KATAKLYSM - Februárban buli és jön a Fleshgod Apocalypse is

A Fleshgod új albuma már megjelent, az új Kataklysm október végén jön ki

2013. augusztus 19. (hétfő) 16:18

Nincs két hete, hogy bejelentettünk 2014. február 1-jére egy Death By Metal elnevezésű death metal fesztivált, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ki lép majd fel a Dürer Kertben. Mára ez is kiderült, a kanadai Kataklysm, az olasz Fleshgod Apocalypse és a brazil Krisiun érkezik Budapestre február első napján.


A Hammer Concerts által szervezett buli a Facebookon


A Kataklysm október 29-én adja ki a tizenegyedik albumát, a CD mellett digitális verzióban és limitált példányos kazettán is megjelenő Waiting For The End To Come-ot. A 2010-es Heaven's Venom folytatása konceptalbum lesz, a lemez borítóját pedig Sallai Péter (Bornholm) készítette.


A Nuclear Blast gondozásában megjelenő lemez felvételeit Jean-Francois Dagonais gitáros irányította, a keverést viszont Chris "Zeuss" Harrisre (Suffocation, Hatebreed, Arsis stb.) bízta a csapat. Az új dalok között olyanok szerepelnek, mint az If I Was God... I'd Burn It All, az Under Lawless Skies és a Kill The Elite. A lemezen Oli Beaudoin (ex-Neuraxis) dobolt, és ő játszik a csapattal a mostani bulikon is. Max Duhamel dobos még tavasszal jelentette be, hogy szeszproblémái miatt pihenőt tart.


Augusztus folyamán egy új klip leforgatására is sor kerül, mégpedig Belgrádban, azzal az Ivan Colic rendezővel (iCode Productions), akivel már a Push The Venom videón is együtt dolgoztak, de Colic rendezte a frontember Maurizio Iacono másik csapatának, az Ex Deo-nak is két klipjét (Romulus, Final War).


"Az Elevate dalhoz készül a videó, ami nagyon ambiciózus és beteg lesz. A káoszt szeretnénk megjeleníteni egy vizuális mestermű formájában, azt a káoszt, ami a halál, az élet értelme, az emberi tényező köré épül, és azt a félkómás állapotot is jellemzi, amelyben a legtöbb ember manapság létezik.

Dióhéjban: úgy gondoljuk, hogy a death metal vonal eddigi legintenzívebb, legtekervényesebb sztoriját írtuk meg a videóhoz. Hangzatos kijelentés volna? Nos, nagyszabású ötleteink születtek, és ezek életre keltéséhez őrült látvány is kell. Egy olyan emberrel állapodtunk meg, aki elég tökös ehhez a feladathoz, aki művészileg is képes ezt megoldani és aki az egyik legjobb spéci effektes stábbal rendelkezik Európában. Itt az ideje egy szinttel feljebb rakni a lécet. Visszatértünk és keményen odasújtunk!"KATAKLYSM - Előzetes a 2013-as Waiting For The End To Come albumhoz)

 


Ami a Sallai Péter által készített borítót illeti, arról ezt mondta Maurizio:

"A képen látható gyermek az emberiség ártatlanságát jelképezi, de vér és sár borítja, ami az élettapasztalatokra utal. Előtte a halál áll egy kaszás képében, aki a lelkét akarja, cserébe a túlvilágért. De lehet, hogy a pokol feneketlen bugyraiért, ez felfogás kérdése, szabad az értelmezés. Az élet és a halál közti átmenet ábrázolását egy magyar művésznek köszönhetjük, Sallai Péternek."
 

A szimfonikus, technikás death metalt játszó olasz Fleshgod Apocalypse harmadik albuma Labyrinth címmel jelent meg pár napja.


www.facebook.com/fleshgodapocalypse


A Stefano "Saul" Morabito keverésével és maszterizálásával elkészült lemezzel kapcsolatban Francesco Paoli dobos korábban így fogalmazott:

"A Labyrinth lesz 'A Fleshgod Apocalypse lemez'. Minden karakteres vonásunk megjelenik benne, lényegében ezek tökéletes kombinációja az anyag, ráadásul az eddigi legjobb hangzással, produkcióval. Kétségtelenül ez az eddigi leginkább Fleshgod-cuccunk, a leginkább fleshgodos riffekkel, szövegekkel, dobtémákkal, szólókkal stb. Egészen mélyre ástunk, ennek a zenének a legbelső magjáig, és azt széttördelve engedtük szabadjára ezt a tizenegy dalt."


"Az új album koncepciója a knosszoszi labirintus mítoszára épül - mondja az énekes/gitáros Tommaso Riccardi. - Elsősorban a filológiai szempontra koncentráltunk, és egy roppant mániákus, valamint alapos kutatás nyomán sikerült a mai időkre érvényes metaforákat megalkotnunk, hiszen a labirintus jól példázza annak vég nélküli keresését, hogy valójában kik is vagyunk. Biztosak vagyunk abban, hogy ti is épp olyan szédítőnek találjátok majd az új anyagot, mint mi!"


"Nehéz csupán néhány szóval átfogni az új munkánk minden elemét - teszi hozzá Francesco Paoli. - Nagyon sok időt töltöttünk a komponálással, és noha a felvételekkel még nem készültünk el, azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy az anyag hihetetlenül erős. Érettebb is lesz, mint a korábbi munkáink. Ez egy igazi előrelépés. Epikus, komplex harmóniák, megindító melódiák, valóban agresszív ének, fotonikus groove-ok, kiérlelt riffelés... mindez csak néhány dolog mindabból, amit az albumon majd hallani lehet. Kib...ott minőségi muzsika lesz..."

 FLESHGOD APOCALYPSE - Labyrinth (2013)


FLESHGOD APOCALYPSE - Minotaur (szöveges videó a 2013-as Labyrinth albumhoz)

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIKTÁTOR - Új lemez született, itt a címadó dal: A hős kisteknős
2019. december 9. (hétfő) 16:32

A hős kisteknős címmel megjelent a debreceni Diktátor új lemeze, 4 friss dallal és 12 koncertnótával, amelyeket a Kaptár klubban rögzített a kultikus banda. A címadó dalhoz született szöveges videóval máris megismerkedhetsz. Derzsi vezér: "A Diktátor zenekar az elmúlt három évben, vagyis az előző lemezünk kiadása óta többszörösen megfiatalodott. A koncertek, a próbák és az összecsiszolódás ideje alatt született néhány új dal, ezekkel indul ez a lemez, pontosabban az első négy szám az, amit a jövőre nézve programadónak tekinthetünk. Eredetileg egy komplett koncertanyag rögzítését terveztük, melynek egy része az új dalok elhangzása után következik... www.facebook.com/diktatormusic  ...Egymás után két koncertet vettünk fel, mert biztosra akartunk menni, a pontosság és a minőség érdekében, mert ugye mi lesz, ha mégiscsak hibázunk valahol? Az eredmény hallható. Nem cizelláltuk túl a...

SOLIDITY - Progos thrash/death/power, új EP a budapesti csapattól: Controlled?
SOLIDITY - Progos thrash/death/power, új EP a budapesti csapattól: Controlled?

Controlled? címmel megjelent a progresszív thrash/death/power vonalas budapesti Solidity új EP-je. "Ez a 4 új dal betekintést nyújt a jövőre megjelenő második nagylemezünk...

PALAYE ROYALE - Klippel és dallal a fegyverek ellen: Massacre, The New American Dream
PALAYE ROYALE - Klippel és dallal a fegyverek ellen: Massacre, The New American Dream

Massacre, The New American Dream címmel egy fegyverellenes nótával jelentkezett nemrég a kanadai Palaye Royale, a dalhoz pedig most a klip is megérkezett.  Jó hír, hogy jövő tavasszal...

NUMENOREAN - Titkos helyen egy 'last minute' black metal buli most pénteken
NUMENOREAN - Titkos helyen egy 'last minute' black metal buli most pénteken

Adore címmel idén tavasszal adta ki a második albumát a kanadai post-black brigád Numenorean, pénteken, december 13-án pedig 'last minute' jelleggel játszanak majd Budapesten a portugál...

UADA - Tavasszal három másik black bandával tér vissza az amerikai négyes
UADA - Tavasszal három másik black bandával tér vissza az amerikai négyes

Idén nyáron a Dürer Kertben koncertezett a black metalos amerikai Uada, jövő tavasszal pedig egy újabb turnéval térnek vissza Budapestre. Három bandát hoznak magukkal, a svéd Griftet, a...

RAM - Új videoklip a svéd heavy metal csapattól: The Trap
RAM - Új videoklip a svéd heavy metal csapattól: The Trap

The Throne Within címmel még szeptemberben jelent meg a tradicionális heavy metalt nyomató svéd Ram hatodik albuma, a 2017-es Rod lemez folytatása, amelynek The Trap daláhopz készült el a...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS