KILIAN - Klip készült az akusztikus Bújócskához

Egészen új megvilágításba helyezi a zenekart is

2013. augusztus 30. (péntek) 05:02

A tavalyi Anyacsavar kislemez Bújocska dalának egy újrahangszerelt, akusztikus változatához készítette el új klipjét a Kilian.

A Budapest-Alsónémedi tengelyen dolgozó, és eddig főleg grunge/stoner körökben emlegetett csapat szerint ez a változat egészen új megvilágításba helyezi a számot, és a Kiliannak is egy alternatívabb, kissé világzenei hatású, finoman építkező oldalát mutatja be.

A Kilian persze nem készül stílust váltani, de leragadni sem: a megújult felállás lendületes új dalokat és hangzást ígér az őszre.


www.facebook.com/kilianband

www.kilianzenekar.hu„Ez már a sokadik változata ennek a dalnak, de nem azért, mert nem találjuk a megfelelőt, egyszerűen magától akar mindig tovább menni. Lassan a Bújocska a mi 'Magunk adom-ává' válik..." - mondja viccesen a gitáros Jacsó Miklós.KILIAN - Bújócska (2013-as akusztikus változat)

 


"A kezdő két versszakot még a középiskolában írtam egy egyszerű két akkordos, funk rock alapra. Később több zenekarommal is felvettük, aztán évekig jegelve lett. Egy próbán aztán Imi (György Imi énekes)  előjött azzal, hogy ő ezt továbbgondolta, lenne hozzá egy refrénje, ami illett is egy zúzós témára, amin akkor dolgoztunk. Sokat variáltunk a szerkezeten, majd azt hittük végleges lett az a változat, ami aztán a 2012-es Anyacsavar kislemezünk és azóta kb. minden koncertünk nyitódala lett. (Itt hallgasd meg!)

Az Anyacsavar megjelenése után több doboscsere és bonyodalom is jelentkezett, végül úgy alakult, hogy nem készítettünk klipet egyik dalhoz sem. Jött azonban egy lehetőség egy akusztikus dal felvételére Poginál (Pogány János - Nils, Soundvisions stúdió), én pedig nagyon szeretem a jóféle unplugged zenéket. Elhívtunk néhány jó barátot ütőhangszerezni (Juhász Tamás - Run Over Dogs, Boltuzits Attila - Diszkrét báj), kicsit megint átalakítottuk a szerkezetet, és mindenféle tét vagy terv nélkül felvettük a számot.

Pogi sokat segített a hangszerelésben és a végére még ő is feljátszott néhány billentyűs/vonós témát, Imi pedig saját maga producere volt, mivel az énekfelvétel nagy részében teljesen egyedül volt a stúdióban. Aztán amikor elkészült a kikevert dal, úgy éreztük, hogy ezzel egy szinttel feljebb léptünk, egy még játékosabb, még szabadabb irányba, mint eddig.

Jött az ötlet, hogy akkor kéne egy klip is hozzá. Nem akartuk túl bonyolítani, inkább csak valami hangulatos képi aláfestést. Megkerestük Kiss Renátát, aki táncos, koreográfus, neki pedig megtetszett a dal. Néhány hét múlva kész jelenetekkel, koreográfiákkal és egy komplett stábbal rukkolt elő. Az új klipet ugyanazzal a csapattal készítettük, mint anno a Bohém erdőt (katt ide a videóhoz!), azaz Tokár Dániel volt a rendező és a vágó, Weidner Balázs pedig az operatőr. Rajtuk kívül rengetegen segítettek nekünk a fényezéstől a szállításon át a ruhákig - nagyon nagy köszönettel tartozunk mindenkinek!”


A Kilian zenekar a Magyar Dal Napja alkalmából szeptember 8-án a budapesti Blokk Alkotóközpontban lép fel, 22.30-kor. A blokkerek idén is rendhagyó tematikával csatlakoznak a Magyar Dal Napjához. Az Ajtósi Dürer soron található, folyamatosan bővülő, nonstop összművészeti alkotóközpont számos zenekar, képzőművész, alkotóközösség bázisa, de találhatunk itt hangstúdiókat, független rádiókat is.
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HINAYANA - Dal- és klippremier a melodikus death-doom csapattól: Cold Conception
2020. július 7. (kedd) 17:44

Death Of The Cosmic címmel augusztus 28-án jelenik meg a melodikus death / doom vonalas texasi Hinayana új EP-je. A Napalm kiadóhoz szerződött csapatot a frontember Casey Hurd indította el még 2014-ben, az első album pedig 2018-ban jelent meg Order Divine címmel. Az új EP lesz az első kiadványuk a Napalmnál, első előzetesként pedig itt a klippel kísért Cold Conception dal, amelyben vendégként a Tengger Cavalry tavaly júniusban elhunyt énekese, frontembere, Nature Ganganbaigal játszik kéthúros, mongol lófejes hegedűn. Casey Hurd: "Ez a dal arról a céltalan, hideg, modern világról szól, amit az ember egyrészt létrehozott, másrészt valahogy belekeveredett. Ez a felgyorsult utazás eljutott már arra pontra, ahonnan nincs visszatérés, ahol a múltban számos civilizáció összeomlott. Megtiszteltetés, hogy a halála előtt együtt dolgozhattunk Nature Ganganbaigallal, aki izgatott és lelkes volt a projekt kapcsán..."  ...

THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back
THE WHATEVERS - Az első dal a nyári bemutatkozó albumról: Step Back

Egy Step Back című klippel kísért dallal vezeti fel júliusra, de legkésőbb augusztusra várható bemutatkozó albumát a budapesti The Whatevers zenekar. "A banda 2016 júniusában...

GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia
GAEREA - Dal- és klippremier a portugál black hordától: Conspiranoia

Limbo címmel július 24-én lát majd napvilágot a portugál black metal színtér egyik friss alakjának számító Gaerea második nagylemeze, harmadik előzetesként pedig már lehet is...

PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black
PSYCROPTIC - Még a járvány előtt született az új klipjük: Beyond The Black

As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic hetedik albuma, amellyel hozzánk is eljutottak tavaly februárban. A...

DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit
DESOLATOR - Pusztító death metal Svédországból, dalpremier: Creatures Of Habit

Sermon Of Apathy címmel szeptember 4-én jelenik meg a death metalt hagyományos módon megközelítő svéd Desolator második albuma. Az Unearthly Monument című debütáló albumuk még...

CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága
CAROLINA REAPER - Szöveges videóval a veszprémi csapat új dala: Romlás virága

Romlás virága címmel egy új dallal jelentkezett a modern metalos Carolina Reaper. A 2019-ben alakult veszprémi csapatban Bodnár Juci énekesnő, Stefanics Dávid basszusgitáros, Németh...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS