OMNIUM GATHERUM - Ma este Budapesten a dán Mercenary társaságában

A Showbarlangban fellép a dán Essence és a hazai Miserium is

2013. szeptember 4. (szerda) 11:11 | utoljára módosítva: 2013. szeptember 5. (csütörtök) 08:22

Szeptember 5-én, azaz most csütörtökon a budapesti Showbarlangban játszik a nyáron új albummal jelentkezett dán Mercenary társaságában a melodikus death metalban utazó finn Omnium Gatherum, és a koncerten fellép a dán thrasher Essence, valamint a hazai Miserium is.


A koncert menetrendje:

19.00 - Kapunyitás
19.30 - Miserium
20.30 - Essence
21.30 - Omnium Gatherum
22.30 - MercenaryA szeptember 5-i koncert Facebook oldala 


Az Omnium Gatherum még februárban adta ki Beyond című hatodik nagylemezét, és az album, valamint a pesti koncert kapcsán a napokban utcára került szeptemberi HammerWorldben egy interjút olvashatsz az alapító gitárossal és fő dalszerzővel, Markus Vanhalával.


Részlet az interjúból:

Februárban jött ki a ha­­todik albumotok, a Be­­­­­yond. Milyen a fogadtatása és azóta mi minden történt veletek?


„A lemezre nagyon jó kritikákat kaptunk mindenfelé, de magam is úgy érzem, hogy amióta a 2008-as The Redshift albumnál kialakult az igazi hangzásunk, egy nagyon jó úton haladunk. Az egyik legfontosabb esemény még az album kiadása előtti japán turnénk volt. Eleve Japán egy  csodás, különleges hely, az ottani fanatikusok nagyon jó fejek, és különösen a csajok. Imádtuk, hogy minden buli előtt spéci ajándékokkal vártak minket.

A legtöbb csapat 2-3 koncertet ad Japánban, de vannak, akik nem is merészkednek túl Tokión, mi azonban egy igen alapos, 11 állomásos turnét csináltunk egy helyi csapattal. Ennek aztán olyan jó volt a visszhangja, hogy azóta két japán fesztiválon is felléptünk.

Tavasszal körbeturnéztuk Finnországot is, a koncertezés mellett meg sokat interjúztunk az új lemezhez, klipeket készítettünk, most meg a nyári fesztiválok zajlanak. Közben azért készülünk az őszi Európa-turnéra is, ami a dán Mercenary társaságában lesz."Az USA-ban turnéztatok már?


„Ott még sajnos soha, de ami késik, az nem múlik. Lett volna egy turné, de a másik banda lemondta, így mi is kénytelenek voltunk itthon maradni. Viszont a másik csapatommal, az Insomniummal tavaly turnéztam az USA-ban és nagyon élveztem, úgyhogy alig várom, hogy az OG-vel is eljussunk Amerikába."Amikor nem turnézol, mivel foglalkozol?

„Két helyi zeneiskolában is gitár­tanárkodom, szóval nem unatkozom."A legutóbbi album óta egy új gitáros és egy basszer ­csat­­­­­lakozott hozzátok. Mesélj egy kicsit róluk!


„A gitáros Joonas Koto már a New World Shadows turnén is velünk volt, szóval nem is annyira új arc. Számomra meg pláne nem az, mert éveken át együtt zenéltünk a Malpractice-ban. Öreg róka ő is a helyi színtéren, a To/Die/For-ban is játszott. Nagyon jól megértjük egymást, és már a legutóbbi albumon is játszhatott volna, de akkor gyorsabb és egyszerűbb volt, hogy én nyomtam fel az összes gitárt. Most azonban már a nótaírásba is beszállt, együtt írtuk meg a The Sonic Sign dalt.

Ami a basszer Erkkit illeti, ő is régi cimboránk. Az elődjének, Toninak elege lett a turnézásból és a dallamos death metalból, mi meg nem tartóztattuk, mert bandázni csak akkor érdemes, ha az ember élvezi, amit csinál. A Beyond dalait azonban még nem Erkki játszotta fel, egy korábbi bőgősünk, Eerik Purdon segített a stúdiózásnál."
 


OMNIUM GATHERUM - The Sonic Sign (a 2013-as Beyond albumhoz)Mivel te vagy a fő dalszerző, a legilletékesebbtől tudhatom most meg, hogy mi a fő különbség a Beyond és a New World Shadows között.


„A 2008-as lemez óta elég konzekvensen visszük az OG-stílust, aminek szerintem a fő jellegzetességét a brutális témák és a jóféle gitárdallamok kettőssége adja. A kezdet kezdetén a göteborgi vonal számított a fő hatásunknak, de ma már ezerféle zenét hallgatunk, és ezek mind beszivárognak a dalainkba. Jómagam például nagyon bírom az olyan AOR csapatokat is, mint a Journey vagy a Toto, és ugyan ez nem feltétlenül hallatszik ki a dalaimból, de tudom, hogy Neal Schon és Steve Lukather is hatást gyakorol a játékomra. De egy csomó progos bandát is nagyon szeretünk.

Az új lemeznél az is fontos volt, hogy egy éven át egyáltalán nem írtam dalokat, így aztán rendesen feltöltöttem az elemeket. Amikor eljött a nótaírás ideje, tele voltam riffekkel, ötletekkel, úgyhogy egy-két hónap alatt megszülettek a friss dalok. Utána már csak Jukkának kellett megírnia a szövegeket, meg kidolgoznia az énektémákat."
 


A Beyond már a harmadik lemezetek, amit Dan Swanö kevert és maszterizált. Vele hogy kerültetek kapcsolatba annak idején?

„Szimplán csak írtam neki egy emailt, amikor azt olvastam, hogy újra megnyitotta a Unisound stúdiót. Mindig is nagy rajongói voltunk az Edge Of Sanitynek és a Moontower lemezét is imádom. Sejtettem, hogy egy hullámhosszon leszünk, és ez be is jött. Dan egy igazi zseni, úgyhogy nem is nagyon szeretnék mással dolgozni."


A teljes Omnium Gatherum interjút megtalálod a HammerWorld szeptemberi számában.
A dán Mercenary új lemeze a NoiseArt gondozásában jött ki Through Our Darkest Days címmel.

A hetedik Mercenary album felvételei Dániában folytak, a Hansen stúdióban, ahol természetesen ezúttal is Jacob Hansen volt a producer (Volbeat, Raunchy, Hatesphere stb.) A lemez borítóját a Mnemic gitárosa, Mircea Eftemie készítette, aki korábban a Soilworkkel és az Illdisposeddal is dolgozott, többek között.MERCENARY - Üzenet a magyar rajongóknak

MERCENARY - Through Our Darkest Days (2013)

 

 

 

MERCENARY - Through Our Darkest Days (szöveges videóval az új lemez címadó dala)
A dán thrasher Essence eddig két nagylemezt adott ki, a második idén tavasszal jelent meg Last Night Of Solace címmel, amelynek Gemstones dalához klip is készült.ESSENCE - Gemstones (a 2013-as Last Night Of Solace albumhoz)


  


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AWS - Siklósi Örs betegsége miatt lemondtak minden idei koncertet
2020. július 7. (kedd) 08:22

A Facebook oldalán jelentette be az AWS zenekar, hogy az év végéig lemondják az összes koncertjüket, mégpedig a frontemberük, Siklósi Örs betegsége miatt. Örs már két hónapja is beszélt arról, hogy kimerült, túlhajtotta magát, de úgy tűnik, a baj nagyobb, mint bárki is gondolta volna. A csapat hivatalos közleménye azonban optimista hangvételű, azaz nincs ok pánikra, a frontember jó kezekben van. AWS: "Kedves Barátaink! Az utóbbi napokban kiderült, hogy naivak voltunk, amikor azt gondoltuk, hogy ez az év már nem tartogathat semmi rossz hírt. Sajnos Örs lebetegedett, és a felépülése elég hosszú időt fog igénybe venni, ezért most egy kicsit elvonul, hogy a zenekart körülvevő pörgésből kilépve a gyógyulásra koncentrálhasson. Senki ne essen pánikba, az orvosai megnyugtattak minket, a kezelése a lehető legjobb ütemben halad, minden rendben lesz, a legjobb kezekben van!...   www.facebook.com/awszenekar...

METALLICA - James Hetfield érzelmes búcsút vett Ennio Morriconétől
METALLICA - James Hetfield érzelmes búcsút vett Ennio Morriconétől

Hétfőn hajnalban, 91 éves korában hunyt el minden idők egyik legismertebb filmes zeneszerzője, Ennio Morricone. A kétszeres Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz...

ALESTORM - Videópremier: Shit Boat (No Fans)
ALESTORM - Videópremier: Shit Boat (No Fans)

Május végén jelent meg az Alestorm új albuma, a Curse Of The Crystal Coconut, a Shit Boat (No Fans) című dalhoz pedig egy animációs videó érkezett most. Ismerkedj meg vele! Ez a...

DUKES OF THE ORIENT - Jön John Payne és Erik Norlander új albuma, dalpremier: The Dukes Return
DUKES OF THE ORIENT - Jön John Payne és Erik Norlander új albuma, dalpremier: The Dukes Return

Az Asia volt énekeseként ismert John Payne (GPS) és Erik Nolander billentyűs (Lana Lane, Last In Line, Rocket Scientists) pár éve indított be egy közös AOR projektjet, augusztus 7-én...

MOONSPELL - Új dobossal látnak neki a következő album felvételeinek
MOONSPELL - Új dobossal látnak neki a következő album felvételeinek

Az új Moonspell album ősszel kerül majd rögzítésre, a megjelenése pedig 2021 első felére várható. A 2017 őszén kiadott 1755 című lemez folytatásán már folyik a munka, azonban egy...

L.A. GUNS - Új dal az idén érkező Renegades albumról: Well Oiled Machine
L.A. GUNS - Új dal az idén érkező Renegades albumról: Well Oiled Machine

Jelenleg két L.A. Guns is létezik, a névhasználat joga miatt pedig pereskedés folyik a Tracii Guns gitáros és Phil Lewis énekes vezette verzió, valamint a Steve Riley dobos irányította...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS