NAZARETH - Dan McCafferty énekes távozik a legendás csapatból

Krónikus tüdőbetegsége miatt nem tud koncertezni

2013. augusztus 29. (csütörtök) 19:29

Távozni kényszerül a Nazareth éléről a skót hard rock legenda 66 éves frontembere, Dan McCafferty (a képen balról a második), miután a hétvégén ismét összeesett a színpadon, ezúttal Svájcban. Ugyanez megtörtént júliusban is, akkor a kanadai Cranbookban.


A svájci fesztiválon történtek kapcsán elterjedt a hír, hogy az énekesnek szélütése volt, de ezt azóta cáfolta McCafferty:

"Nem stroke volt, ez abszolút nem igaz - hála az égnek és ezt gyorsan le is kopogva. Nem vagyok egy svájci kórházban és nem is tudom, honnan indultak el ezek a hírek.

Krónikus obstruktív tüdőbetegségem (COPD) van és ez az évek múlásával egyre csak súlyosodik. Nem tudhatod, hogy mikor tör rád, de akkor hirtelen nem kapsz levegőt.

Amikor a svájci Summerfesten színpadra léptem, még az járt a fejemben, hogy ez milyen óriási, néhány hónap óta ez az első fesztiválunk, és milyen remek nap van. Jobbról nem is álmodhattunk volna."


Három nóta után azonban jött a roham és a légszomj miatt Dan nem tudta folytatni a koncertet. Azonnal eldöntötte, hogy nyugdíjazza magát.

"Amint lejöttem a színpadról, mondtam a fiúknak, hogy ezt így nem folytathatom, nem tehetem ezt a csapattal. Nem okozhatok csalódást sem nekik, sem a rajongóknak. Ha az ember nem képes elvégezni a munkáját, akkor nincs ott keresnivalója - ehhez a Nazareth túl nagy banda."


Ugyanez a betegség okozta két hete a Blue Öyster Cult egyik tagjának halálát.


McCafferty szerint a többiek még nem dolgozták fel ezt a hírt, de reméli, hogy találnak valakit a helyére, sőt, biztos benne, hogy ez sikerülni fog.

A Nazareth nemrég fejezte be az egyelőre cím nélküli huszonnegyedik album felvételeit.


"A stúdióbeli éneklés más, mint a koncertezés. Bármikor fel tudnék venni egy újabb lemezt, de egy és háromnegyed órán át a színpadon lenni, arra képtelen vagyok."


Dannek most át kell gondolnia a jövőbeni terveit, de nem zárja ki egy szólóalbum lehetőségét. Az 1968-ban alapított Nazareth legutóbbi albuma a 2011-es Big Dogz.


A Nazareth legutóbbi akciója egy skót rap rock duóval készített közös felvétel volt, amelyben a 2008-as The Newz albumuk Enough Love dala szerepel.
 


SHY & DRS feat. NAZARETH - I've Got (Enough Love)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIKTÁTOR - Új lemez született, itt a címadó dal: A hős kisteknős
2019. december 9. (hétfő) 16:32

A hős kisteknős címmel megjelent a debreceni Diktátor új lemeze, 4 friss dallal és 12 koncertnótával, amelyeket a Kaptár klubban rögzített a kultikus banda. A címadó dalhoz született szöveges videóval máris megismerkedhetsz. Derzsi vezér: "A Diktátor zenekar az elmúlt három évben, vagyis az előző lemezünk kiadása óta többszörösen megfiatalodott. A koncertek, a próbák és az összecsiszolódás ideje alatt született néhány új dal, ezekkel indul ez a lemez, pontosabban az első négy szám az, amit a jövőre nézve programadónak tekinthetünk. Eredetileg egy komplett koncertanyag rögzítését terveztük, melynek egy része az új dalok elhangzása után következik... www.facebook.com/diktatormusic  ...Egymás után két koncertet vettünk fel, mert biztosra akartunk menni, a pontosság és a minőség érdekében, mert ugye mi lesz, ha mégiscsak hibázunk valahol? Az eredmény hallható. Nem cizelláltuk túl a...

SOLIDITY - Progos thrash/death/power, új EP a budapesti csapattól: Controlled?
SOLIDITY - Progos thrash/death/power, új EP a budapesti csapattól: Controlled?

Controlled? címmel megjelent a progresszív thrash/death/power vonalas budapesti Solidity új EP-je. "Ez a 4 új dal betekintést nyújt a jövőre megjelenő második nagylemezünk...

PALAYE ROYALE - Klippel és dallal a fegyverek ellen: Massacre, The New American Dream
PALAYE ROYALE - Klippel és dallal a fegyverek ellen: Massacre, The New American Dream

Massacre, The New American Dream címmel egy fegyverellenes nótával jelentkezett nemrég a kanadai Palaye Royale, a dalhoz pedig most a klip is megérkezett.  Jó hír, hogy jövő tavasszal...

NUMENOREAN - Titkos helyen egy 'last minute' black metal buli most pénteken
NUMENOREAN - Titkos helyen egy 'last minute' black metal buli most pénteken

Adore címmel idén tavasszal adta ki a második albumát a kanadai post-black brigád Numenorean, pénteken, december 13-án pedig 'last minute' jelleggel játszanak majd Budapesten a portugál...

UADA - Tavasszal három másik black bandával tér vissza az amerikai négyes
UADA - Tavasszal három másik black bandával tér vissza az amerikai négyes

Idén nyáron a Dürer Kertben koncertezett a black metalos amerikai Uada, jövő tavasszal pedig egy újabb turnéval térnek vissza Budapestre. Három bandát hoznak magukkal, a svéd Griftet, a...

RAM - Új videoklip a svéd heavy metal csapattól: The Trap
RAM - Új videoklip a svéd heavy metal csapattól: The Trap

The Throne Within címmel még szeptemberben jelent meg a tradicionális heavy metalt nyomató svéd Ram hatodik albuma, a 2017-es Rod lemez folytatása, amelynek The Trap daláhopz készült el a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS