KATAKLYSM - Februárban buli és jön a Fleshgod Apocalypse is

A Fleshgod új albuma már megjelent, az új Kataklysm október végén jön ki

2013. augusztus 19. (hétfő) 16:18

Nincs két hete, hogy bejelentettünk 2014. február 1-jére egy Death By Metal elnevezésű death metal fesztivált, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ki lép majd fel a Dürer Kertben. Mára ez is kiderült, a kanadai Kataklysm, az olasz Fleshgod Apocalypse és a brazil Krisiun érkezik Budapestre február első napján.


A Hammer Concerts által szervezett buli a Facebookon


A Kataklysm október 29-én adja ki a tizenegyedik albumát, a CD mellett digitális verzióban és limitált példányos kazettán is megjelenő Waiting For The End To Come-ot. A 2010-es Heaven's Venom folytatása konceptalbum lesz, a lemez borítóját pedig Sallai Péter (Bornholm) készítette.


A Nuclear Blast gondozásában megjelenő lemez felvételeit Jean-Francois Dagonais gitáros irányította, a keverést viszont Chris "Zeuss" Harrisre (Suffocation, Hatebreed, Arsis stb.) bízta a csapat. Az új dalok között olyanok szerepelnek, mint az If I Was God... I'd Burn It All, az Under Lawless Skies és a Kill The Elite. A lemezen Oli Beaudoin (ex-Neuraxis) dobolt, és ő játszik a csapattal a mostani bulikon is. Max Duhamel dobos még tavasszal jelentette be, hogy szeszproblémái miatt pihenőt tart.


Augusztus folyamán egy új klip leforgatására is sor kerül, mégpedig Belgrádban, azzal az Ivan Colic rendezővel (iCode Productions), akivel már a Push The Venom videón is együtt dolgoztak, de Colic rendezte a frontember Maurizio Iacono másik csapatának, az Ex Deo-nak is két klipjét (Romulus, Final War).


"Az Elevate dalhoz készül a videó, ami nagyon ambiciózus és beteg lesz. A káoszt szeretnénk megjeleníteni egy vizuális mestermű formájában, azt a káoszt, ami a halál, az élet értelme, az emberi tényező köré épül, és azt a félkómás állapotot is jellemzi, amelyben a legtöbb ember manapság létezik.

Dióhéjban: úgy gondoljuk, hogy a death metal vonal eddigi legintenzívebb, legtekervényesebb sztoriját írtuk meg a videóhoz. Hangzatos kijelentés volna? Nos, nagyszabású ötleteink születtek, és ezek életre keltéséhez őrült látvány is kell. Egy olyan emberrel állapodtunk meg, aki elég tökös ehhez a feladathoz, aki művészileg is képes ezt megoldani és aki az egyik legjobb spéci effektes stábbal rendelkezik Európában. Itt az ideje egy szinttel feljebb rakni a lécet. Visszatértünk és keményen odasújtunk!"KATAKLYSM - Előzetes a 2013-as Waiting For The End To Come albumhoz)

 


Ami a Sallai Péter által készített borítót illeti, arról ezt mondta Maurizio:

"A képen látható gyermek az emberiség ártatlanságát jelképezi, de vér és sár borítja, ami az élettapasztalatokra utal. Előtte a halál áll egy kaszás képében, aki a lelkét akarja, cserébe a túlvilágért. De lehet, hogy a pokol feneketlen bugyraiért, ez felfogás kérdése, szabad az értelmezés. Az élet és a halál közti átmenet ábrázolását egy magyar művésznek köszönhetjük, Sallai Péternek."
 

A szimfonikus, technikás death metalt játszó olasz Fleshgod Apocalypse harmadik albuma Labyrinth címmel jelent meg pár napja.


www.facebook.com/fleshgodapocalypse


A Stefano "Saul" Morabito keverésével és maszterizálásával elkészült lemezzel kapcsolatban Francesco Paoli dobos korábban így fogalmazott:

"A Labyrinth lesz 'A Fleshgod Apocalypse lemez'. Minden karakteres vonásunk megjelenik benne, lényegében ezek tökéletes kombinációja az anyag, ráadásul az eddigi legjobb hangzással, produkcióval. Kétségtelenül ez az eddigi leginkább Fleshgod-cuccunk, a leginkább fleshgodos riffekkel, szövegekkel, dobtémákkal, szólókkal stb. Egészen mélyre ástunk, ennek a zenének a legbelső magjáig, és azt széttördelve engedtük szabadjára ezt a tizenegy dalt."


"Az új album koncepciója a knosszoszi labirintus mítoszára épül - mondja az énekes/gitáros Tommaso Riccardi. - Elsősorban a filológiai szempontra koncentráltunk, és egy roppant mániákus, valamint alapos kutatás nyomán sikerült a mai időkre érvényes metaforákat megalkotnunk, hiszen a labirintus jól példázza annak vég nélküli keresését, hogy valójában kik is vagyunk. Biztosak vagyunk abban, hogy ti is épp olyan szédítőnek találjátok majd az új anyagot, mint mi!"


"Nehéz csupán néhány szóval átfogni az új munkánk minden elemét - teszi hozzá Francesco Paoli. - Nagyon sok időt töltöttünk a komponálással, és noha a felvételekkel még nem készültünk el, azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy az anyag hihetetlenül erős. Érettebb is lesz, mint a korábbi munkáink. Ez egy igazi előrelépés. Epikus, komplex harmóniák, megindító melódiák, valóban agresszív ének, fotonikus groove-ok, kiérlelt riffelés... mindez csak néhány dolog mindabból, amit az albumon majd hallani lehet. Kib...ott minőségi muzsika lesz..."

 FLESHGOD APOCALYPSE - Labyrinth (2013)


FLESHGOD APOCALYPSE - Minotaur (szöveges videó a 2013-as Labyrinth albumhoz)

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SUB-ZERO - Megjelent és meghallgatható a második album: A rozsda lelke
2020. július 5. (vasárnap) 10:04

A rozsda lelke címmel megjelent és végig is hallgatható a budapesti Sub-Zero zenekar második albuma. "Az új anyagunk tíz számot tartalmaz, amelyek között vannak lazább, AC/DC-sebb és harapósabb, Black Sabbath/Megadeth/Dream Theater-hangulatú tételek is. A szövegek továbbra is elgondolkodtatóak, a mindennapok problémáival foglalkoznak, a zene pedig az első albumhoz képest direktebb lett, de a hangzásunk is sokat fejlődött."   www.facebook.com/SubZeroZenekar   SUB-ZERO - A rozsda lelke (a 2020-as album) 01. Nincs fék 02. Titkos rajongód 03. Mindig magas a tét 04. Túl mélyen jártam 05. Gépvilág 06. Mosolyogva 07. Csak az másnak szólt 08. Hányszor kell égni? 09. Nyögsz, mint a gép 10. Játszmák A rozsda lelke - a Spotify-on SUB-ZERO - Gépvilág (szöveges videó a 2020-as albumhoz)  

KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow
KIKO LOUREIRO - Dalpremier a Megadeth gitárosának új szólóalbumáról: Overflow

Miközben javában készül az új Megadeth album, Kiko Loureiro gitáros egy újabb szólólemez kiadására készül. A brazil Angrából 2015-ben igazolt át Kiko a Megadethbe, és korábban...

IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine
IMPERIAL TRIUMPHANT - Avant-garde metal New Yorkból, új dal és klip: City Swine

Alphaville címmel július 31-én jelenik meg az avant-garde metalos New York-i Imperial Triumphant negyedik albuma, amelynek már a második előzetes dalával, a videóval kísért City...

PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator
PAIN OF SALVATION - Klippel az első dal a nyár végén érkező albumról: Accelerator

Panther címmel augusztus 28-án jelenik meg az új Pain Of Salvation album. A svéd prog metal csapat legutóbbi lemeze a 2017 januárjában kiadott In The Passing Light Of Day volt, azóta...

ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a...

U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond
U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond

Eredetileg úgy volt, hogy Udo Dirkschneider és csapata, a U.D.O. két különleges koncertet is ad az idei Wacken fesztiválon: az egyiken megünnepli az Accept idén 35 éves Metal Heart...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS