METALLICA - Jason Newsted az ...And Justice For All album dalairól

A Justice turnét Budapesten indította a zenekar

2013. augusztus 19. (hétfő) 08:30 | utoljára módosítva: 2018. március 4. (vasárnap) 09:35

A HammerWorld magazin nyári számának Klasszikus! rovatában Lars Ulrich dobos segítségével idéztük fel a csapat legkomplexebb, legprogresszívebb anyagának megszületését, kitérve persze arra a negyedszázados dilemmára is, hogy miért lett ennyire száraz az anyag hangzása és hogy miért nem lehet hallani a nótákban Jason Newsted basszusgitárját.

25 évvel ezelőtt ezen a napon jelent meg a Metallica negyedik sorlemezét felvezető maxi, a Harvester Of Sorrow, amit aztán 1988 augusztus 25-én követett az ...And Justice For All album.

 Külön érdekessége volt a Justice albumnak, hogy a turné nyitókoncertjére Budapesten került sor 1988 szeptember 11-én (a programhoz kattints ide!), amely egyben a Metallica legelső magyarországi fellépése volt. Kemény 300 forintos belépővel, nyitóbandaként pedig a Pokolgép játszott. A szeptemberi Hammerben az ex-Metallica basszusgitáros Jason Newsteddel olvashatsz majd egy alapos interjút az új csapata, a Newsted és annak nemrég kiadott bemutatkozó albuma, a Heavy Metal Music kapcsán, itt pedig azt mondja el Jason, hogy mi jut eszébe a negyedszázados album dalairól.
BLACKENED


"A dal eleje és középrésze tőlem származik, vagyis a legjobb részek! (nevet) Miután bevettek a bandába, a legtöbbször James-szel lógtam. Közel laktunk egymáshoz, ha ha valamelyikünk elutazott, vigyáztunk egymás macskáira, együtt tévéztünk és jammeltünk - olyanok voltunk, mint a tesók. Ez az időszak számomra valami egészen különleges volt. A Blackened a hálószobámban állt össze egy négysávos magnó segítségével. Azt persze akkoriban még nem tudtam, hogy nyitódal lesz belőle."

...AND JUSTICE FOR ALL


"Egy igen nehéz nóta. A számos különböző rész miatt kemény ügy volt megtanulni és nehéz volt eljátszani is."

EYE OF THE BEHOLDER


"Erről a dalról ma már csak kevés emlékem van, hogy őszinte legyek. Leszámítva azt, hogy élőben mindig is jól működött, gyilkos ereje volt a színpadon."


ONE


"A Metallica pályafutásának egyik sarokköve. A Kill'em All, a Ride The Lightning és a Master Of Puppets a metal világ számára meghatározó albumok voltak, fantasztikus alaplemezek, tényleg felülmúlhatatlanok. De a One volt az a dal, amelyiknek köszönhetően az egész világon megismerték a bandát. Ahogy kijött a zenekar első videoklipje, az feltette a koronát az addigi életműre, attól fogva a Metallica megállíthatatlan volt."

THE SHORTEST STRAW


"A csapat első olyan dala, aminek funkys húzása van. Azt persze figyelembe kell venni, hogy négy fehér srác játssza!" (nevet)
 
HARVESTER OF SORROW


"A Sad But True kisöccse és a One mellett ez volt a legsikeresebb dal a Justice turnén. Ez persze az együttkiabálós refrénnek is köszönhető volt, amit imádtak a rajongók."


THE FRAYED ENDS OF SANITY


"Hogy is van ez a szám?! (nevet) Már egyáltalán nem emlékszem rá ... (kis segítség egy okostelóról) A francba! Ez ma biztosan beleragad a fülembe... Köszi!" (Ezt a dalt sem Jasonnel, sem azóta nem játszotta el a Metallica teljes egészében.)


TO LIVE IS TO DIE


"Ez a dal még Cliff Burtontől származik. Jó szám. Azt azért meg kell jegyezzem, hogy nem igazán bántam, hogy a következő lemezeken már nem volt instrumentális szám."

DYER'S EVE


"A kedvenc számom a lemezről, egyben az a dal, amit a legnehezebb eljátszani. Százszor is elnyomhatod, de még akkor is reménytelen. Sajnos az én időmben soha nem tettük be a programba. Lars és köztem ez egy soha véget nem érő vita volt. Mindig mondtam neki, hogy szedje már össze magát és tanulja meg rendesen a dalt, hagyja már, hogy eljátsszuk élőben! (2004 márciusában adták elő először élőben.) Ami a Metallica dalait illeti, ez az egyik legkomolyabb kihívást jelentő szám." 

Hozzászólások

[012473]
morningrise
Sosem fogom megérteni, hogy miért kellett Jason hangszerét így lekeverni :) És azt sem, hogy azóta miért nem adtak ki egy újrakevert verziót.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ALVIN ÉS A MÓKUSOK - Itt az új dal: A halhatatlan halála
2019. december 14. (szombat) 08:23

A halhatatlan halála címmel egy új dallal jelentkezett az Alvin és a Mókusok. Ma este (december 14.) a Barba Negrában játszanak, vendégük a Bankrupt lesz. A Mikulás is hozott egy friss Alvin számot (Angyalok mosolyogjanak), ahhoz pedig egy klipet is forgatnak ma a Barba Negrás bulin, így azt üzenik a rajongóknak, hogy lehetőleg Mikulássapkában érkezzenek. És lesz ajándékuk is: "Találkozzunk december 14-én a Barba Negrában, ahol bemutatjuk nektek a Halhatatlan halála című dalt és megajándékozunk mindenkit egy, a dalt tartalmazó kislemezzel!"   www.facebook.com/Alvin.es.a.Mokusok A koncert Facebook oldala ALVIN ÉS A MÓKUSOK! 2019. december 14. Barba Negra Music Club 20.00 - kapunyitás 20.40 - Bankrupt 21.40 - ALVIN ÉS A MÓKUSOK ALVIN ÉS A MÓKUSOK - A halhatatlan halála (2019) ALVIN ÉS A MÓKUSOK - Angyalok mosolyogjanak (2019) A csapatnak idén még még...

ANNA & THE BARBIES - Megjelent és végighallgatható az Indián című új album
ANNA & THE BARBIES - Megjelent és végighallgatható az Indián című új album

Indián címmel megjelent és meg is hallgatható az idén már a 15. születésnapját ünneplő Anna & The Barbies új albuma. A különleges jubileumi alkalomhoz kapcsolódott egy...

SUICIDE SILENCE - Dal- és klippremier a februári albumról: Feel Alive
SUICIDE SILENCE - Dal- és klippremier a februári albumról: Feel Alive

Become The Hunter címmel február 14-én jön majd ki a Suicide Silence hatodik albuma, a hangsúlyos tiszta ének és a nu metalos jellege miatt igencsak megosztóra sikerült 2017-es Suicide...

CARCASS - Hat év után az első új dal: Under The Scalpel Blade
CARCASS - Hat év után az első új dal: Under The Scalpel Blade

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett a Carcass, a 2013-as visszatérő albumuk, a Surgical Steel folytatása pedig 2020-ban jelenik meg. A csapatban tavaly óta új...

BODY COUNT - Vizuál-videót is kapott a márciusi új album címadó dala: Carnivore
BODY COUNT - Vizuál-videót is kapott a márciusi új album címadó dala: Carnivore

Carnivore címmel március 6-án jön majd ki az új Body Count album, a 2017-es Bloodlust folytatása, az új lemez címadó dalához pedig most egy vizuál-videó is érkezett. A Carnivore...

SONS OF APOLLO - Januárban jön az új album, dal- és klippremier: Fall To Ascend
SONS OF APOLLO - Januárban jön az új album, dal- és klippremier: Fall To Ascend

MMXX címmel január 17-én lát napvilágot a második albuma a Sons Of Apollo-nak, annak a prog metal csapatnak, amit az ex-Dream Theater dobos Mike Portnoy hozott össze pár éve Billy Sheehan...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS