KÁRPÁTIA - Interjú a Magyar Hang máris letölthető új számában

Megjelent az új Kárpátia album: A Száműzött

2013. augusztus 18. (vasárnap) 13:15

A Száműzött címmel megjelent a Kárpátia új albuma, amelyet teljes egészében meg is hallgathatsz a Youtube-on, a csapat hivatalos csatornáján. Kattints ide!


Az új album kapcsán a napokban elkészült és letölthetővé tett őszi Magyar Hangban (14. szám, főszerkesztő: Kiss T. Attila) egy interjút is olvashatsz Petrás Janival, de az online magazinban találsz további érdekes interjúkat is:

- Jászmagyarok (folk rock - címlapsztori)
- Vida Rock Band (megjelent a második album)
- Sziva Balázs és a Szent Suhancok (interjú az új album kapcsán)
- Utolsó Védvonal
- Yoda
- Rock Diszkont
- Titkolt Ellenállás (stúdiónapló)

Kattints ide a Magyar Hang 14. számához!
Azt tudni kell, hogy a Kárpátia körüli rajongótáborban komoly barátságok, de még házasságok is szövődtek az évek során, sok baba született az elmúlt tíz évben, akik ma már szintén rajongók. A zenekar számára mindig fontos volt, hogy a színpadról leszállva közvetlen kapcsolatot tudjon kialakítani az emberekkel. Nemrégiben egy nagyon szép kezdeményezést indítottatok útjára. Koncertet hirdettetek az elhunyt barátokért, rajongókért, volt fórumosokért Mennyei koncert néven. Mesélnél erről?

"Sajnos igen sok jó magyar ember eltávozott közülünk, akik szerették a Kárpátiát, és ahogy a szűk családjuknak, úgy a tágabb értelembe vett családjuknak is hiányoznak. Mivel mi nem tudunk másként emlékezni rájuk, ezért kitaláltuk, hogy minden évben adunk egy Mennyei koncertet az interneten, úgy mintha igazi lenne, a tőlünk megszokott módon, este kilenctől fél tizenegyig.

Várjuk a képeket azokról a barátokról, családtagokról, akik egykoron szerették a zenekart, de már nincsenek köztünk. Úgy vágjuk össze a beérkezett fotókat, ahogy egy igazi koncerten láthatnánk szemből, a színpadról őket, egymás mellett, előtt, mögött. Ez a kép lesz látható a hangverseny teljes ideje alatt. Reménykedünk abban, hogy az elkövetkező években nem gyarapszik a mennyei tábor."A rajongótábor elkötelezettsége ismert. A letöltések korában mennyire prezentálják ezt az elkötelezettséget a zenekar felé a lemezek vásárlásával?


"Három kategória van. Az első kategória, akik eredetiben megvásárolják, sőt dedikáltatják velünk az évről évre megjelent albumokat. Köszönet érte, hiszen igen sok munka és anyagi befektetés áll minden egyes CD mögött, és a vásárlásukkal elismerik a munkánkat.
 


A második kategóriába azok tartoznak, akik nem engedhetik meg maguknak, vagy egyszerűen nem tudnak hozzájutni, például az elcsatolt területeken, hogy megvásárolják a Kárpátia CD-ket, de mivel szeretik a muzsikánkat, valami úton-módon szert tesznek a lemezanyagra. Tegyék, hiszen nekünk is az a jó, ha minél többen megismerik a dalainkat.

A harmadik kategóriába azok tartoznak, akik megtehetnék, hogy kifizessenek 2000 forintot egy Kárpátia lemezért, de egyszerűen természetesnek veszik, hogy inkább a netről töltik le. Ez a cselekedet pedig ugyanolyan lopásnak minősül, mint amikor valaki bemegy a boltba, zsebre vág valamit, és 'cigósan' fizetés nélkül távozik."

 

KÁRPÁTIA - A Száműzött (friss klip a 2013-as 'A Száműzött' albumhoz)
Az új album, „A száműzött” abból a szempontból is unikum, hogy ez az első lemezetek, melynek számaihoz videóklip is készült, ráadásul rögtön három. Mi az oka annak, hogy nem régebbi, közkedvelt dalt vittetek filmre, hanem az újak némelyikét? Mit lehet tudni – esetleg némi kulisszatitkot – a gyártásról?


"Idáig az volt a szokás nálunk, hogy feltettünk néhány számot a megjelenő lemez előzeteseként, és mindenkinek szabadon szárnyalhatott a fantáziája, hogy milyen képi világot adjon hozzá a dalhoz. Zseniális videókat vágtak össze az elmúlt években, amivel mi nem kívántunk versenyezni. Ezért nem a régebbi felvételeinkre készítettünk klipet.

Fordítottunk egyet, és eleve a zenekar jelentkezett a tőle nem megszokott módon, tíz év múltán, videóval egybefont lemezelőzetés dalok csokrával. De augusztus huszadikán lesznek még bőven Kárpátia számok, amelyekre továbbra is szabadon készülhetnek a jobbnál-jobb házi videók."

 

KÁRPÁTIA - Egy szökött hadifogoly éneke (a 2013-as 'A Száműzött' albumhoz)
A teljes Kárpátia interjút elolvashatod a Magyar Hang új számában, amit
szabadon letölthetsz, ha ide kattintasz.


Magyar Hang - Facebook oldal

 


 


www.karpatiazenekar.hu
 

Hammer TV

 
BOKASSA - Hullafestés és művér... Itt az új dal és klip: Burn It All (P.T.S.D.E.A.D)
2021. július 27. (kedd) 17:56

Molotov Rocktail címmel szeptember 3-án jelenik meg a stoneres, punkos rockot nyomató norvég Bokassa trió harmadik albuma, második előzetesként pedig a klippel kísért Burn It All (P.T.S.D.E.A.D) dallal lehet ismerkedni. 2019 nyarán a Metallica és a Ghost társaságában turnézott Európa legnagyobb koncerthelyszínein a Bokassa trió, majd 2019 végén önálló klubbulit is adtak Budapesten. A legutóbbi lemezük a 2019 nyarán megjelent Crimson Riders volt. "A Burn It All... egyszerűen egy nagyszerű dal - szerintünk. Tökéletes, tempós és igazi Bokassa. A stoneres főrifftől a dallamos verzéken és refréneken át a bridge-ben hallható metal riffelésig... Az egyik kedvencünk az új albumról. És valószínűleg az eddigi legmenőbb szólónkat is ez a nóta tartalmazza. A klip forgatása is rohadt szórakoztató volt, bár 30 fokban, pokoli sok szúnyog közepette nem ajánljuk a hullafestést és a művért!"    ...

VOLBEAT - Videót is kapott a Metallica feldolgozásuk: Don't Tread On Me
VOLBEAT - Videót is kapott a Metallica feldolgozásuk: Don't Tread On Me

Videót is kapott a dán Volbeat reggel bemutatott Metallica feldolgozása, a Don't Tread On Me, amely a The Metallica Blacklist tribute lemezen jön majd ki. A Blacklist szeptember 10-én jelenik...

METALLICA - 1990-es próbafelvételről és a Volbeat feldolgozásában is: Don't Tread On Me
METALLICA - 1990-es próbafelvételről és a Volbeat feldolgozásában is: Don't Tread On Me

Amellett, hogy a Metallica a 30 éves jubileum alkalmából szeptemberben kihozza a 30 millió eladott példány felett járó Fekete Album nagyszabású deluxe újrakiadását, elkészült a The...

METAL CHURCH - Elhunyt Mike Howe énekes
METAL CHURCH - Elhunyt Mike Howe énekes

55 éves korában elhunyt a Metal Church énekese, Mike Howe. A halál okát nem hozták nyilvánosságra. Metal Church: "Mélységes sajnálattal kell bejelentenünk testvérünk, barátunk és...

ALVIN ÉS A MÓKUSOK - 23 év után távozik a csapatból Csoma Viki
ALVIN ÉS A MÓKUSOK - 23 év után távozik a csapatból Csoma Viki

23 év után távozik az Alvin és a Mókusok basszusgitárosa, Csoma Viki, viszont a nyarat még végignyomja a csapattal. A búcsúkoncertje a Barba Negrában lesz szeptember 4-én....

HOODED MENACE - Dal- és klippremier a finn doom/death csapattól: Those Who Absorb the Night
HOODED MENACE - Dal- és klippremier a finn doom/death csapattól: Those Who Absorb the Night

The Tritonus Bell címmel augusztus 27-én adja ki hatodik albumát a doom/death vonalas finn Hooded Menace, és a 2018-as Ossuarium Silhouettes Unhallowed lemez utódjáról már itt is van a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS