KÁRPÁTIA - Interjú a Magyar Hang máris letölthető új számában

Megjelent az új Kárpátia album: A Száműzött

2013. augusztus 18. (vasárnap) 13:15

A Száműzött címmel megjelent a Kárpátia új albuma, amelyet teljes egészében meg is hallgathatsz a Youtube-on, a csapat hivatalos csatornáján. Kattints ide!


Az új album kapcsán a napokban elkészült és letölthetővé tett őszi Magyar Hangban (14. szám, főszerkesztő: Kiss T. Attila) egy interjút is olvashatsz Petrás Janival, de az online magazinban találsz további érdekes interjúkat is:

- Jászmagyarok (folk rock - címlapsztori)
- Vida Rock Band (megjelent a második album)
- Sziva Balázs és a Szent Suhancok (interjú az új album kapcsán)
- Utolsó Védvonal
- Yoda
- Rock Diszkont
- Titkolt Ellenállás (stúdiónapló)

Kattints ide a Magyar Hang 14. számához!
Azt tudni kell, hogy a Kárpátia körüli rajongótáborban komoly barátságok, de még házasságok is szövődtek az évek során, sok baba született az elmúlt tíz évben, akik ma már szintén rajongók. A zenekar számára mindig fontos volt, hogy a színpadról leszállva közvetlen kapcsolatot tudjon kialakítani az emberekkel. Nemrégiben egy nagyon szép kezdeményezést indítottatok útjára. Koncertet hirdettetek az elhunyt barátokért, rajongókért, volt fórumosokért Mennyei koncert néven. Mesélnél erről?

"Sajnos igen sok jó magyar ember eltávozott közülünk, akik szerették a Kárpátiát, és ahogy a szűk családjuknak, úgy a tágabb értelembe vett családjuknak is hiányoznak. Mivel mi nem tudunk másként emlékezni rájuk, ezért kitaláltuk, hogy minden évben adunk egy Mennyei koncertet az interneten, úgy mintha igazi lenne, a tőlünk megszokott módon, este kilenctől fél tizenegyig.

Várjuk a képeket azokról a barátokról, családtagokról, akik egykoron szerették a zenekart, de már nincsenek köztünk. Úgy vágjuk össze a beérkezett fotókat, ahogy egy igazi koncerten láthatnánk szemből, a színpadról őket, egymás mellett, előtt, mögött. Ez a kép lesz látható a hangverseny teljes ideje alatt. Reménykedünk abban, hogy az elkövetkező években nem gyarapszik a mennyei tábor."A rajongótábor elkötelezettsége ismert. A letöltések korában mennyire prezentálják ezt az elkötelezettséget a zenekar felé a lemezek vásárlásával?


"Három kategória van. Az első kategória, akik eredetiben megvásárolják, sőt dedikáltatják velünk az évről évre megjelent albumokat. Köszönet érte, hiszen igen sok munka és anyagi befektetés áll minden egyes CD mögött, és a vásárlásukkal elismerik a munkánkat.
 


A második kategóriába azok tartoznak, akik nem engedhetik meg maguknak, vagy egyszerűen nem tudnak hozzájutni, például az elcsatolt területeken, hogy megvásárolják a Kárpátia CD-ket, de mivel szeretik a muzsikánkat, valami úton-módon szert tesznek a lemezanyagra. Tegyék, hiszen nekünk is az a jó, ha minél többen megismerik a dalainkat.

A harmadik kategóriába azok tartoznak, akik megtehetnék, hogy kifizessenek 2000 forintot egy Kárpátia lemezért, de egyszerűen természetesnek veszik, hogy inkább a netről töltik le. Ez a cselekedet pedig ugyanolyan lopásnak minősül, mint amikor valaki bemegy a boltba, zsebre vág valamit, és 'cigósan' fizetés nélkül távozik."

 

KÁRPÁTIA - A Száműzött (friss klip a 2013-as 'A Száműzött' albumhoz)
Az új album, „A száműzött” abból a szempontból is unikum, hogy ez az első lemezetek, melynek számaihoz videóklip is készült, ráadásul rögtön három. Mi az oka annak, hogy nem régebbi, közkedvelt dalt vittetek filmre, hanem az újak némelyikét? Mit lehet tudni – esetleg némi kulisszatitkot – a gyártásról?


"Idáig az volt a szokás nálunk, hogy feltettünk néhány számot a megjelenő lemez előzeteseként, és mindenkinek szabadon szárnyalhatott a fantáziája, hogy milyen képi világot adjon hozzá a dalhoz. Zseniális videókat vágtak össze az elmúlt években, amivel mi nem kívántunk versenyezni. Ezért nem a régebbi felvételeinkre készítettünk klipet.

Fordítottunk egyet, és eleve a zenekar jelentkezett a tőle nem megszokott módon, tíz év múltán, videóval egybefont lemezelőzetés dalok csokrával. De augusztus huszadikán lesznek még bőven Kárpátia számok, amelyekre továbbra is szabadon készülhetnek a jobbnál-jobb házi videók."

 

KÁRPÁTIA - Egy szökött hadifogoly éneke (a 2013-as 'A Száműzött' albumhoz)
A teljes Kárpátia interjút elolvashatod a Magyar Hang új számában, amit
szabadon letölthetsz, ha ide kattintasz.


Magyar Hang - Facebook oldal

 


 


www.karpatiazenekar.hu
 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
RED HOT CHILI PEPPERS - John Frusciante gitáros 10 év után visszatér a csapatba
2019. december 15. (vasárnap) 23:25

John Frusciante gitáros visszatér a Red Hot Chili Peppers-be - jelentette be a zenekar egy Instagram-posztban. A távozó Josh Klinghoffer gitáros 10 éven át játszott a Chiliben, a két utóbbi album, a 2011-es I'm With You és a 2016-os The Getaway vele készült. John Frusciante korábban már kétszer is kilépett a Chiliből. 1988-ban érkezett a bandába, Hillel Slovak alapító gitáros halála után, és olyan ultrasikeres lemezek születtek vele, mint az 1989-es Mother's Milk és az 1991-es Blood Sugar Sex Magik. 1992-ben a drogfüggősége miatt távozott a csapatból, majd hat év után visszatért, vele készültek a Californication, a By The Way és a Stadium Arcadium albumok, aztán 2009 szeptemberében ismét kiszállt a zenekarból. Nincs hivatalos magyarázat Josh Klinghoffer távozására, sem Frusciante visszatérésére, a Chili terveiről pedig annyit tudni, hogy 2021 nyarára már lekötöttek hét koncertet. Mindenesetre mély hálájukat fejezték...

ASPHALT HORSEMEN - Ilyen lett az új CD/DVD, az Unplugged In My Old Town
ASPHALT HORSEMEN - Ilyen lett az új CD/DVD, az Unplugged In My Old Town

A Fonogram-díjas Asphalt Horsemen zenekar 2018. január 27-én egy különleges koncertet adott a Gödöllői Művészetek Házában, ahol a gödöllői zenekar és vendégei akusztikus...

MIDNIGHT - Black/speed pokol, dalpremier: Rising Scum
MIDNIGHT - Black/speed pokol, dalpremier: Rising Scum

Az Athenar vezette chicagói Midnight a Metal Blade kiadóhoz szerződött, ahol január 24-én jön majd ki a kultikus black/speed banda negyedik nagylemeze. A 2017-es Sweet Death And Ecstasy...

THE HU - A Papa Roach énekesével készült a mongol metalosok új klipje: Wolf Totem
THE HU - A Papa Roach énekesével készült a mongol metalosok új klipje: Wolf Totem

Nagyjából egy éve vált netes szenzációvá a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával előadó The Hu zenekar, az első lemezük pedig The Gereg címmel jött ki...

SVART CROWN - Dalpremier a francia black/death csapattól: Exoria
SVART CROWN - Dalpremier a francia black/death csapattól: Exoria

Wolves Among The Ashes címmel február 7-én jelenik meg az extrém metalos francia Svart Crown ötödik albuma, a 2017-es Abreaction lemez folytatása, amelyről már a második előzetes dallal,...

VÉGÁLLOMÁS - Új klipes dal a várpalotai csapattól: Mondd csak
VÉGÁLLOMÁS - Új klipes dal a várpalotai csapattól: Mondd csak

Mondd csak címmel egy klipes új dallal jelentkezett a várpalotai punk rocker Végállomás. "A várpalotai Végállomás zenekar idén is meglepte rajongóit egy új videoklipes dallal, amely...

Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS