GOJIRA - Ma este 20h-tól az A38 színpadán

Korán kell érkezni, az előbanda 19 órától már játszik

2013. augusztus 31. (szombat) 06:29

Ma este az A38 Hajón mindenki elcsípheti a francia Gojirát, aki nem tudott lejutni a július végi balatonszemesi Rock Beach fesztiválra, ahol a legelső magyar koncertjüket adták. Nem is akármilyen formában.


A modern metal vonal egyik legizgalmasabb hangzású brigádja a tavalyi L'Enfant Sauvage albummal turnézik és fontos tudni, hogy korán kell érkezni a mai koncertre. Az előzenekar kiléte ugyan nem ismert (a pletykák szerint a banda neve L-lel kezdődik és -ing a vége), de az biztos, hogy 19h-kor színpadra lép, a Gojira pedig 20h-kor.


18.45 - Kapunyitás
19.00 - előzenekar
20.00 - Gojira

A koncertet a PlanetNoir és az A38 szervezi, a jegyár 5990 forint lesz.


A koncert Facebook oldala

 

A nyári HammerWorldben megjelent egy interjú a Gojira frontemberével, Joe Duplantier-vel, amit most itt is elolvashatsz.


Négy év után tavaly egy új albummal jelentkeztetek. Rengeteget hallgatom a L'Enfant Sauvage dalait, de valahogy az elődje, a The Way Of All Flesh még mindig szívesebben látott vendég nálam. Te hogy látod, milyen az album fogadtatása?


„Lehet, hogy túl szakmai lesz ez a megközelítés, de a rajongói oldalról nagyon jó volt a fogadtatás, és rengeteg pozitív kritikával találkoztam. Úgy érzem, hogy az új lemez híre sokkal több emberhez eljutott, mint a korábbiaké. Ugyanakkor volt néhány kimondottan szerencsétlen történés is, ami miatt a terveinket is meg kellett változtatnunk, és talán nem is jutottunk el annyi új archoz, mint szerettük volna. De ezt leszámítva nagyon pozitívak a tapasztalatok. Úgyhogy nyomjuk, ahogy eddig. Most is jön egy csomó koncert, aztán ősszel is szeretnénk folytatni a turnézást."Milyen szerencsétlen történésekre gondolsz?

„Két ilyen is volt, és egyikről sem tehettünk. A lemezt elsőként a Lamb Of God amerikai turnéján szerettük volna bemutatni, de aztán jött szerencsétlen Randynek ez a prágai hercehurcája, ami miatt az egész turné elmaradt. Ez azért komoly csalódás volt. Ugyanakkor a mi problémánk tényleg egy piszlicsáré ügy, ahhoz képest, amin a Lamb Of Godék átmentek, különösen Randy. Könnyen megeshetett volna, hogy bevarrják, pedig tényleg nem csinált semmit. Ez egy elcseszett hülye ügy volt, ami rosszabb esetben akár a bandát is padlóra küldhette volna."Nálatok is felbukkannak a színpadon ilyen őrült rajongók?

„Persze. Melyik metal bulin nincsenek olyan arcok, akik felmásznak és beugranak? Ez a '80-as évek közepe óta bevett dolog. A gondot az szokta okozni, ha valaki vagy annyira lelkes, vagy annyira részeg, hogy csak felmászik, aztán ott lóg az ember mellett, rosszabb esetben az ember nyakán. Ilyenkor igyekszem vigyázni, nehogy tönkretegye a gitáromat, a cuccomat, vagy mondjuk kiverje a fogamat a mikrofonnal.

Mivel nekem ott lóg a nyakamban a gitár is, még csak arrébb sem tudom lökdösni. Ezekkel az arcokkal egyébként a biztonságiaknak kéne foglalkozniuk, azért kapják a pénzüket. Szerintem azon a prágai bulin is a helyi arcok hibáztak. De nagy-nagy megkönnyebbülés volt, amikor Randyt végül felmentették. Remélem, hogy valamikor majd nyélbe tudjuk ütni az elmaradt turnét."   GOJIRA - L'Enfant Sauvage (a 2012-es album címadó dala)


 

 

És mi volt a másik kellemetlenség?

„A kiadónk, a Roadrunner átszervezése. Ezzel a lemezzel kerültünk hozzájuk, és azért választottuk őket a több, mint tucatnyi érdeklődő kiadó közül, mert az egész világon jelen vannak, mindenhol profi a promóciós munkájuk, a terjesztésük. Ráadásul Monte Conner szerződtetetett minket, aki az egyik legjobb arc a szakmában.

Ehhez képest alig értünk haza az első komoly promóciós körről, amikor kiderült, hogy világszerte komoly leépítéseik lesznek, és még Monte is lelécelt tőlük. Tudom, hogy a zeneipar nincs könnyű helyzetben, de ha ezt előre láthattuk volna, akkor talán egy másik nagyobb kiadót választunk."Az elmaradt amerikai turnét azért tudtátok valahogy pótolni?

„Igen, az év elején csináltunk egy nagyobb önálló turnét. Devin Townsend volt az egyik vendég, a másik meg a The Atlas Moth. Ha ez a turné nem lett volna ennyire sikeres, most sokkal elkeseredettebb lennék. Jó lett volna a Lamb Of Goddal turnézni, így viszont kiderült, hogy önállóan is elég erősek vagyunk, jó nagy helyeket tudunk megtölteni, úgyhogy még az idén csinálni akarunk egy újabb amerikai kanyart, talán még ennél is alaposabbat."Fura, hogy Devinék voltak a vendégeitek...

„Ugye? Európában lehet, hogy ez fordítva lenne, vagy mondjuk Angliában ilyen dupla headliner turnét csinálnánk, de az USA-ban Devin nem olyan népszerű, mint Európában. Számunkra viszont óriási megtiszteltetés volt, hogy együtt turnézhattunk. A Strapping Young Ladet is imádtam, és Devin szólódolgainak a 80-90 százalékát is nagyon kedvelem. Egy igazán eredeti figura, zenészként meg egyenesen zseniális! Nagyon jóban is lettünk a turné során."Esetleg valami közös muzsika is várható tőletek?


„Ki tudja? Ilyesmiről nem esett szó, de ha adódna ilyen alkalom, én benne lennék. Imádom a hangját is. Meg az egész felfogását. Van némi hasonlóság köztünk abból a szempontból, hogy egyikünk sem szeret a kitaposott úton járni. Ő sem tartozik semmilyen klikkhez, ahogy mi sem."A francia bandák számára példaképek lettetek?

„Hú, ez jó kérdés. Ezt a zenészektől kéne megkérdezni. Igazság szerint mi régebben is kilógtunk a francia színtérről, ha van egyáltalán ilyesmi, amióta meg az USA-ban lakom, végképp nem sokat tudok az otthoni dolgokról. Jószerivel az újabb bandákat sem ismerem. Ez mondjuk nem meglepő, mert nem igazán hallgatok újabb csapatokat.

Ha valami jó muzsikával találkozom, akkor persze rá tudok kattanni, de nem figyelem már úgy az új kiadványokat, mint 10-15 éve. Nemrég a Ghosttal játszottunk Angliában és őket sem ismertem. Szimpatikus, rendes srácok voltak, érdekes a koncepciójuk is, de a zene nem csigázott fel."Milyen zenéket hallgatsz mostanában?


„Vagy a régebbi kedvenceket, vagy az olyan dallamos, elszállós muzsikákat, mint a Radiohead, a Muse, a régi Massive Attack."Említetted, hogy a tengerentúlon élsz, és tudom, hogy a mamád is amerikai. Jól érzed magad odaát?


„Alapvetően igen, de rengeteg turnézunk, úgyhogy az inkább csak egy bázis, ahová hazamehetek. Fura, mert odaát néha nagyon franciának érzem magam, Franciaországban meg nagyon amerikainak. Egyik sem az otthonom, valahol mégis mindkettő az.

Talán pont az édesanyám miatt van így, de bárhol otthon tudom érezni magam, a világ szinte bármelyik részén. A mamám egyébként egyszer sem járt az USA-ban, mióta annak idején Franciaországba költözött. És akkor még csak 20 éves volt! (nevet) Nem egy szokványos család a miénk, talán ezért is játszunk ilyen nem szokványos, nehezen kategorizálható zenét Mario-val!" 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SUB-ZERO - Megjelent és meghallgatható a második album: A rozsda lelke
2020. július 5. (vasárnap) 10:04

A rozsda lelke címmel megjelent és végig is hallgatható a budapesti Sub-Zero zenekar második albuma. "Az új anyagunk tíz számot tartalmaz, amelyek között vannak lazább, AC/DC-sebb és harapósabb, Black Sabbath/Megadeth/Dream Theater-hangulatú tételek is. A szövegek továbbra is elgondolkodtatóak, a mindennapok problémáival foglalkoznak, a zene pedig az első albumhoz képest direktebb lett, de a hangzásunk is sokat fejlődött."   www.facebook.com/SubZeroZenekar   SUB-ZERO - A rozsda lelke (a 2020-as album) 01. Nincs fék 02. Titkos rajongód 03. Mindig magas a tét 04. Túl mélyen jártam 05. Gépvilág 06. Mosolyogva 07. Csak az másnak szólt 08. Hányszor kell égni? 09. Nyögsz, mint a gép 10. Játszmák A rozsda lelke - a Spotify-on SUB-ZERO - Gépvilág (szöveges videó a 2020-as albumhoz)  

KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow
KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow

Miközben javában készül az új Megadeth album, Kiko Loureiro gitáros egy újabb szólólemez kiadására készül. A brazil Angrából 2015-ben igazolt át Kiko a Megadethbe, és korábban...

IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine
IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine

Alphaville címmel július 31-én jelenik meg az avant-garde metalos New York-i Imperial Triumphant negyedik albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a videóval kísért City...

PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator
PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta...

ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a...

U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond
U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond

Eredetileg úgy volt, hogy Udo Dirkschneider és csapata, a U.D.O. két különleges koncertet is ad az idei Wacken fesztiválon: az egyiken megünnepli az Accept idén 35 éves Metal Heart...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS