SAMMY HAGAR - Dalpremier: Bad On Fords And Chevrolets

A Red Rocker új albuma szeptember 24-én jelenik meg

2013. szeptember 4. (szerda) 08:27

Az ex-Montrose és Van Halen énekes Sammy Hagar szeptember 24-én adja ki az új szólóalbumát, amelynek Sammy Hagar & Friends a címe, és jogosan, hiszen olyan rockcimborák vendégszerepelnek a dalokban, mint Nancy Wilson a Heartból, Neal Schon a Journeyből, Kid Rock, Joe Satriani vagy Chad Smith dobos a Red Hot Chiliből.


A lemezről előzetesként most azt a Bad On Fords And Chevrolet című dalt hallgathatod meg, amelyben az ismert amerikai country dalszerző-énekes, Ronnie Dunn duettezik Sammyvel.

"Ez volt az egyik első dal, ami elkészült a lemezhez. Annyira jól sült el ez a duett, hogy rögtön azon kezdtem filózni, hogy készítek további duetteket is. Elkezdtem hívogatni a cimboráimat és végül így született meg maga az album.

Eredetileg egy 2-3 CD-ből álló antológia volt a tervem, amelyre a négy évtizedes rock pályafutásom legjobb, legismertebb dalait akartam összegyűjteni. Úgy terveztem, hogy négy új dalt is felveszek ezekhez, hozzá igazítva a különböző korszakaimhoz. A Montrose-érára utal a Not Going Down, a korai szólópályámra a Bad On Fords And Chevrolets, aztán született egy Van Halenes szám és egy olyan is, ami az életfelfogásomat tükrözi, az All We Need Is An Island. De amikor nekiláttam a dalok rögzítésének, és született néhány friss téma is, a kezdeti elképzeléseim jelentősen módosultak.

Sosem voltam nagy híve a Greatest Hits cuccoknak, és arra gondoltam, hogy tudok még dalokat írni, tudok még énekelni, akkor miért ne csináljak egy óriási albumot? A vége az lett, hogy elkészült ez a CD."
 SAMMY HAGAR - Bad On Fords and Chevrolets (a 2013-as albumról)


Sammynek a Metallica frontember James Hetfield is nagy haverja, ő azonban hiányzik a lemezről, és ennek miértjéről is beszélt Hagar mester a Rolling Stone-nak adott interjújában.

"James Hetfield kedves barátom, sokat is lógunk együtt Hawaiin. A Knockdown Dragout dalban Kid Rockkal duettezem, amiben ő azonnal benne volt. James Hetfielddel is épp ilyen gyorsan összedobtuk volna ezt a számot, de belefutottam Kidbe, ugyanis együtt nyomtunk le egy detroiti bulit. Dumáltunk egy csomó mindenről, többek között a turnéjáról is, és tök spontán módon feldobtam, hogy mi lenne, ha énekelne ebben a dalban. És pikk-pakk el is készült. Miután befejeztük, arra gondoltam, hogy legalább a 'Knockdown! Dragout!' részt James énekelhetné.

El is küldtem neki, és mondtam, hogy Kid Rock szerepel benne, meg az egész sztorit elmeséltem, ő meg így válaszolt: 'Totálisan meghatott, hogy a bűnrossz hangomat akarod a lemezedre', de azt is hozzátette, hogy 'azonban ez nem az én stílusom'. Én meg: 'Rendben van. Ettől még továbbra is szeretlek, James'.

James óriási frontemberré nőtte ki magát. Igazán erőteljesen tolja és sosem kamuzik. Nem attól lett jó frontember, hogy olyan ócska szarságokat mond, mint mondjuk én. Teszem azt én ilyeneket mondok, hogy 'Ugye, hogy már jól érezzük magunkat?', csak azért, hogy jöjjön valami visszajelzés. És azt is tudom, hogy a nóta befejezése előtt mikor és hogyan mondjak valamit, hogy mire a csapat lezárja a nótát, máris jöjjön egy hatalmas éljenzés, mert az mindig olyan, mintha imádták volna a nótát. Ismerem az összes veterán trükköt. De James még csak nem is használja az ilyen szarságokat, mert seggig ér a karizmája. Tényleg nagyon erős.
 


Nagyon akartam, hogy szerepeljen a dalban, de nem passzolt hozzá. Eleve csaltam azzal, hogy csak ezt a nótát küldtem át neki, mert ha hallotta volna az egész lemezt... Ha egy Metallica rajongó hallotta volna ezt a lemezt és azért vette volna meg, mert James szerepel rajta, kiakadt volna. Ez nem egy Metallica album, érted? De James a barátom és ezért szerettem volna, ha szerepel a lemezen."SAMMY HAGAR feat. KID ROCK - Knockdown Dragout
(a szeptember 24-én megjelenő Sammy Hagar & Friends albumhoz )

 

 
A Depeche Mode feldolgozásról, a Personal Jesusról ezt mondta Hagar:

"Azért választottam ezt a nótát, mert az elektronikus verziója a leggyengébb. Bármilyen jól is nyomja a Depeche Mode - szeretem az ő verziójukat is. Nem vagyok a rajongójuk, de ezt a dalukat mindig szerettem. Amiatt a riff miatt. Ha egy ukulelén nyomod el azt az anyaszomorítót, akkor is egy bivaly riff. Akár hegedűn is játszhatod. Elénekelheted. Komolyan mondom - az a riff mocsok, de tényleg...

...Akárhogy is, ez egy mély nóta. És Neal Schon rendesen szétkúrta a gitárjával. Akármit is gondolsz a Journeyről, Neal Schon lemászárolta a nótát."Természetesen az eredeti énekessel, David Lee Roth-tal dolgozó Van Halen is szóba került az interjú során:


"Folyton megkérdeznek arról, hogy mi lenne, ha Eddie megcsörgetne és visszahívna. Csak remélni tudom, hogy nem teszi meg. Annyira túl vagyok már ezen, és annyira boldog vagyok, és büszke is vagyok arra, amit csináltunk, hogy nem akarnám újra elszürkíteni, mint azzal a 2004-es turnéval. És ahogy most viselkednek, megjátszva, mintha sosem lettem volna a bandában, csak a korai anyagokra koncentrálva... Hogy tehetik ezt?

De Dave nem is tudja elénekelni, szóval a f...t érdekli. Ez az, ami - engem meg nem érdekel. Hadd fejezzék be, ahogy akarják, és bármi is lesz, nekem minden jó. Szeretném, ha újra barátok lennénk. Michael Anthony az egyik legkedvesebb barátom, és nem látom okát annak, hogy Ed és Al miért ne lehetne ugyanígy a barátom, valamikor még az életben. De nálam addig is minden okés.

Már nem akarok visszafelé haladni. Az én koromban (Sammy 65 éves) már a próbák is elég kemények, a próbateremben elnyomni azokat a régi dalokat. És az biztos, hogy képtelen lennék visszamenni és meghallgatni a régi cuccot. Csakis előrefelé akarok haladni és izgatottan várom, hogy az új dalokat betehessem a programomba. Az a gondolat, hogy egy olyan bandával játsszak, amelyik nem készített felvételt 1994 vagy akármennyi óta... Fúúú. Ez fájdalmas lenne.

Az ember nem akar visszamenni és újra elszürkíteni a régi dolgokat. A Van Halen annyira óriási és olyan különleges volt a fénykorában, hogy jobb azt a korszakot békén hagyni. Egyfelől bölcsek, hogy nem viszik túlzásba. Amikor nekiállnak turnézni, mindenki azonnal rájuk izgul: 'Ó, a szarba! Megint látnom kell őket!' Büszke vagyok arra, hogy a Van Halenben voltam, tényleg. Büszke vagyok életemnek arra az időszakára. Hatalmas bál volt, ember."

 

SAMMY HAGAR - Sammy Hagar & Friends
(09/24 - Frontiers)

01. Winding Down (vendég: Taj Mahal)
02. Not Going Down (vendég: Bill Church & Denny Carmassi)
03. Personal Jesus (Depeche Mode feldolgozás, vendég: Neal Schon, Michael Anthony & Chad Smith)
04. Father Sun (vendég: Denny Carmassi & Aaron Hagar - Sammy fia)
05. Knockdown Dragout (vendég: Kid Rock, Joe Satriani, Denny Carmassi)
06. Ramblin' Gamblin' Man (Bob Seger feldolgozás, vendég: David Lauser, Mona Gnader & Vic Johnson)
07. Bad On Fords and Chevrolets (vendég: Ronnie Dunn, David Lauser, Mona Gnader & Vic Johnson)
08. Margaritaville (vendég: Toby Keith)
09. All We Need Is An Island (vendég: Nancy Wilson & Mickey Hart)
10. Going Down (vendég: Neal Schon, Michael Anthony & Chad Smith)
11. Space Station #5 (Montrose nóta, csak a deluxe kiadáson, vendég: Denny Carmassi, Bill Church, Joe Satriani)A deluxe verzió nemcsak a Montrose klasszikus nótáját rejti, amit a tavaly áprilisban San Francisco-ban adott Ronnie Montrose Tribute bulin rögzítettek, hanem egy DVD-t is, amelyre az album készítését megörökítő dokufilm mellett az első kislemezdal, a Knockdown Dragout klipje is felkerül. 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BRIAN MAY - Szívrohama volt a Queen gitárosának
2020. május 25. (hétfő) 13:12

Szívrohamon esett át, de már jobban van Brian May, a Queen gitárosa. "Sokkoló volt ezt megélni. Azt hittem, egészséges fickó vagyok. Negyven percen át éreztem nagy fájdalmat a mellkasomban, a karjaimban és erősen izzadtam. A csodálatos orvosom személyesen szállított be a kórházba" - idézte fel Brian May abban a videóban, amelyet hétfőn tett fel a közösségi oldalára.   Mint elmesélte, a szívroham előtt egy héten át komoly fájdalmai voltak gerince alsó részében, az ülőidegében, és MRI-vizsgálatot is végeztek rajta. Megjegyezte: olyan volt, mintha egy csavarhúzót szúrtak volna a hátába. Szörnyű, ijesztő fájdalmat érzett, ami sokkoló volt számára, és ez vezetett a szívrohamhoz. "A kórházban elvégeztek rajtam egy érrajzolatot, vagyis a vérereim röntgenvizsgálatát. Az orvosi stáb megállapította, hogy három artériám záródott el, ami miatt felvetődött egy nyitott szívműtét...

MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját
MAN ON MAN - A Youtube leszedte a Faith No More billentyűs meleg projektjének videóját

Pár nappal ezelőtt jelentette be új projektjét a Faith No More billentyűse, Roddy Bottum, és akkor be is mutatta a Man On Man első klipes dalát, a Daddy-t, amit azóta letiltott a Youtube....

ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják
ARCHAIC - Eldöntötték: nem keresnek új énekest, négyesben folytatják

Még május elején jelentette be Jósa Tamás énekes, hogy kiszáll a thrasher Archaic-ból, a csapat pedig némi tanakodást követően úgy döntött, hogy nem keresnek új énekest, Erdélyi...

JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai
JOURNEY - Újra teljes a felállás, megvannak a kirúgott tagok utódai

Az még márciusi hír volt, hogy a legendás arénarocker Journey megvált Steve Smith dobostól és Ross Valory basszusgitárostól - üzleti és jogi nézeteltérések miatt. Az 1973 óta...

STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here
STABBED - Groove-os, progos metal súly, új EP a budapesti csapattól: Never Here

Never Here címmel megjelent és végig is hallgatható a groove-os, progos, súlyos metalt nyomató Stabbed új EP-je, a 2017 tavaszán megjelent Long Way Down album folytatása. Az egyik dalhoz...

FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk
FLOOD IN THE DESERT - Lemezelőzetes új dal érkezett: Egy új nap virrad ránk

Egy új nap virrad ránk címmel egy szöveges videóval kísért friss dallal jelentkezett a budapesti Flood In The Desert. A 2008-ban alakult heavy metal banda 2015-ben adta ki az Árvíz a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS