SNAKEHEART - Egyetlen buli a Barba Negrában, interjú a csapattal

"Csak Neked" - adták ki a jelszót Raczkó Balázsék

2013. szeptember 15. (vasárnap) 03:30 | utoljára módosítva: 2013. szeptember 15. (vasárnap) 03:34

Három és fél évvel a feloszlása után a Raczkó Balázs énekes vezette dallamrocker SnakeHeart újra összeáll - egyetlen koncert erejéig. A buli a Barba Negrában lesz november 2-án, most pedig egy friss interjút is elolvashatsz a bandával a koncert kapcsán.


www.facebook.com/SnakeheartOfficial


A koncert a Facebookon"Megalakulásukat az első demó megjelenésétől, 1995-től számítják és a 'magyar Bon Joviként' is gyakran emlegetett csapat annak idején sokat.turnézott a Sing Singgel, elnyerte az Év Reménysége díjat, 2008-ban pedig a Whitesnake előzenekaraként léphettek fel.

Három lemezük jelent meg - Snake Heart, Csak neked, Semmi sem múlik el - és még mindig van néhány kiadatlan dal a tarsolyukban.

November 2-án a Barba Negrában kerül sor a nagyszabású rendezvényre, amelyre zenész barátokat is meghívtak. Az este vendége lesz Csarnoki Antal gitáros (Sing Sing, IHM) és az egykori Sing Sing énekes Abaházi Csaba is. A SnakeHeart vendégeként a Cherokee is színpadra lép a Barba Negrában."

"Az esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz, így várunk minden SnakeHeart rajongót sok szeretettel!"Jó három évvel a feloszlás után az első kérdés nem is lehetne más: mi az oka annak, hogy egy koncert erejéig újra összeáll a SnakeHeart? Rajongói nyomás? Belső késztetés?

"Azt hiszem, hogy mindegyik igaz egy kicsit. Bennünk is keletkezett egy űr, hogy nem volt búcsúkoncert és így sokakban keltettünk valamiféle szomorúságot. Nekünk is rossz volt megélni, hogy hirtelen és lezáratlanul lett vége a sztorinak. Persze, kellett hozzá az is, hogy Andi, a szervezőnk, megkeressen minket és felvázolja az ötletét. Akkor találkoztunk több mint 2 év után úgy, hogy mindenki ott volt, és megérkezett az az érzés is, mint amikor sok időt töltöttünk együtt, egyre jobban látszott a tagokon, hogy mindenkinek őszintén van kedve egy bulihoz."Nézzünk egy kis történelmet! 1993-ban jelent meg az első demótok, amit sokan a Sing Singhez, vagy akár a Skid Rowhoz hasonlítottak, majd rátok került a 'magyar Bon Jovi' bélyeget. Mit tud kezdeni egy zenekar az efféle összehasonlításokkal?


"Semmit nem kell kezdeni ezzel, és nem is nagyon lehet. Azokban az időkben mindenkit a külföldi, akkor aktuális csapatok ösztönöztek, direkt módon vagy tudat alatt. Én személy szerint nem igazán tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, de szerintem a zenekarból mindenki így volt ezzel. A későbbi Bon Jovi bélyeg véleményem szerint a stílusunk finomodásának volt a következménye. Ennek ellenére a mai napig azt vallom, hogy a SnakeHeart teljesen egyedi stílusjegyekkel rendelkezett. Ezt vagy hallotta valaki, vagy nem, és ezért mást keresett bennünk."SNAKEHEART - Tudjon élni (a 2000-es Csak neked albumról)
Az 1996-os év szerencsésnek volt mondható a zenekar életében. Turné a Sing Singgel, az év legjobb kis színpados zenekara díj az E- Klubban. Akkoriban az ilyen díjaknak - túl az erkölcsi elismerésen - volt más hozadéka is?

"Nem, sajnos nem sok. Talán annyi, hogy megkerestek néhányan, nagyobb és kisebb kiadók, menedzserek, de valahogy mindig csak az ígéretek maradtak. Abban az időben többször is álltunk az idézőjelbe tett küszöb előtt, de vagy a sors, vagy valaki felettünk minden alkalommal becsukta előttünk az ajtót."2000-ben jelent meg a Csak Neked albumotok, amit a mai napig meg lehet vásárolni és meg os lehet hallgatni a Deezeren. Ez az album a Hammer Music kiadásában jelent meg. Hogy emlékeztek vissza, miért tartott ennyi ideig az első nagylemez megszületése?

"Ennek elég sok oka volt. Először is, jó ideig nem gondoltunk albumkészítésre. Azért készítettük el a demókat, és azért turnéztunk, hogy megismertessük magunkat, azaz legyen valós igény egy lemezre. Amikor eljutottunk oda, hogy úgy éreztük, már megértünk egy albumra és közönségünk is lett hozzá, akkor épp nagyon sok minden történt körülöttünk, és kizárólag önerőből már nem tudtunk feljebb lépni.

Ahogy előzőleg már említettem, sokfelé nyitottunk, több személlyel és kiadóval is tárgyaltunk. Ezek is mind-mind viszik az időt. Arról nem is beszélve, hogy soha nem tartoztunk azon zenekarok közé, akik bármi áron lemezt akarnak kiadni, még akkor is, ha az adott feltételekkel ennek semmi értelme. Ezért is vártunk egy a számunkra is elfogadható ajánlatra. 2000-ben a Hammer Music volt az a kiadó, amelyik ilyen ajánlatot tett."SNAKEHEART - Úgysem érted


 A 2006-os év egy újabb lemezt fialt, illetve egy fellépési lehetőséget a Whitesnake előtt. Hogy kerültetek kiválasztásra?

"Igen, 2006-ban sikerült megjelentetni egy saját magunk által rögzített és kevert albumot, ami szerintünk sokkal energikusabbra sikerült az elsőnél. És majdnem megadatott az is, hogy egy színpadon állhassunk a Whitesnake-kel. Ez valóban egy elég jó év lett volna, ha az az emlékezetes vihar nem vitte volna el a fél Petőfi Csarnokot és az összes berendezést. Ahogy emlékszem, a szervezők egy hasonló stílusú bandát kerestek, és végül a Whitesnake menedzsment választott ki bennünket. Ez akkor egy elég nagy elismerés volt számunkra."Az előzenekari lehetőség végül 2008-ban megvalósult. Milyen volt több ezer ember előtt fellépni?

"Nagyszerű élmény... röviden! (nevet) Nem igazán lehet leírni azt a miliőt. Talán életemben akkor láttam először olyan profizmust és szervezettséget a színfalak mögött. A közönség hamar ráhangolódott az estére, jó fogadtatásnak örvendhettünk, már az első pillanattól. Bár azelőtt is játszottunk már több ezer ember előtt, de ez egy meg nem szokható, utánozhatatlan érzést ad minden alkalommal."SNAKE HEART - Úgy repít (werk-klip)Több hivatalos klipetek is készült, de még többet készítettek maguk a rajongók. Mennyire azonosítanak benneteket a mai napig is a SnakeHearttal?


"Igen, a saját klipek mellett rengeteg rajongói videó is megtalálható a Youtube-on, ezeket ezúton is szeretnénk megköszönni a készítőknek. Jól esik látni, hogy néhány fejben, szívben még ma is ott lakozik a SnakeHeart. Hogy mennyire azonosítják a személyünket a zenekarral? Hmmm... Én úgy érzem, hogy pont amennyire ismert, vagy elismert volt a banda. Akik végigélték velünk ezeket az éveket, részt vettek benne, azoknak nyilván azok maradunk, akik akkor voltunk, de az emberek cserélődnek, generációváltások történnek, sokan már nem azonosítanak minket semmivel sem... És ez így a jó."Visszatérő koncert - egy alkalomra - november 2-án a Barba Negrában. Hogyan készültök erre a bulira? Mennyivel nagyobb ma a drukk, mint az aktív években?

"Először is kiválasztottuk a dalokat, ami nem volt könnyű. Nem játszhatunk mindent, így próbáltuk belegyömöszölni az időnkbe azokat a dalokat, amiket szerintünk szívesen hallgattak a koncertjeinkre járók, és amiket mi is szeretünk játszani. Szeretnénk emlékezetes bulit adni, igazi élményt biztosítani azoknak, akik megtisztelnek minket a jelenlétükkel.

A drukk az nagy, de mindig is nagy volt, azt hiszem. Ez a drukk most kicsit más... Nem nagyobb, más. Inkább olyan érzés, mint a filmekben a hősnőnek az első szex az igazival. Nem tudja még pontosan, hogy lesz, mi lesz utána, ezért nagyon fontos, hogy az az este minden szempontból tökéletes legyen. Mi megteszünk minden tőlünk telhetőt."Egy négy számos EP-vel fogtok kedveskedni az első 200 vendégnek, amit a belépőjegyük mellé fognak megkapni. Mikor íródtak ezek a dalok és annak idején miért nem kerültek kiadásra?"Valóban, az első pár száz vendég kap tőlünk egy dedikált emléket, amit kimondottan erre az alkalomra készítünk. A négy dal a 2010-es album része lett volna, ez azonban a zenekar feloszlása miatt már nem született meg.

Ezek a dalok amolyan lemezelőzetes demóverziók, és anno néhány napig letölthetőek voltak az oldalunkról, aztán megszüntettük az oldalt. Szóval, néhányan hallották már őket, de nem is ez a fontos. Ami fontos lehet annak, aki szerette ezt a zenekart, az a lemez egyedisége - ehhez az alkalomhoz illően."Két illusztris vendéget is vártok a bulira: Abaházi Csaba és Csarnoki Antal is fellép a koncerten. Tőlük milyen produkcióra számíthatunk?


"Részükről a tőlük megszokott profi produkcióra számíthattok! (nevet) Komolyra fordítva, nem nagyon szeretnék dalcímeket meg hasonlókat elárulni, úgyhogy rövid leszek. Mindannyian úgy véltük, hogy ez az este a SnakeHeart estéje, úgyhogy ne számítson senki feldolgozás parádéra. Antinak és Csabinak nagyon sokat köszönhetünk zenészként és magánemberként is, de roppant keveset álltunk ugyanabban a dalban egy színpadon. Szóval, semmiféle titkot nem árulok el, mert nincs titok... Az biztos, hogy megtaláljuk a módját, hogy mindenki jól szórakozzon aznap este."SNAKEHEART - A zene a mindenemMit üzentek a régi rajongóitoknak és mit azoknak, akiknek esetleg az aktív korszakotok kimaradt? Mire számíthatnak, ha eljönnek november 2-án a Barba Negrába?

"Azon töprengek, hogy mit mondana ilyenkor egy jó politikus, vagy aki a VV-villába akar bekerülni... (nevet) De tudom, hogy képtelen lennék reklámszöveget írni a saját gyermekemhez, mert nekem olyan amilyen, szeretem. Úgyhogy egyszerre üzennék mindkét tábornak azzal, hogy aki tudja, miért járt oly sok éven keresztül SnakeHeart koncertekre, annak most is ott a helye, aki meg nem tudja, hogy miért nem járt, annak pláne! Ott tali..." (nevet) 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HEATHEN - Itt az új album, mellé pedig egy friss animációs videoklip
2020. szeptember 18. (péntek) 18:50

2010 elején egy méregerős albummal (The Evolution Of Chaos - 18 év kihagyás után) tért vissza a Heathen, a Bay Area egyik kultikus thrash/speed csapata, a mai napon pedig megjelent a régóta várt folytatás, az új lemez, az Empire Of The Blind. Az új Heathen lemezt végig is hallgathatod, a Sun In My Head dalhoz pedig érkezett egy friss animációs klip.  Vendégek is vannak a lemezen: Gary Holt (Exodus), Rick Hunolt (ex-Exodus) és Doug Piercy (ex-Heathen), a borítót pedig Travis Smith készítette. A Heathen soraiba az utóbbi év során két új arc érkezett: Jason Mirza basszer (aki már évek óta koncertezik a csapattal) és Jim DeMaria dobos (Toxik), aki Sasha Horn helyét vette. Sasha és Jason Viebrooks basszer az Exhorderbe igazolt át a koncertfronton kevésbé aktív Heathenből.   www.facebook.com/heathen.official   HEATHEN - Sun In My Hand (a 2020-as Empire Of The Blind albumhoz) HEATHEN - Empire Of The...

PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing
PALLBEARER - Dal- és klippremier az arkansasi doom négyes októberi albumáról: The Quicksand Of Existing

Forgotten Days címmel október 23-án jelenik meg az arkansasi doomster Pallbearer negyedik albuma, a 2017-es Heartless lemez folytatása, amelynek harmadik előzetes dala a klippel kísért The...

ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt
ACCEPT - Jön az új album, októberben már meg is kapjuk az első klipes dalt

Az még tavaszi hír volt, hogy a világjárvány közepette egy új albumon dolgozik a Wolf Hoffmann gitáros vezette teuton metal legenda Accept. Azt még nem tudni, hogy mikor jön ki a 16....

AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel
AMARANTHE - Hivatalos klip a harmadik új dalhoz: Archangel

Eredetileg november közepén indult volna közös headliner turnéra Európában az Amaranthe és a Beyond The Black, azonban a világjárvány miatt a körutat jövő tavaszra szervezték át....

ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel
ZORALL - Megjelent a Fémforgácsok, az első albumuk Koroknai Árpád énekessel

Fémforgácsok címmel megjelent a Zorall legújabb nagylemeze, egyben az első Koroknai Árpád énekessel (Kori, ex-Omen, ex-P. Box). A 11 dalos albumon a már jól ismert zorallos...

SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX
SODOM - November végén érkezik az új album, a Genesis XIX

Arról már a nyáron beszámoltunk, hogy dolgozik a stúdióban a Sodom, a friss hír viszont az, hogy az új album, a Genesis XIX november 27-én lát majd napvilágot. A Joe Petagno...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS