NIGHTWISH - Tuomas már három dalt megírt az új lemezhez

Nagy az esély, hogy Floor Jansen marad az énekesnő

2013. augusztus 22. (csütörtök) 07:33

A Nightwish főnöke, Tuomas Holopainen a zenekar jövőbeni terveiről is beszélt egy friss interjúban, amit a Festival.Blog.be honlapnak adott, és szavaiból az derül ki, hogy noha hivatalos döntés még nem született, de Floor Jansen énekesnővel számol a továbbiakban is.

Tuomas már három dalt meg is írt a következő Nightwish lemezhez és zsigereiben úgy érzi, hogy a filmzenés Inmaginaerum albumnál egyszerűbb lesz az új anyag, zenekari lemez lesz, egy kicsit visszakanyarodva a múltba, de egy kicsit másképp.


Ezeket a dalokat a turné közben írtad?

"Úgy fogalmaznék, hogy az utóbbi hónapban. Amikor csak hazajutok, nekilátok a dalszerzésnek és jelenleg három új nóta van készen."Hogy festenek a Nightwish jövőbeni tervei?


"Nos, mindannyiunknak vannak más projektjei. Nekem itt ez a szólóalbum, ami Dagobert bácsiról szól, szóval a következő két hónapban ezzel leszek elfoglalva. Floor a ReVamp dolgait viszi tovább, Marco a saját projektjeire koncentrál, Emppunak meg ott a Brother Firetribe. Talán némi pihenő is jön, a családjainkkal is eltöltünk egy kis időt. Jövő tavasszal Új-Zélandon szeretnék vakációzni. Mindezek hozzásegítenek ahhoz, hogy feltöltsük az elemeket, hogy jöhessenek az új dalok, és hogy felkészülhessünk a jövő nyárra. Július elsején kezdjük majd a munkát a próbateremben."Úgy tudom, hogy nincsenek még tervek arra nézve, hogy hivatalosan Floor Jansen énekesnővel folytatjátok a munkát. Mondanál erről valamit?


"Igen, nos... Konkrétan még nem foglalkoztunk ezzel a dologgal, mert nem volt szükséges... Ez újra egy akkora zűrzavar volt, hogy kell még egy-két olyan hónap, amikor egyáltalán nem gondolok az énekesnő kérdésre. Aztán az év vége felé meg kell hoznunk a döntést. De azt mindenki látja, hogy Floor áll a lista élén, ez csak természetes. De hivatalosan nem akarok semmit kijelenteni, ezt a döntést most még nem akarom meghozni."Értem, természetesen.


"De Floor hihetetlen. Semmi rosszat nem tudnék mondani róla."A zeneipar óriási változásokon ment át az utóbbi években. A digitális letöltések, a vinyl formátum feltámadása, a közösségi média... Neked milyenek a tapasztalataid?


"Nem vagyok a téma szakértője, de azt látom, hogy valamit tenni kell, mert a trend olyan, amilyen. Tény, hogy az emberek nem állnak le a zenehallgatással, akarják az új zenéket, de ha ez a trend így folytatódik, akkor nem lesz anyagi háttér arra, hogy ilyen típusú lemezeket készítsünk, mert a lemezeladás terén óriási a visszaesés."A múlthoz képest?

"Pontosan, mondjuk a tíz évvel ezelőtti helyzethez képest. Úgy értem, hogy a koncerteken többen vannak, mint valaha, ám ennek ellenére az Imaginaerum albumból nagyjából feleannyi ment el, mint a Dark Passion Play-ből. De ez már csak így megy manapság, ez minden bandára igaz.

A digitális letöltésekre kell koncentrálnunk, a zeneiparnak erre az oldalára, mert más módon nem lehet küzdeni ez ellen, igazodni kell a dolgokhoz. Meg kell találni ennek módját, a bevételi módot. Ha nem kapunk valamit cserébe, akkor nem lesz módunk lemezeket készíteni - ez sima tény. Ki kell dolgozni ennek módját, de az a jó, hogy vannak nagyágyúk, akik nálam sokkal többek tudnak ezekről a dolgokról."

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
WITCHER - "Egyfajta modernkori romantikus ellenálló vagyok" (interjú)
2020. július 6. (hétfő) 07:08

A gyertyák csonkig égnek címmel még novemberben jelent meg a Witcher néven ismert, 2010-ben alakult szombathelyi black metal duó harmadik nagylemeze. A Witcher második albuma a 2015-ben megjelent Csendes domb volt, amely az orosz Dark East Productions gondozásában látott napvilágot. A hazai underground black metal színtér egyik színfoltja a 2010 óta működő Witcher. A Neubauer Roland és Gere Karola által alkotott duó egyszerre nyers és melankolikus, fennkölt és súlyos hangulatú zenéjében kimutatható a ’90-es évek black metalja, azonban stílusuknak markáns magyar vonatkozásai, jegyei vannak, s ezek a zenei, művészi, esztétikai, s a komplex vizualitást is érintő tulajdonságok biztosítanak egy sajátos hangzást a zenekarnak. Milán Péter számos témát érintő, részletekbe menő interjúját Neubauer Roland válaszolta meg.   www.facebook.com/witcherband   www.facebook.com/filosofemrecords    ...

SUB-ZERO - Megjelent és meghallgatható a második album: A rozsda lelke
SUB-ZERO - Megjelent és meghallgatható a második album: A rozsda lelke

A rozsda lelke címmel megjelent és végig is hallgatható a budapesti Sub-Zero zenekar második albuma. "Az új anyagunk tíz számot tartalmaz, amelyek között vannak lazább, AC/DC-sebb...

KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow
KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow

Miközben javában készül az új Megadeth album, Kiko Loureiro gitáros egy újabb szólólemez kiadására készül. A brazil Angrából 2015-ben igazolt át Kiko a Megadethbe, és korábban...

IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine
IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine

Alphaville címmel július 31-én jelenik meg az avant-garde metalos New York-i Imperial Triumphant negyedik albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a videóval kísért City...

PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator
PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta...

ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS