NAZARETH - Dan McCafferty énekes távozik a legendás csapatból

Krónikus tüdőbetegsége miatt nem tud koncertezni

2013. augusztus 29. (csütörtök) 19:29

Távozni kényszerül a Nazareth éléről a skót hard rock legenda 66 éves frontembere, Dan McCafferty (a képen balról a második), miután a hétvégén ismét összeesett a színpadon, ezúttal Svájcban. Ugyanez megtörtént júliusban is, akkor a kanadai Cranbookban.


A svájci fesztiválon történtek kapcsán elterjedt a hír, hogy az énekesnek szélütése volt, de ezt azóta cáfolta McCafferty:

"Nem stroke volt, ez abszolút nem igaz - hála az égnek és ezt gyorsan le is kopogva. Nem vagyok egy svájci kórházban és nem is tudom, honnan indultak el ezek a hírek.

Krónikus obstruktív tüdőbetegségem (COPD) van és ez az évek múlásával egyre csak súlyosodik. Nem tudhatod, hogy mikor tör rád, de akkor hirtelen nem kapsz levegőt.

Amikor a svájci Summerfesten színpadra léptem, még az járt a fejemben, hogy ez milyen óriási, néhány hónap óta ez az első fesztiválunk, és milyen remek nap van. Jobbról nem is álmodhattunk volna."


Három nóta után azonban jött a roham és a légszomj miatt Dan nem tudta folytatni a koncertet. Azonnal eldöntötte, hogy nyugdíjazza magát.

"Amint lejöttem a színpadról, mondtam a fiúknak, hogy ezt így nem folytathatom, nem tehetem ezt a csapattal. Nem okozhatok csalódást sem nekik, sem a rajongóknak. Ha az ember nem képes elvégezni a munkáját, akkor nincs ott keresnivalója - ehhez a Nazareth túl nagy banda."


Ugyanez a betegség okozta két hete a Blue Öyster Cult egyik tagjának halálát.


McCafferty szerint a többiek még nem dolgozták fel ezt a hírt, de reméli, hogy találnak valakit a helyére, sőt, biztos benne, hogy ez sikerülni fog.

A Nazareth nemrég fejezte be az egyelőre cím nélküli huszonnegyedik album felvételeit.


"A stúdióbeli éneklés más, mint a koncertezés. Bármikor fel tudnék venni egy újabb lemezt, de egy és háromnegyed órán át a színpadon lenni, arra képtelen vagyok."


Dannek most át kell gondolnia a jövőbeni terveit, de nem zárja ki egy szólóalbum lehetőségét. Az 1968-ban alapított Nazareth legutóbbi albuma a 2011-es Big Dogz.


A Nazareth legutóbbi akciója egy skót rap rock duóval készített közös felvétel volt, amelyben a 2008-as The Newz albumuk Enough Love dala szerepel.
 


SHY & DRS feat. NAZARETH - I've Got (Enough Love)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
KARI RUESLÅTTEN - Sørgekåpe (kritika)
2020. július 12. (vasárnap) 11:53

KARI RUESLÅTTEN Sørgekåpe (Spindelsinn)   Negyedszázad telt el azóta, hogy Kari Rueslåtten kilépett a The 3rd and the Mortalból, az egyik első olyan metal zenekarból, melyben énekesnő is volt. A norvég csapat zeneileg is megelőzte a korát, Kari azonban szólóban kevésbé akart újítani – bár Spindelsinn című első albuma akkor is valami új volt, hiszen norvég nyelvű, erősen népzenei ihletésű muzsikát rejtett, ami sokunk számára újdonságot jelentett, hiába, hogy régiek a gyökerei. Később Kari egyre inkább pop-os irányba fordult, de mindvégig megőrizve valamit a folkból, a melankóliából, s a gyönyörű dallamokról sem feledkezve meg. Ám a Sørgekåpe album a Spindelsinn óta az első, amelyen végig norvégul énekel. Ugyanakkor nem tért vissza ahhoz a nordikus pogány vonalhoz, maradt a pop-folk, de a legtöbb dal erősen éjjeli, szomorú, melankólikus. Kari azt nyilatkozta, „a Sørgekåpe azokat a magányos...

TOKYO MOTOR FIST - Albumpremier a Danger Danger énekes és a Trixter gitáros csapatától: Lions
TOKYO MOTOR FIST - Albumpremier a Danger Danger énekes és a Trixter gitáros csapatától: Lions

Még 2017-ben jelent a debütáló albuma annak a Tokyo Motor Fist nevű dallamrock csapatnak, amit a Danger Danger énekese, Ted Poley és a Trixter gitárosa, Steve Brown hozott össze. Már a...

OSSIAN - Premier, új szöveges videó: Mennyit ad még
OSSIAN - Premier, új szöveges videó: Mennyit ad még

Április közepén jelent meg az Ossian legutóbbi albuma, a Csak a Jót, a Mennyit ad még című dalhoz pedig most elkészült egy hivatalos szöveges videó, melynek képanyagát a tavalyi...

BLUES PILLS - A visszatérés, jön az új album, friss dal és klip: Kiss My Past Goodbye
BLUES PILLS - A visszatérés, jön az új album, friss dal és klip: Kiss My Past Goodbye

Eredetileg már júniusban kijött volna a klasszikus blues rockot játszó és egy döbbenetesen jó hangú frontcsaj vezette Blues Pills harmadik albuma, a Holy Moly!, azonban a világjárvány...

SKELETAL REMAINS - Az első új dal a kaliforniai death metal brigádtól: Illusive Divinity
SKELETAL REMAINS - Az első új dal a kaliforniai death metal brigádtól: Illusive Divinity

The Entombment Of Chaos címmel szeptember 11-én jelenik meg a kaliforniai death metal gépezet Skeletal Remains negyedik albuma, a 2018-as Devouring Mortality lemez folytatása, első...

MEZMERIZED - Új dal az Amaranthe hörgősének vendégszereplésével: Cyanide
MEZMERIZED - Új dal az Amaranthe hörgősének vendégszereplésével: Cyanide

Cyanide címmel máris megismerkedhetsz a modern metalos, hazai Mezmerized legfrissebb dalával, amelyben az Amaranthe hörgőse, Henrik "GG6" Englund vendégszerepel. "Ez az eddigi...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS