal.


"A Words Of Blood zenekart Alex Drum (Seiben Sándor dobos), Kaarle (Kiss Károly gitáros) és Füge (Krisztán Tamás gitáros) alapította 2012 nyarán.

Az alapítók jól ismerték egymást, hiszen előtte másfél évig a Pokolgéppel két turnét is végigzenélt Postumusban zenéltek együtt. A gőzerővel folyó próbák mellett 2012 novemberében csatlakozott a bandához az énekes Devil, majd 2013 januárjában a basszer Joe (Onódi József).

A cél nem is lehetett más, mint a saját elképzelések megvalósítása és színpadra tétele. A zenekar a 'szentháromság' jegyében alkot, azaz brutális alapriffek, elborult középrészek és abszolút zenei refrének épülnek egybe egy modern metal környezetben, odaillő szólókkal és csipetnyi proggal megfűszerezve.

A kemény próbák megtették hatásukat, hiszen az egy számon belül nem ritkán 7-8 témát is felvonultató zenei anyag 2013 tavaszára nagylemezzé érett. A banda a P&C Stúdióban, Czébely "Csibe" Csaba (Helland, ex-Pokolgép dobos) vezényletével készítette el az Ingyen Isten lemezt, amely kilenc számot és egy intrót tartalmaz. A színvonalat tartva a grafikákat a hazai és nemzetközi porondon is elismert Sallai Péter (Bornholm) készítette."


www.facebook.com/W.O.B.Zenekar

words-of-blood.webnode.hu


A Words Of Blood legközelebbi koncertje szeptember 28-án lesz az ex-Judas Priest, Iced Earth stb. Tim "Ripper" Owens előtt.  WORDS OF BLOOD:
Krisztián "Füge Tamás gitáros
Szaládi "Devil" Károly énekes
Seiben "Alex" Sándor dobos
Kiss "Karlee" Károly gitáros
Ónodi "Joe" József basszusgitáros


 


WORDS OF BLOOD - Ingyen Isten (a 2013-as album címadó dala)INGYEN ISTEN


Devil: "Ez a dal az emberi hiszékenységről szól és arról, hogy semmiből nem vagyunk képesek tanulni. Amerikában rengeteg vallási felekezet vezetője gazdagodott meg olyan embereken, akik utolsó esélyként ezekbe a közösségekbe menekültek, pedig az, hogy valaki hinni akar Istenben, nem kerül pénzbe."

Füge: "Sajnos már kishazánkban is látható, hogy állami bennfentesek strómanjai és/vagy élelmes 'üzletemberek' a felvehető támogatások miatt ráálltak erre a pénzszerzési lehetőségre. Ráadásul az 'egyházukba' édesgetett hinni akaró, sok esetben lelkileg sérült emberektől további pénzeket, adományokat, ingyenmunkát csalnak ki, miközben ők luxusban élnek.
A felelősség óriási, hiszen a hiten keresztül ütött seb soha nem gyógyul be az ember lelkében. Ezért mondjuk azt, hogy az egyetlen Isten bennünk él és soha nem kell megfizetni."
EGYSZER FENT EGYSZER LENT

Devil: "Minden ember életében vannak ilyen fordulatok. Van, aki ezt könnyebben éli meg és van, aki nehezebben. Én sajnos a második tábort erősítem."

Füge: "Akár bevalljuk, akár nem, az élet egy folyamatos küzdelem. Ha jól mennek a dolgok, akkor minden rendben, de ha sorra kapod a pofonokat és lent vagy, akkor mutatkozik meg igazán a lelki nagyság, hogy képes vagy- e bármilyen rossz helyzetből felállni.
Nem érjük miért, de tudjuk, hogy minden ember életében ott van a jelenség, kinek többször, kinek kevesebbszer. Talán kell is ez a ciklikusság az életünkben, hogy el ne kényelmesedjünk a megpróbáltatások előtt."
 SZEPTEMBER 11


Devil:
"Ez a nóta emléket állít azoknak az ártatlan embereknek, akik a szeptemberi merénylet áldozatai lettek, mélyen elitélve mind a politikai, mind a pénzügyi vonalat, akik hathatós segítségével vagy közreműködésével mindez megtörténhetett."

Füge: "Nem vagyok sem összeesküvés-elmélet hívő, sem USA-ellenes, de máig nem tisztázódott, hogy a WTC elleni támadást külső vagy belső erők hajtották végre. Például miért pont aznap nem ment be dolgozni több ezer ember, akik mindig bementek? Az igazságot talán soha nem tudjuk meg, de tudomásul kell vennünk, hogy a hatalomért bármit – hangsúlyozom: bármit – képesek megtenni bizonyos emberek.
Nem számít, hány férfi, nő vagy gyermek hal meg. Nem számít, hogy különféle fegyverekkel vagy sokkal inkább pénzügyi eszközökkel országokat tesznek tönkre és züllesztenek egész nemzeteket rabszolgává. Csak a hatalmon maradás a lényeg. A fő GDP–termelő hadiiparnak munka kell."WORDS OF BLOOD - Szeptember 11 (az Ingyen Isten albumról)

 MEDDIG


Devil: "Akár A sors könyve is lehetne a dal címe, mert azt feszegeti, hogy mennyi ideig és milyen utat van lehetőségünk bejárni földi életünk során. Valamint, hogy az általunk járt út nyújt - e örömöt, szeretetet vagy csak fájdalmat és keserűséget számunkra."

Füge: "Egy olyan lélekről van szó, aki már felismerte, hogy körforgásban él és elege van a folytonos újjászületésből. Szeretne már eljutni a végső nyugalom állapotába, szeretne megtérni Istenhez és a Mindenséghez. Ez a vágy minden emberben benne van."
 


REMÉNY

Devil: "Zeneiségét tekintve ez a dal kakukktojás az albumon, de szeretem, mert közel áll hozzám. A mondanivalója pedig az, hogy az embernek sokszor vannak nehéz periódusai az élete folyamán, de mindig felemelt fejjel előre tekintve kell élni és hinni abban, hogy a sok rossz után jöhet jó is."

Füge: "Ez a nóta dallamaiban és szerkezetében is elüt a többitől. A műfajra abszolút nem jellemző akkordmenetekkel fejezi ki az örök igazságot, miszerint remény nélkül nem lehet élni."
EGY ÉLETED VAN


Devil: "Az emberek rengeteg rossz és hibás döntés hoznak meg életük során, ami komoly kihatással van a saját és mások életére is. Próbáltuk mindenkinek a szemét felnyitni, hogy bármennyire is szomorú, de mindenkinek egy életet dobott a gép és azzal kell jól sáfárkodni, mert újabb esély nem lesz."

Füge: "Korunkban az emberek többsége a hatalom, a pénz, az élvezetek vagy a 'másoknak megfelelés' rabja. Nagyon későn vagy egyáltalán nem jönnek rá arra, hogy mi fontos igazán az életben, mi az, ami igazán számít. Képtelenek egyensúlyt teremteni a pénzszerzés és a család között, alkotó tevékenységet pedig szinte egyáltalán nem folytatnak, így teljesen üressé válik az életük.
Fokozatosan elszakadnak környezetüktől, barátaiktól, később a családjuktól is és csak az érdekkapcsolatok maradnak. Amikor pedig nem megy jól a szekér rájönnek, hogy nincs senki, akihez fordulhatnának."
VEZEKELJ


Devil: "Ahogy anno Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij nagyon jól leírta: a bűn után jön a bűnhődés. Ennek a dalnak gyakorlatilag pontosan ez a mondanivalója."

Füge: "A dalnak kettős üzenete van: egyrészt képes erőt adni jogos érdekeik vagy emberi jogaik megvédéséhez azoknak az embereknek, akik áldozattá váltak, akiket kisemmiztek, vagy bármilyen igazságtalanságot elszenvedtek.
Ugyanakkor komoly figyelmeztetés a másik oldalon állóknak, az elkövetőknek is, hogy vigyázz, nem tehetsz meg bármit, mert mindig akad olyan ember, aki nem hagyja magát és akár a végsőkig is elmegy, ha kell."
HA NEKED EZ KELL

Devil: "Ha maximálisan elégedett vagy a sorsoddal, akkor neked nincs semmi dolgod, ha viszont nem, akkor tegyél ellene. Ne várd, hogy a problémák maguktól majd megoldódnak, állj a sarkadra és bizonyítsd be, hogy többre, másra, jobbra vagy hívatott."

Füge: "Vajon mikor értjük már meg: az önsajnálat, az irigykedés vagy a kárörvendés zsákutca. Csak akkor kerülhet bárki is közelebb a céljaihoz, akkor érhet el eredményeket, ha tesz is érte."

 

WORDS OF BLOOD - Hazugság kertje (a 2013-as Ingyen Isten albumhoz)

 
HAZUGSÁG KERTJE

Devil: "Ez a nóta egy teljesen aktuális problémát feszeget, ami a mostani világunkat jellemzi. Az embereket folyamatosan csak áltatják, becsapják a politikai erők, akik mind a saját kis gesztenyéjüket sütögetik. Míg ők jólétben dúskálnak, addig az emberek zöme nyomorog és küzd a megélhetésért.

Füge: "Sajnos a hazugság beépült a mindennapokba is. Azzal nem mondunk újat, hogy az irányított média és a rengeteg megélhetési politikus érdekei mentén – ha kell - elferdíti az igazságot, az viszont már sokkal megdöbbentőbb, hogy a munkahelyeken, barátok közt vagy akár a családban is terjed a hazugság.

A társadalom elkényelmesedett és egyre inkább elfogadja a 'kegyes hazugságot', minthogy az igazság okán felvállaljon bármilyen súrlódást. Ez pedig egyre mélyebbre húz bennünket, az adott szónak egyre kevesebb értéke van. Sajnos."
Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS