KÁRPÁTIA - Interjú a Magyar Hang máris letölthető új számában

Megjelent az új Kárpátia album: A Száműzött

2013. augusztus 18. (vasárnap) 13:15

A Száműzött címmel megjelent a Kárpátia új albuma, amelyet teljes egészében meg is hallgathatsz a Youtube-on, a csapat hivatalos csatornáján. Kattints ide!


Az új album kapcsán a napokban elkészült és letölthetővé tett őszi Magyar Hangban (14. szám, főszerkesztő: Kiss T. Attila) egy interjút is olvashatsz Petrás Janival, de az online magazinban találsz további érdekes interjúkat is:

- Jászmagyarok (folk rock - címlapsztori)
- Vida Rock Band (megjelent a második album)
- Sziva Balázs és a Szent Suhancok (interjú az új album kapcsán)
- Utolsó Védvonal
- Yoda
- Rock Diszkont
- Titkolt Ellenállás (stúdiónapló)

Kattints ide a Magyar Hang 14. számához!
Azt tudni kell, hogy a Kárpátia körüli rajongótáborban komoly barátságok, de még házasságok is szövődtek az évek során, sok baba született az elmúlt tíz évben, akik ma már szintén rajongók. A zenekar számára mindig fontos volt, hogy a színpadról leszállva közvetlen kapcsolatot tudjon kialakítani az emberekkel. Nemrégiben egy nagyon szép kezdeményezést indítottatok útjára. Koncertet hirdettetek az elhunyt barátokért, rajongókért, volt fórumosokért Mennyei koncert néven. Mesélnél erről?

"Sajnos igen sok jó magyar ember eltávozott közülünk, akik szerették a Kárpátiát, és ahogy a szűk családjuknak, úgy a tágabb értelembe vett családjuknak is hiányoznak. Mivel mi nem tudunk másként emlékezni rájuk, ezért kitaláltuk, hogy minden évben adunk egy Mennyei koncertet az interneten, úgy mintha igazi lenne, a tőlünk megszokott módon, este kilenctől fél tizenegyig.

Várjuk a képeket azokról a barátokról, családtagokról, akik egykoron szerették a zenekart, de már nincsenek köztünk. Úgy vágjuk össze a beérkezett fotókat, ahogy egy igazi koncerten láthatnánk szemből, a színpadról őket, egymás mellett, előtt, mögött. Ez a kép lesz látható a hangverseny teljes ideje alatt. Reménykedünk abban, hogy az elkövetkező években nem gyarapszik a mennyei tábor."A rajongótábor elkötelezettsége ismert. A letöltések korában mennyire prezentálják ezt az elkötelezettséget a zenekar felé a lemezek vásárlásával?


"Három kategória van. Az első kategória, akik eredetiben megvásárolják, sőt dedikáltatják velünk az évről évre megjelent albumokat. Köszönet érte, hiszen igen sok munka és anyagi befektetés áll minden egyes CD mögött, és a vásárlásukkal elismerik a munkánkat.
 


A második kategóriába azok tartoznak, akik nem engedhetik meg maguknak, vagy egyszerűen nem tudnak hozzájutni, például az elcsatolt területeken, hogy megvásárolják a Kárpátia CD-ket, de mivel szeretik a muzsikánkat, valami úton-módon szert tesznek a lemezanyagra. Tegyék, hiszen nekünk is az a jó, ha minél többen megismerik a dalainkat.

A harmadik kategóriába azok tartoznak, akik megtehetnék, hogy kifizessenek 2000 forintot egy Kárpátia lemezért, de egyszerűen természetesnek veszik, hogy inkább a netről töltik le. Ez a cselekedet pedig ugyanolyan lopásnak minősül, mint amikor valaki bemegy a boltba, zsebre vág valamit, és 'cigósan' fizetés nélkül távozik."

 

KÁRPÁTIA - A Száműzött (friss klip a 2013-as 'A Száműzött' albumhoz)
Az új album, „A száműzött” abból a szempontból is unikum, hogy ez az első lemezetek, melynek számaihoz videóklip is készült, ráadásul rögtön három. Mi az oka annak, hogy nem régebbi, közkedvelt dalt vittetek filmre, hanem az újak némelyikét? Mit lehet tudni – esetleg némi kulisszatitkot – a gyártásról?


"Idáig az volt a szokás nálunk, hogy feltettünk néhány számot a megjelenő lemez előzeteseként, és mindenkinek szabadon szárnyalhatott a fantáziája, hogy milyen képi világot adjon hozzá a dalhoz. Zseniális videókat vágtak össze az elmúlt években, amivel mi nem kívántunk versenyezni. Ezért nem a régebbi felvételeinkre készítettünk klipet.

Fordítottunk egyet, és eleve a zenekar jelentkezett a tőle nem megszokott módon, tíz év múltán, videóval egybefont lemezelőzetés dalok csokrával. De augusztus huszadikán lesznek még bőven Kárpátia számok, amelyekre továbbra is szabadon készülhetnek a jobbnál-jobb házi videók."

 

KÁRPÁTIA - Egy szökött hadifogoly éneke (a 2013-as 'A Száműzött' albumhoz)
A teljes Kárpátia interjút elolvashatod a Magyar Hang új számában, amit
szabadon letölthetsz, ha ide kattintasz.


Magyar Hang - Facebook oldal

 


 


www.karpatiazenekar.hu
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
ZAKK WYLDE - Az örök klasszikus Black Sabbath dal a Zakk Sabbath előadásában
2020. július 4. (szombat) 12:16

A Black Sabbath debütáló albuma 1970. február 13-án jelent meg, azaz már több mint 50 éve, a Zakk Wylde vezette Black Sabbath tribute csapat, a Zakk Sabbath pedig ünnepelte meg ezt a különleges jubileumot, hogy elkészített egy Vertigo című albumot: a teljes Sabbath debütalbum újra felvett verziójával. Zakk Wylde: "Az volt a célunk, hogy maximális hűséggel újra rögzítsük a teljes lemezt, az eredeti felvétel szellemiségét megőrizve. Egy teljesen analóg stúdióban dolgoztunk, élőben játszottunk, két-inches szalagokra dolgoztunk, és ugyanúgy 24 óra alatt készítettük el az anyagot, ahogy a Black Sabbath tette 1969 októberében. A Magnetic Eye Records szeptember 24-én adja majd ki a Vertigo című lemezt, amelyről a Black Sabbath című dal már meg is hallgatható - Zakk Wylde, Blasko basszer (Ozzy, Rob Zombie) és Joey Castillo (Danzig, Queens of the Stone Age) előadásában.    ...

U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond
U.D.O. - Közös album jön a Bundeswehr zenekarával, új klipes dal: Neon Diamond

Eredetileg úgy volt, hogy Udo Dirkschneider és csapata, a U.D.O. két különleges koncertet is ad az idei Wacken fesztiválon: az egyiken megünnepli az Accept idén 35 éves Metal Heart...

THUNDERMOTHER - Dal- és klippremier a svéd rock'n'roll csajoktól: Sleep
THUNDERMOTHER - Dal- és klippremier a svéd rock'n'roll csajoktól: Sleep

Heat Wave címmel július 31-én jelenik meg a dögös, metalos rock'n'rollt nyomató svéd Thundermother negyedik albuma, a 2018-as Thundermother lemez folytatása. Első előzetesként már...

NEKROGOBLIKON - Friss System Of A Down feldolgozás a goblinoktól: Chop Suey!
NEKROGOBLIKON - Friss System Of A Down feldolgozás a goblinoktól: Chop Suey!

A kaliforniai Nekrogoblikon azt mondja magáról, hogy goblin metalt játszik, ami egyébként folkos, hörgős szimfonikus metalt jelent, a legfrissebb felvételük pedig egy System Of A Down...

EVANESCENCE - Felkavaró klippel a második új dal Amy Lee-éktől: The Game Is Over
EVANESCENCE - Felkavaró klippel a második új dal Amy Lee-éktől: The Game Is Over

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását, pár hónapja pedig az új, ötödik stúdióalbum...

LINKIN PARK - Újabb álomhatárt léptek át, ezúttal az In The End dalukkal
LINKIN PARK - Újabb álomhatárt léptek át, ezúttal az In The End dalukkal

Az In The End dalhoz készült Linkin Park videoklipet már több mint egymilliárdszor játszották le a Youtube-on. Kevés rock/metal videó éri el ezt a 10 számjegyű álomhatárt, de a Linkin...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS