KILIAN - Klip készült az akusztikus Bújócskához

Egészen új megvilágításba helyezi a zenekart is

2013. augusztus 30. (péntek) 05:02

A tavalyi Anyacsavar kislemez Bújocska dalának egy újrahangszerelt, akusztikus változatához készítette el új klipjét a Kilian.

A Budapest-Alsónémedi tengelyen dolgozó, és eddig főleg grunge/stoner körökben emlegetett csapat szerint ez a változat egészen új megvilágításba helyezi a számot, és a Kiliannak is egy alternatívabb, kissé világzenei hatású, finoman építkező oldalát mutatja be.

A Kilian persze nem készül stílust váltani, de leragadni sem: a megújult felállás lendületes új dalokat és hangzást ígér az őszre.


www.facebook.com/kilianband

www.kilianzenekar.hu„Ez már a sokadik változata ennek a dalnak, de nem azért, mert nem találjuk a megfelelőt, egyszerűen magától akar mindig tovább menni. Lassan a Bújocska a mi 'Magunk adom-ává' válik..." - mondja viccesen a gitáros Jacsó Miklós.KILIAN - Bújócska (2013-as akusztikus változat)

 


"A kezdő két versszakot még a középiskolában írtam egy egyszerű két akkordos, funk rock alapra. Később több zenekarommal is felvettük, aztán évekig jegelve lett. Egy próbán aztán Imi (György Imi énekes)  előjött azzal, hogy ő ezt továbbgondolta, lenne hozzá egy refrénje, ami illett is egy zúzós témára, amin akkor dolgoztunk. Sokat variáltunk a szerkezeten, majd azt hittük végleges lett az a változat, ami aztán a 2012-es Anyacsavar kislemezünk és azóta kb. minden koncertünk nyitódala lett. (Itt hallgasd meg!)

Az Anyacsavar megjelenése után több doboscsere és bonyodalom is jelentkezett, végül úgy alakult, hogy nem készítettünk klipet egyik dalhoz sem. Jött azonban egy lehetőség egy akusztikus dal felvételére Poginál (Pogány János - Nils, Soundvisions stúdió), én pedig nagyon szeretem a jóféle unplugged zenéket. Elhívtunk néhány jó barátot ütőhangszerezni (Juhász Tamás - Run Over Dogs, Boltuzits Attila - Diszkrét báj), kicsit megint átalakítottuk a szerkezetet, és mindenféle tét vagy terv nélkül felvettük a számot.

Pogi sokat segített a hangszerelésben és a végére még ő is feljátszott néhány billentyűs/vonós témát, Imi pedig saját maga producere volt, mivel az énekfelvétel nagy részében teljesen egyedül volt a stúdióban. Aztán amikor elkészült a kikevert dal, úgy éreztük, hogy ezzel egy szinttel feljebb léptünk, egy még játékosabb, még szabadabb irányba, mint eddig.

Jött az ötlet, hogy akkor kéne egy klip is hozzá. Nem akartuk túl bonyolítani, inkább csak valami hangulatos képi aláfestést. Megkerestük Kiss Renátát, aki táncos, koreográfus, neki pedig megtetszett a dal. Néhány hét múlva kész jelenetekkel, koreográfiákkal és egy komplett stábbal rukkolt elő. Az új klipet ugyanazzal a csapattal készítettük, mint anno a Bohém erdőt (katt ide a videóhoz!), azaz Tokár Dániel volt a rendező és a vágó, Weidner Balázs pedig az operatőr. Rajtuk kívül rengetegen segítettek nekünk a fényezéstől a szállításon át a ruhákig - nagyon nagy köszönettel tartozunk mindenkinek!”


A Kilian zenekar a Magyar Dal Napja alkalmából szeptember 8-án a budapesti Blokk Alkotóközpontban lép fel, 22.30-kor. A blokkerek idén is rendhagyó tematikával csatlakoznak a Magyar Dal Napjához. Az Ajtósi Dürer soron található, folyamatosan bővülő, nonstop összművészeti alkotóközpont számos zenekar, képzőművész, alkotóközösség bázisa, de találhatunk itt hangstúdiókat, független rádiókat is.
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AWS - Előrendelhető a Park koncert CD és DVD, videópremier: Fuss
2019. december 11. (szerda) 16:50

Park címmel jelenik meg az AWS új koncert CD-je, DVD-je, amelynek anyagát még májusban rögzítették a Budapest Parkban. Máris megnézheted a Fuss dal felvételét a DVD-ről, amelyben Bodor Máté (Alestorm, All But One) a vendég. A CD és a DVD különféle támogatói csomagok formájában már előrendelhető az AWS honlapján: www.awszenekar.hu/shop www.facebook.com/awszenekar   AWS feat. Bodor Máté - Fuss (a 2019-es Park DVD-ről) AWS - Park CD+DVD (12/13 - Edge) CD 01. Lakatlan ember 02. X/0 03. Te is félsz 04. Budapest 05. Hol voltál 06. Éjjeli tánc 07. Sorsforgató 08. Lelket vennék 09. Köddé válsz 10. Fuss 11. Szívhang 12. Vigyázz rám 13. Fekete részem 14. Temetetlen halott 15. Mindent a semmiért 16. Viszlát nyár DVD 01. Lakatlan ember 02. X/0 03. Te is félsz 04. Budapest 05. Hol voltál 06. Éjjeli tánc 07. Takard el 08. Sorsforgató 09. Lelket vennék...

SAQQARA - Új szöveges videó született: Fáraó átka
SAQQARA - Új szöveges videó született: Fáraó átka

A HammerWorld magazin novemberi számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Rebel és a Crossholder zenekarok éléről is ismert Szaládi "Devil" Károly énekes vezette Saqqara zenekar...

SERIOUS BLACK - Január végén új album, klippel az első dal: When The Stars Are Right
SERIOUS BLACK - Január végén új album, klippel az első dal: When The Stars Are Right

Suite 226 címmel január 31-én jelenik meg az Urban Breed énekes vezette power metalos Serious Black ötödik albuma, amelynek első előzetese a videoklippel kísért When The Stars Are Right...

BRING ME THE HORIZON - Hivatalos koncertvideó az új dalhoz: Ludens
BRING ME THE HORIZON - Hivatalos koncertvideó az új dalhoz: Ludens

Ludens címmel egy hónapja egy új dallal jelentkezett az Oli Sykes vezette Bring Me The Horizon, amelyhez hivatalos klip is született, most pedig itt a dal hivatalos koncertklipje, amit...

CONTINOOM - Klippremier: Scream My Name
CONTINOOM - Klippremier: Scream My Name

Scream My Name címmel egy új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter vezette Continoom zenekar. Természetesen ez a nóta is elhangzik majd december 14-én a Robotban, ahol a divideD-dal lesz...

GOST - Februárban már headlinerként érkezik Budapestre
GOST - Februárban már headlinerként érkezik Budapestre

Jelenleg a Mayhemmel turnézik, februárban pedig harmadik alkalommal, ezúttal headlinerként érkezik Budapestre az A38 Hajó szervezésében GosT. A Baalberith karakterét megtestesítő dark...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS