NIGHTWISH - Tuomas már három dalt megírt az új lemezhez

Nagy az esély, hogy Floor Jansen marad az énekesnő

2013. augusztus 22. (csütörtök) 07:33

A Nightwish főnöke, Tuomas Holopainen a zenekar jövőbeni terveiről is beszélt egy friss interjúban, amit a Festival.Blog.be honlapnak adott, és szavaiból az derül ki, hogy noha hivatalos döntés még nem született, de Floor Jansen énekesnővel számol a továbbiakban is.

Tuomas már három dalt meg is írt a következő Nightwish lemezhez és zsigereiben úgy érzi, hogy a filmzenés Inmaginaerum albumnál egyszerűbb lesz az új anyag, zenekari lemez lesz, egy kicsit visszakanyarodva a múltba, de egy kicsit másképp.


Ezeket a dalokat a turné közben írtad?

"Úgy fogalmaznék, hogy az utóbbi hónapban. Amikor csak hazajutok, nekilátok a dalszerzésnek és jelenleg három új nóta van készen."Hogy festenek a Nightwish jövőbeni tervei?


"Nos, mindannyiunknak vannak más projektjei. Nekem itt ez a szólóalbum, ami Dagobert bácsiról szól, szóval a következő két hónapban ezzel leszek elfoglalva. Floor a ReVamp dolgait viszi tovább, Marco a saját projektjeire koncentrál, Emppunak meg ott a Brother Firetribe. Talán némi pihenő is jön, a családjainkkal is eltöltünk egy kis időt. Jövő tavasszal Új-Zélandon szeretnék vakációzni. Mindezek hozzásegítenek ahhoz, hogy feltöltsük az elemeket, hogy jöhessenek az új dalok, és hogy felkészülhessünk a jövő nyárra. Július elsején kezdjük majd a munkát a próbateremben."Úgy tudom, hogy nincsenek még tervek arra nézve, hogy hivatalosan Floor Jansen énekesnővel folytatjátok a munkát. Mondanál erről valamit?


"Igen, nos... Konkrétan még nem foglalkoztunk ezzel a dologgal, mert nem volt szükséges... Ez újra egy akkora zűrzavar volt, hogy kell még egy-két olyan hónap, amikor egyáltalán nem gondolok az énekesnő kérdésre. Aztán az év vége felé meg kell hoznunk a döntést. De azt mindenki látja, hogy Floor áll a lista élén, ez csak természetes. De hivatalosan nem akarok semmit kijelenteni, ezt a döntést most még nem akarom meghozni."Értem, természetesen.


"De Floor hihetetlen. Semmi rosszat nem tudnék mondani róla."A zeneipar óriási változásokon ment át az utóbbi években. A digitális letöltések, a vinyl formátum feltámadása, a közösségi média... Neked milyenek a tapasztalataid?


"Nem vagyok a téma szakértője, de azt látom, hogy valamit tenni kell, mert a trend olyan, amilyen. Tény, hogy az emberek nem állnak le a zenehallgatással, akarják az új zenéket, de ha ez a trend így folytatódik, akkor nem lesz anyagi háttér arra, hogy ilyen típusú lemezeket készítsünk, mert a lemezeladás terén óriási a visszaesés."A múlthoz képest?

"Pontosan, mondjuk a tíz évvel ezelőtti helyzethez képest. Úgy értem, hogy a koncerteken többen vannak, mint valaha, ám ennek ellenére az Imaginaerum albumból nagyjából feleannyi ment el, mint a Dark Passion Play-ből. De ez már csak így megy manapság, ez minden bandára igaz.

A digitális letöltésekre kell koncentrálnunk, a zeneiparnak erre az oldalára, mert más módon nem lehet küzdeni ez ellen, igazodni kell a dolgokhoz. Meg kell találni ennek módját, a bevételi módot. Ha nem kapunk valamit cserébe, akkor nem lesz módunk lemezeket készíteni - ez sima tény. Ki kell dolgozni ennek módját, de az a jó, hogy vannak nagyágyúk, akik nálam sokkal többek tudnak ezekről a dolgokról."

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AWS - Előrendelhető a Park koncert CD és DVD, videópremier: Fuss
2019. december 11. (szerda) 16:50

Park címmel jelenik meg az AWS új koncert CD-je, DVD-je, amelynek anyagát még májusban rögzítették a Budapest Parkban. Máris megnézheted a Fuss dal felvételét a DVD-ről, amelyben Bodor Máté (Alestorm, All But One) a vendég. A CD és a DVD különféle támogatói csomagok formájában már előrendelhető az AWS honlapján: www.awszenekar.hu/shop www.facebook.com/awszenekar   AWS feat. Bodor Máté - Fuss (a 2019-es Park DVD-ről) AWS - Park CD+DVD (12/13 - Edge) CD 01. Lakatlan ember 02. X/0 03. Te is félsz 04. Budapest 05. Hol voltál 06. Éjjeli tánc 07. Sorsforgató 08. Lelket vennék 09. Köddé válsz 10. Fuss 11. Szívhang 12. Vigyázz rám 13. Fekete részem 14. Temetetlen halott 15. Mindent a semmiért 16. Viszlát nyár DVD 01. Lakatlan ember 02. X/0 03. Te is félsz 04. Budapest 05. Hol voltál 06. Éjjeli tánc 07. Takard el 08. Sorsforgató 09. Lelket vennék...

SAQQARA - Új szöveges videó született: Fáraó átka
SAQQARA - Új szöveges videó született: Fáraó átka

A HammerWorld magazin novemberi számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Rebel és a Crossholder zenekarok éléről is ismert Szaládi "Devil" Károly énekes vezette Saqqara zenekar...

SERIOUS BLACK - Január végén új album, klippel az első dal: When The Stars Are Right
SERIOUS BLACK - Január végén új album, klippel az első dal: When The Stars Are Right

Suite 226 címmel január 31-én jelenik meg az Urban Breed énekes vezette power metalos Serious Black ötödik albuma, amelynek első előzetese a videoklippel kísért When The Stars Are Right...

BRING ME THE HORIZON - Hivatalos koncertvideó az új dalhoz: Ludens
BRING ME THE HORIZON - Hivatalos koncertvideó az új dalhoz: Ludens

Ludens címmel egy hónapja egy új dallal jelentkezett az Oli Sykes vezette Bring Me The Horizon, amelyhez hivatalos klip is született, most pedig itt a dal hivatalos koncertklipje, amit...

CONTINOOM - Klippremier: Scream My Name
CONTINOOM - Klippremier: Scream My Name

Scream My Name címmel egy új videoklippel jelentkezett a Schrott Péter vezette Continoom zenekar. Természetesen ez a nóta is elhangzik majd december 14-én a Robotban, ahol a divideD-dal lesz...

GOST - Februárban már headlinerként érkezik Budapestre
GOST - Februárban már headlinerként érkezik Budapestre

Jelenleg a Mayhemmel turnézik, februárban pedig harmadik alkalommal, ezúttal headlinerként érkezik Budapestre az A38 Hajó szervezésében GosT. A Baalberith karakterét megtestesítő dark...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS